rose
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: ziel LTM ukopaces me s tim svojim savrsenim zivotom :P Salim se ;) Ja se iskreno nadam da ce se stvari promjeniti, da ce malo omeksati, previse mi se ponasa kao MACHO , ono sto kazes, odvaja musko-zenske poslove : TO MUSKARCI NE TREBA DA RADE. Nisam ni znala da ima takvo misljenje dok se nisam udala.... Sta sve cure ne znaju o svojim buducim muzevima...... A sto se tice svekrve, nemam s njom problema, zlatna je stvarno, samo me nervira to sto ga je previse razmazila. Ma niciji zivot nije savrsen, imao je i moj dragi svojih bisera na pocetku braka...ali tiha voda brijege valja. Samo mudre zene znaju vodu na svoj mlin navesti, laganini bez srkleta. I naravno u 4 oka. Ne vole oni da ih se "prevaspitava" na ocigled familije Ti laganini s njim, u pricu, puno razgovarajte. Najbitniji ste jedno drugom. Svi budu i prodju, i prijateljii, rodbina pa i roditelji i braca i sestre...jedino ste vas dvoje konstanta jedno drugom...treba da se medjusobno pomazete i razumijete, narocito kad beba dodje. To sto ce on s vremena na vrijeme uraditi neki papucarski posao ne cini ga manje muskarcem nego boljim suprugom. Kad smo kod tih musko-zenskih poslova moj dragi stalno prica kakve je batine dobio zbog te izjave. Moja svekrva i svekar su jedno vrijeme na pocetku braka zivjeli kod njegovih i hajd rodio se moj dragi, njegova baka (od svekrve svekrva je rodom crnogorka musko im abuzenze, dje ce musko raditi zenske poslove) a mojoj svekrvi se kosa dizala od toga uspjela je i svekra da prevaspita I naravno moj dragi je kao i svako dobro dijete sa 3-4 godine upijao sve. jedne prilike svekrva dosla s posla krevet mu nespremljen, kaze sta je ovo, spremi krevet...na to ce moj dragi (dusha draga) to je zenski posao on cesto kaze da je na tezi nacin naucio da nema musko zenskih poslova Vidis kako to sve potice od odgoja, od djetinjstva... Nazalost moja svekrva je toliko obaveza na sebe uzela,ona radi i zenski i muski posao, a njen muz tj. moj svekar ne bi kasiku sa stola sklonio, toliko je nastrojen to MUSKO.ZENSKI POSLOVI, pa haman da je i na mog prenio, tvrdoglav do bola, ne navaljujem ja stvarno, eto sinoc situacija mi je bezveze bila kada je bio na trosjedu do prozora i ulazim u sobu tek iz kupaone govorim mu DE NAM ZACAS NAVUCI ZALUZINE, on gleda u mene kao da sam mu pobila fameliju citavu kao sto ja nisam navukla, sto njemu to govorim, mislim nidje veze, toliko je tvrdoglav i toliko kao ne smijem njemu nista narediti cccc a ja mu lijepo kazem PA STO NISI TI NAVUKAO KAD SI VIDIO DA JE MRAK PAO. I naravno samo je ostao sjediti nepomicno, da bi kroz sat i po navukao zaluzine. I tako X situacija kojima me namjerno provocira. To mene podsjeti na mog pokojnog dedu (sa tatine strane) on hercegovac imao svojih bisera samo tako, nikad mi nisu bili jasni samo moja baka bila zajebana pravo. ja se sjecam situacije kad sam bila mala, prije rata, neki je praznik bio ili neki rodjendan...deda je imao obicaj ono sjedne zavali se i diriguje i onda jos kaze hajd kad si na nogama donesi ovo ili ono...i naletio na baku kaze de mi donesi vode kad si na nogama. Na to ona njemu: ustani pa ces i ti biti na nogama mislim da mu je gore bilo sto smo se svi smijali nego sto je otisao po casu vode Moja baka je znaci imala cetvoricu u kuci, tri sina i dedu da nije riktala sve i da svaki nije znao sta treba da radi ne bi nje bilo nigdje. A bila je vrsna domacica, kuhala, heklala, plela, sve zivo znala ali je i njih trojicu uvijek ucila da sve znaju i da nema musko zensko. Moj dragi je stvarno poput mog tate, nista mu nije mrsko i sve zna. Znam da je mama uvijek govorila da je svojoj svekrvi zahvalna zbog jedne recenice. Kad su se upoznale i hajd krenulo to zabavljanje i doslo i do vjencanja moja baka mami kaze: samo da znas, on ti sve zna i sve radi po kuci Jednostavno valjda zene moraju biti takve ako misle da opstanu. sve je to gola borba za prezivljavanje. Po meni je uspjesna zena ona koji odgoji sina da bude samostalan i da ne krepa drugi dan ako mu mame ili zene nema u kuci. da...zamisli...ja svako malo putujem , mm ostaje sam sa S...pa nigdje ih ne bi bilo da on ne zna skuhat i oko nje... ja sam prosle godine od maja do septembra 3 puta isla na 3-15 dana pa krepao bi tih 15 dana...moja mama uskakala samo da S pripazi kad mm radi navece i to je to..sve sami...kuhanje odvedi -dovedi iz vrticam presvlacenje, kupanje...nije me ni neki nered docekao....prao je sudje redovno...mada to mrzi
13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :))) 18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))
|