ziel
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: ziel Dobro jutro trudnice Cime se vi bavite? Jeste li zaposlene? I kako vam je raditi sa stomakovima? Jutrrroooooooo Joj mene sramota reci IT sektor - informatika Ma raduckam, posla preko glave...nas malo... jedna kolegica na porodiljskom nema je jos vise od pola godine, onda uskoro odoh im i ja ima da decki popadaju Meni je fino raditi, sta ja znam, radi se, ima posla puno, nekad bude laksi dan nekad tezi. Sef mi je skroz super (porodicni covjek ima blizance pa razumije kako je imati djecu), jos ova dvojica kolega su isto super (ukupno nas je trenutno 4 u sluzbi). Paze me stvarno ne mogu se pozaliti, gdje god mogu uskoce. Generalno kroz ovih 10ak godina radnog staza pokazalo se da mi je najbolje raditi sa muskima. Zene su specificne, narocito ako su na nekim pozicijama (sad ce me feministice razloziti na proste faktore ) E jedino sto bih voljela da mogu recimo primati platu a raditi 4 sata to bi mi bilo idealno, izadjes malo se socijalizujes a stignes i oko djeteta, i izaci sa drugaricama po danu, popiti kafu, otici u kupovinu. Ovako mi je svaki dan isplaniran ono u minutu, ali opet, ne zalim se. Super kad ti pomazu, jesil morala uzimati nekad bolovanje? Ja sad nesto primjetim cesce vrtoglavicu, a radim u jednoj ambulanti, med. sestra , sama sam, pa sav posao na meni, ali eto drzim se nekako Bila sam sad u ovoj trudnoci 2-3 puta po nesto malo na bolovanju (nekih 5-7 dana plafon) zbog mucnina i povracanja. U prvoj trudnoci sam veci dio bila na bolovanju, bas sam malo radila (do duse tad sam bila u drugoj sluzbi). U principu gledam da radim vise zbog sebe, nekako se bolje osjecam... sve nekako bolje stignem. Na poslu nije stresno hvala Bogu (mada ima svakakvih dana ali mi to svi guramo do nas, nadjemo vremena i da se nasalimo, zezamo, popijemo caj, napravimo pauzu). Belaj mi bio jedino na pocetku kad su me te mucnine drzale i kad mi se spavalo...ali pregurala sam i to nekako. Ne planiram jos dugo raditi. Imam starog godisnjeg kojeg cu koristiti pocetkom juna i onda cu malo raditi (sedmicu-dvije) pa sam cijeli juli i malo augusta na godisnjem (komplet godisnji u komadu ovaj novi) i onda aBd i ne planiram vise da se vratim na posao. Taman cu biti 9ti mjesec. Do duse tako sam ja planirala i u prvoj trudnoci godisnji praznici vako-nako ostadoh bez grlica poslase me na bolovanje pa komisija mi produzila skroz do porodiljskog, godinu i 3 mjeseca me nisu vidjeli na poslu Ti se pricuvaj, na pocetku si, pazi se, gledaj da kuci sto vise odmaras. Proci ce i te promjene pocetne, malo hormoni divljaju, mucnine, vrtoglavice, spavanje... Ja sam sad u fazi ne mogu da spavam inace malo spavam a sad beba i jos jako aktivna, nekad me grcevi uhvate, valjda sam sei premorila ovaj vikend... vise nisam spavala nego sto sam spavala. Muz juce govori jest bilo lijepo kad si povracala i imala mucninu, stalno si spavala Hehehe cuj bilo lijepo kad si spavala Meni moj svako malo govori: izadji malo napolje, samo spavas. A ja se komiram, pritisak mi je skroz nizak pa me samo obara.. Ja nisam do sad bolovanje koristila, godisnji pisala u julu a onda nakon toga vjerovatno od kraja septembra jos malo godisnjeg pa porodiljsko bolovanje, bar su to planovi , nadam se da nece biti komplikacija u trudnoci... A vjeruj da jedva cekam da prodje ovaj osjecaj umora. Ne znam kad prolazi