Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 15:40:17
maksi
Ja sam prvu startala sa 65 na porodu okruglo 90, drugu 75 startala a na porod 85,a sada startala sa 77 sada imam 80 nadam se da necu kao ti prevaliti 90, jos imam tri mjeseca
IZVORNA PORUKA: rose
i ja sam 26-a amislim da sam dobila 5 kg do sada...al ima to veze i sa startnom kilazom...proslu trudnocu sam startala sa 71, porodila se sa 91...ovu sam startala sa 75 sad imam 80...nadam se da necu prevaliti 90
< Poruku je uredio maksi -- 5.5.2015 15:42:29 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 15:46:40
*pcelica*
Ja sam prvu trudnocu startala sa 56kg. Na dan poroda 74. Drugu startala s 63 Na porodu 73. Sad 59 a do sad sam se udebljala 4kg. A tek sam 14 nedjelja. Opet cu da presisam70
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 15:57:47
ninuska
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Ja sam prvu trudnocu startala sa 56kg. Na dan poroda 74. Drugu startala s 63 Na porodu 73. Sad 59 a do sad sam se udebljala 4kg. A tek sam 14 nedjelja. Opet cu da presisam70
Sad startala sa 60,5 i trenutno sam na 67. 21 sedmica. Puno, puno. doduse, kad sam.imala mucnine izgubila sam kg, al posto mi je samo hljeb godio tj peciva jako dugo vremena zato su se i zaljepile kile. Vocku nijednu nisam mogla okusiti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 16:09:13
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
jutro zene, Ja uredno sve iscitah. Sta ste se napisale auuu... Spremam se na hematologiju ici. Da vidimo kakvi su nam nalazi pa mozda skoknem i do pijace da vidim ima li kakvih farmerica za trudnice da kupim i tako.
Jesili ti u Sa. KOd koje si doktorice. Ja babu vodim gore. Prije je bio kod dr Ibricevic sad je kod Meline. Sve sam ih upoznala s njim
Jesam u Sa sam. Prije sam bila kod nekog dr eto sad mu i ime zaboravih sad sam i ja kod Meline. Danas je nije bilo pa je mijenjala neka fina dr kratke kose. Ma vise ih i ja sve znam. Muka mi je kada gore odem. Zao mi ljudi, svega se nagledam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 16:13:42
*pcelica*
Ja je prosli utorak prvi put vidjela. Tek ga kod nje prebacili. Bas fina dr. Strpljiva. Ja sam jeispeglala uzduz i poprijeko i jos me na kraju pita ima linesto dami je ostalo nejasno Je li tiimas nekih problema ili preventivno ides?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 16:16:08
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: ninuska
Meni je domaci hljeb i dohakao Onako vruc tek iz rerne. Kad zasjedem ne znam odustati
Meni crne kifle sa sjemenkama i bijele sa susamom. Ako si jela iz pekare "Bistrik" onda ti je sve jasno . Jos vruce...
Jesam jednom. Mm radio u gradu i donio te kifle da kako probamo. Uh sad me ah Neku vece me je u pola dva probudio da mi kaze da mi je donio doner iz Panere Rekoh gdje ce ti dusa. Nit ga pojestiu ta doba nit ostaviti za sutradan
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 16:17:39
Carobno jutro
Ja je prosli utorak prvi put vidjela. Tek ga kod nje prebacili. Bas fina dr. Strpljiva. Ja sam jeispeglala uzduz i poprijeko i jos me na kraju pita ima linesto dami je ostalo nejasno Je li tiimas nekih problema ili preventivno ides?
Ja idem redovno gore jer mi je ustanovljena trombofilija. Od prvog dana trudnoce uzimam clexan (heparin) za razrjedjivanje krvi. Do danas sam uzimala 0,4 a evo danas mi na lijepe oci podize na 0,6. Svaki mjesec sam gore, vadim nalaze krvi, prate trombocite, leukocite, zeljezo..onda APTT, INR, D-dimer (sve parametri kojima se odredjuje koagulacija). Eto podize mi to danas pa se ja malo i nasekirah ali eto valjda se necu gdje skljokati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 16:19:17
Carobno jutro
i btw, ja sam se udebljala 10 kg ali Boga mi ne izgledam debelo, bila sam premrsava pred trudnocu pa sad taman. Startna mi je bila 45 kg, sad imam 55 kg. Zato mi ova na hematologiji i podize dozu clexana
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 16:28:53
Carobno jutro
Ako Bog da da ti bude bolje. Kod mog starog opet kontra. Trombocitopemija. Izvadili mu slezenu i sad mu jedijagnoza maligni limfom.
nadam se iskreno da ce biti ok sve. Rodica moja to izlijeci prije dvije godine. Lijecenja je bilo ali hvala Bogu eto na kraju bi pozitivno. Nadam se iskreno da cete proci kroz to najbolje sto mozete.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 16:43:39
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: Bella.88
zdravo ženice samo da vas pozzdravim,vidim bile ste dobro aktivne dva zadnja dana ne mogu vas detaljno iščitati
ima li šta novo,jeli se ko porodio?
Ja nisam čitavu noć spavala i tako zadnjih par noći.Boli me žuč i kontrakcije me satraše no eto za 3 dana ulazim u 9-ti,pa i da pođe porod nije mi više tolika briga
terminuše sretno ženice želim vam uredne kontrole,jake udarce i sitno meškoljenje što manje mučnina,čini mi se da ono Leena ima jake mučnine-je li popustilo?
Maleni prespavao kod nane,pa kontala da preperem robicu za malenu,kad nema vode Ne znam funkcionisat bez struje i vode
Ugodan dan vam želim,vani jee pretoplo ubilo se za ćilima čini mi se ono alman da će prati
Uh ne spominji zuc,malo se pricuvaj hrane da ne dobijes nedo Bog napade,znam kako je kad boli
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 18:31:45
Bella.88
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
zdravo ženice samo da vas pozzdravim,vidim bile ste dobro aktivne dva zadnja dana ne mogu vas detaljno iščitati
Ja nisam čitavu noć spavala i tako zadnjih par noći.Boli me žuč i kontrakcije me satraše no eto za 3 dana ulazim u 9-ti,pa i da pođe porod nije mi više tolika briga
terminuše sretno ženice želim vam uredne kontrole,jake udarce i sitno meškoljenje što manje mučnina,čini mi se da ono Leena ima jake mučnine-je li popustilo?
Maleni prespavao kod nane,pa kontala da preperem robicu za malenu,kad nema vode Ne znam funkcionisat bez struje i vode
Ugodan dan vam želim,vani jee pretoplo ubilo se za ćilima čini mi se ono alman da će prati
Uh ne spominji zuc,malo se pricuvaj hrane da ne dobijes nedo Bog napade,znam kako je kad boli
imala sam napade par puta,strašan bol pazim na hranu,eto jedino jedem skoro svakodnevno zelenu salatu sa mladim lukom i to moram izbacit
ninuška koliko ima curica?,i moj sinoć zezao nanu,kaže čitavu noć preplakao
pčelice za nalaz
jeste li hodale kuda?kaže muž pretoplo,ja nisam izlazila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 18:37:17
Bella.88
Meni je domaci hljeb i dohakao Onako vruc tek iz rerne. Kad zasjedem ne znam odustati
Meni crne kifle sa sjemenkama i bijele sa susamom. Ako si jela iz pekare "Bistrik" onda ti je sve jasno . Jos vruce...
njam njam mrsko mi ići do pekare,ali sad ću muža zamolit ništa bolje iz pekare nisam jela nego ove kifle,i kroasan i lisnato sa višnjom na čaršiji-pekara"Edin"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 18:38:34
Bella.88
njam njam mrsko mi ići do pekare,ali sad ću muža zamolit ništa bolje iz pekare nisam jela nego ove kifle,i kroasan i lisnato sa višnjom na čaršiji-pekara"Edin"
evo zove muž nosi hurmašice i ribu od nane,bi me stid još kifle da tražim to ću noćas
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 18:42:27
Bella.88
Ja idem redovno gore jer mi je ustanovljena trombofilija. Od prvog dana trudnoce uzimam clexan (heparin) za razrjedjivanje krvi. Do danas sam uzimala 0,4 a evo danas mi na lijepe oci podize na 0,6. Svaki mjesec sam gore, vadim nalaze krvi, prate trombocite, leukocite, zeljezo..onda APTT, INR, D-dimer (sve parametri kojima se odredjuje koagulacija). Eto podize mi to danas pa se ja malo i nasekirah ali eto valjda se necu gdje skljokati
jutros gledala Oza.i govori da tamno zeleno povrće pravi ugruške a jabuke i narandže su pogodne za osobe koje pate od trombofilije žao mi je zbog tebe,nadam se da će sve biti u redu samo se čuvaj
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 20:27:41
*pcelica*
imala sam napade par puta,strašan bol pazim na hranu,eto jedino jedem skoro svakodnevno zelenu salatu sa mladim lukom i to moram izbacit
pčelice za nalaz
Mladi luk izbaci. On je ionako ''tezak''. Moja mama kad je bila trudna s mladjom sestrom imala je napade zuci. I dan danas se sjecam njenih bolova i koliko sam plakala kad se ona previja od bolova Zato se cuvaj.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 20:37:43
Carobno jutro
jutros gledala Oza.i govori da tamno zeleno povrće pravi ugruške a jabuke i narandže su pogodne za osobe koje pate od trombofilije žao mi je zbog tebe,nadam se da će sve biti u redu samo se čuvaj
Cuj to Hajd neka i to znam, hvala na info Ja sam izlazila i ko medo se obukla..nisam uopste pogledala vani kako je. Ko cep sam mokra bila LIjepo je, ljeto vrijeme bas. ALi nece nam biti lako, nama trudnjacama preko ljeta, to sam danas skontala
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 5.5.2015 22:49:00
ninuska
pčelice za nalaz
I moja je preko dana bila grozna i jos se cijelu noc budila..haos..a ima 3 g i 8 mjeseci. eto tebi vecere..riba, lagano i jos hurmasice..nisam ljubitelj zalivenih kolaca, ali u ovoj trudnoci.mi se jedu. A, kifle su toliko ukusne da mogu i solo, bez icega.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 0:13:21
alman
pozzz zenice vidim pisalo se svasta, samo sam malo preletila, umorna sam odoh spavati, danas samo okrecili i pocistili nasu spavacu sobu, ah kako sve mirise, i posteljina i ja se okupala, jos samo da mogu od umora odmah da zaspim bilo bi super i da me samo ne zaboli zub i glava, a imam osjecaj da hoce
kako je samo toplo danas bilo i evo i noc je bas topla, ja kako sam se okupala jos mi je vise vruce i sva sam se preznojila evo opet mi kosa vlazna
odoh spavati a sutra je rano ustajanje i nastavak radova pa da sutra okoncamo sa krecenjem kod svekija
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 8:06:00
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: alman
pozzz zenice vidim pisalo se svasta, samo sam malo preletila, umorna sam odoh spavati, danas samo okrecili i pocistili nasu spavacu sobu, ah kako sve mirise, i posteljina i ja se okupala, jos samo da mogu od umora odmah da zaspim bilo bi super i da me samo ne zaboli zub i glava, a imam osjecaj da hoce
kako je samo toplo danas bilo i evo i noc je bas topla, ja kako sam se okupala jos mi je vise vruce i sva sam se preznojila evo opet mi kosa vlazna
odoh spavati a sutra je rano ustajanje i nastavak radova pa da sutra okoncamo sa krecenjem kod svekija
drzim fige da vas vrijeme posluzi da sve zavrsis kako si i planirala ja sam evo trece jutro prije posla jednu masinu, dvije kad se vratim s posla (izmedju setnji i radova po kuci). ali sam oprala sve plisane igracke, sve deke, jastuke, redovno sareno i bijelo...posteljinu, ostala jos danas jedna masina bijelog posteljina od curice i neka sica. ma sve sam zavrsila bas sam ponosna na sebe i na dragog. oni za cilime nisu mogli doci juce danas ce, moram jos neke poslice poslije posla da zavrsim i odosmo po curicu, kako sam je pozelila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 8:11:44
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ziel
Dobro jutro trudnice Cime se vi bavite? Jeste li zaposlene? I kako vam je raditi sa stomakovima?
Jutrrroooooooo Joj mene sramota reci IT sektor - informatika Ma raduckam, posla preko glave...nas malo... jedna kolegica na porodiljskom nema je jos vise od pola godine, onda uskoro odoh im i ja ima da decki popadaju Meni je fino raditi, sta ja znam, radi se, ima posla puno, nekad bude laksi dan nekad tezi. Sef mi je skroz super (porodicni covjek ima blizance pa razumije kako je imati djecu), jos ova dvojica kolega su isto super (ukupno nas je trenutno 4 u sluzbi). Paze me stvarno ne mogu se pozaliti, gdje god mogu uskoce.
Generalno kroz ovih 10ak godina radnog staza pokazalo se da mi je najbolje raditi sa muskima. Zene su specificne, narocito ako su na nekim pozicijama (sad ce me feministice razloziti na proste faktore )
E jedino sto bih voljela da mogu recimo primati platu a raditi 4 sata to bi mi bilo idealno, izadjes malo se socijalizujes a stignes i oko djeteta, i izaci sa drugaricama po danu, popiti kafu, otici u kupovinu. Ovako mi je svaki dan isplaniran ono u minutu, ali opet, ne zalim se.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 6.5.2015 8:22:28
M.A.M.
Jutro i od mene loptice,kod mene vec uveliko masina radi,pripremam za drugu,danas polako pocinjem generalno kuhinju cistiti pa poslije krecenja samo prebrisati okolo Da pitam ove mame koje vec imaju curice,ima li istine u onim pricamama da se curice rode ranije,prije termina?