rose
|
IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: LieToMe Aman zene...ostavim vas malo vi se rastorokate ne moze covjek sve da pohvata ko kome sta Citala sam vas malo sinoc ali nisam imala snage da tipkam sa mobitela, krenula i bas nisam imala snage. Kupili smo juce stazu za curicu. Nasli u Plavom oku, bio plavi kao sto smo i imali i sivo-zeleni (koji nije bio kad smo uzimali prije dvije godine) tako da sam jedva docekala da uzmem taj sivo-zeleni jer mi ovaj plavi totalno odudarao od cijelog namjestaja i boja u stanu Onda smo kuci, ostavili to, pa malo izasli proset___ati, vratili se oko 9. Ja naravno opet masinu pustila, jutros rano jos jednu masinu pustila...valja to sve danas peglati uspjela sam jutros da u kadu nakiselim i onaj paravan u kupatilu (nekakav je specifican materijal, pa ja njega s vremena na vrije napunim kadu malo, dodam domestos i odkiselim). Ma mice se, ostalo sad ovo pranje deka, jastuka, prekrivaca...peglanja do besvjesti Popodne ovi dolaze po cilime da ih nose na pranje. Trebamo lijepo prebrisati jos podove, da ih uglancam i usisati i da postavimo curici stazu, vratimo njenu fotelju i igracke na mjesto... Mene jos uvijek bole svi misici, sva sam ukocena Finipex ti rece od doktora ocekujes komunikaciju, ako ti se ne svidja doktor lijepo promijenis. Pa valjda ces naci nekog po svom standardu. Samo ako ocekujes da ce ti doktor odgovarati na nebuloze koje si ti googlala umjesto da te vodi kroz trudnocu i stvarno stanje, onda si stvarno u zabludi. To ti ama bas nijedan ginekolog koji imalo drzi do sebe nece dopustiti. Da ti njega po cijeli dan smaras dijagnozama koje si sama sebi postavila i koje si iscitala na googlu tako sto si ukucala neke simptome i kliknula enter a koje u krajnjoj liniji nemaju mozda apsolutno veze sa tvojom trudnocom. Opusti se bona malo, uzivaj u trudnoci. To je tako lijep period cak i kad si na mirovanju i na infuzijama, ovo ti govorim iz iskustva. Ocekujem komunikaciju da mi se malo vise kaze. Pa ko je u sarajevu pricljiv? Dodjes, hajd lezi, ultrazvuk, snimi ti, i to je to. Ako sta ima kaze ti, ako sta nema, suti. Pa de reci mi koliko treba da se brinem, koliko ne treba. Sta kako gdje. Da budem odmah u toku. Uzme nalaze, pogleda, suti, napise svoj nalaz, kasnije procitas sve uredno, hvala Bogu. Pa daj.. Nisam ni znala koja sam sedmica dok mi nije rekla. Ne znam jel s eto moze gdje na ultrazvuku procitati. Doduse muskim doktorima ne idem. Pomogucnosti da je zena a pricljiva iz sarajeva. ako zna ko. E ja majke mi ne znam kod kakvih ti doktora ides da nam napisem imena ginekologa kojima si isla koji su te tako tretirali. Iskreno ne znam sta sad pretjerano i ocekujes. Ja sam do sad milion puta napisala kako meni tece pregled kod mog doktora, ako je sve ok i ako su nalazi ko kod bebe, sta mi imamo elaborirati broj crvenih krvnih zrnaca, hgb ili zeljezo ili boju i ph urina ako je on koji je specijalista ginekologije strucan da nakon iscitavanja nalaza konstatuje da su nalazi odlicni. E sad bih ja trebala da kazem znate doktore, ovaj hgb je malo manji nego na proslom nalazu i sta to sad treba da znaci Od svog doktora bi trebali da svaki put na nalazu dobijes gdje ti pise koja si sedmica. Na prvom pregledu se konstatuje jel trudnoca po zadnjoj menstruaciji ili po UZV-u, kasnije mozes i sama racunati. Na UZVu mozes sve procitati ali doktor bi trebao sve podatke da prekuca i da fino napise, mozes eventualno imati problema sa skracenicama ali to sve da objasniti (ja sam nekad u prvoj trudnoci na papiricu napisala sve skracenice i sta znace, taj papiric i dan danas imam u providnoj fascikli u kojoj nosim nalaze na pregled - tu su mi poslozene zudravstvena knjizica, 2 zadnja nalaza, kopije nalaza krvi, urina i cega vec sve ne i zaljepljen papiric) Evo ti i skracenice da ne guglas bezveze CRL - duzina bebe AC- obim stomaka HC - obim glave FL - duzina butne kosti HL - duzina nadlaktice BDP - precnik glavice Ima jos more skracenica ali to ti nije bas bitno, ovo su one koje se koriste na svakom pregledu tj trebalo bi da ti doktor svaki put premjeri bebu na ovaj nacin. Sto se tice zenskih doktora tu ti ne mogu pomoci, ja idem iskljucivo kod muskih pazljiviji, su njezniji i vise pricaju Kod nje u nalazu pise sve sta je mjerila pise uredno, sve je znaic ok, nije stvar procitati kada prodje pregled, nego da mi se kaze, ili znas sta kaze za kicmu, eto vidjet cemo. Pa ja od necijeg vidjet cemo mogu osijedit. Citam sto je beba veca utice na kicmu. Kod ove..vidjet cemo. hocul mirovat ili ne. Jedino za taj polozaj da se ne saginjem, ne nosim tesko, itd. pretrgla se. A ton kakvim je rekla, kao da to vidja svaki dan. moja nikad ne pise uredno vec tacne mjere...npr. BPD 17+0, FL 17+3, AC 17+2 i slicno...na taj nacin i vidis da li ti je beba npr dugonoga i otprilike softver procjeni kilazyu bebe ko meni prosli put cca 0.5 kg gleda stanje posteljice tj zrelost pa imas 0, I i II stepen... 0-ti je ok haman sve do 9 mjeseca, biljezi srcanu reakciju, polozaj bebe (prednjaci glava, zadak )... da li imas edeme, kolika ti je kilaza i pritisak...mene moja dr pri tome sveki put pita kako sam, imam li posebnih tegoba i svaki put ganja bebu i 45 minuta da snimi sve sto je zanima...npr prosli put je ganjala da snimi kosti glave, provjeri ima li rascjepa i slicno ...ako se pozalim na neki bol ili ischedak, pogledat ce i vaginalno i uzet bris..evo sad trebam uraditi KKS i urin pred kontrolu u cetvrtak a i to mogu kod njih pa oni salju u ne neku svoju laboratoriju
13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :))) 18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))
|