|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prvačići
9.10.2014 12:45:10   
ziki
user posted image generacijo
kod nas je slabo zadace. Druga odjeljenja imaju al kod nase uciteljice ne. du lagano skroz. A narocito toga da se mame slome nema user posted image user posted image Do sad imali dva domaca iz vjeronauke i engleskog. To je bilo odusevljenjeuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Penelope82)
Neposredna veza do poruke: 876
9.10.2014 13:02:31   
Penelope82
Otkud vam engleski?user posted image  U koju to skolu ide?

Ona ima skoro svaki dan zadacu,ali to bude bas nesto lagano...Ova od jucer je bila malo zahtjevnija.Familijarno ne znamo crtati...,pogotovo ovako kada treba slobodnom rukom...aaaa...Eh, tehnicko crtanje cu joj vec moci fino pomoci user posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 877
9.10.2014 13:11:07   
ziki

IZVORNA PORUKA: Penelope82

Otkud vam engleski?user posted image  U koju to skolu ide?

Ona ima skoro svaki dan zadacu,ali to bude bas nesto lagano...Ova od jucer je bila malo zahtjevnija.Familijarno ne znamo crtati...,pogotovo ovako kada treba slobodnom rukom...aaaa...Eh, tehnicko crtanje cu joj vec moci fino pomoci user posted image

U javnu skolu. Uveli valjda od prosle godine i engleski. Elem slomili se da knjigu nadjemo, juce popodne konacno stigla, danas uzela 17 km user posted image . Da ne priacam da ih je profesor svaki cas opominjao da donesu knjigu ko da je mozemo rodit a knjige stampane tek od 15. 9. Proslogodisnje zalihe otisle odmah

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 878
9.10.2014 13:18:57   
Penelope82
user posted image  nasa posla user posted image
Misa mu,zar ne bi trebalo biti sve isto u javnim skolama?user posted image  Kod nas strani jezik tek u trecem razredu

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 879
10.10.2014 9:20:42   
mamina princeza
i kod nas je tek u trecem ...imamo neki engleski sto dodatno placamo 20 KM ... i to mi je onako jer je samo jednom sedmicno al posto vecina ide idemo i mi pa eto. a zadaca..onako bude nesto jednostavno al mozda dva puta sedmicno ne previse. al kazu nasa ucteljica je inace poznata po zadaci pa da cekamo drugo polugodiste sve ce nadoknaditi. :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 880
16.10.2014 11:54:49   
Visnja RR
o vidi vidi mama prvačica...pridruzivam se ..al prvo odoh da se friziram user posted image

i mi imamo engleski od 1. razreda...
zadace ima nekad koju mogu samostalno a nekad uz pomoc roditelja..

mene nervira sto se slova jako kasno počnu učiti....pogotovo sto vecina (ili da kazem sva djeca) znaju slova....bar velika

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 881
16.10.2014 13:03:46   
ziki
Iskucah sve na dugo i na siroko i izbaci user posted image
Skraceno: juce su iali neki fol kontrolni i trebali su na kisobranima da usko oboje crvenom a siroko plavom bojom. Tarik je obojio obratno. Njegova logika je da je drvo od kog je drska sire od konca kojim je istkano platno. Ja ne znam bil se smijala il plakala. On je izasao sav ljut, castio uciteljicu u povratku raznim epitetima, rekao da nece vise u skolu kad ga uci ona... Sa njom se ovaj put nije svadjao al nije joj ni objasnio koljom se logikom vodio user posted image user posted image
Ocekivala sam ja zanimljive situacije al posle 1,5 mj bas i nisam

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 882
16.10.2014 13:55:22   
Medić*

IZVORNA PORUKA: ziki

Skraceno: juce su iali neki fol kontrolni i trebali su na kisobranima da usko oboje crvenom a siroko plavom bojom. Tarik je obojio obratno. Njegova logika je da je drvo od kog je drska sire od konca kojim je istkano platno. Ja ne znam bil se smijala il plakala. On je izasao sav ljut, castio uciteljicu u povratku raznim epitetima, rekao da nece vise u skolu kad ga uci ona... Sa njom se ovaj put nije svadjao al nije joj ni objasnio koljom se logikom vodio user posted image user posted image

Pa eto vodilo se dijete logikom da je drska deblja od tog platna user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 883
16.10.2014 15:57:35   
tinkivinki

ništa ne kontam,koji konac je on vidio?user posted image .djeca imaju svoju neku logiku,meni učiteljica pokazuje rad gdje su trebali zaokružiti ono što je živo i odvojiti od onog što nije i sad ima cvijet,učiteljica kaže on nije živ jer je ubran ali oni su mali pa ne razmišljaju tako.kontam nisam ja mala pa mi je cvijet živ i ja bih zaokružilauser posted image .šta ja znam da je on ubran,doduše nije na livadiuser posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 884
20.11.2014 11:46:34   
Penelope82
IZVORNA PORUKA: tinkivinki

djeca imaju svoju neku logiku,meni učiteljica pokazuje rad gdje su trebali zaokružiti ono što je živo i odvojiti od onog što nije i sad ima cvijet,učiteljica kaže on nije živ jer je ubran ali oni su mali pa ne razmišljaju tako.kontam nisam ja mala pa mi je cvijet živ i ja bih zaokružilauser posted image .šta ja znam da je on ubran,doduše nije na livadiuser posted image

Vala bas!user posted image  I ja bih ga glat zaokruzila!user posted image  Sta pametuju user posted image

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 885
20.11.2014 12:00:06   
Penelope82
Zasto je ova tema ovako slabo posjecena?Ja bih mogla toliko toga pisati i pitati...hi hi

Neposredna veza do poruke: 886
20.11.2014 12:38:49   
salmana
Pa hajde pisi, da razmijenimo iskustva :)

Neposredna veza do poruke: 887
20.11.2014 12:50:55   
Penelope82
Pa,pisala sam ,al nigdje nikoga user posted image

Ovo sam garant vec pisala,ali ne mogu,a da ne ponovim-pravo me nervira ovaj prvi razred!user posted image  Valjda kako ne uce slova i brojeve, sta bi drugo nego crtali...ubise se crtajuci...,a dijete,brate,gene povuklo i ne zna fino crtati....muke zive...K'o da su na likovnoj akademiji!user posted image

Neki dan trebali nacrtati one tri slike iz Moje Pocetnice(prica kroz slike,komicna prica,beba bere travu,pa greskom pocupa kosu djecaka koji je lezao na travi...)...Ma,bjaaazi,ne bih ni ja ono znala nacrtati user posted image  ...a moja S bi da bude isto kao u knjizi...Ona beba u cucnju ni naopako!Dijete mi oplakalo...,ja se naljutila user posted image

(odgovor članu salmana)
Neposredna veza do poruke: 888
20.11.2014 13:00:35   
salmana
A mene ne nervira crtanje jer mi je generalno zao kako su rano krenuli u skolu i super mi je da se jos koliko god mogu opusteno zabavljaju. A druga je stvar ako uciteljica od tog crtanja sad pravi bauk? Kod nas uciteljica insistira da se sto vise trude biti uredni kod crtanja ali sve drugo je ok.

Mene vise nervira to sto prepisuju naslove i teme i datume "lekcija" sa table a veze nemaju sa slovima (mislim nisu ih zvanicno poceli uciti) i onda ta slova ni na sta ne lice, moja curica pravo puno slovai i brojeva pise naopako a niko je ne ispravlja jer zaBoga to ce uciti (i nauciti pravilno ) u drugom polugodistu user posted image

I jos im opucaju vjezbu sa pisanjem rijeci cup i slonic i ne znam sta ono jos da podvuku slovo c user posted image user posted image user posted image  nebuloze samo takve.

Tako da mene ako pitas, neka crtaju, i enka se naviknu na skolu, zavole i skolu i uciteljicu a ostalo polako.

Neposredna veza do poruke: 889
20.11.2014 13:01:34   
bebacha
mi smo počeli slova prošli ponedjeljak pa sad da savladamo to fino pisanje slova

ato s tice crtanja i bojanja,Ajla definitivno crta bolje nego mm i jauser posted image user posted image
mene nervira njeno bojenje,valjda joj je to dotuzilo pa toliko to radi bezveze,uzas
pa je moram opominjat 1'00 put da lijepo i polako radi jer znam da moze

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 890
20.11.2014 13:05:51   
salmana
Zar nije po programu da se pocinje sa ucenjem slova u drugom polugodistu?

user posted image

< Poruku je uredio salmana -- 20.11.2014 13:08:50 >

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 891
20.11.2014 13:08:47   
bebacha
nama je uciteljica još na pocetku godine rekla da ce slova poceti da uče polovinom novembra
i tako rade svi prvi razredi,ne samo na

< Poruku je uredio bebacha -- 20.11.2014 13:10:07 >

(odgovor članu salmana)
Neposredna veza do poruke: 892
20.11.2014 13:11:29   
salmana
user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 893
20.11.2014 13:12:48   
Penelope82
Trebalo bi da se sa slovima pocinje u drugom polugodistu.
Moja zna sva slova i brojeve,ali jos ih ne zna povezati u rijec...Sama ih je ucila i malo to preslikavanje sa table...i vidim i ja da ih pise odozdo prema gore user posted image Onog momenta kad je ja ispravim,radi pravilno...,a vec u slijedecem po svojoj navici

(odgovor članu salmana)
Neposredna veza do poruke: 894
20.11.2014 13:14:04   
salmana
user posted image

Neposredna veza do poruke: 895
20.11.2014 13:14:56   
bebacha
ma nemam pojma kad treba,iskreno nije me ni briga,ne planiram se bunituser posted image
tamam mi i odg ovako

ma ona ce to fino savladat kako budu obradjivali slovo po slovo

Neposredna veza do poruke: 896
20.11.2014 13:15:53   
bebacha

user posted image generacijo
kod nas je slabo zadace. Druga odjeljenja imaju al kod nase uciteljice ne. du lagano skroz. A narocito toga da se mame slome nema user posted image user posted image Do sad imali dva domaca iz vjeronauke i engleskog. To je bilo odusevljenjeuser posted image

Ziki jel još ovakvo stanje user posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 897
20.11.2014 13:32:46   
salmana
IZVORNA PORUKA: Penelope82

Trebalo bi da se sa slovima pocinje u drugom polugodistu.
Moja zna sva slova i brojeve,ali jos ih ne zna povezati u rijec...Sama ih je ucila i malo to preslikavanje sa table...i vidim i ja da ih pise odozdo prema gore user posted image Onog momenta kad je ja ispravim,radi pravilno...,a vec u slijedecem po svojoj navici

Isto tako I moja curica, pise slova naopako I neispravno, kakva nebuloza. Voljela bih da mi neko strucno objasni koja je korist od tog famoznog precrtavanja slova, samo sticu pogresne navike. Teze joj je sada ispraviti pogresno nauceno pisanje slova I brojeva nego potpuno nove stvari savladati. Tacno vidim koliko razmislja kad treba da pise (kad vjezbamo) jer je naucila (naopako) a ja sam joj pokazala ispravno, pa dok razmisli kako ce, mislim koja nebuloza u drugom polugodistu ce se polomiti dok isprave rukopis (ako se ovo sad moze uopste nazvati rukopisom).

Neposredna veza do poruke: 898
20.11.2014 14:34:31   
ziki
Dok nas se desila drasticna promjena vezano za domace zadatke, sad imaju skoro svaki dan i to masala dommaceg, narocito kad dijete na casu prica i nista ne uradi user posted image user posted image
Evo od ponedeljka domaceg
user posted image

(odgovor članu salmana)
Neposredna veza do poruke: 899
20.11.2014 14:37:15   
salmana
Izvini, ne kontam? Jel i kod vas ide ucenje slova od drugog polugodista? I dijete dobilo zadacu da NAPISE (ne da prepise)???

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *