|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prvačići
18.7.2014 21:26:52   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: koka i po

ja sam istog misljenja kao mama alma.
meni su ove kutije bezveze.imala kada mi je I.krenuo u skolu i nikad je upotrijebila nisam.
papir,folija,soku u flasici na pipak i to je to.

kod nas je ''pravilo'' ...
djeca nose krpicu ...nema papira i folija...
stave krpicu, otvore kutiju pojedu doručak, šrije doručka učiteljica im dezinfikuje ruke...
po jelu podjeli im papirne ubruse svima....
sokove na slamku ne smiju nositi, gazirana pića, kvarljive napitke tip-a mlijeko...
pudinge , sutlije itd također ne smiju nositi
kesice u vidu smokija, čipsa isto tako...
tako da...kad me neko pita u čemu šaljem užinu ja kažem u čemu...nepretendirajući da svi tako moraju...već samo odgovorim na postavljeno pitanje

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 851
19.7.2014 0:03:14   
jasmin
Moja je nosila običnu flašicu vode, samo hello kitty, pa smo je često mijenjali, jer mrzim da pije iz iste flaše dugo, pogotovo ako je plastika.
A užinu, ako sam pravila doma, u alu foliju, a ako je iz pekare, onda njihova vrećica.
Svako mora imati salvetu, papirne i vlažne maramice. Kad užinaju, rade to na salveti, tako da su mi bilo kakve kutije višak.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 852
19.8.2014 14:42:07   
bebacha
kakav je pribor shnaider i adel
jel neko koristio

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 853
19.8.2014 15:44:27   
R&T@

IZVORNA PORUKA: bebacha

kakav je pribor shnaider i adel
jel neko koristio

Za te ne znam...

Staedtler je njemacki i bas dobar...
U Konzumu drvene bojice te marke 2,50 KM, obostrani flomasteri 3,95KM

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 854
3.9.2014 14:03:23   
mamina princeza
niste mi nesto pisale kako su prosli vasi prvacici prvih dana :) ili jeste na nekoj drugoj temi ...nema veze kod nas sve super za sada produezni joj se svijda nece kuci da ide:) e sad neko je spominjao jos okvire za knjige neke univerzalne sa kojima necu profuliti ..ako nije problem da mi ponovite jer sam to propustila u masi informacija. nismo jos knjige dobili al ocekujemo ovih dana pa da i okvirove spremim ... :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 855
3.9.2014 14:08:00   
bebacha

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

niste mi nesto pisale kako su prosli vasi prvacici prvih dana :) ili jeste na nekoj drugoj temi ...nema veze kod nas sve super za sada produezni joj se svijda nece kuci da ide:) e sad neko je spominjao jos okvire za knjige neke univerzalne sa kojima necu profuliti ..ako nije problem da mi ponovite jer sam to propustila u masi informacija. nismo jos knjige dobili al ocekujemo ovih dana pa da i okvirove spremim ... :)

i ja trazim okvire,kupila neke i veliki

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 856
3.9.2014 14:08:50   
Skvo RR
Mi koristimo velike teke, uzela sam barbie omote i providne (te univerzalne) pa sam kombinovala..a ti univerzalni su za nase knjige kriza, trebaju se rezati, ja nisam uspjela da to izgleda ravno i uredno i za sada knjige nisu pokrivene,

< Poruku je uredio Skvo RR -- 3.9.2014 14:09:18 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 857
3.9.2014 21:58:26   
R&T@
To su prozirni okviri koji se lijepe, a ne navlace na korice...
Trebaju se rezati, ali samo u duzinu(visinu knjige),sirinu dobijete kada lijepo zategnete...
10 komada je oko 3 KM...
Sigurno.imaju u knjizari Exluziv, kao i u Svjetlosti...

Svi ostali su ili preveliki ili premali za nase knjige...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 858
3.9.2014 22:06:03   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: R&T@

Trebaju se rezati, ali samo u duzinu(visinu knjige),sirinu dobijete kada lijepo zategnete...
10 komada je oko 3 KM...
Sigurno.imaju u knjizari Exluziv,
kao i u Svjetlosti...

ima...mi uzeli
i nama su super...
sve knjige sma maloprije uokvirila...
ove sma godine i sveske u iste te okvire smjestila jer su rpovidni pa prelijepe sveske se videuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 859
3.9.2014 22:20:49   
R&T@
Hanady, u Veselin Maslesa knjizarama imaju i okvire za sveske providne...
Ne moraju se rezati,uvlace se korice...
Da znas za ubuduce...

Neposredna veza do poruke: 860
3.9.2014 22:32:05   
Hanady RR

Hanady, u Veselin Maslesa knjizarama imaju i okvire za sveske providne...
Ne moraju se rezati,uvlace se korice...
Da znas za ubuduce...

ma uzimala sma al to što se uvlače njoj je bezveze ispada pa se podere i tako...
ovo zaljepimo lijepo odreženo i njoj nekako kaže bolje...pa nek joj budeuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 861
4.9.2014 9:53:24   
Skvo RR

10 komada je oko 3 KM...
Sigurno.imaju u knjizari Exluziv, kao i u Svjetlosti...

kako rezete?..meni koliko se god trudila bude nejednako...a to ne volim..

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 862
4.9.2014 10:02:50   
salmana
Kako ti bude nejednako, ja prvo zaljepim pa odrezem visak po rubu sveske / knjige. Kakvi su ti okviri?

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 863
4.9.2014 10:03:28   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: salmana

Kako ti bude nejednako, ja prvo zaljepim pa odrezem visak po rubu sveske / knjige. Kakvi su ti okviri?

pa oni univerzalni providni sto se lijepe...bude mi nejednako..nije ravno...

(odgovor članu salmana)
Neposredna veza do poruke: 864
4.9.2014 10:33:11   
salmana
Ja ovako uradim: otvorim okvir, postavim knjigu na sredinu, odlijepim desnu trakicu, savijem I zalijepim na unutrasnju stranu desne korice, zaklopim knjigu, zategnem, otvorim knjigu na drugoj strani, presavijem okvir I zalijepim I na lijevu koricu,

Kad zatvorim knjigu obicno imam visak okvira "po visini" knjige I to makzama fiknem po rubu korica.

Jel pomaze?

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 865
4.9.2014 14:23:26   
Skvo RR

Ja ovako uradim: otvorim okvir, postavim knjigu na sredinu, odlijepim desnu trakicu, savijem I zalijepim na unutrasnju stranu desne korice, zaklopim knjigu, zategnem, otvorim knjigu na drugoj strani, presavijem okvir I zalijepim I na lijevu koricu,

Kad zatvorim knjigu obicno imam visak okvira "po visini" knjige I to makzama fiknem po rubu korica.

Jel pomaze?

tako sam i radila..i bezze..opet mi neravno...pokusat cu danas sa skalpelom..uzet cu neku teku...da vjezbam...user posted image

(odgovor članu salmana)
Neposredna veza do poruke: 866
4.9.2014 14:26:42   
animagical

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Jel pomaze?

tako sam i radila..i bezze..opet mi neravno...pokusat cu danas sa skalpelom..uzet cu neku teku...da vjezbam...user posted image

odnesi te sveske da ti plastificiraju korice i ne pati seuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 867
4.9.2014 14:32:41   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: animagical

Jel pomaze?

ja dobro si..knjige da odnesem..mogla bi to..user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 868
4.9.2014 14:34:41   
animagical

Jel pomaze?

ja dobro si..knjige da odnesem..mogla bi to..user posted image

vodic za nekreativne: kako opremiti skolarcauser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 869
4.9.2014 14:44:31   
MicoTico

A gdje to rade?

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 870
4.9.2014 14:46:49   
animagical

IZVORNA PORUKA: MicoTico

A gdje to rade?

oni sto izradjuju menije, vizitke, kalendare...svakako rade po narudzbi i vjerujem da im je svejedno sta plastificiraju...ja imam plastificiranih nekih cudnih formata... nisu me pitali sto mi to trebauser posted image

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 871
4.9.2014 18:30:07   
Hanady RR

Jel pomaze?

Onda otvorus knigu,teku ovicnom olovkom i lenirom iscrtas na okviru ravnu liniju i makazama odrezes....vrlo jednostavno

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 872
24.9.2014 19:28:06   
Visnja RR
Ako nekomtrebaju prozirni okviri standardne velicine A4 ima ih u Knjizara kultura....
a one sto se rezu tj prilagodjavaju knjigama u Svjetlosti

Mi smo danas konacno kompletirali sve knjige...slattkooo user posted image
Sviđaju mi radni listovi za Likovno i knjiga muzičkog s CD-om i pjemicama
Moja okolina / priručnik moje okruzje mi je divna .... evo samo listam :)))

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 873
25.9.2014 11:33:43   
Penelope82
S je izabrala neke samoljepljive okvire za knjige sa likovima iz crtica, A4 format...Djelovalo je tako jednostavno-zalijepiti,odjeci visak i to je to...znaci, nikakvo mudro slovo cak ni za mene,uzaludno pomislih!user posted image  Jaooooo....kako god pokusam zalijepiti,ostane malo zraka unutra,pa se zguzva...,onda sam pokusala postepeno,pa gurala krpicom da ide sve jednako,pa ovako,pa onako...ma uvijek mi se negdje zguzva bar malo...Poooooluuudila!Smirim se,bacim jedan okvir,uzmem drugi...jos gore...I taman kad sam sve htjela pobacati,vidim kako me dijete razocarano gleda i kaze: "Mama,neces mi valjda i Sumkovice baciti!?"....user posted image  Odlucim savladati te bezobrazne,grozne okvire i napravim od njih omot za knjigu,bez odljepljivanja tog zastitnog papira...Samo ga presavijem i zalijepim obicnim selotejpom...user posted image  Super ispalo,dijete zadovoljno,knjiga zasticena i lijepa...Covjece,kako sam smotanauser posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 874
9.10.2014 12:32:45   
Penelope82
Pa,gdje su ove mame prvacica?user posted image
S jucer imala za zadacu da napravi uz pomoc roditelja pjesaka od kartona i da zalijepi na slamku...Slomila sam se...user posted image Ti "crtaći geni" su nam haman ukinuti jos prije bar 10 koljena user posted image  il' mi ispadne glavat,ili mu mala glava...presmijesan...Da nam nisu ukinuli semafore,sisla bih pred zgradu i precrtala ga kad se ukljuci zeleno svjetlo user posted image  Jedva ga nekako zdiketih...,na kraju sam jos bila i zadovoljna...S ga iskruzila i obojila lijepo i eto dobila je user posted image  user posted image  Mislim da uciteljica i ne sanja koliko nas je zadeverala user posted image

(odgovor članu Penelope82)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *