|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar
15.10.2014 9:34:05   
marinčii
Jutro zene ,ja sam se vala naspavala ustala prije pola sata.
Sto se tice poroda rekla sam sebi ako bas bude neke indikacije za carski onda cu traziti a ako ne idem pririodno pa sta mi dragi Bog dadne.

IMene bas zanima to za zdjelicu jer sam i ja mrsavna i nemam bas neki bokova,bas vu pitati doktora jel oni to mogu procjeniti.
A ovo sto rece ALMOND je tocno,tako su i mene mrcvarili na kraju se jedva porodih ne dao BOg da je beba zapela napola sta bi tek onda bilo,a vala sam im i platila al necu ovaj put nema sanse.

MILENIUM draga sta je s tom tvojom nesanicom,jesi probala caj od lipe piti mozda ti pomogne da zaspes.
Sto se tice hidronefroze nemam iakustva al znam da se nije igrat s tim jer izaziva zastoj urina i nakupljnje mokraceu mokracnom mjehuru i bubregu i ako se ne lijeci moze izazvati da izguvis bubreg skroz.KO ti je dao tu dijagnozu i kada ,jesi isla urologu,ja ti mogu preporuciti dr.ZAlihica DInu radi na Bb i stvarno je strucan i ljubazan.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 451
15.10.2014 9:38:45   
Andy_Bec23
Jutro drage moje ja ustala oko 7:40 i doruckovala i sad nesta gledala u internetu, vrijeme je da spakiram torbu za bolnicu haha , juce sam bas paniku dobilasta da su me ostavili u bolnici a ja nisam jos nista ni kupila .....

Ode sada u kupovinu nesta jos da kupim i neke hlace da zamjenim....

Marinci vidjet ces da nece biti potrebe za carskim i da ces se brzo poroditi user posted image user posted image

millenium draga ja stvarno neznam sta je to user posted image

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 452
15.10.2014 9:41:53   
no idea
dobro jutro svima, nadam se da ćete i mene primiti da se malo družim s vama :) Naime, ja sam prvi put trudna sa skoro 38 godina, nakon 10 godina braka, operacije polipa endometrija, neuspjele IUI, neuspjele VTO, sa dijagnozom IR,... prirodna trudnoća, sad sam već 8+2, bila na jednom pregledu sa 6+2, nije se još čulo srce, ali se vidio plod, prokrvarila malo, pa onda ponovo uzv kod druge dr, sa 7+1, kčs+, sad čekam naredni pregled uz utrogestane i mirovanje, pijem folnu, skoro su počele mučnine-ne jutarnje nego popodnevne, baš gadne, sva hrana mi se gadi, ali ne mogu povratiti i tako u krug...
vanchi, Andy, marinčii, posebne puse za moje ''stare'' drugarice sa druge teme!pozdrav i svim curama koje još ne znam, nadam se da ćemo se upoznati!

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 453
15.10.2014 10:01:39   
marinčii
ANDY iz t ojih usta u bozije usi sto bi se reklo...

NO IDEA draga pa cestitam ti na trudnoci ,tako mi je drago zeno.
Od srca ti zelim urednu trudnocu,da izguras bez problema i rrodis zivu i zdravu bebicu.
Sto se tice krvarenja i meni se desilo u 8 tjednu pojacali mi dabroston i stalo hvala Bogu posle se nije ponavljalo,abd i kod tebe ce biti tako.ZA mucnine ti nemam savjeta mene jos uvijek muce a evo imam jos 50 dana do poroda tako da sve je to individualno,drzim fige da tebe popuste nakon ovog prvog tromjesjecja..

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 454
15.10.2014 12:01:32   
bejbibi
'Jutro ( ili ' dan) :D ja maloprije ustala hihi, bas mi se nesto puno spava u ovoj trudnoci . Mogla bi po citave dane :) dobro mi dodje ovo sto moram mirovati pa se izlezavam haha ....

NO IDEA draga dobro nam dosla :) i cestitam na trudnoci :))) aBd da ti do kraja bude sve kako treba :)

Ja sam isto prokrvarila u 7 nedelji, krenuo mi pobacaj. Ali par dana u bolnici uz terapiju evo jvala Bogu uredu. Nisam vise krvarila ali jesam u trecem mjesecu tj. Dobila kontrakcije i ja odmah dr pa mi dala apaurine 2 mg i hB ok. I dalje pijem dabroston, pronatal i mg sumece tablete. A pila sam skoro do pocetka 4 mj folacin pa mi sad dao pronatal.

Sto se mucnina tice ja ih nisam imala bas puno u ovoj trudnoci ( druga je) al mi je dr dao reglan po potrebi( ne znam koliko je pametno al je rekao da ne steti plodu) ugl sam ih pila po potrebi i bilo mi je lakse. Ali ti se konsiltuj sa svojim dr. Ja sa prvom trudnocom sambas puno povracala. Cetiri mjeseca glava mi je uvijek bila iznad wc solje. Bukvalno svakih 10 tak min sam povracala. Nista nisam mogla jesti i tadasnja moja dr ( koja je u drugom gradu jer sam se ja sad selila) mi nije dala nista protiv mucnina. Al et nakon 4 mjeseca sve prestalo i mogla sam jesti sveeeee :)) .... Sad mi jos uvijek nrkad ujutru ili od gladi bude muka a imam taj osjecaj citav dan :( bolje se 4 mj idpovracat do besvijesti i kasnije da ti bude super nego ovako mozes jest a osjecaj mucnine uvijek prisutan :(

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 455
15.10.2014 12:09:02   
marinčii
BEJBIBI I kod mene je tako pojedem i odma se javlja taj osjecaj mucnine koji traje po cijeli dan ,bude dana da ne povracam a bude i oni kad moram povratit ,sreca nisam povracala vise od 3 puta na dan tako da nisam puno ni gubila na kilazi i nije me bilo strah dehidracije.Sto se tice reglana ,ja ga imam u kuci jer mi ga doktor prepisao zbog mucnina koje sam imala i prije trudnoce(mok zeludac je bas odjetljiv i ucik sam morala paziti sta jedem)ali ja tada popila mozda jedan ili dva ,cim sam procitala kakve nuspojave izaziva prestala,pogotovo ga ne bih popila u trudnoci radije evo trpim i mucim se cijeli 9 mjeseci ali sam sigurna da necu bebicu izlagati tome.
A gdje ti sada zivis ,ako nije tajna?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 456
15.10.2014 12:42:36   
bejbibi
Ja sam ga isto mozda tri put popila. Ne volim tablete i pijem samo kad moram. A draga ja sam ti rodjena u sarajevu ( mada porijeklom nisam bosanka) al citav zivot provela u sa i samo tamo se osjecam potpuno :)) sad sam u bihacu . Lijepo je al malo mjesto pa nemas bas sve sto ti treba ( ne zelim nikog uveijedit ) i nervira me i ljuti sto nemam ama bas nikog svog :((( imam samo jednu prijateljicu koju sam ovdje upoznala u parku hahah bile sa djecom, i to je to. Ugl sam sama sa muzen i djetetom. Volim samocu al nekad bas bude depresivno :(((( pogotovo kad pozelim sa hahhaha

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 457
15.10.2014 13:45:28   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: no idea

dobro jutro svima, nadam se da ćete i mene primiti da se malo družim s vama :) Naime, ja sam prvi put trudna sa skoro 38 godina, nakon 10 godina braka, operacije polipa endometrija, neuspjele IUI, neuspjele VTO, sa dijagnozom IR,... prirodna trudnoća, sad sam već 8+2, bila na jednom pregledu sa 6+2, nije se još čulo srce, ali se vidio plod, prokrvarila malo, pa onda ponovo uzv kod druge dr, sa 7+1, kčs+, sad čekam naredni pregled uz utrogestane i mirovanje, pijem folnu, skoro su počele mučnine-ne jutarnje nego popodnevne, baš gadne, sva hrana mi se gadi, ali ne mogu povratiti i tako u krug...
vanchi, Andy, marinčii, posebne puse za moje ''stare'' drugarice sa druge teme!pozdrav i svim curama koje još ne znam, nadam se da ćemo se upoznati!

Dobro nam dosla draga , tako mi je drago za tebe, evo dokaza da ima svevisnjeg ..... Bas mi je drago da se zelis s nama druziti :-)
Ja sam prokrvarila (smedje) u 6+1 i ponovo sa 9+5 oba puta terapija dabroston 2x na dan i lezanje nista drugo ne pomaze ...
Meni se srceko vidilo isto tek sa 6+5 a sa 6+1 jos nije tako da sve je to ok ..... Ja sam imala mucnine do 13 sedmice a samo 5 puta povratila u to doba tako da :-) Nadam se da ce i kod tebe brzo proci ... Kada imas sljedecu kontrolu?

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 458
15.10.2014 15:34:04   
vanchi88
cao cure
No idea - dobro nam dosla rijeci su ne opisive koliko mi je drago za +. uzivaj odmaraj...a za mucnine ja sam ih imala skoro po cijeli dan...najgore bude kad je zeludac prazan onda mi muka na sve a povratiti se neda user posted image

Moja jedna drugarica, koja ima cerkicu od 4godine ...za nju joj je trebalo vise od 5godina da zatrudni nikad niko nije saznao razlog ganjala sve nalaze, to ljeto se spremali na VTO i ona zatrudni!! Medjutim nakon te trudnoce ona jos 4x ostane trudna i nazalost izgubi sve te trudnoce, ali jbg bilo je u ranoj fazi ispod 13 nedelja i doktor absolutno ne obraca paznju na to. U hitnoj je cekala po 8h da je pregledaju, vise puta pomisle na vamaternicnu, te cekaj da daju krevet i na preglede, samo te posalju kuci i kazu jebiga ne mozes ti tu nista, idi kuci odlezi i to je to....kakav dobraston? kakvi progesteroni? nisi bitan ako je tako rano.......ja se prosto na to grcim i pomalo prezirem sistem radi toga...zar se ne moze sprijeciti?? kako drugim zenama daju i mirovanje i sve bude ok?

mi smo sinoc kupili krevetac :) i cijelu posteljinu za krevetac .....sad jos ostala kolica i nosiljka za auto i onda neke stvarcice za obuci jer toga nemam flasice,dude itd...

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

Neposredna veza do poruke: 459
15.10.2014 15:55:21   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: vanchi88

mi smo sinoc kupili krevetac :) i cijelu posteljinu za krevetac .....sad jos ostala kolica i nosiljka za auto i onda neke stvarcice za obuci jer toga nemam flasice,dude itd...

A daj slikicu ako imas, ja sam prekljuce isto kupila svu posteljinu 2 plave i 2 zelene i 4 posteljine za madraz i jednu deku, jastucic i jorgan, danas sam uzela prvi set za njegu (toplomjer, cesljic itd...) i pelene juhuuu a bome i sebi sam kupila 2 majce jedne duge tajice, 2 debelih carapa za bolnicu i spavacicu koja ima dugmice gore da mogu lakse otvoriti da dojim ....

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 460
15.10.2014 15:57:41   
Andy_Bec23
Ja sam opet spavala sat i pol bas mi dobro doslo :-)

Neposredna veza do poruke: 461
15.10.2014 16:00:26   
vanchi88
evo link krevetca, a kad sastavimo i sve namjestim uslikacu sobicu

http://www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=16899916&prodFindSrc=search&foreSeeBrowseSampling=15&foreSeeBrowseLoyalty=1&foreSeeEnabled=true

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

Neposredna veza do poruke: 462
15.10.2014 16:02:15   
vanchi88
ova kolica sam mislila.......iako mm i dalje misli da je najbolje uzeti kolica u americi jer su koliko toliko jeftinija a Car seat ovdje ipak izadje na isto..

http://www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=11712442

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 463
15.10.2014 16:07:01   
Andy_Bec23
Hej vanchi super su i krevetic i kolica :-) ali nije puno 350 $ to je ok cijena , mi smo nasa platili 750 eura .... Hmmm al ja sam htjela ta daimam ako Bog dragi dadne i za drugu bebu

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 464
15.10.2014 16:15:41   
Andy_Bec23
E sad ode spakirat torbu za bolnicu nek dtoji nece joj nista faliti :-)user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 465
15.10.2014 17:40:07   
marinčii
VANCHII znaci krwnuli ste s kupovinom,super je sve abd da maleni u svemu uziva ..
ANDY dobra si zar vec speemas torbu,ja cu to cim udjem u 9 pripremit pa nek stojo spremno kad zatreba.
BEJBIBI draga znam da nije lako kad nemas nikog poznatog i svog blizu al eto twbi jos jedne bebice brzo pa neces imati vremena da razmisljas o icemu osim o njoj.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 466
15.10.2014 17:49:49   
bejbibi
Jooj ta kupovina stvarcica je najljepsa stvar :))))
MARINCI draga ja sam u 4 mj+ pa vec evo gledam kakvih stvarcica imam od prethodnog bebca pa da operem , ispeglam i vec kupijem stvari za sebe za bolnicu haha ..... Pa polako pripremit sve pa nek stoji :))

Neki autor...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 467
15.10.2014 18:08:50   
marinčii
JOJ dobre ste ,ja sam ista bila u prvoj trudnoci sad sve kontam neka jos ima vremena.,jos ni oprala nisam ovo sto imam kontala sam sljedeci tjedan javljaju lijepo vrijeme pa da se fino osusi.
Moram jos uzet neko odjelce za iznjet bebicu i par malih bodica ali nikako da mi se nesto svidi.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 468
15.10.2014 18:12:13   
bejbibi
Drage moje koje imate vec djecu zanima me kako vam reaguju na trudnocu? Ja imam malca od tri godine i bas je ljubomoran. Nekako smo mu objasnili da mama ima bebu u stomaku pa nekad ljubi nekad kikne haha .... A kad je nedavno vidio od mog brata bebu samo ga je htio udarat jee vise nije bio jedini kod mojih. Tu sam vidjela da je bas ljubomoran i da ce mi bit tesko :( a ne zelim da ga zapostavljam kad se beba rodi aBd. Bas me strah toga :((((

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 469
15.10.2014 18:34:09   
Andy_Bec23
Marinci drage neka je nek stoji nikad se nezna a ja sam za bolnicu uzela sve novo i posebno npr. Cetkicu ,kaladont, spavacicu itd... Tako da i kad krene jos samo sitnice ubaciti il ce muz donet... Vako sam mirna. Sta da nedo dragi Bog moram u bolnicu nebi se moj muz snaso vako ja mirno spavam ;)

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 470
15.10.2014 18:36:34   
Andy_Bec23
Nek ja imam sve spremno pa sta nam dragi Bog dadne ;) sigurno znas i sama kako je kad ocekujes prvu bebu pa oces sve da bude perfektno ;)

Neposredna veza do poruke: 471
15.10.2014 18:43:45   
marinčii
ANDY draga i ja moram za svoju torbu sve novo kupiti i spavacice i higijenu i papuce i sve te sitnice .Kad sam M rodila u bolnici nisu dali da nosimo svoju spavacicu a sad nemaju pa se mora ponjeti svoja tako da se sve mijenja.
BEJBIBI moj M zasada ne pokazuje ljubomoru al on je veliki vec 5 godina ima,mene je bas iznenadio jer dugo je bio sam i naviko je da je ave njegovo al eto bratu se raduje pa nadam. se da ce tako i ostati.
Ti svom pricaj puno kako ce ti pomagati oko bebice ,kako je on veliki brat i kako mora cuvati bebu i redovno mu ponavljaj kako ga puno volis i kako se nista nece promjeniti kad beba dodje

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 472
15.10.2014 19:07:50   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: marinčii

ANDY draga i ja moram za svoju torbu sve novo kupiti i spavacice i higijenu i papuce i sve te sitnice .Kad sam M rodila u bolnici nisu dali da nosimo svoju spavacicu a sad nemaju pa se mora ponjeti svoja tako da se sve mijenja.
BEJBIBI moj M zasada ne pokazuje ljubomoru al on je veliki vec 5 godina ima,mene je bas iznenadio jer dugo je bio sam i naviko je da je ave njegovo al eto bratu se raduje pa nadam. se da ce tako i ostati.
Ti svom pricaj puno kako ce ti pomagati oko bebice ,kako je on veliki brat i kako mora cuvati bebu i redovno mu ponavljaj kako ga puno volis i kako se nista nece promjeniti kad beba dodje

Ma naravno, o svemu tome mu pricam i stalno mu govorim da ga volim, mazim i sve. Jako je vezan za mene jer smo uvijek sami bili nas troje. I ja sam 24/7 snjim. Spava s nama cak. Ma ne zelim da se joa odvajamo :) on je moja beba jos uvijek :)) i aBd kad se porodim spavat ce samnom a bebu i krevetac mozda :) ionako nista ne zna heh. A ovaj sve prati, upija pa se bojim nesvjesno da ga ne povrijedim , zapostavim i sl. Valjda cu biti pri sebi pa cu se obuzdati. Bas puno sad citam o tome i znam da su starija djeca bas osjetljiva kad dodje prinova.

Neki autor...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 473
15.10.2014 19:12:40   
marinčii
I KOD MENE je isto nikad se nismo razdvajali nas dvoje,bas je vezan za mene i tesko ce mi pasti sto cu ga morat ostavit ta 3 dana kad odem u bolnicu rodit,.OVaj moj je bas njeznica i dobrica ,pravi mali rak.,voli se maziti i ljubiti i stvarno nikad ni na koga nije pokazivao da je ljubomoran pa se nadam da ce tako i dalje biti.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 474
15.10.2014 19:13:52   
marinčii
I KOD MENE je isto nikad se nismo razdvajali nas dvoje,bas je vezan za mene i tesko ce mi pasti sto cu ga morat ostavit ta 3 dana kad odem u bolnicu rodit,.OVaj moj je bas njeznica i dobrica ,pravi mali rak.,voli se maziti i ljubiti i stvarno nikad ni na koga nije pokazivao da je ljubomoran pa se nadam da ce tako i dalje biti.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *