|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar
14.10.2014 18:10:27   
Andy_Bec23
Drage moje Ctg je u redu sad cekam na ultrazvuk dok doktor dodje ... Mrzim stalno sirit noge ;( a sta ces moram haha ...

A sto se tice carskog reza ja sam protiv ukoliko zena moze da rodi vaginalno... Vjerujte zene carski rez je operacija ...

Ljubim vas javim sta bilo

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 426
14.10.2014 18:22:45   
marinčii
ANDY draga sretno na pregledu abd bit ce to sve ok,javi se kad zavrsis.
ALMOND bravo za ulazak u 9 ,sad i da krene nemas brige iako eto bolje da napunis 37 tjedana tada se smatra da je beba ako se i rodi rodjena u terminu.
BEBELINA sretno na ctg-u,ja neznam kad se kod nas krece s tim izgleda da je i to razlicito od doktora do doktora.
VANCHII joj i mene prwpone izludjuju al ne bole me svaki dan pa kontam da je moguce da ovaj mali pristisce neki zivac ili nesto pa bude nekad bas jak bol

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 427
14.10.2014 19:16:52   
vanchi88
moja drugarica je rodila malu u 32 sedmici, bila u bolnici 9 dana i pustili je kuci
ovdje ako je ranije drzi te skroz do termina

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 428
14.10.2014 19:19:06   
Andy_Bec23
Evo sve je ok ;) bebac 1300 grama i 38 cm dug haha ;) moj mis mali i doktorica je bila divna sve mi pokazala objasnila pogledala i cak mi je uzela obrise dole da nije neka infekcija nedo Bog ;)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 429
14.10.2014 19:23:22   
vanchi88
user posted image user posted image user posted image
da li ti je izmjerila grlic?
odakle to smedje? da li su ti ista rekli o tome

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

Neposredna veza do poruke: 430
14.10.2014 19:31:27   
vanchi88
marinci, jesi li pripremila torbu za bolnicu?
ja nemam ideje ni sta da spakujem sve..

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 431
14.10.2014 19:32:48   
bejbibi
Andy drago mi je da je sve uredu draga. Da aBd do kraja bude ok. Bas se nekako prepadnem kad ovako citam sta sve zenama bude :( bice dobro aBd.

A sto se tice CR , drage moje ko moze prirodno obavezno nek ide :) ja bi na CR samo kad bi zivot bebe ili moj bio ugrozen. Najbolje je prirodno, nije to dzaba tako dato ;) i bez tih epiduralnih gluposti plzzzz... Pa pobogu mora malo boliti al vjerujte zene da poslije poroda ( uz sve te bolove i sve sto prezivite) budete ponosne na sebe :) i shvatite koliko je zena jaka :)))))
Ja sam sa prvom trudnocom imala bolove 22 sata, nije mi pukao vodenjak- probusili, slabo se otvarala, prokrvarila previse nakon poroda, primila krv i pila tablete, radili mi briseve i ostalo , bila 5 dana u bolnici unjesto da sutradan izadjem pa prezivila :) i fascinantno mi je sve to sada kada se sjetim jer znam da sam jaka :)))) zivjele zene user posted image

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 432
14.10.2014 19:51:08   
marinčii
ANDY super draga da je sve uredu,iako znala sam ja da ce sve biti ok.KOji si no ti tjedan sada moj je sa 28+5 bio 1300
VANCHII nisam jos spremila torbu to cu cim udjem u 9 mjesec,a stavit svasta nesto spavacice,uloske,jednokratne gacice,papuce,kozmetiku i pribor za osobnu higijenu,tufere za grudi ,kremu za bradavice,paracetamol ,uh ako se sjetim jos cwga dopisem ti.
BEJBIBI i ja sam imala Porod koji je trajao 28 h isto tako se sporo otvarala i svasta nesto na kraju mi ostala posteljica pa zavraila na kiretazi 3 puta dok me nisu ocistili kako treba ,jedva glavu zivu izvukla i bome iskreno sad me strah prirodnog poroda tako da se mislim da trazim carski al eto vidit cu i razmislit jos kako cu i sta.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 433
14.10.2014 20:41:26   
rose 87
andy super da je sve ureduuser posted image ,malisa raste user posted image
marincii joj ja se najezim kad cujem za takve porode,a ja sad nekako bih voljela i prirodno,ali se stvarno nebih smejla usuditi bez dok. odobrenja,vidjecemo
joj zene moje ja sam u zadnje vrijeme stalno gladna user posted image ,na vagu nesmijem ni stati,prije par dana bila sam u plusu 4kg + 2 koje sam na pocetku izgubila,sve ja nesto pokusavam da manje jedem i na kraju u 10-11 veceram user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 434
14.10.2014 20:50:51   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: vanchi88

user posted image user posted image user posted image
da li ti je izmjerila grlic?
odakle to smedje? da li su ti ista rekli o tome

3 cm i zatvoren ;) kaze nema pojma odakle jer nevidi nista samo bjeli iscjedak nista smedje ;)

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 435
14.10.2014 20:54:52   
bejbibi
Vjerujem draga marinci da te strah... Ima svasta na ovom svijetu. Ne znam kako tako do tih komplikacija dodje pri porodu. Jel to greska doktora sta li?!!! Al eto, i meni se nesto bilo zakompliciralo valjda krv sta li pa sam morala primit jednu dozu. Ja sam uvijek za prirodni i bez tih pomagala , iglica i sl. Ja sam vristala da ga vade vise iz mene hahaha al sve se zaboravi cim dijete izadje. Bas se preporodjeno osjecas ( osim naravno kad dodje do tih komplikacija, ne daj BOze nikome) ja ne zelim ni razmisljat o tome uopste. Mislim da cu prirodno ako bude sve uredu i mislim da cu vani ici na porod. Ovdje gdje sada zivim nemam povjerenja u dr nazalost :( .... Prvi porod imala u sarajevu na bojnoj i prezadovoljna sam. Al ne zivim vise u sa :( pa cu vani vjerovatno, kod sveki da me paZi hehe

Ej zene koristi li neka od vas kremu proriv strija i koju? Ja imam jos od pevog poroda po nogama mos' mislit user posted image user posted image

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 436
14.10.2014 20:55:34   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: marinčii

ANDY super draga da je sve uredu,iako znala sam ja da ce sve biti ok.KOji si no ti tjedan sada moj je sa 28+5 bio 1300
VANCHII nisam jos spremila torbu to cu cim udjem u 9 mjesec,a stavit svasta nesto spavacice,uloske,jednokratne gacice,papuce,kozmetiku i pribor za osobnu higijenu,tufere za grudi ,kremu za bradavice,paracetamol ,uh ako se sjetim jos cwga dopisem ti.
BEJBIBI i ja sam imala Porod koji je trajao 28 h isto tako se sporo otvarala i svasta nesto na kraju mi ostala posteljica pa zavraila na kiretazi 3 puta dok me nisu ocistili kako treba ,jedva glavu zivu izvukla i bome iskreno sad me strah prirodnog poroda tako da se mislim da trazim carski al eto vidit cu i razmislit jos kako cu i sta.

Draga mi smo danas 29+2 malo je mrsaviji al neka ga nek bude do 3-3,5 kile taman ;) haha

A sto se tice poroda neboj se dat ce onaj gore da bude sve ok ;) vidjet ces ;)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 437
14.10.2014 20:57:50   
Andy_Bec23
Bejbibi draga ja koristim ulje od eucerina iz apoteke ima spezijalno za te strije ;)

Neposredna veza do poruke: 438
14.10.2014 21:02:54   
marinčii
BEJBIBI pa neznam ni sama nitko nista ne govori al ocito je da je njihova greska jer ludost je da su me tri puta kiretirali mogli su to uraditi i prvi put kako treba ,ma uzas su ovi nasi doktori al eto sta da se radi kad drugi nemamo.Nije mene strah boli ,bol mogu svaku izdurati ali strah me komplikacija i da se ne dao Bog nesto djetetu ne desi zato i razmialjam o carskom .
ROSE pa nije puno 4 kile nemoj se opterecivati toliko,evo ja sam nagurala na + 7 kg a povracam ,sta bo tek bilo da nisam povracala..
ANDY draga pa nije mrsav taman je eto u 3 dana smo razlike i ista kilaza a meni moj rece da je to taman za 29 tjedan

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 439
14.10.2014 21:06:53   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Bejbibi draga ja koristim ulje od eucerina iz apoteke ima spezijalno za te strije ;)

E super, bas cu sutra pogledat :) hvala draga ..... Mislim , ove sto imam od prvog poroda znam da ih se ne mogu rijesiti ali da barem pokusam sprijeciti nove. A sreca pa mi stomak fin , nadam se da se necu ureciuser posted image

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 440
14.10.2014 21:17:47   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: marinčii

BEJBIBI pa neznam ni sama nitko nista ne govori al ocito je da je njihova greska jer ludost je da su me tri puta kiretirali mogli su to uraditi i prvi put kako treba ,ma uzas su ovi nasi doktori al eto sta da se radi kad drugi nemamo.Nije mene strah boli ,bol mogu svaku izdurati ali strah me komplikacija i da se ne dao Bog nesto djetetu ne desi zato i razmialjam o carskom .
ROSE pa nije puno 4 kile nemoj se opterecivati toliko,evo ja sam nagurala na + 7 kg a povracam ,sta bo tek bilo da nisam povracala..
ANDY draga pa nije mrsav taman je eto u 3 dana smo razlike i ista kilaza a meni moj rece da je to taman za 29 tjedan

Jooj te kile huh... Ja u 4 mj sa 61 kg.... Kad sam zatrudnjela imala 61, pa spala na 54 kg za tri mjeseca i za mjesec udebljala se 7 kg user posted image kakva li cu biti do kraja trudnoce aBd user posted image

Neki autor...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 441
14.10.2014 21:27:32   
Andy_Bec23
Marinci draga evo i moju kolegicu 2 puta kiretorali u austriji u poznatoj bolnici ... I ovdje nisu doktori Bog zna sta ...

A ja sam na 8,8 kila juhuuu sve u gramicama normale ;)

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 442
14.10.2014 23:12:53   
BebeLina
Andy user posted image , drago mi je da je sve ok...

Scarlet, mislim da nismo iz istog grada, pa su male sanse da je doca isti. Iako bi me mnogo obradovalo da ovaj ode u penziju i postedi trudnice svoje nestrucnosti i neljubaznosti :)

Ja sam dobila nekih 12 kg. Podnosljivo je :) Sto se strija tice, vec sam negdje pisala da su mi stradale grudi i noge (sprijeda). Vec sam se raspitivala za te kreme i kremice i dosla do saznanja da nijedna nepomaze. Mozda neka moze ublaziti, ali sprijeciti nikako, jer je to podrucje genetike. Ako si genetski podlozna pucanju popucat ces, pa makar spavala u maslinovom ulju. Ja sam u trudnocio pocela koristiti masnije kreme, tj putere za tijelo. Trenutno koristim neko hipp-ovo ulje za mame trudnice. Kazu da je dobro piti malu kasicicu maslinovog ulja ujutro. Pomaze elasticnost iznutra, a pri porodu kao zene rijetko pucaju. Mada, to en vjerujem niti praktikujem. Ne mogu ni zamisliti da ulje pijem na kasiku user posted image

U torbu sam spakovala sve sto je neko nabrojao u nekom od prethodnih postova :) Doduse i to se razlikuje od bolnice do bolnice. NEgdje nesto daju unijeti, negdje ne. Negdje moras nositi njihovu spavacicu, negdje svoju... Pravila nema. Uglavnom ne zaboravite punjace, novine, slusalice i neke keksice za grickanje...

11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica)
2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)

Neposredna veza do poruke: 443
15.10.2014 0:59:10   
scarlett
U pravu si BebeLina, nema te na ovoj temi http://www.1click4nursery.co.uk/3-in-1-toilet-trainer-709-p.asp, srećom ovaj je otišao u penziju, bar tako kažu. user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 444
15.10.2014 1:05:33   
scarlett
Što se tiče tih strija, ja sam se mazala svim i svačim, dosta novca dala na to, međutim, jako sam popucala pred kraj, al nije ni čudo izgledala sam kao da trojke nosim. Jesam se udebljala 19 kg, ali stomak je bio ogroooooman. Popucao je par sedmica pred porod, a danas izgleda kao uzorana njiva. Poslije poroda kad sam došla kući primijetila sam da su mi se javile strije s unutrašnje strane butina. Ja vjerujem u ovo što je bebeLina napisala. Mislim, ne savjetujem da se ne mažete, ali nema svrhe ni opterećavati se time.
S druge strane, ne znam je li to baš do genetike, moja mama ina samo par strija ne može se samnom porediti, a 2x se porađala, doduše ona se max debaljala 10 -11 kg. Možda to više ima veze sa brojem kg koji se nabace user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 445
15.10.2014 2:44:55   
milenium
ženice ja ne mogu da spavam,neće san na oči pa neće... probudila se prije sat i samo se vrtim.

za strije...evo ja se dosad nisam ničim mazala i nemam nijedne(dosad)

bebelina,kad bi iz straha svi tražili cr onda bi svaka žena rađala na cr. tebi je prva beba koliko sam upratila i razumljivo je da imaš tremu(strah od nepoznatog i sl). da ti je druga trudnoća pa da si prošla neku traumu(kao npr marincii-3 puta kiretaža itd onda bi se možda i dalo razmišljat o cr).strah je normalan, imam ga i ja iako mi nije prva beba. ruku na srce,ja bih na cr jer sam imala težak porod,kod mene čim trudovi krenu,dok su još na 5 min ja ne mogu ni da hodam ni da pričam...užas.a i sitna sam.nemam široke bokove tj nemam ih skoro nikakouser posted image

pa me baš evo zanima kako to da neke žene idu na procjenu zdjelice da vide hoće li moći na prirodno ili ne ? kod nas to ne postoji,niti mi je itko to spominjao. a ja kad sam čula za to,čudila sam se pa kako sam ja onda uopće rodila ovako uske zdjelice(ako to ima veze s građomuser posted image ) evo sinoć sam baš čitala o indikacijama za cr pa ću kopirat tekst:

koje su sve indikacije za carski rez i u kojim je slučajevima to jedina mogućnost poroda:

" Apsolutne indikacije su one kod kojih je vaginalni porod nemoguć i uvijek se porod mora dovršiti carskim rezom. To su nisko sijelo posteljice, prijevremeno odljuštenje posteljice (abrupcija), uska zdjelica, disproporcija u veličini djeteta i zdjelice, ispadanje pupkovine, prijeteća i započeta djetetova patnja pri nezrelom nalazu, poprečni položaj djeteta, abnormalni stavovi glavice, prijeteći razdor maternice, zdjelični tumori".
Postoje i situacije kada je vaginalni porod teoretski moguć, no zbog sigurnosti majke i bebe ipak se preporučuje operativni završetak trudnoće. Primjerice, relativne indikacije su prethodni carski rez, prethodne operacije na maternici, distocija, produljeni porođaj više od 12-18 sati, teška preeklampsija, eklampsija, stav zatkom kod prvorotke, zadak i veliko dijete, višeplodne trudnoće, stav zatkom prvog blizanca, kondilomi u rodnici, infekcija HPV-om i herpesom u trudnoći.

Kao i kod svake operacije, i kod carskog reza moguće su komplikacije poput ozljede susjednih organa (krvnih žila, crijeva, mokraćnog mjehura, mokraćovoda), a moguće su i male posjekotine djeteta prilikom otvaranja maternice ili pak jako nekontrolirano krvarenje koje zahtijeva transfuziju krvi. Moguće komplikacije uspješno se sprječavaju rutinskom upotrebom preventivnih lijekova (npr. antibiotici, heparin) i mjera (urinarni kateter, restrikcija unosa hrane) neposredno nakon operacije.

"Moramo imati na umu da su sve navedene komplikacije iznimno rijetke i da su neke jednako tako moguće i tijekom vaginalnog poroda", ističe iskusni porodničar.

Što se tiče mogućih komplikacija za bebu, beba nije izložena dodatnim rizicima u usporedbi sa spontanim porodom. Jedino se, objašnjava liječnik, kao posljedica opće anestezije može javiti pospanost i odgoda početka spontanog disanja novorođenčeta. To ili razlozi zbog kojih je operacija bila potrebna na prvom mjestu, povremeno zahtijevaju produljeni medicinski tretman.

< Poruku je uredio milenium -- 15.10.2014 2:45:48 >

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 446
15.10.2014 2:48:29   
milenium

IZVORNA PORUKA: Gynecologist

Ja bih dva puta razmislio na Tvom mjestu. Da mi neko otvara trbuh i reze me bez potrebe? Zasto? Pa rizik od opste anestezije.

zašto mora biti opsta?sad se većinom prakticira spinalna,budeš budan i odmah vidiš bebu user posted image

(odgovor članu Gynecologist)
Neposredna veza do poruke: 447
15.10.2014 2:52:24   
milenium
žene da li se koja susrela sa hidronefrozom? to je meni dijagnosticirano i na netu nema puno informacija o tome.a ovdje na rr piše samo o hidronef.kod beba koje se još nisu rodile a to im je viđeno preko uzv ,i piše dosta o maloj djeci koja to imaju,al nigdje o trudnicama koje to imajuuser posted image a moj ginekolog to meni nije vidio na uzv (jer išla sam kod drugog da tražim još 1 mišljenje jer morao je biti neki uzrok moje boli,nisam mogla hodati doslovno)i čini se da pojma nema o tome.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 448
15.10.2014 3:14:17   
scarlett
Milenium, istu muku mučim svaku noć. user posted image
Žao mi je ja nisam nikad čula za to user posted image
A ovo što si pisala za veličinu zdjelice, ne znam kako se to mjeri, ali se sjećam da je sa mnom bila žena koja se 3x porodila na CR, jer su joj doktori rekli da je "preuska". To je bio jedini razlog njenog CR.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 449
15.10.2014 9:10:36   
almondray

IZVORNA PORUKA: scarlett

Milenium, istu muku mučim svaku noć. user posted image
Žao mi je ja nisam nikad čula za to user posted image
A ovo što si pisala za veličinu zdjelice, ne znam kako se to mjeri, ali se sjećam da je sa mnom bila žena koja se 3x porodila na CR, jer su joj doktori rekli da je "preuska". To je bio jedini razlog njenog CR.

Ma ja mislim da se to mjeri na prijemnom,imaju neke veeeelike štipljke nalik na one slušalice za mjerenje pritiska, ako kontate ,i sestra to stavi na bokove, i posle na stomak.Mislim da je to to.Bar se ja toga sjećam.A iz priča znam da oni čekaju bukvalno zamiranje i matere i djeteta da bi poslali na cr.Pretpostavljam da i cijena igra ulogu u svemu tome.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *