|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar
13.10.2014 11:01:19   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: BebeLina

Evo čitam temu Sta jepotrebno za novorodjenče. Zao mi je sto nije aktivnija, zadnji posto je pisan prije hiljadu godina.. Zato cu vas ovdje pitati... Sta mislite o podlozi za presvlačenje? Onoj tvrdoj, na kojoj presvlačiš bebu dok stojiš..

Ja k'o padobranac :)

Ja imam ovo iz IKEA http://st.houzz.com/simgs/8371b49e0e4cc852_4-4302/modern-changing-tables.jpg - buši se na zid, zauzima malo prostora, vi sami određujete visinu i super je stvar. Koristi se do nekih 15ak kg djeteta...Ja sam je koristila dok se mali nije počeo aktivnije okretati i kretati...

Kauč, pogotovo ako si visočija, ni pod razno - odoše leđa...Najbolja je varijanta, ako vam se ne daju pare za te podloge ili nemate prostora gdje da je držite, trpezarijski stol...Na njega postaviš dekicu kad je vrijeme presvlačenja, ne saginješ se previše, tako da ćeš koliko-toliko poštediti leđa...

scarlett - Mushu je na nekoj od tema se raspitivala za mjerenje nuhalnog i te testove (evo, nađoh temu: http://www.ringeraja.ba/forum/m_21268/mpage_7/key_/tm.htm )...Uglavnom, kod Mehmedbašića košta 250 KM...
Sretno u svakom slučaju!

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 376
13.10.2014 12:11:58   
bejbibi
Andy draga pa sta je to kod tebe ??? Evo nesto nasla na bebac.com Desi se da mi trnu ruke. Da li je to opasno?
Ako vam se to dešava posle buđenja, vodite računa o položaju tokom spavanja – nemojte ležati na rukama i nemojte ih držati visoko zabačene iznad glave. Kada se probudite, radite male vežbe – otvarajte i zatvarajte dlanove, stiskajući ih u pesnicu, tako će se ruke brže prokrviti. Ako i dalje imate osećaj trnjenja u rukama, konsultujte se sa lekarom o eventualnom započinjanju terapije vitaminom B6, u dozi od 50 mg tri puta dnevno, ali to svakako nemojte raditi na svoju ruku.

Ako bas imas bolove idi dr. Ma kad je trudnoca stvarno drugo stanje. Sve sto je prije nje nenormslno sad je normalno haha i obratno. Ma salu na stranu, ne treba se previse oko svega uzbudjivat al ne treba bas i nikako da nas nije briga.

Hmmm ta podloga za presvlacenje jeste ok ali prva dva mjeseca samo. Cim se beba pocne vrtiti ne mozes vise koristiti. Mislim ja ne bi smjela zbog straha od pada. A da me ledja bole- razvaljuju. Jos od prvog poroda. Moze biti od tog presvlacenja bebe na krevetu :( al tad mi je to bilo najlakse i najbolje. Mah, masaze posle poroda aBd user posted image

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 377
13.10.2014 13:22:41   
rose 87
dan trudnice da se i ja konacno javim,kako ste mi sve redom,nista vas nisam citala,zabavila se oko malenog,bio bolestan a onda i Bajram bio i gosti pa se sve sastalo
ja i bebica u pupi dobro hB,rastemo iz dana u dan,danas bas dobih komentar kako mi se stomak pravo uoblicio u onaj prepoznatljivi trudnicki,bebac lupka sve jace,nekada i pretjera ali neka izdrzace mama,pocela mi zgaravica pa me ubi,neki dan nam je i drugi dr. na kontroli rekao da nosim djecaka,moje momke aBd,vec sam usla u 6-ti mjesec,vrijeme bas leti
eto isprica se ja,iskreno se nadam da ste mi sve dobro i da uzivate u user posted image ,valjda cu se sad cesce javljati

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 378
13.10.2014 14:16:52   
BebeLina
Bas se cudno osjecam.. Joj, pretvorila sam se u razmazenu debelu zenu. Majke mi ne pretjerujem, jednostavno se ne osjecam dobro. Naravno, svjesna sam da je to sve normalno. Cijelu trudnocu nosim topice umjesto grudnjaka. Evo sad skidoh jedan, umalo se nisam ugusila od nekog pritiska u grudima. Zgaravica mi se opet vratila, a i cini mi se da ce me gripa uhvatit.
Gledam ovaj dnevni boravak i sve pogledom trazim carobni stapic, da vidim moze li abraka dabra pomoci.

Sutra aBd ulazim u deveti mjesec. Mislim da necu bas do termina izdrzati, ne znam zasto. Vec sam u onoj fazi "samo da mi je da se sto prije rijesim" :)

Andy, kako si?

11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica)
2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)

Neposredna veza do poruke: 379
13.10.2014 14:41:14   
almondray

IZVORNA PORUKA: scarlett

Bejbibi no sikiriki, vidiš da su nas primile u klub user posted image
Ja sam tek 10ta sedmica user posted image

Almondray, sa sinom sam radila jer mi nešto nije bilo u redu sa posteljicom, kad mi je dr. rekla da radim taj tripl, ja sam odmah uradila, nije valjao, bHCG je poludio znam da je bio hiljadama veći nego što je trebao biti za tu sedmicu. Onda mi je rekla da samo njega ponovim što sam tada platila još 40 KM. Živa se isekirala, jer sam morala čekat po 7 dana na rezultate. Ponovljeni opet nije valjao. Dr. mi je tada savjetovala amnio, ali sam ja u međuvremenu prije tog pregleda čitala šta slijedi ako nalaz opet bude loš i došla pripremljena na razgovor. Onda sam je odmah pitala, da li se može išta učiniti ako se utvrdi sa amnio da nešto nije dobro. Ona je rekla da tu nema pomoći, samo što ću ja znati i biti pripremljena, onda sam rekla da pošto znam da postoji rizik od 1% ja to ne želim.
Ona mi je rekla da imam pravo na takvu odluku, ali da beba može imati neke poremećaje na osnovu tih nalaza, koji se i ne moraju vidjeti na UZV. Ja sam naravno strahovala do kraja trudnoće, ali hvala Bogu rodila sam zdravog sina. Sve je prošlo ok.

Eh sada, taj kombinovani screening uključuje i nuhalni nabor što dr. svakako gleda oko 12 sedmice i izvjesti te o tome. Obzirom da ja i dalje ne bih pristala na amnio, znači imam tu svoj neki stav, bezveze mi je da bacam pare ako taj kombinovani mnogo košta. Opet, ako nije skup, onda bih voljela znati, čisto da se pripremam psihički ako se utvrdi rizik od neke anomalije ne daj Bože.

Nemam pojma, nisam pametnauser posted image

Nema tog testa koji nas može pripremiti na ono što nam život nosi.
Nuhalni se radi običnim UZ i on otkriva samo rizik na ds, kod mene bio hB u redu i nisam htjela više čačkati.A ti testovi su samo statistika, jedino amnio nije a po mom mišljenju se ona prekasno radi da bi se moglo šta preduzeti.
Eto vidiš iz svog primjera da ništa ne mora biti tako crno.Hvala Bogu

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 380
13.10.2014 14:47:24   
scarlett
SuperBeba, hvala na linku. Čovječe to je baš preskupo, ne kontam što se nuhalni nabor plaća odvojeno. Ja koliko znam, a tako mi je bilo i u prvoj trudnoći, to mjerenje nuhalnog nabora je normalna procedura oko 12 sedmice, znači nešto što dr. usput prekontrolišu i ne naplaćuju. Mislim 200 KM platiti taj pregled, ne pada mi na pamet.

Osim toga, abortus nije ni za mene opcija, zato sam u prvoj trudnoći odustala od amnio, ali kontala sam ako ne košta puno, možda i nije loše da znam.
Ako je ovo 250 KM cijena tog kombinovanog screeninga, onda nema šanse, mislim da toliko platim, a da se onda još do kraja trudnoće ne daj Bože sekiram. Ma ništa onda, križam ovaj pregled. user posted image

Što se tiče ovih podloga za presvlačenje djeteta, mi imamo krevetac koji u produžetku ima natkasnu sa tri ladice i na njoj je dio predviđen za presvlačenje. Pošto ja poslije CR dugo nisam mogla normalno sjediti, meni je ovo zaista koristilo. Moja kuma je imala težak prirodan porod i imala je isti krevetac, također je koristila taj dio. Meni se čini da sam malca dugo tu presvlačila, u neka doba su nogice pomalo virile, kasnije i visile, ali eto mi se navikli tu. Čak sam ga znala staviti tu,pa da se samo igramo, jer mi je bilo praktičnije nego da se naginjem preko krevetića, što naravno ne znači da nema drugih opcija za presvlaćenje i igranje s bebom. user posted image Samo govorim iz svog iskustva.

Jedino, velika mana tog dijela je bila, što me malac prvih mjeseci znao često popiškiti user posted image i mene i parket, pa onda čisti.. Čim mu skinem pelenu, on već pripremljen i zaljeva user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 381
13.10.2014 14:52:03   
scarlett
Almond, vjerovatno si na koncu u pravu.
Ja idem kod Mehmedbašića i jako sam zadovoljna svojom doktoricom, ali radije bih ovaj pregled samo nuhalnog nabora onda obavila negdje gdje ću ga platiti standardnom cijenom, a ne 200 KM. Moram ovo još provjeriti.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 382
13.10.2014 14:55:14   
morenaa

IZVORNA PORUKA: almondray
Nema tog testa koji nas može pripremiti na ono što nam život nosi.

Slazem se.
scarlett i bejbibi mi cemo se druziti do kraja trudnoce aBda, meni je termin u travnjuuser posted image

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 383
13.10.2014 15:01:30   
bejbibi

IZVORNA
Slazem se.
scarlett i bejbibi mi cemo se druziti do kraja trudnoce aBda, meni je termin u travnjuuser posted image

ABd :) nadam se da ce nam se pridruziti jos trudnica, cini mi se da nas nema bas nesto :( moramo aktivirati ovu temu :)

Bebelina draga , sav taj srklet ti je jer ulazis u deveti i fakat postaje teze i teze. Tezina, stomak, pokreti bebe, cesto mokrenje, nesanica, zgaravica, nedostatak kondicije.... Uh i mene hvata srklet cim pomislim haha.... Bice to dobro, pokusaj se nekako opustiti, ne misliti na to sve. A za zgaravicu ( koju sam ja imala sad na pocetku trudnoce) pomoglo mi je hladno mlijeko, jako hladno skoro ledeno i svjezi bademi. Pa pokusaj

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 384
13.10.2014 17:17:36   
vanchi88
cao cure
kod mene je malo veca vremenska razlika pa ja dok ustanem i nakanem se pisati vi ste vec sve ispisale hehehee
ja i andi imamo isti problem sa rukom......karpal tunel sindrom. tako me opet pocelo boliti da mi dodje u sred noci da placem...samo desna ruka ali brate boliiii uf. Jedno vrijeme mi je akupunktura pomagala i sad vise ne! kazu da se to zna desiti u trudnoci nije stetno za bebu ali je bolno jako. i ne udoban osjecaj

danas je ovdje praznik ali ja i mm bili naumili da idemo da uzmemo nasla sam set (pisala sam ja mislim sinoc o tome)
mozda sam ja malo kriva za to sto ne uzimao nista jer ja nisam spremna user posted image ne mogu opisati uopste zasto i kako.
a za wc....ustajem i po 2 3x sad...kao da danima nisam piskila user posted image

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 385
13.10.2014 18:10:32   
marinčii
VANCHII znaci i tebe ruka zeza,joj bas mi je zao.Mene samo prepone muce ,kad ustanem prvih nekoliko koraka mi je tako bolno da je to uzas dodje.mi da uzmem stap:)

BEBELINA joj i meni su pokreti bebe bas bolni,nekad me sa obe strane trbuha tako zabboli da imam osjecaj da cu puknuti,a da ne pricam kako mi skace po mjehuru jedva se suzdrzim da ne pisnem u gacice;)

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 386
13.10.2014 19:25:41   
almondray

Almond, vjerovatno si na koncu u pravu.
Ja idem kod Mehmedbašića i jako sam zadovoljna svojom doktoricom, ali radije bih ovaj pregled samo nuhalnog nabora onda obavila negdje gdje ću ga platiti standardnom cijenom, a ne 200 KM. Moram ovo još provjeriti.

Ja sam taj pregled platila čitavih 30KM ,koliko i košta UZ pregled.
Bio hvala Bogu u redu ,ali unatoč tome me slala na amnio.Rekoh ne hvala.
Ja znam šta je snaha sve prošla, ali njoj ni nuhalni nije bio normalan.
Pa onda tamo, vamo, daj ovom pare,daj onom, 3d,4d, testovi, neko joj govorio da je sve u redu,drugi nisu , dok nije došao nalaz amniouser posted image tad već bila 23 sedmicauser posted image
Meni se dan danas srce slama kad se sjetimuser posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 387
13.10.2014 20:14:41   
scarlett
Ja sam do nedavno UZV plaćala 50 KM, sad su digli na 70KM kod Mehmedbašića, ne znam jel' ta cijena samo za trudnice, ali svakako je puno skuplje nego kod vas. user posted image Ma išla bih ja u DZ, ali isprobala sam tamošnje dr. i nisam zadovoljna nikako.

Neposredna veza do poruke: 388
13.10.2014 20:34:54   
almondray

Ja sam do nedavno UZV plaćala 50 KM, sad su digli na 70KM kod Mehmedbašića, ne znam jel' ta cijena samo za trudnice, ali svakako je puno skuplje nego kod vas. user posted image Ma išla bih ja u DZ, ali isprobala sam tamošnje dr. i nisam zadovoljna nikako.

Kod nas je to cijena kod privatnice.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 389
13.10.2014 21:02:07   
marinčii
Kod nas je uzv 50 km ja isto idem samo privatno kod nas te gledaju mrsko ako im dodjes u dom zdravlja koda im nesto krades uzas.A kad mi je radio nuhalni nije nista posebno naplatio jer je to obican uzc pregled i ne vidim sto bi bio skuplji osim sto oni ro na svoju ruku hoce tako da naplate da bi zaradili.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 390
13.10.2014 21:04:39   
almondray

IZVORNA PORUKA: marinčii

Kod nas je uzv 50 km ja isto idem samo privatno kod nas te gledaju mrsko ako im dodjes u dom zdravlja koda im nesto krades uzas.A kad mi je radio nuhalni nije nista posebno naplatio jer je to obican uzc pregled i ne vidim sto bi bio skuplji osim sto oni ro na svoju ruku hoce tako da naplate da bi zaradili.

Potpisujemuser posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 391
13.10.2014 21:17:17   
marinčii
ALMOND draga kako si mi ti? jel no sutra ulazis u 9 ?ima li bolova ili su prestali?
Mene je ovaj moj tako izlupo danas da me bas bolio stomak a da ne govorim da sam piskila svako malo:))

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 392
13.10.2014 21:47:27   
scarlett
Ma vjerujem i ja da neki to rade da zarade, ali vjerujem da više rade da sebe ograde, da sutra ne bi bilo, doktor kriv nije vidio.

Ma ako ne budem morala dodatno plaćati, nek vide taj nuhalni nabor, onda fakat neću ni raditi ništa ostalo, da se može šta pomoći u ne daj Bože slučaju, onda bih uradila sve što se može prekontrolisati i platila kolikogod koštalo, ovako šta dragi Bog da, a najdajmo se najboljem.

Marinci, ti i dalje kuburiš sa mučninama, jel tako? Imaš li ikad osjećaj kao da ti se želudac pomjera? Ja recimo glad ne osjećam uopće, ali osjećam po grčenju želuca da trebam nešto pojesti i onda kada uzmem prvih par zalogaja, majke mi toliko se pomjera čini mi se još malo pa bih ga mogla vidjeti preko kože. Meni to stvara jako ružan i nelagodan osjećaj.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 393
13.10.2014 21:55:53   
scarlett

IZVORNA PORUKA: marinčii

Kad sam nosila sina, išla sam privatno, ali se paralelno javljala u DZ. Dr. u DZ me nije pregledala, jer je poštovala mišljenje moje privatne dr., samo mi je propisivala lijekove, uputnice i sl, ali sestrice su bile user posted image uvijek su mi držale predavanje da ne bacam pare na privatnike, jer svu tu uslugu mogu dobiti u DZ. Jedan put sam mislila da mi curi plodna voda i pošto živim blizu DZ, otišla sam tamo da me pregledaju, nakon pregleda sam imala osjećaj kao da me panjem pregledala i sastrugala, do kuće mi je krenula sukrvica. Plodna voda je bila srećom ok. Hvala Bogu nije bilo potrebe da više idem kod njih da me pregledaju.

4,5 godine kasnije, druga trudnoća krenem ja kod njih u DZ, potrefi me neki doktor, kontam ja možda je i bolje, međutim odnos pacijent - dr. je strava, pisala sam već o tom iskustvu, ne daj Bože nikome. Stvarno je žalosno što nam neko uskraćuje pravo normalnog tretmana za koji je plaćen.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 394
13.10.2014 22:08:21   
vilmica

IZVORNA PORUKA: Super Beba

IZVORNA PORUKA: BebeLina

Evo čitam temu Sta jepotrebno za novorodjenče. Zao mi je sto nije aktivnija, zadnji posto je pisan prije hiljadu godina.. Zato cu vas ovdje pitati... Sta mislite o podlozi za presvlačenje? Onoj tvrdoj, na kojoj presvlačiš bebu dok stojiš..

Ja k'o padobranac :)

Ja imam ovo iz IKEA http://st.houzz.com/simgs/8371b49e0e4cc852_4-4302/modern-changing-tables.jpg - buši se na zid, zauzima malo prostora, vi sami određujete visinu i super je stvar. Koristi se do nekih 15ak kg djeteta...Ja sam je koristila dok se mali nije počeo aktivnije okretati i kretati...

Kauč, pogotovo ako si visočija, ni pod razno - odoše leđa...Najbolja je varijanta, ako vam se ne daju pare za te podloge ili nemate prostora gdje da je držite, trpezarijski stol...Na njega postaviš dekicu kad je vrijeme presvlačenja, ne saginješ se previše, tako da ćeš koliko-toliko poštediti leđa...

I ja kao padobranac ulijecem, ali moram se ukljuciti :) stvarno se ne moze porediti presvlacenje bebe na krevetu/kaucu i u stojecem polozaju na podlozi. Ja svoju bebu od 4 mj presvlacim stojeci, a kada smo negdje u gostima znam je presvuci na krevetu i bukvalno mi otpadnu ledja. A i to sto kaze super beba, ako nemate uslova za to, super ce posluziti i kuhinjski sto. Cuvajte sebe, ako se vi ne cuvate same, niko vas drugi nece cuvati. Sve vas user posted image

6.7.2013. Ljubav jedina
23.06.2014. Mamina sreca najveca, princeza H

Neposredna veza do poruke: 395
13.10.2014 22:22:58   
marinčii
SCARLET jeste ja i dalje imam mucnine iako sad je puno bolje kako je bilo,iskreno ja dok sam gladna je super cim pojedem nastaju problemi odma krene podrigivanje i taj neki osjecaj cudan koda mi hrana stoji u grlu a ne u. zeludcu i onda nemam mira dok. ne povratim,
Sto se tice doktora i kod nas je ista situqcija ako im ides privatno druga je prica,nikako mi nisu jasni a placeni su to da rade a ispqde koda djabe rade pa nas eto primaju silom.
Zao mi je onih zena koje ne mogu si platit pregled kod privatnika pa su osudjene da dolaze u dom zdravlja i da imaju takav tretman .

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu vilmica)
Neposredna veza do poruke: 396
13.10.2014 22:25:57   
Gynecologist
Istina da kombinirani probir kosta vise od obicnog pregleda, ali to je zbog toga sto je taj pregled mnogo precizniji i treba vise vremena da se uradi. Znaci mora se cekati da se beba namjesti u odgovarajucoj poziciji da bi se mjerenje izvrsilo, nekada je moguce izmjeriti nuhalni nabor za 3 minute a nekada je potrebno sat vremena i to privatni doktor uracuna u cijenu pregleda. Kombinirani probir podrazumijeva i uzimanje krvi i odredjivanje dva hormona iz krvi, a svi znate da odredjivanje hormona nije jeftino. Mislim da pregled i hormoni kostaju zajedno oko 200KM. Postoji neinvazivni test na trzistu BiH i zove se NIFTY ali cijena je oko 700 Eura i izvodi se u laboratoriji u Kini. Pouzdanost ovog testa je jednaka nalazu amniocenteze. Na zalost test je prilicno skup za nase pojmove troskova zdravstvene zastite jer smo svi navikli da je u zdravstvu sve besplatno user posted image

Neposredna veza do poruke: 397
13.10.2014 23:09:55   
scarlett
Gynecologist, ne slažem se sa zadnjom rečenicom. Mi ili plaćamo dobrim kešom privatnicima ili svojim živcima u domovima zdravlja.
O tome je ovdje riječ. Ja da imam normalan tretman u DZ, ne bih nikada plaćala privatno, a u tom slučaju mi ne bi ni smetalo kada bi se DZ dodatni testovi morali platiti. Znači ja želim samo lijep pristup i odnos, bezbolan pregled i redovan UZV, koji ne mora ni biti svaki mjesec, pa ni u Americi ga ne rade svaki mjesec.

(odgovor članu Gynecologist)
Neposredna veza do poruke: 398
13.10.2014 23:12:14   
scarlett
A u DZ neka nas dalje upućuju na detaljnije testove i to neka plaća svako spram svojih želja i potreba. To bi po meni bilo sasvim ok.
Ali da je jeftino, nije brate, eto vidiš samo koja je razlika između kantona. user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 399
13.10.2014 23:17:58   
scarlett
Gynecologist, povezujući tvoj nik i način pisanja na ovim temama, pretpostavljam da si iz te struke. user posted image
Nadam se da nećeš zamjeriti ako te pitam, da li ja kao buduća mama za koju abortus nije opcija, mogu imati ikakvu korist od bilo kojeg od ponuđenih testova, odnosno da li postoji ijedan slučaj da se djetetu može pomoći ako bi se ne daj Bože otkrio neki poremećaj?

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

cuvate li snimke od vase bebe

...kad su bile male ako ste ih snimali,i volite li sad to pogledati kad su sada velike bebe......

cuvam i rado gledam (93%)

nismo snimali:-( (7%)

Broj svih glasova: 71

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *