|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar
11.10.2014 16:15:31   
vanchi88
neka vas neka vas, :)
ja sad ustala doruckovala sa mm i on ode oko auta nesto da popravi a ja uzela da popijem casu donata da "podrignem" :)

mm govori da idemo sutra malo uzimati nesto za bebu a ja sve nekako nisam spremna.
ja bi to sve onda kad dodje beba a ne prije mada ne moguce je iz hiljadu razloga, mm vozio kamion i na putu je po 10ak dana hvala Bogu uvijek imam nekoga pri ruci

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu Bubydina)
Neposredna veza do poruke: 351
11.10.2014 16:18:09   
almondray

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Dobro jutro drage moje :) kako se danas osjecate?? Ja sam ok hvala Bogu, malo boli stomak al vise sam navikla na to kad je konstantno :(
Zasto draga bebelina zbunjujem objavama user posted image pise mi minus broj objava ispod nadimka jel zbog toga :D ne znam ni ja sta je to. Mozda jer se nisam javljala godinu dana nikako user posted image helem nejse....
Nego, gnjavi ti koliko god hoces user posted image mislim da sve to radimo. I meni se cini da sam nekad dosadna :( pisi vamo pisi tamo, kontam dosadna sam zenama al sta cu kad se volim raspitivat i lakse mi kad s nekim nepoznatim/ objektivnim dijelim brige. Tako da ne sekiraj se , samo pisi ;) zato i jest forum

To se trebaš javiti Višnji , rr tim svako malo briše čat teme tako da odemo u minususer posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 352
11.10.2014 16:35:20   
BebeLina
Evo mi smo danas zavrsili nabavku :) Cak i pelenice su kupljene :) Prelijep osjecaj...

Bebi je danas toliko nemiran da sam i ja postala neraspolozena. Zvuci ruzno, nije da mi smeta, nego boli, i nikako da se smiri, predugo traje... Cini mi se da je tek sad zaspao, pa mogu mirno da tipak i lezim...
Muz mi je uspostavio dijagnozu. Imam "sindrom gnijezdjenja" user posted image . Ali danas mi se bas nista ne radi... Gledam ovaj ves, imam jos jednu "turu" ispeglat. MOrace pricekat bar do sutra...

11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica)
2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 353
11.10.2014 16:37:52   
vanchi88
zasto peglatiii?
ja se ne sjecam zadnji put kad sam uzela peglu u ruke jer nemam potrebe nista se ne guzva

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 354
12.10.2014 1:36:12   
milenium
vanchi ja i ti dežurene,ti zbog vremena a ja zbog nesanice i nedostatka vremenauser posted image

scarlet sve što znam o aspirinu je da se ne bi smio u trudnoći piti. al ako ti je tako dr rekao onda valjda on zna najbolje.

bejbibi koji si tjedan trudnoće? i kod mene je bila posteljica nisko oko četvrtog mjeseca al se povukla goreuser posted image

kod nas se kod cr reza daje spinalna anestezija(ne epidural) epidural je kod prirodnog al to kod nas ne postoji. marinci otkud tebi info da kod nas ima epiduralna za prirodan porod? ako ima ja se potpisujem odmahuser posted image kolegica mi je u zg rodila uz epiduralnu nikakvih problema nema,rodila s pjesmom.
a ja po dva mjeseca ne mogu da dođem k sebi.

bebelina,polako s peglanjem,nemoj se previše umarati.user posted image

vanchi propisao mi vaginalete jer je iscjetka valjda previše.znam da je normalno imati malo pojačan al ovako da moram 3 put dnevno mjenjat veš to je kao previšeuser posted image

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 355
12.10.2014 11:04:51   
Andy_Bec23
Jutro drage moje , al ste se raspisale :-) Neka i treba tako .... Ja sam vas citala al nisam se stigla javiti 2 dana lutala ko prava i danas ce bome bit odmor pa sutra nastavljam haha

Vidjeh da je neko napisao da ima razlike izmedju PDa i spinalne da ima i to velike ... PDA se daje prilikom normalnog poroda vaginalnog a Spinalna anestezija kod Carskog reza....

Scarlett draga nemoras ti mirfovat tokom poroda vec u tom trenutku kada stavlja iglu u ledja to traje svega 5 sekundi i gotovo, poslje nemozes noge pomaknuti sve ostalo ide i cim iskljuce PDA nakon poroda u roku 5 minuta mozes stat na noge .... bar je kod mene bilo tako samo sto nedaju da ustanes zbog pritiska itd....

bejbibi draga dobro nam dosla i zelim ti ugodnu trudnocu do kraja i da pocnes da uzivas da sve prodje user posted image user posted image

Bubydinauser posted image user posted image user posted image kako jemoja curica? Ljubi ju punoooooooooooo od mene ..... Sad ce mo i mi jos malo ako dragi Bog dade user posted image

vanchi draga ti pocni kupovat kad budes spremna al moj savjet sto prije jer ti se kasnije nece dati ici traziti.... Jos malo i ulazis u 9 mjesec bebac moze doc svakog trena i sta onda? A pogotovo poslje poroda neces htjet ic u trgovinu vjeruj.... Mi vec imamo manje vise sve spremno....

Bebelina draga sada uzivaj do kraja trudnoce .... Ja sam pelene vec uzela jer su bile na popustu :-) Ma skoro sve imam samo da stignu soba i kolica pa nek bebac dodje user posted image

Gdje nam je rose87?

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 356
12.10.2014 11:06:38   
Andy_Bec23
Mi smo usli u 30 sedmicu user posted image user posted image user posted image user posted image Zene moje ko da sam juce uradila test i saznala a gle sada jos 10 nedelja i eto meni mog prinza ako dragi Bog dadae user posted image user posted image user posted image

Ja u petak na kontrolu , juce je prinz bio miran i tu i tamo se samo javio ocito ima fazu rasta pa pajki ljubav moja....

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 357
12.10.2014 13:04:01   
bejbibi
Zdravo drage moje, kako ste danas :) jeste li obavile vasu gradjansku duznost ?! Zezam malo, nije to tema.mene zanima jel normalno u trudnoci povracati sukrvicu, krv ( nije sad bas da krv povracam vec onako pri kraju vise od naprezanja kao mix krv i kiselina valjda) user posted image
milenium ja sam ti draga u cetvrtom mjesecu odnosno danas ulazim u 18 nedelju. A jos uvijek nekad povratim :( doduse , isla glasati pa mi tamo od guzve pozlilo jedva se suzdrzala da ne povratim :( i dosla kuci kad ono buuuuu , sve iz mene :( ma fuj vise. Mislim da ce mi biti ovako citavu trudnocu :( a ovo sa poovracanjem sukrvice( il sta vec) mi se desilo dva puta :(
Trebam li se brinuti???

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 358
12.10.2014 13:59:43   
almondray
Samo da mahnemuser posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 359
12.10.2014 14:28:25   
morenaa

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Zdravo drage moje, kako ste danas :) jeste li obavile vasu gradjansku duznost ?! Zezam malo, nije to tema.mene zanima jel normalno u trudnoci povracati sukrvicu, krv ( nije sad bas da krv povracam vec onako pri kraju vise od naprezanja kao mix krv i kiselina valjda) user posted image
milenium ja sam ti draga u cetvrtom mjesecu odnosno danas ulazim u 18 nedelju. A jos uvijek nekad povratim :( doduse , isla glasati pa mi tamo od guzve pozlilo jedva se suzdrzala da ne povratim :( i dosla kuci kad ono buuuuu , sve iz mene :( ma fuj vise. Mislim da ce mi biti ovako citavu trudnocu :( a ovo sa poovracanjem sukrvice( il sta vec) mi se desilo dva puta :(
Trebam li se brinuti???

Meni se dogodilo 2 puta,puno se naprezala prilikom povracanja i pojavilo se malo krvi,valjda pukne kapilar. Al ja sam se za svaki slucaj savjetovala s dr

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 360
12.10.2014 14:30:20   
morenaa

IZVORNA PORUKA: almondray

Jos koji dan i mozes rodituser posted image jesi se spremila?

Neposredna veza do poruke: 361
12.10.2014 15:58:37   
almondray

IZVORNA PORUKA: morenaa

IZVORNA PORUKA: almondray

Jos koji dan i mozes rodituser posted image jesi se spremila?

user posted image valjda jesamuser posted image imam još neke sitnice , zapravo kozmetiku za bebu kupit i to je to .
To ću aBd kad se porodim, lahko je do apoteke trknut.Doduše sa drugom bebom bila subota(kad sam izašla iz bolnice), nismo kupili bivacin tj. beocin pa sam od poznanica tražilauser posted image .
Nije kraj svijeta ako nešto ostane ne kupljenouser posted image
Kako nam je vršnjakinja?Imaš li ti problema sa njom?Onih tipičnih za tu dob?

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 362
12.10.2014 16:10:41   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: morenaa
Meni se dogodilo 2 puta,puno se naprezala prilikom povracanja i pojavilo se malo krvi,valjda pukne kapilar. Al ja sam se za svaki slucaj savjetovala s dr

Aha pa valjda nije nista. Citala sam da bas od naprezanja puknu kapilari pa dodje do povracanja sukrvice. Svakako cu pri sljedecoj kontroli reci dr

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 363
12.10.2014 17:50:36   
scarlett
Dobar dan drage moje, evo čitala sam vas malo, pa ću redom.

Almondray žao mi je što me razumiješ, da nas je bar što manje ovakvih. Al eto obećali su stotine hiljada radnih mjesta, pa sam sad bez brige. Neki dan sam čitala kažu nane i djedovi u penziji se prepali da će ih ponovo zaposliti, obzirom koliki broj radnih mjesta su obećali. user posted image

Bejbibi, imaš temu o tome, ne mislim da trebaš čitati, nego da se uvjeriš da zaista ima dosta žena kojima se to dešava. Nije ništa strašno, tebe naravno iscrpi i nije prijatno, ali treba biti na oprezu. Naravno ako to postane neka količina i da se često ponavlja nije dobro. Ali ja bih svakako spomenula dr. kada budeš išla ponovo, da te bar razuvjeri.

Jao, jedva čekam da dođem i ja u tu fazu da kupujem stvarčice, već sam onako malo razmišljala šta bi moglo i kako bi moglo biti, ali me strah da se previše upuštam u sanjanjerenje, polako ako Bog da doći ćemo i do toga.

Što se tiče aspirina, našla sam dosta tema o tome, čak i na RR. Važi uglavnom da se ne smije, osim u slučajevima kada dr, odredi najmanju dozu( a ja tu uzimam) i da ne djeluje uopšte na plod, samo na majčin organizam i da ga radi očuvanja trudnoće u tom smislu čak zovu baby aspirin.

Eh sad vezano za onaj test što sam vas pitala, pronašla sam šta je to i zove se ustvari kombinovani screening, osim tog double i tripl testa, radi se i koliko sam skontala papa i nalaz krvi i to sve ubace u neku mašinu koja radi proračun rizika. Zna li neko koliko to košta?
Sjećam se da sam tripl test platila prije 5,5 godina 170 KM. Koliko bi sada mogao koštati taj kombinovani screening?

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 364
12.10.2014 19:23:09   
almondray

IZVORNA PORUKA: scarlett

Dobar dan drage moje, evo čitala sam vas malo, pa ću redom.

Almondray žao mi je što me razumiješ, da nas je bar što manje ovakvih. Al eto obećali su stotine hiljada radnih mjesta, pa sam sad bez brige. Neki dan sam čitala kažu nane i djedovi u penziji se prepali da će ih ponovo zaposliti, obzirom koliki broj radnih mjesta su obećali. user posted image

Bejbibi, imaš temu o tome, ne mislim da trebaš čitati, nego da se uvjeriš da zaista ima dosta žena kojima se to dešava. Nije ništa strašno, tebe naravno iscrpi i nije prijatno, ali treba biti na oprezu. Naravno ako to postane neka količina i da se često ponavlja nije dobro. Ali ja bih svakako spomenula dr. kada budeš išla ponovo, da te bar razuvjeri.

Jao, jedva čekam da dođem i ja u tu fazu da kupujem stvarčice, već sam onako malo razmišljala šta bi moglo i kako bi moglo biti, ali me strah da se previše upuštam u sanjanjerenje, polako ako Bog da doći ćemo i do toga.

Što se tiče aspirina, našla sam dosta tema o tome, čak i na RR. Važi uglavnom da se ne smije, osim u slučajevima kada dr, odredi najmanju dozu( a ja tu uzimam) i da ne djeluje uopšte na plod, samo na majčin organizam i da ga radi očuvanja trudnoće u tom smislu čak zovu baby aspirin.

Eh sad vezano za onaj test što sam vas pitala, pronašla sam šta je to i zove se ustvari kombinovani screening, osim tog double i tripl testa, radi se i koliko sam skontala papa i nalaz krvi i to sve ubace u neku mašinu koja radi proračun rizika. Zna li neko koliko to košta?
Sjećam se da sam tripl test platila prije 5,5 godina 170 KM. Koliko bi sada mogao koštati taj kombinovani screening?

Ma što to bona radiš?Pusti nek ide svojim tokom, mani se testova.
Ja sam odbila amnio (iako sam imala fin razlog da je radim).Bila je tu još jedna trudilica, starija malo,jedva čekala da vidi plusić i nije joj palo na pamet ugrožavati user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 365
12.10.2014 20:19:34   
bejbibi
Ma to se svega dva puta desilo. Jednom na pocetku i danas. I to bude dva-tri malih grudvica te sukrvice. A stalno se naprezem kad povracam jer vecinom ujutru bude cim ustanem, prazan zeludac samo ona kiselina fuj.
Jel ovo tema za trudnice koje se uskoro porodjaju ili za sve :D da nisam fulila. Vidim sve nesto pri kraju, ja tek cetvrti mjesec. Treba u martu aBd da dodje bebica :)

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 366
12.10.2014 23:01:36   
scarlett
Bejbibi no sikiriki, vidiš da su nas primile u klub user posted image
Ja sam tek 10ta sedmica user posted image

Almondray, sa sinom sam radila jer mi nešto nije bilo u redu sa posteljicom, kad mi je dr. rekla da radim taj tripl, ja sam odmah uradila, nije valjao, bHCG je poludio znam da je bio hiljadama veći nego što je trebao biti za tu sedmicu. Onda mi je rekla da samo njega ponovim što sam tada platila još 40 KM. Živa se isekirala, jer sam morala čekat po 7 dana na rezultate. Ponovljeni opet nije valjao. Dr. mi je tada savjetovala amnio, ali sam ja u međuvremenu prije tog pregleda čitala šta slijedi ako nalaz opet bude loš i došla pripremljena na razgovor. Onda sam je odmah pitala, da li se može išta učiniti ako se utvrdi sa amnio da nešto nije dobro. Ona je rekla da tu nema pomoći, samo što ću ja znati i biti pripremljena, onda sam rekla da pošto znam da postoji rizik od 1% ja to ne želim.
Ona mi je rekla da imam pravo na takvu odluku, ali da beba može imati neke poremećaje na osnovu tih nalaza, koji se i ne moraju vidjeti na UZV. Ja sam naravno strahovala do kraja trudnoće, ali hvala Bogu rodila sam zdravog sina. Sve je prošlo ok.

Eh sada, taj kombinovani screening uključuje i nuhalni nabor što dr. svakako gleda oko 12 sedmice i izvjesti te o tome. Obzirom da ja i dalje ne bih pristala na amnio, znači imam tu svoj neki stav, bezveze mi je da bacam pare ako taj kombinovani mnogo košta. Opet, ako nije skup, onda bih voljela znati, čisto da se pripremam psihički ako se utvrdi rizik od neke anomalije ne daj Bože.

Nemam pojma, nisam pametnauser posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 367
13.10.2014 1:29:19   
vanchi88
evo da se ja javim
danas smo ja i mm isli da gledmo neke stvarcice za bebu uglavnom, mi odemo puni volje da kupimo nesto i pocnemo pripreme i na kraju izadjemo praznih ruku jer se i ja i on smetnemo sta svega ima
reko aj da vidimo na drugom mjestu itd....
nasla sam set 3 u 1 krevetac, sto za presvlacenje sa ladicama i posebno natkaz sa 6 ladica...madrac posebno, znaci za krevetac samo treba oko $500 i otprilike toliko za kolica i car seat.

ja sam u 12oj nedelji radila samo nuhalni, u 15oj sam vadila krv na jos neke kromozome sto sam morala....kasnije radila anatomski pregled i posle toga nema vise ultrazvuka. Imacu sledeci u 33-34 nedelja da odredimo poziciju, razvoj tezinu bebe ..
ovdje koliko znam taj amnio je zabranjen i ne radi se radi rizika.
gdje marinci, andi? gdje su cure....nema nikogaaaaaaaa

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 368
13.10.2014 4:49:28   
BebeLina
4 h i 40 minuta ujutro... Ne mogu spavati iz milion razloga. Mnogo mije vruce, pobjegla sam u drugu sobu da ne smetam muzu, jer pušem i okrećem se u krevetu k'o na ražnju... Piški mi se do ludila. Stalno idem na WC. Sinoc sam imala goste, pa sam valjda iskoristila priliku da obrstim sve sto je ostalo iza njih na stolu, a to je slatko+slano+voće+sokovi... Tako da sad opet imam neku zgaravicu koja me nije maltretirala danima... Elem, bebi je budan i razvlaci me do boli (bukvalno). Ima ga na sve strane. Al neka... :) Sinoc, kad sam krenula na spavanje, psjetila sam cudne bolove medju nogama. Bas onaj osjecaj upale mislica. NE znam kako da vam opisem. Definitivno se pripremam za porod i mislim da nijedno od nas dvoje nije svjesno koliko se sve priblizilo... uh...

I ja sam malo zbunjena naslovom ove teme. I ranije sam nalijetala na postove, ali sam uvijek mislila da su tu samo zene koje taj mjesec ocekuju porod. Npr. mislila sam da su ovdje trenutno aktivne zene koje ocekuju bebe u oktobru, pa se nisam ni javljala. Tek sad vidim sta sam propustala :)

Ima li iko budan u ova doba :)

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 369
13.10.2014 6:08:54   
BebeLina
Evo čitam temu Sta jepotrebno za novorodjenče. Zao mi je sto nije aktivnija, zadnji posto je pisan prije hiljadu godina.. Zato cu vas ovdje pitati... Sta mislite o podlozi za presvlačenje? Onoj tvrdoj, na kojoj presvlačiš bebu dok stojiš..

Meni se činila kao najveća glupost. Košta 50 KM, a znam da se može koristiti samo u prvih nekoliko (3,4) mjeseci bebinog života. Međutim, u školici nam je sestra podvukla da je obavezno nabavimo, jer nam samo tako ledja neće stradati. Mislila sam da je najpraktičnije bebu presvlaćiti na bračnom krevetu, ali ona reče da je to ubistvo za mamina ledja i da će se kad-tad odraziti na nače zdravlje.
Tražim da kupim tvrdu podlogu, koju ću montirati na bebin krevetć, jer nemam komodu sa kadom i podlogom za presvlačenje...

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 370
13.10.2014 9:10:57   
Andy_Bec23
Jutro drage moje, ja ustala oko 8 i prvu noc da sam mogla spavat napokon moja ruka me ubih ....Danas ode koddoktora dami da uputnicu za ortopeda inace cu umrjet od bolova .....

Vanchi znaci nista niste kupili? E misa mu ....

Sto se tice obne tvrde podloge za presvlacenje mi ga zovemo Wickelkommode i ja sam ju uzela skupa sa sobicom i moze se koristi do 2-3 godine zivota djeteta ovisi koliko dugo nosi pelene :-)

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 371
13.10.2014 10:29:37   
BebeLina
To mora da je malo veca komoda Andy, jer na ovu podlogu dijete veće od godine fizički ne može stati.. Ako nadjem sliku zakačim... Mi nemamo sobicu, spavaća nam je mnogo velika pa smo jedan ugao za sada pripremili za bebija.

Javi šta je bilo za ruku...

Neposredna veza do poruke: 372
13.10.2014 10:32:17   
bejbibi
Jutro drage moje, kako ste danas???
Vidim raspisale ste se na sabahu user posted image neka ste, bas fino.... Da se i ja malo ukljucim u raspravu sto se tice ovih amnio, tripl i bla bla.. Ja sam u 12 nedelji uradila samo nuhalni i to jedva nekako na zor. Nisam ga htjela uradit jer smAtram da su ti testovj glupost najveca jer toliko znaju iplasiti i sekirati da obolis od toga a ne daj Boze da nesto i nije uredu sa djetetom ne bi abortirala, tak da bezveze ti testovi. Samo sekiracija. Meni je hvala Bogu ispao nuhalni uredu al sam vas bila uplasena obzirom da mi je krenuo pobacaj u 7 nedelji pa sam mislila bice nekih posljedica i zato nisam htjela radit. Al ok. A sto je neko rekao najbolje nista od toga ne radit, mozak na pasu i uzivati u trudnoci. Majke mi ja sa prvom nikakvih problema. Nit nuhalni radila nit ista. Nit mi je doktorica spomenula. Nosta se nisam zanimala, nit citala po netu sta kako osim razvoja bebe kroz nedelje jer mi je to bas fascinantno :) i sve super bilo do kraja. Ovo sad da polydis od sekiracije sta sve pisu, ma bjezi necu nista da znam. Bice to nama svima aBd uredu :))

Hmmm sto se tice opreme za bebe , mi smo samo obicni drveni krevetac uzeli i to bez ladica, bez onog ormarica za presvlacenje itd. Oslobodils prodtora u nasem ormaru za njegove stvarcice i rahat hehe. A ta podloga za presvlacenje bezveze. Bacanje para samo. Sve sam ja to na krevetu radila hehe. Stavim ispod bebca neku pelenu i 5 :)) takoo da cemo aBd i sa ovom drugom bebom tako :)
A kolica su najbolja 3u1. Ko moze sebi priustiti. Mi smo ih dobili i to su BEXA. cini mi se madjarska firma, nisam sigurna. Al odlicna su. Kotaci su prava guma ( ima ih tri) i jedino cemo njih mizda sad kupit nove da zamjenimo jer nam se ova jedna stalno busila, pa popravljali.
Eto , i ja se raskokodakala hahaha.... Halalite i uzivajte :) samo pozitivne misli drage moje, bice sve ok aBd ;)

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 373
13.10.2014 10:58:02   
BebeLina
I kod mene je taj jednostavni krevetic. Drveni, sa jednom ladicom ispod. Sto se ostalih stvari tiče, tajo je evakuisan iz svog ormara (kao kazna što se protivi kupovini komode koja mi se svidjela) user posted image

Podloga za presvlačenje djeluje kao bacanje para, pogotovo ako imas bracni krevet, ali vjerovatno ostavlja poslejdice koje se tek kasnije odrazavju na zdravlje majke. Bar sam tako zakljucila gledajuci svoju snahu koja se sad bas pati s ledjima (vec drugo presvlaci na svom krevetu). Naravno, pravila nema..

Da, kolica smo kupili. I to davno, jer sam se naprosto zaljuvbila u ova chippolino kolica i morala sam ih kupiti.

Ostaje jos torba za mame. Ali nasla sam koju cu (nema bas previse izbora, samo dva modela sam nasla u cijelom gradu, ne racunajcui one platnene nimalo prakticne torbe). Dosao nam je ruksak uz kolica, ali to nije to. Ova koju cu kupiti aBd ima mnogo preglrada, siva je kao i kolica i ima predvidjen prostor za flasice, pelene, maramice....

Ni ja nikakve testove nisam radila. Nakon prvog spontanog su mi savjetovali nekakve gluposti, ali nista osim papa testa nisam radila. Imam isti stav kao i ti - cak i da nesto nije uredu ne bih nista poduzimala, tj. ne bih abortirala. Od dragogo Bog aje sve....

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 374
13.10.2014 10:59:59   
marinčii
Jutro drage moje,mi danas puna 32 tjwdna:)
VANCHII draga ti sam ja samo za vikend obicno u hodnji pa se ne stignem javiti.Znaci niste opet nista uzeli,pa neznam malo se potrudite nemojte tako neoddlucni biti posle poroda ti se sigurno nece dati hodati .
BEJBIBI dobro nam dosla,ova tema je za sve trudnice tako da samo pisi ,svaki mjesec se otvori nova tako da sve do porodaa mozemo da se pisemo i skratimo sebi ove dane.
Sto se tice krvi kod povracanja i meni se jednom desilo kako se nije ponavljalo nisam ni pitala doktora al kontam da je normalno.
BEBELINA mi smo uzeli onu komodu u kojoj dodje i kadica za kupanje i na vrhu ta podloga za presvlacenje al bome nismo je bas oliskoristili jedino mozda prva 2 mjeseca valja zbog ledja posle bebe budu nemirne pa me bilo strah gore ga presvlacit da mi ne daj boze padne.
ANDY misa mu sta je s tim rukama?meni samo trnu nemam bolove al zato me prepone razvalise uzas jedan.
MILENIUM cula sam ovdje od jedne zene za epidural al je samo za one koji imaju love i stelu,znas kako to kod nas ide.
Ostele imate mahanje

< Poruku je uredio marinčii -- 13.10.2014 11:01:30 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jastuk
lost

Kada beba treba spavati na jastuku? Mislim od kojeg uzrasta?

Prije 1. godine (44%)

Poslije 1.godine (22%)

Poslije 2 godine (20%)

Kada? (14%)

Broj svih glasova: 64

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *