|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar
14.10.2014 1:56:08   
milenium

IZVORNA PORUKA: scarlett

O tome je ovdje riječ. Ja da imam normalan tretman u DZ, ne bih nikada plaćala privatno, a u tom slučaju mi ne bi ni smetalo kada bi se DZ dodatni testovi morali platiti. Znači ja želim samo lijep pristup i odnos, bezbolan pregled i redovan UZV, koji ne mora ni biti svaki mjesec, pa ni u Americi ga ne rade svaki mjesec.

potpisujemuser posted image

ja sam kupila onu podlogu za presvlačenje jer nisam htjela kupovati komodu(komoda se koristi par mj dok beba ne preraste onu kadicu a kasnije zauzima prostor jer to nije pravi ormar za dječje sobe).podlogu bih nekad nakačila na krevetac jer ima ispod ono što se kači i lijepi.a nekad bih je držala na svojoj komodi u bračnoj sobi i na tome presvlačila bebu. leđa su mi otpadala kad bih nekad presvukla na krevetu jer saglet se ne mogu ,nakoso se okretat nezgodno itd. istina da se malo koristi svega par mj al vjerujte i 2 mjeseca je puno s obzirom da se beba presvlači u početku i deset puta na dan(koliko puta pojede -podoji toliko puta se pokaka,jer nemaju u početku razvijenu probavu i većina ide van,a i kažu čiste se).

ženise samo da vas pozdravim,padam od umora,puna mi je kuća majstora,imamo neke radove a i tortu sam neku pravila tako da sam krepana.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 401
14.10.2014 7:38:15   
BebeLina
Ne pocinjite temu o tretmanu doktora u DZ. Vec sam pisala o tome i nije mi nimalo drago sto cu morati opet da se nerviram user posted image

Scarlet, i mene zanima strucni odgovor na pitanje koje si postavila o tim testovima. Moze li se i koliko toga se moze sprijeciti i izlijeciti ukoliko se na vrijeme otkrije...

Sad je pola osam. Ja sam ustala u 4 jutros user posted image ... JEdnostavno me uhvati neka..muka..nemam pojma... ustanem i potpuno sam spremna za dan. Evo sad muza ispratila na posao, sinoc dok je on gledao tekmu ja sam pospremala kucu, tako da mi preostaje da se danas odmaram. SUtra me ceka mnogo obaveza user posted image

11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica)
2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 402
14.10.2014 7:40:41   
almondray

IZVORNA PORUKA: marinčii

ALMOND draga kako si mi ti? jel no sutra ulazis u 9 ?ima li bolova ili su prestali?
Mene je ovaj moj tako izlupo danas da me bas bolio stomak a da ne govorim da sam piskila svako malo:))

Jutrouser posted image
Od danas sam u terminu hB.
Svi bolovi kao da su rukom odnešeniuser posted image
I meni se to isto dešavalo,sad već slabije luduje.Idem na wc samo 3-4 puta (samo)user posted image u toku noći.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 403
14.10.2014 7:41:55   
almondray

E sad u vezi ovih privatnika...ja sam prvuuser posted image vodila kod te privatnice,kod nje se krv i urin kontrolišu jednom u toku user posted image ,meni je bilo toliko loše da sam na injekcijama završila (loša ks) kad sam je pitala da provjerimo jeli se popravilo stanje-kaže nema potrebe.
Iscjedakuser posted image cijelu trudnoću kuburila s tim,liječila me samo canestenom i nistatinom.Nikad mi nije dala briseve da radim iako mogu preko osiguranja.Na porodu opšti haos nastao zbog mog stanja, naravno nije dr. kriva nego jauser posted image ( valjda se grlić teško ušiva ako je obilan sekret)
Ove dvije user posted image vodim u dz,svaki test koji želim a pokriva osiguranje mogu dobiti, dovoljno da kažem.KS i urin se kontrolišu jednom mj. Jedino neće često da radi uz (osim ako joj ne doneseš nešto u kesi) ali je aparat tolko zastario da se ne vrijedi ni truditi.
Na uz idem kod te privatnice iz prve user posted image a na preglede i ostalo u dz.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 404
14.10.2014 7:59:43   
BebeLina
Almond, a gdje ti zivis? Je li u BiH ili vani? Kod nas se na svakom pregledu u DZ radi UZV.

I ja sma od danas u 9. mjesecu T. Sutra idem na prvi CTG. Nadam se da me nece vaginalno pregledati.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 405
14.10.2014 8:13:42   
Gynecologist
Na zalost to je tako. Odnos ljekar pacijent i obratno bi svugdje trebao biti isti. Sto se tice opreme tu je problem novac kojeg fond ili nema ili ne da a aparati su skupi, u DZ guzva nikom se nesto posebno ne trudi itd. To je globalni problem javnog zdravstva, a i u drugim strukturama je slicna situacija samo se o tome manje raspravlja.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 406
14.10.2014 8:56:15   
Andy_Bec23
Jutro drage moje, samo cu vam reci jaooooooooooooooooooooo nista spavala nisam ruka mi otpada :-( Doktor mi juce nista nije dao kaze ide iz vrata i moram na masazeuser posted image user posted image user posted image

U petak sam tako i tako kod ginekologa pa cu vidit sta ona kaze na to .....

Necu moc da vas citam sada idem u bolnicu kratko i onda sa nasom vildanom na kavicu da vidim B kako je narastao user posted image user posted image user posted image

Nadam se da ste m,i sve dobro

Evo moj ormaric za presvlacenje bebe i to je jako prakticno moze da se koristi do 2-3 godine i onda se skine ovaj dio gore i ima se komoda mala :-)
http://www.trends.de/media/image/13062-moebel-403614-Wickelkommode-PAUL-PAUL-21-Wik.jpg

< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 14.10.2014 8:58:20 >

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 407
14.10.2014 9:04:07   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Andy draga pa sta je to kod tebe ??? Evo nesto nasla na bebac.com Desi se da mi trnu ruke. Da li je to opasno?
Ako vam se to dešava posle buđenja, vodite računa o položaju tokom spavanja – nemojte ležati na rukama i nemojte ih držati visoko zabačene iznad glave. Kada se probudite, radite male vežbe – otvarajte i zatvarajte dlanove, stiskajući ih u pesnicu, tako će se ruke brže prokrviti. Ako i dalje imate osećaj trnjenja u rukama, konsultujte se sa lekarom o eventualnom započinjanju terapije vitaminom B6, u dozi od 50 mg tri puta dnevno, ali to svakako nemojte raditi na svoju ruku.

Ako bas imas bolove idi dr. Ma kad je trudnoca stvarno drugo stanje. Sve sto je prije nje nenormslno sad je normalno haha i obratno. Ma salu na stranu, ne treba se previse oko svega uzbudjivat al ne treba bas i nikako da nas nije briga.

Draga hvala , to je karpalni tunel sindrom i to se moze u mom slucaju ocito samo operirat, doktor kaze da nije da ide iz vrata mada ja ne vjerujem .... Jer vec prije 3 godine sam imala i isla na terapiju a sada mi nista nije dao user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 408
14.10.2014 9:11:44   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: rose 87

dan trudnice da se i ja konacno javim,kako ste mi sve redom,nista vas nisam citala,zabavila se oko malenog,bio bolestan a onda i Bajram bio i gosti pa se sve sastalo
ja i bebica u pupi dobro hB,rastemo iz dana u dan,danas bas dobih komentar kako mi se stomak pravo uoblicio u onaj prepoznatljivi trudnicki,bebac lupka sve jace,nekada i pretjera ali neka izdrzace mama,pocela mi zgaravica pa me ubi,neki dan nam je i drugi dr. na kontroli rekao da nosim djecaka,moje momke aBd,vec sam usla u 6-ti mjesec,vrijeme bas leti
eto isprica se ja,iskreno se nadam da ste mi sve dobro i da uzivate u user posted image ,valjda cu se sad cesce javljati

Bas sam pitala neki dan za tebe , bas mi zao za malenog nadam se da je ozdravio i da ste se ljepo proveli za Bajram..... Znaci pocele tegobe, ma samo dodji tu i vidi kako kukamo mi pocet ces i ti da kukas .... hahaha

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 409
14.10.2014 9:23:35   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: BebeLina

Sutra aBd ulazim u deveti mjesec. Mislim da necu bas do termina izdrzati, ne znam zasto. Vec sam u onoj fazi "samo da mi je da se sto prije rijesim" :)

Andy, kako si?

Draga moja i ja mislim da necu do termina a ocito cu jos da se nacekam i preko termina haha :-) A ja sam nako ruka boli ko luda :-(

Scarlett

Osim toga, abortus nije ni za mene opcija, zato sam u prvoj trudnoći odustala od amnio, ali kontala sam ako ne košta puno, možda i nije loše da znam.

Neznam dali znas moju pricu da sam ja odlucila prekinuti trudnocu u 23 sedmici jer je beba bila bolesna, bilo je grozno, a da sam ju ostavila do kraja i iznela trudnocu umrla bi tako i tako a bilo bi mi jos gore jer sam ju pocela osjecati i rastao bi stomak naravnno....Ja nikom ne sudim svako ima svoje razloge zasto i kako, ali ukoliko djete nema nikakcve sanse za zivotuser posted image user posted image

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 410
14.10.2014 9:28:50   
Andy_Bec23

Gynecologist, povezujući tvoj nik i način pisanja na ovim temama, pretpostavljam da si iz te struke. user posted image
Nadam se da nećeš zamjeriti ako te pitam, da li ja kao buduća mama za koju abortus nije opcija, mogu imati ikakvu korist od bilo kojeg od ponuđenih testova, odnosno da li postoji ijedan slučaj da se djetetu može pomoći ako bi se ne daj Bože otkrio neki poremećaj?

Evo ja cu ti rec iz vlastitog iskustva, ja sam radila amnio u 21 nedelji i genetski je curica bila zdrava a imala je jako puno malformacija iako je genetski svebilo u redu XX46 , dragi moji doktori se igraju Bogova sa tim testovima, opustite se i uzivajte bit ce kako bude nista se ne moze mijenjati....

Moja curica je imala rascjel na usni, imala je krive noge, srcanu manu koju nebi mogli operirat jer je bila velika mana, debelo crijevo,tanko sljepo crijevo u ljevom kutu stomaka ne u desnom itd itd jedino sta je bilo ok je bio mozak ali ni to ne mogu da kazu 100% , obdukcijom je dokazano da nije imala okice, imala je 2 tabana na svakoj nogici i na svakoj rukici po prstic vise ... ......... Pa sta da ti kazem sada? Draga moja Amnio ne moze da pokaze malformacije samo genetiku.... Opusti se uzivaj u trudnoci i moli se dragom svevisnjem da ste zivi i zdravi :-) Sve ostalo je nevazno...

I ja nisam htjela prekinut trudnocu ali nakon svih pretraga itd, morala sam odluciti i mislim da sam odlucila dobro za moju curicu na prvom mjestu a onda za nas i nas brak ..... Nije lako imat bolesno dijete ( ako bi uopce prezivila)

A sto se tice pomoci naravno da se moze pomoci djetetu sa poremecajem ovisi koliko je kompleksna malformacija .... Ako dijete nema oci tu nema pomoci a ako ima samo jedan prstic vise na ruci to se lako da ukloniti.....

< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 14.10.2014 9:34:34 >

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 411
14.10.2014 10:12:29   
Gynecologist
Postovana genetsko testiranje na prisutne hromosomske aberacije fetusa ima za cilj da otkrije kao sto i samo ime kaze prvenstveno abnormalnosti broja i strukture hromosoma. To u prevedenom znaci da se traga za fetusima koji imaju Down sindom, Edwards, Patau ili Turner sindrom. Dalje se moze tragati za drugim promjenama koje se nalaze rjedje a kao sto su prisutna Robertson translokacija ili delecija hromosoma itd. Moze se tragati i za prisutnim mutacijama u slucaju nasljednih bolesto u porodici i sl. Trudnica se mora prije amniocenteze upoznati sa prednostima amnio i sta amnio moze otkriti u datoj laboratoriji odnosno koje analize se rade jer ne radi se sve ovo sto sam napisao standardno svakoj trudnici. Prvenstveno se traga za trisomijom 21,18,13,x i y hromosomima ove ostale pretrage se rade iskljucivo na indikaciju jer su izuzetno skupe! U slucaju da se nesto otkrije roditeljima se prezentira sta to znaci i kakvo ce biti dijete odnosno kakve probleme u zivotu mogu ocekivati. Tek poslije toga se radi abortus ako se roditelji sloze i ne zele dijete koje je mentalno retardirano, ima srcanu gresku itd. Genetske greske se ne mogu popraviti u trudnoci ni na koji nacin. Nadam se da sam Vam odgovorio na Vase pitanje.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 412
14.10.2014 10:16:32   
Gynecologist
Zao mi je znog Vaseg gubitka. Kod Vas je ocigledno neki teratogeni faktor iz okolisa djelovao na ostecenje embrija u ranoj trudnoci (neki lijek, zracenje ili slicno). Ne mora genetika uvijek da igra ulogu u nastanku malformacije kod fetusa, to moze biti i neka infekcija na primjer CMV, toksoplazmom itd, nekim toksinom koji ste unijeli u organizam a nije se manifestirao na Vase zdravlje ali jeste na zdravlje fetusa.

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 413
14.10.2014 10:40:33   
bejbibi
Jutro drage moje, kako ste danas? Evo citam prepusteno i dodjem do Andy- ne price i bas me rastuzi :((( draga bas mi je zao sto si sve to prezivjela. Mislim da je to najteze za zenu da mora odluciti :(( ne dao Bog nikome da to prozivljava, jer sve mi zelimo da do kraja iznesemo trudnoce i vidimo svoje bebice zdrave i zive. Dao Bog da svakoj od nas bude sve uredu aBd.

Draga Scarlett , opusti se i ne razmisljaj previse o tim testovima. Nemoj ihni raditi, samo te uplasi to. Meni kad bi sad dr rekao haj radi odlucno bi odbila a sama ne bi ni trazila, sve je u Bozijim rukama pa kako god. Neki dan, dok sam cekala pregled ( btw kod privatnika jer mi u DZ ne pada na pamet da idem jer imam neku fobiju od njih ) cujem pricu bas o ovim testovima i kako je zena trojke nosils i rekli joj bolesne bebe ovo ono treba abortirat. Zenanije htjela i rodila , kad sve tri bebe zdrave. Tako da , nista ti nije sigurno. Opusti se i uzivaj.

Pozdrav ostalim zenicama :)

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Gynecologist)
Neposredna veza do poruke: 414
14.10.2014 11:05:47   
BebeLina
Da i u drugim strukturama/oblastima je ista stvar. Samo sto mene nervozna teta u općini ili pošti ne može koštati života i zdravlja, a doktor i medicinsko osoblje itekako moze...

(odgovor članu Gynecologist)
Neposredna veza do poruke: 415
14.10.2014 11:16:23   
rose 87
dan drage moje
Andy user posted image uprati kasnije da si pitala za mene,maleni je dobro sad hB,a vidis da sam pocela da se zalim sad cu samo dodavati na spisak hahaha..
sto se tice doktora ja sam nasla vise manje normalnog doktora u dz hahaha,mada ako imas normalnu i urednu trudnocu bez problema lako je ali ako imas neka krvarenja,bolest kao visok pritisak,secer onda bas moras traziti strucnjaka,ovako ja odem on pita jel sve ok,ja kazem da jeste jer hB stvarno jeste,on pogleda pritisak s vremena na vrijeme nalaze i uz i to je to,da nisam imala prije CR nebi isla privatno,ovako moram,jer je ovaj moj dok ubjedjen da cu ja roditi prirodno i ne obazire se za razloge prethodnog CR a ovaj privatnik,koji radi u bolnici i upoznat je sa procedurom prati vise tezinu bebice,kasnije cemo pratiti zrelost posteljice i uradit cu nalaze potrebne za CR u 9 mj. da sam pripremljena ako pet budem morala na CR,jer mi se nebi svidjelo opet na operaciju nepripremljena...joj sto se ja ispisauser posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 416
14.10.2014 11:23:21   
BebeLina
To ti je slično kao kod mene. Pisala sam o tome ovdje na RR. Otišla sam u DZ na redovan pregled, ne znajući da sam trudna. (Inače ni tad ne idem u DZ, ali jedino oni mogu propisati lijek koji ne moraš platiti, a ja sam tad imala nekakve infekcije dole). Kad ono, kaže doktor koji tu radi već nekih 40ak godina, da imam cistu. Ustao je, zaplesao i tako mi dao do znanja da nema živaca odgovarati na pitanja kojim sam ga zasula. Pojma nisam imala o cistama, osim sto mi je glavom prostrujala moja prijateljica koja je imala jednu, pa joj se sve zakomplikovalo (sa sretnim zavrsetkom hB). Nista nisam znala o tome. Za sedam dana sam trebala doci samo da vidi da li cista raste ili ne (naravno, odmah nakon prvog pregleda sam se javila svom privatnom dr, ali on me narucio za 15 dana,a ja nisam mogla cekati). Eh, na tom drugom pregledu me dr. u DZ pita s veeeelikim cudjenjem "Pa cekaj, to ti kontas zadrzati ovu bebu?". Naravno, odgovorim potvrdno. On samo odmahne rukama i kaze "Svasta". Ja sam do tad vec znala da mi je cista vodena i da ce 99'9% puknuti ili se (kao kod mene) sasušiti. Pocela sam da se derem, jer je neprofesionalan. Opet nije htio odgovarati na pitanja, i jednostavno je tek tako ocekivao da ja pristanem na abortus ???!!! Sto je najgore nacelnica odjela mi je savjetovala isto, samo u blazoj verziji "Najbolje je da uzmes 3 dana i razmislis o svemu". Nikad im vise nisam otisla, niti cu! Uspjela sam ga u toj vrisci pitati zasto bih trebala abortirati. Kaze "pa vec si imala dva spontana ovo je VISOKO RIZICNA trudnoca" Nije znao zasto je rizicna, samo je eto rizicna zbog dva prethodna spontana. Naravno, ja sam radila do 8. mjeseca trudnoce, osjecam se odlicno, bebi napreduje, vec ne slusa mamu :) i sve je hB ok.

Izvinjavam se zenama koje su ovu pricu vec citale na drugim temama, ali ovo je mislim najgore iskustvo u mom zivotu.. Nikom ga ne zelim...

Andy user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 417
14.10.2014 11:31:57   
BebeLina
Ginekolože :), kad Vas vec imamo na ovim temama, možete li mi molim Vas reci koji je osnovni pokazatelj (ili pokazatelji) toga da žena treba na CR?

Meni je prvi porod, postoji povelika doza straha, sto je moj dr. vidio pa želi da me postedi svega i da me posalje na CR. Ja se dvoumim. Nekad bih prirodno, nekad ne. Sta je to sto zenu najvise na prirodnom porodu napati i zbog cega bi bilo bolje da je isla na CR?

Supruga mog dr. je imala jako tezak prirodni porod i veeelike komplikacije, pa sam svjesna (a i on je to potvrdio) da subjektivno gleda na sve ovo. Uvijek je vise za CR. Npr. spominjao mi je da prirodni porod moze biti velika patanja za bebu i da se beba moze roditi sa "kvrgavom" glavom, ali su nam u skoli objasnili da to nije nista opasno niti nenormalno, te da se lako sanira.
Ne znam jesam li jasno postavila pitanje. Uglavnom, sad nekad bih trebala znati mogu li ili ne mogu na prirodni porod. Sta ce odluciti?

P.S. i molim Vas bez stucnih termina user posted image Medicina je daleko od strebanja koje sam ja imala na fakultetu :)

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 418
14.10.2014 14:48:40   
vanchi88
Meni kada bi davali opciju vaginalnog poroda (uz epiduralnu) ili CR, ne bi se dvoumila...CR.
Svakako mi je kuci nakon 48h poroda bilo ovako ili onako...

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 419
14.10.2014 15:21:54   
almondray

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Gynecologist, povezujući tvoj nik i način pisanja na ovim temama, pretpostavljam da si iz te struke. user posted image
Nadam se da nećeš zamjeriti ako te pitam, da li ja kao buduća mama za koju abortus nije opcija, mogu imati ikakvu korist od bilo kojeg od ponuđenih testova, odnosno da li postoji ijedan slučaj da se djetetu može pomoći ako bi se ne daj Bože otkrio neki poremećaj?

Evo ja cu ti rec iz vlastitog iskustva, ja sam radila amnio u 21 nedelji i genetski je curica bila zdrava a imala je jako puno malformacija iako je genetski svebilo u redu XX46 , dragi moji doktori se igraju Bogova sa tim testovima, opustite se i uzivajte bit ce kako bude nista se ne moze mijenjati....

Moja curica je imala rascjel na usni, imala je krive noge, srcanu manu koju nebi mogli operirat jer je bila velika mana, debelo crijevo,tanko sljepo crijevo u ljevom kutu stomaka ne u desnom itd itd jedino sta je bilo ok je bio mozak ali ni to ne mogu da kazu 100% , obdukcijom je dokazano da nije imala okice, imala je 2 tabana na svakoj nogici i na svakoj rukici po prstic vise ... ......... Pa sta da ti kazem sada? Draga moja Amnio ne moze da pokaze malformacije samo genetiku.... Opusti se uzivaj u trudnoci i moli se dragom svevisnjem da ste zivi i zdravi :-) Sve ostalo je nevazno...

I ja nisam htjela prekinut trudnocu ali nakon svih pretraga itd, morala sam odluciti i mislim da sam odlucila dobro za moju curicu na prvom mjestu a onda za nas i nas brak ..... Nije lako imat bolesno dijete ( ako bi uopce prezivila)

A sto se tice pomoci naravno da se moze pomoci djetetu sa poremecajem ovisi koliko je kompleksna malformacija .... Ako dijete nema oci tu nema pomoci a ako ima samo jedan prstic vise na ruci to se lako da ukloniti.....

user posted image
To je ono što ja govorim, džaba ti testovi ako je sudbina da bude...
Negdje sam pročitala komentar i potpuno se slažem s njim, od svih bolesti koje bi mogle zadesit moju djecu ja bi s osmjehom izabrala ds, ne dao Bog goreg zla.
A pogledajte samo ove žene sa straneuser posted image
Kako su njihove zemlje naprednije od naše, a imaju 1-2 uz u user posted image i to je sve.A za ove testove nikad nisu ni čule.Izuzetak je tu gdje ti živiš Andy.
Ili recimo ove naše forumašice...ishu,lowepover i onu mamu blizanki.... to je u Božijim rukama, može sve bit u redu a i ne mora.

Neposredna veza do poruke: 420
14.10.2014 15:22:15   
scarlett
Drage ženice, hvala vam na svemu što ste pisale. user posted image
Iskreno, nisam ja toliko opterećena tom temom, nego eto želim da istražim sve mogućnosti i donesem najbolju odluku, a svakako će biti onako kako dragi Bog da. Eto malo sam se ispričala s vama, sada definitivno znam da ću dustati od tih testiranja, jer rekla sam vam već svoj stav.

Andy, znam mila, pratila sam tvoju temu i jako mi je žao kroz što ste ti i suprug prošli. Veliko je to iskušenje i da se ako Bog da nikad nikom ne ponovi. Ja ti se divim što uopće imaš snage da pišeš o tome. user posted image

Gynecologist, hvala velika na odgovoru, user posted image

BebeLina, po opisu dr. rekla bih da smo imale istog dr. Odoh na staru temu da provjerim, jesil tamo pisala? Ako je isti, vidjela sam nedavno da je otišao u penziju hvala Bogu. taj čovjek kao da je mrzio ženski rod.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 421
14.10.2014 15:37:09   
Gynecologist
Ja bih dva puta razmislio na Tvom mjestu. Da mi neko otvara trbuh i reze me bez potrebe? Zasto? Pa rizik od opste anestezije. Proguglajte malo koje su to komplikacije poslije carskog reza, koga ce zakaciti, to se ne zna i nema veze sa tim koji doktor izvodi operaciju.
Boriti se protiv prirode nema nikakvog smisla. user posted image

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 422
14.10.2014 16:29:46   
Andy_Bec23
Drage moje nisam htjela nikog da uznemirujem sa mojom pricom, samo sam htjela da kazem da nemozemo na nista da utjecemo. Opustit se i uzivat ... Kako nam svevisnji odredi...

Ja sam sada prije sat vremena ugledala smedju crticu ili tackicu malo vecu na dnevnom ulosku ;( nazvala sam u bolnicu i rekli su mi da dodjem na pregled... On se malo prije mrdao tako da se ne sekiram samo me sekira sta sad opet ta smedja tackica ... E sta ja necu sve da dozivim ... Sad me i stomak bolucka :( nebrinite se za mene ja sam vec na putu u bolnicu ja se javim kad mognem ...

Ljubim vas

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 423
14.10.2014 16:45:45   
scarlett
Andy, ja sam u 8 mjesecu sa sinom prokrvarila, znači nije bilo kao kod tebe, bilo je više i smeđe - crveno. Odmah otišla u bolnicu, sve je bilo ok, imali su neke pretpostavke šta je, ali nisu bili sigurni. držim fige da i kod tebe bude sve ok, a biće ako Bog da.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

Neposredna veza do poruke: 424
14.10.2014 17:29:20   
vanchi88
andiii javljaj obavezno

Gynecologist - Kazem kad bih imala opciju,naravno nisam ja tu da biram i svaki doktor prvo zeli da se pokusa vaginalni porod pa ako mora na Cr onda mora...

ja isla malo setati do prodavnice i prepone me zabolile.. ja mislim da je to sasvim ok zbog pritiska bebe?
za zivo cudo sinoc nisam ustajala u wc user posted image

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

beba
milenium

za bebinu guzu,koristite li samo kremu ili samo puder ili obadvoje istodobno?

ne koristim ništa (10%)

samo kremu (71%)

samo puder (1%)

obadvoje istodobno (2%)

nekad kremu a nekad puder za promjenu (16%)

Broj svih glasova: 92

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *