|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar
15.10.2014 19:32:14   
scarlett
Ja sam skoro negdje pročitala, da je korisno uključiti prvo djete u sve pripreme za dolazak prinove, biranje odjeće, kozmetike,kolica, igračaka i sl.
Ja bar tako planiram sa svojim, mada mislim da ljubomora neće biti problem, jer je i on već veliki, već se jednom razočarao, tako da se ovoj bebi jako, jako raduje. Ja sam mu rekla kako će mu ova beba ako Bog da kada dođe donijeti neki poklon, a njemu to nikako nije bilo jasno, jel sad taj poklon bude zajedno s bebom u stomaku user posted image Skontala sam da je bilo bolje da to nisam ni spominjala.user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 476
15.10.2014 19:41:57   
bejbibi
Hahaha SCARLET bas me nasmija :D ali negdje sam procitala kako tako treba sa starijim, kao beba ce mu donijet poklon. Ne znam koliko je to pametno hmmm. .... Ma planiram aBd ukljuciti ga u sve pripreme do poroda i nakon toga, da se zabavlja oko bebice da mi pomogne itd. Ovaj moj je jako ziv i zvrk veliki, mada vani sa djecom je tako fin.. Izbjegava svadljivu djecu i fino se igra. Ali eto kad sam vidjela koliko je ljubomoran na bratovog malog .... Ko ajkula oko njega oblijece :D haha nama to smijesno bilo mada nisam dozvoljovala da mu se puno priblizi. Ma haj , nekako cemo valjda izdurati. Ja planiram u inostranstvu roditi i ima opcija u toj bolnici da uzmes privatnu sobu pa ti moze svak doc. Tako da cu najvjerovatnije aBd cim se porodim i bude sve ok trazit da moj maleni bude samnom i bebom. Valjda cu moci user posted image

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 477
15.10.2014 20:02:44   
scarlett
Vidiš da i nije baš pametno, ako je djete veće, trebala sam to odmah skontati, jer je ionako počeo da postavlja neka pitanja user posted image
Neki dan je pitao moju sestru, da li je od naše kume kćerkica (isti su uzrast) osunećena. Sestra mu je naravno rekla: Ne znam, pitaj mamu! Srećom da je do kuće to zaboravio, inače bih mu i ja rekla: "Ne znam, pitaj kumu" user posted image
Možda to s poklonom pali kod manje djece, kod veće može izgleda samo zakomplikovati situaciju. user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 478
15.10.2014 20:02:58   
rose 87
noc user posted image
no idea dobro dosla mila,cestitam na user posted image ,zelim da ti sljedecih 9 mjeseci bude uzivanje i da docekas svoje pile zivo i zdravo aBd
u vezi ljubomore i ja sam se jako brinula,brinem i sad ali manje,posebno zbog pitanja kao hocu li ja jos uvijek biti tvoja beba i takvih koja su bila na pocetku,sad je super prihvatio sve i jedva ceka bebicu nadam se da ce i ostati tako,mada strah me da ga nesvjesno ne povrijedim ja ili drugi ljudi posebno,jer bebe su magneti za ljude i realno je ocekivati da ce se ljudi koji budu dolazili vise zanimati za bebu pa se nadam da se nece osjecati manje vrijednim...

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 479
15.10.2014 20:05:30   
scarlett
Ja bih se rado porodila u inostranstvu, ne kažem da je tamo idealno, al brate kad poredim priče žena koje su tamo rodile i svoje vlastito iskustvo i priče ovdašnjih žena, ma ne može se porediti. Znam da se i tamo može svašta desiti, ali mislim ipak da su malo humaniji u odnosu prema pacijentima u odnosu na ove naše. A greške se mogu svugdje desiti.
Nego kakva je procedura kad se vraćaš iz druge zemlje, jel'' dijete odmah stiče državljanstvo zemlje u kojoj se rodilo i je li dugo moraš čekati na pasoš?
Kontam, mogla bih pokuati izreirati da se ba tada "zadesim" kod rodbine user posted image

< Poruku je uredio scarlett -- 15.10.2014 20:06:19 >

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 480
15.10.2014 20:13:47   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: rose 87

noc user posted image
no idea dobro dosla mila,cestitam na user posted image ,zelim da ti sljedecih 9 mjeseci bude uzivanje i da docekas svoje pile zivo i zdravo aBd
u vezi ljubomore i ja sam se jako brinula,brinem i sad ali manje,posebno zbog pitanja kao hocu li ja jos uvijek biti tvoja beba i takvih koja su bila na pocetku,sad je super prihvatio sve i jedva ceka bebicu nadam se da ce i ostati tako,mada strah me da ga nesvjesno ne povrijedim ja ili drugi ljudi posebno,jer bebe su magneti za ljude i realno je ocekivati da ce se ljudi koji budu dolazili vise zanimati za bebu pa se nadam da se nece osjecati manje vrijednim...

Da draga rose i mene toga atrah, da ga nesvjesno ne povrijedim :((? Normalno da ne bi svjesno nikad , ne daj BoZe... Al ko ato kazes , bebice su magnet za druge a tek za mame heheh onaj miris njihov poseban, maleno, nezasticeno pa se odmah zastitnicki postavljas . E toga me strah, da ce ovaj stariji poletit sta a ja za njim kao da zastitim oboje. Ma joj, pojmaa nemam :( valjda cemo uspjeti nekako .... Al mislim da je najbitnije da dijete starije n ne osjeti odsutnost majke, ostali manje vise

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 481
15.10.2014 20:17:14   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: scarlett

Ja bih se rado porodila u inostranstvu, ne kažem da je tamo idealno, al brate kad poredim priče žena koje su tamo rodile i svoje vlastito iskustvo i priče ovdašnjih žena, ma ne može se porediti. Znam da se i tamo može svašta desiti, ali mislim ipak da su malo humaniji u odnosu prema pacijentima u odnosu na ove naše. A greške se mogu svugdje desiti.
Nego kakva je procedura kad se vraćaš iz druge zemlje, jel'' dijete odmah stiče državljanstvo zemlje u kojoj se rodilo i je li dugo moraš čekati na pasoš?
Kontam, mogla bih pokuati izreirati da se ba tada "zadesim" kod rodbine user posted image

Haha , ja ti preporucujem da se raspitas o zakonu tj sticanju drZavljanstva u toj zemljo gdje bi zeljela da se zadesis hahaha ;) jer neke zemlje po zakonu dopustaju da dijete stice drzavljanstvo tamo gdje je rodjeno automatski. Tako je i kod nas. Ali , ja planiram u slo, i tamo toga nema vise jer su previse iskoristavali. Ja imam papire jer mi je muz drz i dijete automatski dobije drz po ocu, a evo i ja ganjam sad drz pa valjda dobijem prijee poroda jer su bolje prilike kad imas drz;))) hehe

Neki autor...

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 482
15.10.2014 20:26:33   
rose 87
joj vala i ja bih sad negdje se u inos. porodila,kad pogledam uslove za porod pa poslije neke naknade i sl. negdje i kod nas place mi se eto user posted image [sm=smiley13.gif
bejbibi meni je sreca da je maleni bas vezan i za mm i za moju seku,tako da se nadam da ce oni uskociti kad ja nemogu zbog dojenja i sl. stvari a opet planiramo i da ga upisemo na karate jer ne ide u obdaniste pa da ga barem to malo zabavi i da ima nesto van kuce sa vrsnjacima,nadam se da ce to pomoci...
gdje nam je almondray nisam upratila da se danas javljala,jeli ona na redu sada da nas obraduje...

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 483
15.10.2014 20:31:49   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: rose 87

joj vala i ja bih sad negdje se u inos. porodila,kad pogledam uslove za porod pa poslije neke naknade i sl. negdje i kod nas place mi se eto user posted image [sm=smiley13.gif
bejbibi meni je sreca da je maleni bas vezan i za mm i za moju seku,tako da se nadam da ce oni uskociti kad ja nemogu zbog dojenja i sl. stvari a opet planiramo i da ga upisemo na karate jer ne ide u obdaniste pa da ga barem to malo zabavi i da ima nesto van kuce sa vrsnjacima,nadam se da ce to pomoci...
gdje nam je almondray nisam upratila da se danas javljala,jeli ona na redu sada da nas obraduje...

Ja isto planiram da ga upisem u vrtic, mozda to malo sve ublazi. Ali s druge strane se bojim da ha to jos vise ne povrijedi , da ne pomisli da ga iskljucujem iz zivota :(( i moj je vezan za mm ali on radi skoro citav dan tako da.....

Neki autor...

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 484
15.10.2014 20:34:24   
bejbibi
Ma ja sam se prvi put u sarajevu porodila na vojnoj b i sve super. Prezadovoljna sam. Al sad mislim da mi je bolje u ino, nije ni tamo idealno naravno i ima svega ali humsniji su i sigurno imaju bolji odnos sa pacijentima. I hope

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 485
15.10.2014 20:41:04   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: scarlett

Draga naravno da djete ne dobiva drzavljanstvo gdje se rodi... Nemos samo nako otic negdje i rodit ... Jedina zemlja u kojoj to pali je amerika... Pa ako ti se da preletit i isplati za porod ;)

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 486
15.10.2014 20:45:16   
Andy_Bec23
Bejbibi draga to nigdje nije dozvoljeno pogotovo ne u eu... Mozda u iraku il tako nesta .. Ovo prvi put cujem da ima zemalja gdje je dozvoljeno da dijete uzme drzavljanstvo gdje se rodi... On dobije samo mjesto rodjenja taj grad i drzavu al to nema veze sa srzavljanstvom. Djete dobije il po ocu il po majci ... Moja kolegica zivi tu preko 10 godina ona iz srbijw muz iz turske, djete rodjeno u becu a nema pravo na austrijako

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 487
15.10.2014 20:46:30   
bejbibi
Dosad se moglo, mozda jos uvijek moze u nekim zemljama eu. Za slo znam da ne moze. I kod nas sam ja ucila da moze :) mozda se zakon promijenio sada, ne znam.

Neki autor...

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 488
15.10.2014 20:50:52   
bejbibi
Znam 100% da se u slo moglo, do nedavno jer su poceli iskoristavati ovi nasi sa balkana. Mozda je tako i u aus. A negdje mozda jos uvijek moze. Sta fali raspitati se :) ko voli nek izvoli

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 489
15.10.2014 22:27:29   
Andy_Bec23
Bejbibi nemoj da se osjecas uvrjedjenom ali meni je to smjesno i prvi puta cujem.. Znam da moze u americi ali nijedna drzava europske unije nebi to dozvolila bas iz tog razloga jer bi svi dolazili tu i rAdjali i koristili drzavu..

Meni osobno je to glupost i treba da se zabrani ukoliko je u nekim drzavama dozvoljeno...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 490
15.10.2014 22:37:13   
bejbibi
Ma nisam se uvrijedila draga ne sekiraj se. Tako smo ucili na faxu: po mjestu rodjenja, po drz toditelja, naturalizacijom, usbojenjem i blabla. No mozda se promijenilo u nekim drzavama, u nekim mozda ni nema te opcije, u nekim je bilo a nema vise i tako. Ma nije ni bitno. Upstalom nije to tema ovdje tako da no hard feelings ;) necemo vise o tome

Neki autor...

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 491
16.10.2014 1:34:16   
vanchi88
Andy je u pravu za ameriku a i u kanadi je tako. (ja da sam ostala trudna dok sam zivila u banjaluci moje dijete bi odmah dobilo BIH drzavljastvo a i kanadsko na osnovu mene)
mnogo nasih ljudi dodju ovdje na rad i predaju za azil i godinama cekaju bez ikakvih obecavajucih papira izrode djecu i djeca postanu ali ne moze recimo roditelj na osnovu toga da dobije papire ako je npr,.ilegalno u drzavi. Milion je takvih slucajeva koliko sam ja cula.
Cula sam super price zena koje su se ovdje porodile...stvarno su brzi, njezni ...ja sam prosle sedmice isla na monitoring (ctg) u bolnicu i odmah sam primljena dobila svoj krevet, dali mi soka keksica da grickam stalno me obilazili..... iznenadila sam se sama!

< Poruku je uredio vanchi88 -- 16.10.2014 1:35:09 >

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 492
16.10.2014 5:23:56   
BebeLina
no idea, dobrodosla. Volim price sa sretnim krajem, nadam se da ce i tvoja biti takva :)

Sto se tice ljubomore djece. Moj brat ima dvoje male djece s vrlo malim razmakom izmedju njih, i bili su bas zabrinuti. Medjutim, evo sad, 5 mjeseci poslije prooda, situacija je super! Na pocetku je bilo katastrofaaaaa, ali oni su ocit primjer da stvari mogu krenuti na bolje. Mnogo rade sa "starijim" djetetoom. Ovo sam stavila pod navodnike, jer tetkin pilic ima tek dvije godine i 5 mjeseci. Znaci ucestvovoao je u presvlacenju, igranju, objasnjavali smo mu zasto seka place, zasto se smije, koje igracke voli.. I uvijek ga isticali kao odgovornog i pristojnog bracu koji ce svoju seku cuvati kad porastu. Ne znam u kakvim sredinama zivite, ali okolina je jako bitna, usudila bih se reci i bitnija od porodice u ovim situacijama. Roditelj nikada nece povrijediti svoje starije dijete, bar nece svjesno, ali najgore je kad ti dodju gosti pa se sjate oko krevetica male bebe i tepaju, hvale. U tim situacijama je bitno reagovati i skrenuti paznju na starije dijete, tipa "pogledajte sto se mamin veliki sin danas sredio... Danas je pospremio svoju sobu".. itd... ako je palilo s ovako malim sincicem kao kod mog brata, s vasim starijim momcima ce upaliti jos sigurnije.

Ja sam jucer isla u polikliniku da otvorim porodiljsko odsustvo i da radim svoj prvi CTG :) Iako sam u devetom mjesecu, na CTG su me narucili slj sedmice.

Zbog promjena raspolozenja, mnogo me nervira okolina... Vec sam jako osjetljiva na dijete i nacin na koji mu se tepa. Pripisat cemo to hormonima, mada... ovdje se radi o mojim zivcima. Citala sam nedavno ovdje temu "mnogo me nervira kad svekrva is vekar uzmu dijete u ruke".. (specificna i mnooooogo duboka tema), imala bih svasta na tu temu dodat... Brinem se...

11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica)
2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 493
16.10.2014 5:26:20   
BebeLina
I da... Pola sest je ujutro. San nece an oci nikako... ALi vec sam se navikla na ovaj tempo... Svaku noc (jutro) sam budna od pola 4 do sest...

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 494
16.10.2014 8:04:42   
Gynecologist
Slazem se da spinal a analgezija ima prednosti u odnosu na opstu anesteziju, ali u BiH se to rijetko primjenjuje.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 495
16.10.2014 9:48:36   
marinčii
Jutro zene,ja se nisam nikako naspavala ustavala dva puta na wc ,pa mi vruce,pa se ne mogu namistit i tako u krug.JOs se ustala sa glavoboljom ovo vrijeme mi nimalo ne pase.
BEBELINA izgleda da ro sa ctg-om ovisi od doktora ,cuh da ovaj moj prvi put narucuje tek tjedan dana prije termina dok neki drugi rade svaki tjedan kad se udje u 9 mjesec.
ALMOND di si ti?nisi odavno pisala ,nisi valjda rodila vec?
Nema nam ni UNCHY ,MORENEE,DI STE ZENE?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Gynecologist)
Neposredna veza do poruke: 496
16.10.2014 11:03:12   
no idea
evo i mene... prvo, hvala vam svima na dobrodošlici i lijepim željama! a takođe sam vam neizmjerno zahvalna što ste mi ispričele svoja iskustva sa početka trudnoće, nekako se sad manje plašim kad vidim da ste i vi prošle kroz različite situacije, a, hvala Bogu, sve je ok sa vašim trudnoćama...
veliki pozdrav svima od mene i od moje mrvice! odoh se natjerati da pojedem nešto!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 497
16.10.2014 11:09:17   
Mir@H
Lijep pozdrav,ja se javih na pocetku trudnoce i poslije ne,trenutno smo 28+4. Da se nadovezem na ovu pricu o radjanju u inostranstvu,da bolnice imaju mnogo bolje uslove nego nase u BiH,ali smo mi imali tako groznu proceduru oko prvog putovanja sa djetetom da sad razmisljam doci u Bosnu roditi. Inace,trenutno smo u Italiji,po njihovom zakonu dijete tek sa navrsenih 18god moze dobiti drzavljanstvo.

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 498
16.10.2014 16:16:23   
almondray

IZVORNA PORUKA: marinčii

Jutro zene,ja se nisam nikako naspavala ustavala dva puta na wc ,pa mi vruce,pa se ne mogu namistit i tako u krug.JOs se ustala sa glavoboljom ovo vrijeme mi nimalo ne pase.
BEBELINA izgleda da ro sa ctg-om ovisi od doktora ,cuh da ovaj moj prvi put narucuje tek tjedan dana prije termina dok neki drugi rade svaki tjedan kad se udje u 9 mjesec.
ALMOND di si ti?nisi odavno pisala ,nisi valjda rodila vec?
Nema nam ni UNCHY ,MORENEE,DI STE ZENE?

Tu sam jauser posted image 2u1user posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 499
16.10.2014 16:18:02   
BebeLina
marinchi, ovdje te privatnik narucuje svakih 7 dana kada udjes u 9. mjesec. pretpostavljam zbog CTG-a. A u DZ ides svaki drugi dan! Prakse su bas razlicite...

Danas sam imala skolicu, radili smo dojenje. Jedna briga vise na listi.. Ragade su uzasna stvar... nagledah se svakakvih cica :)

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *