|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  232 233 [234] 235 236   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznos
5.7.2014 15:40:15   
Mamica24
O da draga... Vrlo dobro znamo... I vjeruj s tobom je sve apsolutno u redu.. Nisi bolesna niti tome slicno.. Samo preosjetljiva kao i mi.. Ja da mogu preimenovala bih ovu temu u "Osjetljive zene i mame" :-) tu smo za tebe kad ti treba savjet ili neko da te saslusa..

Svako je nekad u zivotu osjetio anksioznost da li zbog djece ili svog zdravlja ili zbog posla i sl.. Jedina je razlika kako je ko dozivi i prozivi.. Kod nekog ide brze nekog sporije ali bitno je da je prolazna... Samo glavu gore pokazi joj zube i odluno reci Ne mozes mi nista..
Imas super stranica punih savjeta anksioznost.net ili vaspsiholog i sl.. Pa malo proguglaj...

Sve smo ovdje prozivile uzas i sve smo zive i zdrave Hvala Bogu..

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu Zelimo_bebu)
Neposredna veza do poruke: 5826
5.7.2014 15:42:15   
bebacha
ja se dugooo nisam javljala ovdje pa et malo da se javim
ja se,cini mi se,jakoooo dobro borim s ovim
koristim samo tehniku skretanja misli i famoznu recenicu "ej nije to nista,to je sve u tvojoj glavi"

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5827
   RE: Anksioznost??
5.7.2014 19:44:10   
sxt31
Nadam se da vam se mogu pridruziti na temi.doduse vise bih voljela da smo na nekim dr.temama ali eto. Ukratko,imam anksiozni poremecaj s panicnim napadima, pila saw seroxat i xanax i bilo mi je puno bolje.nakon godina borbe s tim,odlucila sam se za th i dosla je kao pravi blagoslov. Medjutim,Bog mi je odredio i jedan drugi blagoslov, trudnocu. Nije bas da nismo pazili na to bas zbog moje th,ali desilo se tako.naravno,th odmah prekinuta.ono sto je problem su panicni napadi koji se vracaju. Evo npr.kad mi se mjeri pritisak upadnem u tahikardiju 150 i ona povisi prit. A dr.se to nikako ne svidja,iako na drugom mjerenju bude normalan. Ali meni je strasno to sto se izlazem takvom strahu i opterecenju. 10 dana prije nego idem njemu ja se vec bojim.
K tomu, muz i ja zivimo udaljeni 320 km. Sama sam, tuzna,placljiva,preplasena i uznemirena. Kad mi muz krene hocu da umrem placuci. U 11-oj sam sedmici tek,valja sve ovo izdrzati jos skoro 7mjeseci.
Ovdje sam dosla jer se nadam razgovoru,vidim da se sve borite s anks.
Ovo je ukratko moja situacija,ako neko bude za razgovor,javit cu vam se jos. S mob.tipkam pa mi je sve nepregledno i tesko se snalazim :-)

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5828
5.7.2014 20:51:10   
enastare
Draga moja sxt1 ...ja sam tu dugo isto bila na zoloftu i bila extra prestala ako se ne racuna ko sto kazu dok sam pila pola tbl onda sam bez zolofta godinu i po naravno krize imam pa nemam zadnja dva dana sam grozna..moram vam rec novost pisala sam da mi i sestra koja zivi sa mnom ima isti problem vec 1 mjesec ide u teretanu...zene ...preporodila se, blista ..
To kod tebe kao i kod nas je normalno stanje ...ja se varakam sa recenicom proci ce to je trenutno, nekad upali nekad ne ...user posted image

(odgovor članu sxt31)
Neposredna veza do poruke: 5829
5.7.2014 22:53:07   
sxt31
Enastare, vjeruj sad kad uporedim ono prije stanje i ovo sad, usudim se reci da mi je tad bilo lakse. Bar sam mogla piti th i kad sam uznemirena popit xanax,a sad ne mogu nista. A imam u sebi i jos jedan zivot o kojem trebam misliti. Voljela bih se riješiti i ovog straha od tlakomjera pa bar da imam jedan strah manje kad idem dr.-u. Jos me i ove mucnine ugusise :-(

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5830
6.7.2014 10:42:53   
HNF
sxt31 imas li u blizini psihologa ili psihijatra, pa idi malo na razgovore. bit ce ti lakse, nekad i razgovor pomaze vise od terapije. a nekako izdrzi dok beba ne dodje pa vidi hocel biti ista lakse, ako ne, uvijek mozes pit terapiju.razumjem te vjeruj u potpunosti, ali pokusaj da mislis na bebu, da sto pozitivnije mislis, ne znam sta drugo da ti kazem, osim da te razumjem jer sam se i ja u trudnoci mnogo brinula i sekirala oko svega. mamice 24, kako si ti ,ti rece muz ide 2 dana na put, jel ostajes sama kuci s djecom i po noci. drago mi je da ti je bolje, ti si bas hrabra, samo naprijed zeno user posted image . kako su ostale zene,da nikog ne nabrajam, da ne bih koga izostavila. ja danas malo vise nervozna i pod nekim pritiskom, trebam dobit, pms me puca ono bas pravo. sva se napuhala ko balon, a i postim pa sam dodatno i neispavana i pomalo umorna. eto drage, javite se user posted image

(odgovor članu sxt31)
Neposredna veza do poruke: 5831
6.7.2014 12:00:37   
sxt31
Imam psihijatra naravno koji me vodi, medjutim, po belaju nece bit u gradu 2 mjeseca. Mislim bas sad da se potrefi kad mi najvise treba. Trpim ja,ali se bojim kako ce se taj strah odraziti na dijete, strah me i tog visokog pritiska,bojim se da ce se dr.iznervirati s tim mojim strahom i na kraju mi ukljuciti th za pritisak. Zasto ne mogu biti normalna trudmica,radovati se trudnoci,a ja samo placem,strahujem. A da ne govorim jos i o ovim simptomima trudnoce ni jedan me nije mimoisao.
I muz mi uzasno nedostaje.
Sinoc sam ruzno sanjala,jos uvijek sam pod dojmom tog sna,uznemirena,nervozna. A vani vruce,gori zemlja. Jos moram i dr.-u za 3 dana pa me i to dodatno brine. Valja mi opet proci kroz tahikardiju,strah,mjerenje pritiska.
Ma fuj sam,ja sam obicna kukavica,nista drugo.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5832
6.7.2014 16:49:17   
prepadnuta
Ja ne postim jer me strah da ne pogorsam ovo moje stanje ili kako vec,ovo sa teretanom je dobra ideja to sam negdje citala da je jako ucinkovito..Ja se i dalje borim sama pa vidjecemouser posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5833
6.7.2014 18:41:59   
HNF
prepadnuta zbog cega mislis da ce ti post pogorsat ovo stanje. ja sam hvala bogu, imam osjecaj,bolja sad, kako postim, klanjam pa sam nekako sigurnija sad, valjda razumjes o cemu pricam, jer je za nas muslimane ovo poseban mjesec. ja sam samo malo pospanija i umornija jer nikako ne spavam do sehura, sve budem budna, i jako sam ovisna o kafi user posted image , pa mi se preko dana snizi pritisak ,posebno u ovo sad vrijeme,ali eto izdrzi se sve :*

(odgovor članu prepadnuta)
Neposredna veza do poruke: 5834
6.7.2014 21:50:50   
prepadnuta
Ucim dove i ja,svako vece,i hocu na teraviju jer inace na sabah volim da klanjam. Ne znam zasto,imam taj trip u glavi da nesto ne pogorsam ali probacu. Kafu sam skroz izbacila,cula sam sam da ne valja pïti,samo caj... Znam sta nam znaci i zato ucim dove svaku nocuser posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5835
6.7.2014 23:17:46   
prepadnuta
Hnf,zasto nece tebi pp? Da te pitam nesto?user posted image

Neposredna veza do poruke: 5836
7.7.2014 0:18:56   
HNF
ne znam draga, evo pokusala sam ja tebi sad poslat poruku reko da vidim mogu li ja, ali nece poruka da ode :((((

Neposredna veza do poruke: 5837
7.7.2014 0:41:00   
prepadnuta
Jel si sad dobila poruku? Ako budes odgovori da te pitam nesto..😄

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5838
7.7.2014 0:43:12   
prepadnuta
Ah ne znam sta je i zasto nece? Probacu opet sjutrauser posted image ,jer sam htjela nesto te pitati

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5839
7.7.2014 0:49:34   
HNF
nisam dobila poruku :(((, hajde pokusaj sutra onda.

Neposredna veza do poruke: 5840
7.7.2014 12:20:44   
sxt31
Kako se blizi datum odlaska dr.-u ja sam sve napetija, uznemirena,preplasena,ne mogu da spavam. Bojim se da li je dijete dobro,da li sam ja dobro. Prijateljica mi je imala spontani neki dan,pogodilo me to jako. Nekako sve mi se naslagalo,svi strahovi i strepnje. A i ramazan je,ne mogu da postim zbog trudnoce,jer cesto gladnim pa ne mogu da trpim tu glad. A navikla sam da postim i sad mi sve nekako žao. Stalno molim Boga da mi pomogne da se oslobodim strahova,zasto da se bojim dr.kad se samo Boga treba bojati,zasto da se bojim bolesti kad je ona ionako unaprijed odredjena. Sve to znam. Medjutim u momentima slabosti sve to pada u vodu i strah me preplavljuje. A suze me guse u grlu. Da bar imam s nekim popricati. Moj muz sve razumije,ali nije tu. Sama sam u svemu ovome. Neka mi Bog pomogne.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5841
7.7.2014 15:59:43   
Inkognito
Draga sxt31 evo mi smo ovdje i mozes s nama pricati, mi te najbolje i razumijemo, jer i same prolazimo kroz slicne stvari. U pravu si sto kazes da se ne treba plasiti niceg osim dragog Boga, i da je On to sve unaprijed vec odredio, all dzaba kad su nasi strahovi jaci od nas, to je jednostavno nesto s cime se covjek mora nauciti nositi. Najbolje je da ovdje pises sve sta te muci, da dusu olaksas, a mi cemo pomoci koliko mozemo. Samo znaj da je sve prolazno, pa i ova nasa stanja. Ne znam koliko si citala, al ovdje je bilo trudnica koje su uspjele iznijeti trudnocu i poslije se radovati svome djetetu i uzivati, a jos i prevazici ova stanja s kojima se borimo...Eto polako, korak po korak, samo sabur. Pokusaj, ako vec ne mozes postiti, da klanjas i ucis, to znas da pomaze...

Ja se taman ovdje pohvalim da sam dobro, a mene onda spuca ko bumerang. Nemam snage vise se ponavljat, uglavnom sam onako losa, al evo borim se, kao i sve ostale zene ovdje. Taman kad pomislim da sam neke simptome prevazisla za sva vremena, oni se ko za inat ponovo vrate..Uglavnom je ovo duga borba, bude losih i dobrih dana, al nadamo se najboljem...

(odgovor članu sxt31)
Neposredna veza do poruke: 5842
7.7.2014 22:57:27   
prepadnuta
Vala i ja,sve krene i eto...borim se dan krene pa stane... a ovo sto je IKNOGITO rekla,ako ne mozes da postis ti klanjat,uci dove meni to pomaze i znas sta jor ,pisi uzmi svesku i kad ti to naidje ti pisi sve misli u svesku znas kako pomaze. Pij caj od maticnjaka i kantariona

(odgovor članu Inkognito)
Neposredna veza do poruke: 5843
7.7.2014 23:58:51   
sxt31
To i jeste karakteristika ovog poremecaja. Svaki dan novi simptom, zacarani krug. Ono sto je najgore, sva moja struka i medicinska naobrazba mi ne pomazu,dapace,jos mi je teze jer znam sta sve moze da bude. Bilo bi dobro da sam zavrsila neki drugi studij. Da ironija bude veca polagala sam neuropsihijatriju kod eminentnog strucnjaka i voljela je strasno, kao da sam znala da ce mi trebat za mene :-(
U nekim sítuacijama je lijek jednostavno neizbjezan. I ne bojim se toga samo sto ga sad ne mogu uzimati.
Prepadnuta, moram biti iskrena,Bog da mi oprosti,ali nikako nemam volje da klanjam,stalno dovim i ucim ali nikako se natjerati na namaz.i to me tisti,jer nemam snage cak ni za to. Nevjerovatno dokle sam dosla. I hvala ti na savjetu ali u trudnoci se ne preporucuje piti te cajeve,jos uvijek su nedovoljno istrazeni za trudnice. A znam da je inace maticnjak super za ove nase stvari. Ali nista dok beba ne dodje,a termin je tek u januaru.
Cure móje hrabre,ovo je stvarno borba s vjetrenjačama. Toliko truda je potrebno za svaki novi korak. Uzdam se u Boga,u sebe ne mogu.

Neposredna veza do poruke: 5844
8.7.2014 1:04:22   
Mamica24
Evo mene malo pred iftar.. Stx draga hajde malo se opusti znaci popusti malo s tim stalnim osluskivanjem kako se osjecas.. Svakp ko danas konstantno misli da ga je strah fakat ce ga biti strah... Znaci pokusaj malo olabavati sa tim strah me sta cu sad bice mi nesto i td..
Malo procackaj ovu temu ima divnih savjeta od zena koje su ovo daaaaavno prosle ima super savjeta od zena psihologa koje su meni licno super pomogle u smialu da sam se naucila kako strahu i svim drugim ruznim osjecanjima ppgledati u oci..

Naravno pila sam i ja nekad tablete npr lexi pa cak sam prosle godine pokusala ad al sam.imala.alergo reakxiju i Hvala Dragom Bpgi bacila to smece..

Znaci prvo malo popusti ok znam strah te ruzne misli pa neka strepnja... Sve sam to prosla i danas kad se sjerim.uplasim se da ce mi se vratiti aliii Hvala Bogu sad je se ne plasim.. Jer ne moze mi nista nije nikad ni mogla i to moras prvo da shvatis...
pokusaj otici kod psihologa i ja sam isla i sad bih otisla cisto onako jer su ti ljudi eksperti za anksi i njene gluposti (ja tako zovem ovo nase stanje)..

Glavu gore hrabro naprijed jer to je samo osjecaj i apsolutno nista vise... Vido kad se oprziz ti stavis hladnu oblogu na to mjesto i nastavis raditi nesto drugo pokusavajuci da ne mislis na to da boli i to prodje... Tako je o anksi znaci moras OHLADITI MALO :-) i ti i prepadnuta... Jer sto vise zatezete bicete napetije... Nemam nista protiv tableta lexi valeral i sl al odredjeni period ostalo je do vas morate raditi na sebi... Opustiti se za pocetak znam tesko je uzas al morate bar pokusati disati duboko.. Ja sam spas nasla u vjeri namazu zikru dovi tu nesmije biti ni bezvoljnosti ni ljenosti..

Eto ja bas nasara svasta.. HNf Inko :-*:-*:-*:-*:-*:-*:-* cujemo se preko pp

< Poruku je uredio Mamica24 -- 8.7.2014 1:08:37 >

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu sxt31)
Neposredna veza do poruke: 5845
8.7.2014 1:21:04   
HNF
evo i mene, i ja cekam sehur. Sve mamice24, sto si napisala, ja cu samo potpisat, hehe. Slazem se s tobom. Ne mozemo po cijeli dan mislit samo na anksioznost, strah i paniku, misao se samo lijepi jedna na drugu .I sto vise negativnih misli, eto ti odmah i panicnog napada itd. Moras prestat mislit o tome. Kad krenes doktoru kazes sama sebi, bit ce sve ok, i necu dalje da mislim o tome. Kada krenu te ruzne misli, ma odmah se preusmjeri na nesto drugo, radi bilo sta, cisti kucu, gledaj tv, citaj, igraj igrice, ja sam najvise voljela popunjavat krizaljku ili igrat igrice kad me taj strah i panika uhvate, samo da preusmjerim misli. ja sam do sad puno naucila ,od svoje dr i na grupnoj psihoterapiji. to su samo osjecaji i misli, nista drugo, i sto mi vise tome pridajemo paznju to se samo lijepi za nas um, sve vise i vise. Tablete se takodje mogu pit,sve po preporuci i savjetu dr, ali se mora i radit na sebi. Moras mjenjat uvjerenja, stavove, ponasanja koja su te i dovela u anksioznost.. Moras se naucit pobrinut za sebe, reci ne, ugodit sebi itd. jooj al se ja raspisah. :* inkognito zeno, uzivaj u ovim prvim medenim mjesecima braka :))). pusti anksioznost. mamice jel muz isao na put, kako si ostala sa djecom sama, jel bilo straha. gdje nam je dina, ne javlja se nikako.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5846
8.7.2014 1:41:53   
Inkognito
HNF draga, sto se tice braka bas uzivam s muzem, koliko god mogu od ovog s.anja. samo mi zao sto nisam bas bas dobro, da punim plucima uzivam i posvetim se totalno, al sta je tu je, trudim se maksimalno. Zalosno je sto insan konacno doceka ove lijepe dane, al eto nesto mora smetat :) Opet kazem, dobro je, ne daj Boze gore :)

HNF de slobodno razbaci jos koju sa te tvoje grupne terapije, slobodno se raspisi :)

Imate veliko mahanje :)

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5847
9.7.2014 16:56:15   
dammy
drage moje za par dana putujem avionom(nisam putovala avionom otkad me uhvatilo ovo sranje) strah me vec hvata.sta da popijem da me ne uhvati panicni?ima li neko iskustva ili predlog?pomozite....

show must go on

(odgovor članu Inkognito)
Neposredna veza do poruke: 5848
9.7.2014 19:27:51   
HNF
draga dammy ne znam ni sama sta da ti kazem. pijes li ista inace za smirenje. ja jedino nekad popijem valeral na biljnoj bazi. i mi trebamo u augustu ici na ljetovanje akobogda, vjeruj da je mene vec strah,stalno mi se ponavljaju pitanja u glavi sta ako ovo, sta ako ono, a daleko sam od kuce. tako da sam ti i ja na mukama :(. sve nekako se pocelo slagati u mojoj glavi, postala sam optimisticnija i hajd mogu reci da je sve hvala bogu ok, ali nikako da se oslobodim tih misli u vezi ljetovanja, jer idem daleko od kuce i grada, pa stalno mislim sta ako mi se tamo sta desi.

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5849
9.7.2014 21:35:19   
prepadnuta
Evo i mene,ja ne razmisljam o ovoj mojoj ludosti ali stalno me podseca,od kad imam ovo ja ne disem ko pre non stop me gusi pomalo ili mi neka tjeskoba u plucima kao da neko sjedi mi na plucima..Uffff,sta cu,zene sta mi predlazete ja se borim sama i ide mi nekad bolje nekad ne,ali imam strah od vantelesne od hormona dal smjem se usuditi da ne pijem tablete da sta mi tad se ne pogorsa...Pomagajteeeeeeeeeeee,jel iko imao ovo a da krece tako...Nek mi dragi Bog pomogne

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  232 233 [234] 235 236   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  232 233 [234] 235 236   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Utakmica BiH:Grčka
DM

Idete li na ovu utakmicu?

da (15%)

ne (85%)

Broj svih glasova: 55

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *