Inkognito
|
Drage moje zenice, evo i mene :) Ja sam ovih dana u nekoj trci, tako da sam ponovo uvidjela da me preokupacija obavezama drzi dalje od anksioznosti. Bila sam dosta dobro ovih dana, ali mi jucer igra lijevo oko cijeli dan, pa sam bila sinoc malo lose, evo danas opet relativno dobro... Prolete negativne misli, al trudim se ne pridavati im paznju koliko god mogu, nekad mi uspije, nekad ne, al eto uglavnom dobro je. Malo zaboravim na ovu svoju bobru oko blokiranja neg misli, pa se opet prisjetim i stavim ih na blok...sta cu, ucim se polako. Isla sam kod psihologa i ovog puta mu rekla da zelim raditi na uzrocima svoje anksioznosti, a ne stalno na posljedicama. Ucim se nositi s posljedicama, i kontam da ne ide da svaki put pricam o njima, nego je vrijeme obradjivati teme koje su me dovele do ovdje. Tako da smo na ovoj sesiji pricali o jednoj mojoj teskoj temi, pa cemo naredne sesije obradjivati jednu po jednu. Psiholog mi je dao i termine za odrzavanje grupnih terapija, pa sam mislila ici i na to, al me sve strah da mi ta njihova iskustva ne proizvedu kontraefekat, pa cu jos vidjeti. Ja polako sredjuem stan s momkom, pa me drmaju pomalo osjecaji tjeskobe, al ja se ne dam, borim se i dalje:) Drago mi je da ste sve realtivno dobro. Sto kaze Priks, ovo sto nas je zadesilo nas cini samo boljim osobama, sebe bolje upoznajemo, ucimo da ugadjamo malo sebi, a ne ostalima oko sebe, koliko je to moguce. Ja sam inace vazda brinula o svojima, o porodici, prijateljima, sebe stavljala na zadnje mjesto..eh sad sam odlucila da budem malo sebi bitna, da razmisljam o sebi i svojim potrebama, osjecanjima, i ne brinuti toliko o okolini, naravno, u mjeri u kojoj je to moguce... HNF nadam se da si bolje, da te gripa manje drma danas. Vidim da imate djecu, pozitivno vam zavidim na tome, vjerujem da vam i ona mogu puno pomoci u ovoj borbi. Pozdravljam vas sve, i dajem podrsku, vidim da polako napredujemo iz dana u dan. Opet kazem mi smo najhrabrije zene, jake smo i pobijedit cemo ovo, ovo je za nas mala maca :))) Veeeliki zagrljaj za moje hrabrice <3
|