|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  224 225 [226] 227 228   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
8.4.2014 12:24:05   
nidzi
pozdrav drage forumasice..nova sam na ovoj temi..eto slučajno sam otkrila temu pa rekoh da i ja podijelim svoje iskustvo..prije nekih 8 mjeseci imala sam strašne napade panike, anksiozno depresivni poremećaj-čini mi se da ga je tako psihijatrica nazvala..a sve mi se desilo time što sam se slomila pod teretom silnih dešavanja..dvoje male djece, mami ustanovljen rak maternice, djed umro..inače sam jedinica..po cijeli dan kod kuce sa djecom, mami u bolnicu..kad dođem kući muž na posao..svekrva me nervirala..ma u suštini svak te nervira u tim momentima..prijatelji zaokupljeni sobom..bas sam se nasla u nekoj out situaciji u kojoj nikad u životu nisam bila..i odjednom kad mi kap prelij e čašu počne me vrtoglavica,zujanje u ušima, lupanje srca..do 150 u min..doktorka mi dala Eliceu..to mi je strašno iskustvo bilo..nakon četvrtine Elicee moje konfuzne misli i situacija je postala još gora..nedo Bog nikom..druga četvrtina tablete i shvatila sam da mi tek od njih nije dobro..prekinem terapiju..išla sam od doktora do doktora da vidim koji je moj problem jer nisam htjela da se pomirim s tim da skrećem sa uma..muž mi nije bio velika podrška..on se utrtao što pijem antidepresive kao da sam ja kriva za sve što mi se dešava..eh onda mi je jedan doktor rekao da smanjim brzinu..i da stvari radim jednu po jednu..polako..podrška mi je bila i prijateljica koja me je na silu odvela na putovanje za vikend da napunim baterije..i vjerujte od tada polako ide na bolje..posvetila sam se sebi..slikam, šijem...uzivam u svojoj djeci..i još su mi svježa sjećanja na sve to..ali trenutno sam mnogo,mnogo bolje..samo sebi možete najbolje  pomoci i naravno budite u kontaktu s nekim ko je to prošao i izašao kao pobjednik iz toga..oprostite na dugom postu..želim vam puno lijepih i pozitivnih misli

Mamin zlatni dječak M.- 10.11.2010
Stigao nam bato :))) E.- 24.11.2012

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5626
8.4.2014 22:42:11   
Mamica24
I ja sam imala ruzno iskustvo sa eliceom tacnije pila sam je nekih 15 dana prosle godine na jesen i imala uzasnu koznu reakciju.. sad kazem Hvala Bogu pa sam prekinula i nisam se vise vratila tome... najbitnije je rad na sebi ja sam se bukvalnontjerala da pocnem jesti izlaziti gledati neku dobru komediju... jednostavno tjerala sam se da pocnem.vise uzivati a mabje se brinuti i plasiti.. Hvala Bogu uspijevam nekad se desi neki momenat ali vise neke nervoze koja je malo ostala posle svega... al dobro sta... Hvala Bogu idemo naprijed a svi apsolutno svi pa i oni koji nikad nisu zavirili u ovu temu imaju crnih momenata i zutih minuta kao i ki samo smo mi preosjetljive :-) pocela sam da se ponavljam u postovima...

u svakom slucaju ja sam prvo za razgovor i rad rad rad zabavu i opustanje pa tek onda za tablete i to prednost dajem prirodnim preparatima pa tek onda hemiji..

Al opet nekome ce tablete pomoci i ti opet do pola puta ostalo je na nama jer od tableta ne mozemo nauciti kako da zivimo ili da se suocimo sa stresom... to moramo same... i ja to ucim svaki dan!!

Postala sam pravo gundjalo na ovoj temi!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu nidzi)
Neposredna veza do poruke: 5627
9.4.2014 13:52:04   
nidzi
ni ja nisam mogla da jedem..za kratak period smršala 5 kg..a kad treba ono neće:)
tjerala se da izađem,da popričam sa nekim,čak me prijateljica znala na silu izvesti u grad..ali najgore od svega je što nemaš želju ni za čim...
međutim vrijeme je najbolji prijatelj..vremenom strahovi postanu blaži i naučiš kako da se nosiš sa nnjima..tu i tamo popijem neku veselicu;)..ali od tada imala sam svega 2 napada panike..blaža moglo bi se reci..
i super mi je savjet dao doktor-kaže kad te krene-kad osjetiš da ti kap preliva čašu kreni da PJEVAŠ!u suštini pjevaj što više..jer kad se pjeva ritam disanja se reguliše..što je suštinski problem kod panike-zaboraviš da pravilno dišeš..a pjevanjem se disanje vraća u normalu :)ne znam dal sam dobro objasnila ali poenta je što više pjevanja ,a ujedno podiže raspoloženje;)

Mamin zlatni dječak M.- 10.11.2010
Stigao nam bato :))) E.- 24.11.2012

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5628
11.4.2014 14:02:07   
BlackMagicWoman
pozdrav, drage moje zene ... ne dolazim ovdje vise cesto kao nekad, ali to ne znaci da ne mislim na vas ... vidim da nas ima, iz dana u dan, sve vise, na zalost. ali, lijeka ima ... sto se mene tice, evo vec dvije godine pijem zoloft i lex. i cisto sumnjam da cu ga ostaviti ubrzo. pomaze mi... iako pomazem sama sebi i on mi je potreban. radim,i to na mjestu gdje nekad ne bih mogla biti ni pet minuta. prije tacno tri mjeseca sam ostala bez oca. jos uvijek nisam dosla sebi, vjerovatno nikad ni necu, ali bar se borim, iz dana u dan. to i jeste zivot. cuvajte mi se i borite. voli vas vasa bmwuser posted image

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu nidzi)
Neposredna veza do poruke: 5629
11.4.2014 15:50:26   
HNF
BlackMagicWomen, zao mi je zbog tvog oca user posted image , a drago mi je da si bolje user posted image . Jel ides psihologu, psihijatru na razgovore. Jesi li imala kakve nus pojave od tableta, kako si reagovala na početku na njih.

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 5630
11.4.2014 23:46:06   
BlackMagicWoman
jbga, takav je zivotuser posted image ... samo jednom sam isla kod dr, i to kad mi je dala lijekove, i nikad vise. meni je odmah ova kombnacija djelovala, tako da nisam ni imala potrebu. sto se tice nus pojava, ono standardno, suhoca usta, proljev, povracanje, nespavanje i mrsanje ... nije dugo trajalo, valjda jer mi je lijek legao... rezultati su odmah poceli, ali to je vjerovatno i zato jer sam se odmah gurnula u vatru i pocela boriti. tablete su jedno, pomazu, ali bez tjeranja samog sebe da svaki dan napravis novi korak, uspjeha nema... i danas naravno imam strahove, kao i svaki covjek, nije mi lagodno ici sama ulicom, ali ne zbog panike, vec zbog silnih losih desavanja u gradu. ali svi ovi strahovi se nikad nece moci uporediti sa onim sto sam prije svakodnevno prozivljavala, godinama. previse sam vremena izgubila pokusavajuci biti hrabra. moj je savjet svakome da se ne boji lijekova. hvala Bogu na mediciniuser posted image user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5631
12.4.2014 9:49:31   
HNF
Mene je tolikoooooo strah tableta, odnosno nus pojava, jer sam mnogo puta cula da na pocetku se simptomi jako pogorsaju, mogu se imati jos veci panicni napadi, odnosno jaci, pa da prisilne misli budu jos gore i cesce, da se debljas od te terapije po 10, 20 kg, ma joooj sve ruzno sam cula, zato me toliko i strah.ali eto ti si smrsalauser posted image . u svakom slucaju drago mi je zbog tebe user posted image

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 5632
12.4.2014 16:35:20   
Inkognito
Drage moje zene, kako ste danas?
Ja se taman neki dan htjela pohvaliti kako sam dobro, i kako mi se cini da idem ka pobjedjivanju ovog naseg sranja, kad eto opet me jucer spuca. Kad opet spuca bude mi nekako teze jer se zaocaram sto mi se opet vratilo, al onda pokusavam sama sebi reci da je opet dobro, jer cim imam dane kad se dobro osjecam i kad mi se cini da je to to, onda kazem sebi da idem naprijed, jer cim imam dobrih dana znaci da se insan polako krece ka naprijed...

Mene malo zbunjuje to sto kazu da se treba prepustiti simptomima, prihvatiti se onakvom kakva jesam, jer tako anksi (tako joj ja tepam) popusta pomalo, al opet s druge strane drugi kazu kako se treba boriti, pa me to nekad zbuni, ne znam kako djelovati kad me uhvati. Kako kog okrenem, nama je borba svaki dan, pa eto nekad se insan umori od konstantne bobre, malo poklekne, konda dokad vise ovo ovako, al opet se ohrabrujem time da je ovo privremeno stanje, da ce akoBogda proci i da cemo opet biti kao nekad prije, doduse samo malo osjetljivije...

Ja sam kupila omegu 3, pa eto kontam da ce mi to ojacati nerve. danas nesto posebno treperim unutra, a imam osjecaj da je i spolja vidljivo, pa mi to stvara jos dodatni pritisak...

BMW, ja sam iscitala cijeli ovaj forum prije nego sam se pocela javljati, i tebe nekako pratim od pocetka. Drago mi je da si napredovala, bas se vidi koliko si prepreka savladala i drago mi je zbog toga. Voljela bih da se jave i ostale zene koje su nekad bile na forumu, cisto da nama novim clanicama kazu kako se sada osjecaju.

Pozdravljam i grlim sve hrabre zene ovdje!!!

(odgovor članu nidzi)
Neposredna veza do poruke: 5633
12.4.2014 22:06:42   
BlackMagicWoman
HNF, od seroxata se deblja, a od zolofta mrsa. ali samo u pocetku terapije. dr ti kaze, bar je meni moja, da se javis da prekines sa terapijom ukoliko ti se bas simptomi povecaju, ali mislim da su to rijetki slucajevi. mozda se meni nisu desavali, jer sam odlucila da ih uopste ne pratim, jer mi je ta terapija bila zadnji pokusaj, bar sam se tako osjecala. nisam vise imala snage nizasta. mozda je ta moja tolika zelja za izljecenjem odbacila te simptome, ne znam. ja sam se ugavnom super osjecala. i to malo povracanja i proljeva sto sam imala, prepisivala bih losoj ishrani. jednostavno sam od starta davala sve od sebe da budem optimista. nekome mozda ne pomogne. nismo svi isti. ne kazem ja da je to cudo, ali ja sam stvarno olaksala sebi kad sam ih pocela piti. jednostavno sam zivnula, nevjerovatno. i plus nije bilo onog svakodnevnog trnjenja tijela. Inkognito, hvala ti punoo user posted image user posted image

(odgovor članu Inkognito)
Neposredna veza do poruke: 5634
16.4.2014 1:18:38   
Inkognito
Drage zene, zasto nema nikoga taman kad sam se ja prijavila na ovaj forum?! :)
Ali to me nece sprijeciti da se malo izjadam ovdje, jer nemam gdje i kome :(

Vec sam govorila da se uskoro udajem, al ja sam u nekim totalno drugim filmovima. S momkom biram namjestaj, a totalno odsutna, samo razmisljam o tome kako cu u brak, sta cu, na sta cu liciti u svemu tome...kad odemo u stan u kome cemo zivjeti meni se navali takva tjeskoba i tezina da ne mogu to opisati. Sve se nadam da ce biti bolje kad se konacno suocim s tim bracnim zivotom, da ce mi novi pocetak dati snagu za zivot i volju. Inace sam u zadnjih vise od decenije imala samo lose stvari u zivotu, tragedije i svega ostalog, i sada kad je konacno vrijme da malo sredim svoj zivot i uzivam, mene spucalo ovo sranje i nikako da se pomirim s tim. Ujutru se jedva natjeram da ustanem, jer mi je svaki dan jednolican, pa se cupam, borim, al jednostavno sam iscrpljena. Al opet, ne dam se, trudim se i borim, jaka sam ja, al eto, samo sam covjek, pa mi se eto spici s vremena na vrijeme.
Ah, dace dragi Bog da konacno i ja progledam i krenem uzivat malo u zivotu...
Ne zamjerite, morala sam se malo izjadat, preteska ova tezina na prsima :(

(odgovor članu nidzi)
Neposredna veza do poruke: 5635
17.4.2014 18:09:55   
HNF
draga inkognito, ja ne znam sta bih ti vise rekla , a sto vec nisam. Meni je puno lakse da se nosim sa anks. odkad sam u btraku. Nekako kad god mi je tesko, pricam sa muzem, njemu nikad nije tesko da me saslusa, posavjetuje itd. On mi je najveca podrska.Tako mislim da ce i tebi biti u braku, da ces se nekako opustit, posebno kad se tek vjencate stalno neko dolazi u goste, neces imati vremena za razmisljanje. Kako su ostale zene, slbo se javljate. znaci li to da ste dobro user posted image . Ja npr. ponedeljak, utorak i srijeda fantasticna, a danas sam nesto opet bezveze :(, a jos sam evo i dobila menstruaciju pa mozda i ti hormoni imaju uticaja. Ja od ponedeljka definitivmo krecem sa grupnom psihoterapijom, neki dan sam isla da se dogovorimo, i eto akobogda od ponedeljka pocinjem. Nadam se svemu pozitivnom user posted image

Neposredna veza do poruke: 5636
17.4.2014 21:51:45   
priks1
Drage moje evo ja sam nova clanica!Pa da se se predstavim.Majka sam dvoje djecice i sretno udana.
Ukratko,moja anksioznost se vec dugo god proteze,al eto ima vec trid god idem na psihoterapiju
kod super doktora koji me puno toga naucio.Prve dvije god sam bila ludilo
mislila sam to je to,meni se to vise ne moze vratit.Ali prije god dana od stresa opet
je:(I otada se samo vrtim u krug,ima tu pomaka,samo nije
nije to to.Dr kaze da ima uspona i padova,i da zato toliko i traje god.Od simptoma nisu
to sad veliki strahovi,vise nemir i tuga...I kao i kad je dobro stalno u tebi cuci onaj
osjecaj a sto ce bit sutra,kako cu se onda osjecat?Ja bih rekla strah od straha.Drago
mi je da je ovo"zdrav forum" s optimizmom u zraku.Inace nikad nisam pisala nigdi,
al ovo mi izgleda kao dobra stvar.Inace nitko to za mene ne bi rekao,imam
puno prijatelja,uvijek zabavljam sve u drustvu.Voljela bih da zene koje su dobro
da pisu i dalje,ne mora bit anksioznost,vec druge vesele stvari.Bas zato da se vide
pomaci:)Oprostite na dugom postu i saljem veliki pozdrav od jedne dalmatinke:)))

(odgovor članu nidzi)
Neposredna veza do poruke: 5637
17.4.2014 22:09:03   
priks1
jedno pitanje,da li je itko od vas pusac?Ja jesam,i kad me pere nervoza ja bi samo pusila,a znam da jos vise potice anks.Voljela bih se ostavit al nikako...sory na greskama u pisanju jer pisem s moba.

(odgovor članu priks1)
Neposredna veza do poruke: 5638
18.4.2014 0:39:08   
Inkognito
Draga HNF, hvala jos jednom na odgovoru. Znam, sve mi je jasno, nema se tu sta vise reci, al eto tako to ide kod nas...vajda dok se insan sam ne ubijedi da ce biti dobro, pa onda izbije sebi vise te misli i zabrinutost iz glave. Ne zelim dosadjivati sa svojim kukanjem, al eto nekad mi dodje samo da izbacim iz sebe :)
Super mi je to za grupnu terapiju, kazu da je i ona plaho ucinokovita. Ja sam predlagala svom psihologu da i ja idem na tu grupnu terapiju, pa cu vidjeti. Treba se truditi svim snagama i koristiti sve vrste terapija za koje mislimo da mogu imati ucinka.
Jel iko isao na terapiju smijehom? Ja sam gledala jednu emisiju i kaze zena koja se bori sa anks-depr poremecajem da se izlijecila tom terapjiom...Znam da ima u Tesnju, al nisam sigurna za druge gradove...

Priks1, dobrodosla na ovaj forum. Kao sto si i vidjela, veoma je afirmativan, zene ovdje pomazu jedna drugoj i potstocu izljecenje...Ja ne konzurmiram cigarete, tako da ti ne bih znala reci, al sam citala da nikotin nije bas najbolji za anksioznost. Ja licno nisam protivnik cigareta, znam da neka moja raja kaze da svaki put kad ispusu dim napolje, kao da pola tereta skinu s grbace. Al eto, gledaj barem da smanjis kolicinu...

Eto toliko od mene, nadam se da nisam utusila.
Pusa za sve zene ovdje :*

(odgovor članu priks1)
Neposredna veza do poruke: 5639
18.4.2014 16:39:17   
priks1
moze pitanje?Da li vam je ujutro najteze,pa kako dan prolazi nekako je lakse.Da li vas ta anks deprimira,jer mene jest,sve mi je bezvoljno radit i obavljat.Radim da radim i ne mislim...Pisite pliiiz:)

Neposredna veza do poruke: 5640
18.4.2014 19:07:55   
Inkognito
Draga Priks 1,

Meni je uglavnom tako kad me drma anksioznost, jutro je najgore. Mnogo sam citala o tome, valjda se u toku dana organizam navikne i umori, pa predvecer bude najbolje, a kad kad spavamo mozak odmori, pa je ujutru ponovo spreman da nas muci user posted image .
I da, anksioznost utjece da budemo depresivni, jer svaki dan covjek treba skupljati snagu nanovo da se bori, pa onda se umori, dosadi, snaga se istrosi pa zato i dolazi do bezvoljnosti i depresije. Al ovakva bezvoljna stanja ne treba mijesati s pravom depresijom, jer ovo je vise bezvoljnost i umor covjeka od stalnog truda i trosenja energije, barem ja to sebi tako objasnjavam.
Danas sam citala malo o blokiranju negativnih misli. Ukoliko ih budemo blokirali svaki dan, nakon 21. dana nas mozak ce vec naviknuti da ne misli negativno i crno, pa ce i on jadan poceti misliti pozitivno. Jer ako bolje razmislimo, mi smo same sebi pocele nametati crne misli i mozak je to preuzeo i sada mu je to kao normalno. Eto, ja od danas pocinjem blokirati negativne misli i pocinjem sa pozitivom. Uspjela sam se danas disciplinovati, a sutra idem na jednu svadbu, pa se nadam da cu se lijepo provesti i ne misliti na ovo cudo :D Necu joj dati da me sutra pobijedi, tralalalllalala :)
Pozdrav za hrabre zenice <3

(odgovor članu priks1)
Neposredna veza do poruke: 5641
18.4.2014 19:17:38   
Inkognito
Priks, pitaj sta god te zanima, mi smo tu da jedna drugoj pomognemo i ohrabrimo se ;)

Neposredna veza do poruke: 5642
18.4.2014 20:42:02   
priks1
Ma to sto si rekla o bezvoljnosti je istina,jer cinjenica je
sto se zelimo izborit protiv ove "tuke" govori kako u teskoj
depresiji ne bi mogli niti mislit..Inkogníto samo sto vise izlazi
vani,natiraj se jer koliko god bilo tesko ú jednom trenu
zaboravis i opustis se...znam da je mozak cudo jedno
i pamti dobro lose misli,ali treba ga trenirat kao sto si rekla
Samo je tesko to svi znamo.Borit cemo se i ako Bog da disati "punim plucima"
Ljepo se zabavi!Pozz

Neposredna veza do poruke: 5643
21.4.2014 22:07:08   
Mamica24
Ja mislim da je depresija puno ozbiljnije stanje od anksioznosti i kao sto rece moj psiholog covjek moze godinama biti anksiozan ili panican a da to apsolutno nema dosira sa depresijom. Mene je isppcetka plasilo da cu postati depresivna ali sam skontala da je moj duh previse zivahan :-) a i psiholog mi rece da moze postojati mogucnost depresivne reakxije na anksioznost sto opet ne znaci da je neko depresivan. Hmmmm inace slaba sam u objasnjavanju al nadam se da ste skontali :-)

ja kupila Vamex da probam fali ga raja :-) jes da je poskup al ovako nekad popiti pa se opustiti :-)
kosta 16 KM
mene nesto glava danas ono tupo boli jos sam i kosu oprala pa jos gore haman.. ostalo se da podnijeti ... ali samo naprijed. furamo dalje!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu priks1)
Neposredna veza do poruke: 5644
21.4.2014 23:24:39   
Inkognito
Mamice, znaci depresivna reakcija na anksioznost, kratko i jasno i to mi se svijda, usvajam to user posted image
Samo da se pohvalim da mi je bilo prelijepo na svadbi, ismijala se, isplesala, najela :D , ma divota jedna. Naravno naidje anksi samo malo da me podsjeti, onda joj ja mahnem i ne vrati se vise. Sto znaci, kad hocemo mozemo je sprijeciti da nas gnjavi. Ja jos radim na blokadi negativnih misli, pojave se, kazem im - ne ne, i one samo prodju :)
Mamice, ta tupa bol zna biti dosadna, al malo se naviknes na nju, prihvatis je i ona prodje nekad kad i ne primjetis. Nadam se da je dosad vec i prosla.
Eto toliko od mene veceras, imate veliko mahanje :)

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5645
22.4.2014 9:52:07   
Mamica24
Super drago mi je da idemo naprijed!! Mislim da je na str anksioznost.net odlicno objasnjeno kako se treba postaviti kod anksi...

Licno mi se svidjaju savjeti tipa da anksi treba prestati stavljati u centar paznje i stalno traziti rjesenje... tako samo sebe staaaalno podsjecamo na nju..

evo npr ja kontala opet malo kod psihologa cisto da vidim da li radim ispravno ovo sto radim tj. ignorisem.anksi pokusavam.poz misliti i td... i kad samo pomislim na psihologa meni se javi onaj ruzni osjecaj u stomaku kao da se sve vraca kao da sam.tek.na pocetku..

i onda kazem "ne necu ici psihologu bolje da te pare dam u dobrotvorne svrhe" .. i sve tako..

i onda na to mislim cijeli dan i eto ti anksi opet u goste!! Tako da mi se vise svidja ideja da malo popustim i da prestanem tragati za nekim.cudnovatim izljecenjem i da se posvetim sebi tako sto cu bez obzira na valove straha crne misli i sve dr sto me dnevno zna uhvatiti trudicu se da zivim sto normalnije da mi anksi nije br 1 danas..

Zamolim dragog Boga da mi pomogne zahvalim mu se na svemu sto imam i nemam a onda usisivac u ruke i udri po kuci... briso peri skuhaj presvuci obuci igraj se pjevaj pa malo serija npr. predaj se srce pa malo napolje koji krug okp kuce sa ovom mojom.bandom onda rucak neke novine malo face ringeraja i sl u tome dodje ljubav mog zivota i dan se proljepsa :-)
i idemo dalje... mrak romantika ili kafa sa rajom ili sami nas dvoje bez djece ili soping ili neki dobar film npr. the to do list hahahahah ismijala sam se ko luda... hehe i tako ... onda novi dan nova nafaka!!

Nekad jeste tesko ali bude i minuta olaksanja samo ih treba trenirati stooooo vise!!!

< Poruku je uredio Mamica24 -- 22.4.2014 9:53:34 >

Neposredna veza do poruke: 5646
22.4.2014 9:57:01   
Mamica24
Gdje mi je HNF kako ide sa terapijama nadam se da ti gode prenesi nam nesto od tog :-) ti si nam sad izvor strucnih savjeta :-)

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5647
22.4.2014 17:40:43   
HNF
Evo mene draga moja.Idem na grupnu, tek sam pocela, ali sam vec odusevljena, ma malo je reci odusevljena. Grupa ima oko 25 ljudiuser posted image , toliko su svi fino, pozitivni, ljubazni, svasta sam od njih cula, a posebno mi nekako lakse kad sam vidjela koliko se tek ljudi bori sa ovim i koliko ih se vec izborilo. Tako da javljat cu vam se povremeno, da vam prenesem iskustva, tek sam sad pocela sa ovim pa nemam jos puno toga za reci. Sve vas pozdravljam, nedajte se zene, samo hrabro naprijed. Nek nam se jave i stare clanice, jana40, janamk, enastare, lajlac i ostale,, zene kako ste,gdje ste sad

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5648
22.4.2014 17:46:21   
koka i po

IZVORNA PORUKA: HNF

Evo mene draga moja.Idem na grupnu, tek sam pocela, ali sam vec odusevljena, ma malo je reci odusevljena. Grupa ima oko 25 ljudiuser posted image , toliko su svi fino, pozitivni, ljubazni, svasta sam od njih cula, a posebno mi nekako lakse kad sam vidjela koliko se tek ljudi bori sa ovim i koliko ih se vec izborilo. Tako da javljat cu vam se povremeno, da vam prenesem iskustva, tek sam sad pocela sa ovim pa nemam jos puno toga za reci. Sve vas pozdravljam, nedajte se zene, samo hrabro naprijed. Nek nam se jave i stare clanice, jana40, janamk, enastare, lajlac i ostale,, zene kako ste,gdje ste sad

sigurna sam da ces aBd ubrzo osjetiti poboljsanje.
imas srecu da podijelis sa drugima sve sto te muci .nije to samo razgovor.tako ces nauciti i da slusas a i da tebe slusaju.
mi smo nekako u ovom vremenu zaboravili da slusamo jedne druge.sve ostralo smo stavili kao prioritet ...nazalost....
zelim ti svu srecu svijeta.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5649
22.4.2014 20:01:46   
priks1
Mamice da pitam,evo kako ti kazes ne treba anks stavljati na prvo mjesto,i to je istina,sto vise ne mislis o njoj i ne pridajes paznju to bolje,da li onda radimo gresku sto ovdje pisemo?Da li je to dvosjekli mac?

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  224 225 [226] 227 228   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  224 225 [226] 227 228   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dojenje
marijica

Da li ste i da li biste dojili bebu dok ste bili u drugom stanju?

Da (50%)

Da,ali ne dugo (22%)

Ne (28%)

Broj svih glasova: 137

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *