HNF
|
Draga ariel ja ne znam sta bih ti rekla. Oko poroda najbolje da se dogovoris sa svojim doktorom. Da vam javim, bila sam juce opet kod psihijatra, pricale smo o svemu i svacemu, izmedju ostalog o terapiji . Ona idalje smatra da meni nisu potrebne tablete, kaze da ih rijetko daje, ali ako ja bas insistiram nije problem ona ce meni njih propisat, ali ona definitivno misli da mi nisu potrebne. Takođe mi je rekla da ona rijetko, rijetko daje tablete za anksioznost, i da se najbolji rezultati postizu psihoterapijom. Onda mi je dovela jednu gospodju, zenu srednjih godina i ostavila me snjom da popricam o svemu. Ta zena je davno nekad, prije 15,20 godina sve ovo prosla samo u gorem obliku, kakvu je ona anks. imala, ne daj boze nikom, i kakve je strahove i prisilne misli imala. Snjom sam popricala oko sat vremena, rekla joj svoje stanje, strahove, misli, ona kaze da je bila gora od mene 95 posto, i eto opet se sa ovom mojom dr. izlijecila, od toga svega bez ijedne tablete. Kaze definitivno je moguce bez terapije. Ona kaze da je najvaznije prihvatit to svoje stanje, te strahove, misli, i radit dosta na sebi, eto ona je uspjela,i tu dodje po pozivu dr.da preprica svoja iskustva i da koji savjet. Takođe, tu ima i grupna psihoterapija, pa su mi predlozile i to. Tu se okupljaju zene koje se bore sa anks. i panicnim napadima. Uglavnom ja sam iz ordinacije izasla sa velikm osmjehom, sretna, sto sam napokon upoznala nekog licno, ko je prosao ovo sto ja sada, cak i gore, ko je izasao iz toga kao pobjednik. skroz je drugacije kad licno upoznas tu osobu, ona definitivno zna kako se ja osjecam, nisam trebala ni rijeci progovorit, razumjele smo se pogledom. Tako da sam dobila i novu snagu za dalje. Kaze ona kad ja nisam tad poludila, nece niko, hehe. Izvinite na dugom postu, ali eto imala sam potrebu da vam ispricam
|