|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  233 234 [235] 236 237   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznos
9.7.2014 22:14:16   
dammy
niko?user posted image

show must go on

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5851
9.7.2014 22:24:21   
sxt31
Dammy,za slucaj tog putovanja mozes popiti lexilium ili xanax, oni razbijaju taj panicni cvor koji mi imamo. Ali za njih ti treba recept.
Evo da kazem,danas sam isla dr.-u, hvala Bogu, sve je u redu. Ali sam saznala da mi je prijateljica u petom mjesecu izgubila bebu. Strasno me je to pogodilo, vec drugi put prolazi kroz to. Neka nam je Bog u pomoci. Bila sam vesela danas,ali kad sam to cula... Ovo mi je druga prijateljica u 10 dana. Ne moze covjeku biti svejedno...

(odgovor članu prepadnuta)
Neposredna veza do poruke: 5852
9.7.2014 22:48:26   
dammy
sxt31 imam xanax slucajno,a moj dr na odmoru.vec me hvata panika.popicu ga prije leta pa cu vam pisati kako je proslo.sto se tice tvoje prijateljice,sve je to zivot.samo sto na nas utice deset puta jace.tako i ja cujem za nesto pa samo o tome mislim danima.moramo se navikavati na sve...zao mi je u svakom slucaju...poz.drage moje...

show must go on

(odgovor članu sxt31)
Neposredna veza do poruke: 5853
9.7.2014 23:52:17   
Mamica24
Dammy draga nije da pametujem ali tabletu mozes popiti kad hoces. Da sam na tvom mjestu ja bih je ponijela da imam ali bih se malo upustila u taj strah da vidim sta je u pitanju. Vjeruj da sam pn prestala imati kada sam im iska u susret i kada sam skontala sta su ustvari . Hajd ovako ako nisi obavezno peocitaj Panic away imas na netu skinuti. Vjeruj da pn je apsolutno pobjediv ako imas cvrstu volju... Tabletu mozes popiti ali strah od pn ostaje moras moras mu pogledati u oci suociti se stim znam tesko je da boli ali ako ih vise ne zelis moras ih se prestati plasiti... Ja to jos uvijek uvjezbavam i Hvala Bogu ide mi sve bolje.m

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5854
10.7.2014 0:02:26   
HNF
Ja prosto ne mogu da vjerujem, ali nevjerovatno Mamice 24, napisala si identican post kao sto sam ja krenula pisat, hahah. Ja taman sjela da napisem dammay da sam ja na njenom mjestu ja bih usla u avion ali ne bih popila tabletu, nego bih sacekala i pokusala tehniku iz panic away knjige, pa ako vidim da se ne mogu ni tako smirit tek bih onda popila tabletu. Jer mozda uspjes preletit i bez tablete, a ako je unaprijed popijes sama ces sebe ubijedit da je to zahvaljujuci tableti.Tako da tabletu uvijek mozes popit. Ali ja ne mogu da vjerujem da smo mamica i ja potpuno isto htjele reci.Mamice ti i ja kao da smo sestre blizanke, iste simprome, iste strahove ,isto misljenje.user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5855
10.7.2014 3:06:07   
Mamica24
Hahahha dobra si i ja kad citam tvoje postove kontam "ovo kao da ja pisem" :-) drago mi je da smo skontale fazon sa pn :-) i voljela bih da sve zene jednom za sva vremena stisnu zube i pesn
ice i osamere taj osjecaj pn da se vise nikad ne vrati...

Ovo sto si spomenula HNF stvarno potvrdjuje sta je ustvari bitno u svemu ovom a to je suociti se sa svojim strahom i ne plasiti ga se al to trenirati iz dana u dan..

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5856
10.7.2014 3:32:39   
dammy
mamice,hnf uradila bih ja to tako ali djeca idu sa nama pa se plasim da na njih ne prenesem taj strah.maleni ima 3 god i nije letio do sad pa se plasim.kada se vozimo liftom( klaustrofobicna sam)on mi cudno gleda facu.mogu misliti na sta licim..user posted image .zato sam sve forsirala lift i u soliteru i svaki put isto.dogovori u se sa muzem ako me uhvati panika da on preuzme brigu o njima a ja da popijem tabletu ako bas stisne...ne plasi mene polijetanje koliko razmisljanje da nisam na zemlji.i da ispod nema nistauser posted image .nijedna me fobija nece zaobic.ako prezivim pisacuuser posted image user posted image user posted image user posted image

show must go on

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5857
10.7.2014 3:35:32   
dammy
a sto se tice panic away ja sam je napamet naucila i moram vam reci da mi je tada pomogla mozda cak i najvise..

show must go on

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5858
10.7.2014 13:52:30   
sxt31
Sad cu ja na ovom forumu ispasti jedini zagovornik tabl. Jos ce neko pomisliti da lobiram za neku farmaceutsku kucu. :-) Ne znam u kojoj fazi i koliko duboko ste vi u svemu ovome, postoje situacije kad pomaze samo razgovor,muzika,setnja, citanje panic away , btw,na pamet je znam,ali isto tako kad poremecaj postane dublji,tezi e onda sve to uzalud. Ja recimo jako dobro zbog svoje struke znam sta. Je panika,kako nastaje i zavrsava. I ne bojim se panicnog napada,od njega nam nista nece biti,sjednes i cekas da prodje. Ali radi se o tome da se s vremenom organizam jako trosi,pa ne moze da funkcionira. E tad mu treba podrska. Kad ne smijete bit s ljudima,ne smijete se kupati,izaci napolje,na posao,uzeti svoje dijete da ga nahranite,ne jedete i ne pijete... A ja sam u tom stanju bila. Tad nema rada na sebi, nemate snage. Nadvlada vas strah. Za mene su panicni napadi postali emocionalni luksuz koji me trosi bezrazlozno. I sad ih imam,ali zbog trudnoce trpim.
Dammy,predlozila sam ti xanax jer sam shvatila da imas dokazanu fobiju od letenja,medjutim,sad vidim da se bojis jer nikad nisi letjela. Ne moras piti tbl.cim krenes, pokusaj uci u avion,smjestiti se i sve one fazone koji se preporucuju. Ne znam kako izgledaju tvoji napadi panike, moji se recimo na meni ne vide bas,a unutra umirem. Ako su takvi da nisi funkcionalna svojoj djeci i da ces ih uplasiti svojim ponasanjem i strahom,pa popij brate mili tbl. Jedna tbl.te nece ubiti,a tvoj strah se moze prenijeti na djecu,a vjeruj mi, ni zbog kojih razloga ili motiva,djeca ne zasluzuju vidjeti taj nas obrazac ponasanja. Ja bih pristala na otrov samo da na svoje dijete ne prenesem strah i strepnje i anksioznost i depresiju, nepo da im se smijem,vodim u skolu,na izlete,putovanja. Da me pamte po tome,a ne po mojim napadima panike koji su im obiljezavali djetinjstvo. Tbl.mozes staviti u dzepic da ti je pri ruci ako osjetis neizdrziv nemir, a ako ne,hvala Bogu,jos bolje. Uglavnom,sretno i lijep provod ti zelim!

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5859
10.7.2014 13:58:06   
Mamica24
Draga sx ne bi vjerovala sta smo sve ja i hnf prezivile os prosle godine ali i mnoge druge cllanice na ovoj temi.. I evo nas.. Zive i zdrave... Ako nisi ja ti opet predlazem da iscitas temu od prve stranice i sta su sve dozivile zene kao sto je Rabi, jana i dr da ne nabrajam.. Samo hrabro naprijed visoko dignute glave!

Niko ne osporava tbl pa ja sam prva pokusala sa ad i po milioniti put kazem Hvala Bogu pa sam to bacila i rekla sebi E NE NECES NE MENE rat mi je uzeo djetinjstvo i oca a sad kad imam svoju porodicu necu dozvoliti glupom strahu da me koci da sa njima uzivam... Bojim se samo dragog Boga i niceg vise... I onda sam pocela borbu gledala sam strah kako u meni raste padala sto puta ali ustala sto prvi put :-) znala sam i ja popiti lexi ali bi me samo umrrvio misli su ostajale iste..

Istrazivala sam sebe svoje misli svoju svijest i uglavnom nasla odgovore koji su mi trebali. Uvijek ce nas u zivotu nesto plasiti samo ja mislim da je to sve sastavni dio zivota strah ljubav briga sreca trema tuga sve su to emocije trebamo ih doziviti i preIviti nikako ih se plasiti.. Mislim.mozda lupetam ali ja tako to vidim i kod mene to fercera dobro..

< Poruku je uredio Mamica24 -- 10.7.2014 14:05:58 >

(odgovor članu sxt31)
Neposredna veza do poruke: 5860
10.7.2014 14:56:16   
sxt31
Mamice, razumijem bolje nego sto mislis,vjeruj mi. I meni je rat uzeo puno toga,otac u logoru, okrutna bolest prije 11 god.mi uzela sestru, u medjuvremenu stvari koje su se desavale ne zelim ni spominjati. Ne daj Boze nikome.
Majke Srebrenice su izgubile cijelu familiju a ne pije svaka seroxat ili dr. AD. Sta hocu reci? Nije svacija psiha ista. Neko moze ovo, neko ne. Neko ima srce i um od granita i sa svim se bori, a neko se kao jedna moja poznanica kad vidi kera penje po stolovima u bastama kafica i histericno vristi.
Dakle,nismo svi isti. Ne guram nikome recept pod nos da pije tbl. Nekome je dovoljno da hekla i zaboravi na to,a neko mora na th. Ja samo ne volim da se stigmatiziraju te stvari. Brate mili,kao da smo ljudi drugog reda. Ako neko moze reci 'imam visok tlak' zasto mi ne mozemo reci 'imam anksiozno-depr.poremecaj' i da nas niko cudno ne gleda zbog toga? Ja kad idem kod psihijatra ljudi u redu me cudno gledaju, vecina njih me zna zbog radnog mjesta pa me gledaju ko da sam luda,a i oni isto cekaju red.ali ajd tako je to kod nas,sve se krije,zataskava,samo se ne lijeci.
Drago mi je zbog svake od vas koja se izborila s tim. Cestitam vam na tome.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5861
10.7.2014 15:52:52   
Mamica24
Da naravno svi u zivotu smo nesto predeverali neko je bio jaci neko slabiji ja sam ti samo navela moj primjer kako sam.ja rekla sebi da ne zelim da se poistovjetim sa svojim mislima i osjecanjima ako me cine nesretnom jer sam.imala milion drugih razloga da budem sretna i zahvalna..

Pratila sam tvoje postove al evo tek sad si spomenula da ustvari ides kod psihijatra i da ti je dg anksiozno-depresivni poremecaj jel?! Pa jel ti pijes ad?! Ako ti je stanje jako tesko mozda bi trebala ukljiciti neku terapiju...
Ja kad sam otisla psihologu a zatim i psihijatru i kad se sjetim kakva sam bila mislila sam da cu dobiti uputnicu za bolnicu..
Naravno psihijatar privatnik odmah mi je uvalio ad i rekao dodji na konteolu za 10-15 dana a kontrola je paprenih 70 km medjutim ja dobij alergiji na tbl i bacim ih... Posle toga prosla haos ali mi je psiholog doooosta pomogao upoznavsi me sa ovim kako se osjecam jer sam bila totalno naupucena a onda sam i sama pronalazila literaturu web stranice citala do besvjesti...... Tresla se plakala nisam smjela biti sama sa djecom crne misli, gadilo mi se da kuham da se nasminkam i sredim, strah me bilo izaci vani medju ljude... Plakala ma uzas... Ove zenw ovdje najbolje znaju sta sam prosla i noci nespavala

Ali ONE SU UVIJEK BILE TU ZA SAVJET I LIJEPU RIJEC I HVALA IM OD SRCA i evo tu sam sa bistrom glavom na ramenim...bude tu i tamo napetosti nervoze tuge po koja suza al sta ces... Bude i lijepih dana pa prebijem..

A to za psa na ulici ja tako reagujem kad vidim onu baju uholazu vjeruj skacem ko oprzena :-)

Ja ti zaista zelim da sto manje budes anksiozna a sto vise onako rahat i sretna i bez nervoze zadovoljna sobom i svojim zivotom!

< Poruku je uredio Mamica24 -- 10.7.2014 16:04:18 >

(odgovor članu sxt31)
Neposredna veza do poruke: 5862
10.7.2014 16:14:15   
sxt31
Napisala sam ja u svom prvom postu sve ó sebi, dg i terapiji. I zasto sam prestala s lijekovima. Taj prvi post vjerovatno nisi procitala, zato ti je to sad prva info. 10 god.se ja borim s ovim. Uglavnom da ne ponavljam postove na forumu i da ne pisem uvijek isto....

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5863
10.7.2014 16:35:15   
dammy
sxt31 ja se borim sa ovim 3 god.letjela sam ja prije ovoga sa minimalnim strahom vise neprijatnoscu.a isto tako mi voznja liftom nije bila problem a sad pri pomisli na to dvoje mene vec hvata panika.imala sam 3-4 panicna otkad je sve pocelo i uzasni su .nije to samo moj osjeca iznutra vec se sve to vidi na meni.bukvalno se izoblicim poblijedim i kao da trpim nesnosne bolove.u pravu si da ne treba djeca to da gledaju,ali sto kazu mamica i hnf nikad necu pre azici taj strah.jutros mi je dr prepisala lexilium1,5 pa cu vidjeti.ako cujete da je neko skocio iz aviona ovih dana to cu biti ja vasa anks.prijateljica i znajte da nisam popila tabletu hahaha.

show must go on

(odgovor članu sxt31)
Neposredna veza do poruke: 5864
10.7.2014 18:24:05   
dammy
i jos nesto,mislim da sam malo nezahvalna(govorim u svoje ime).samo kad se sjetim koji sam pakao prosla (pn,anks,depresija,nesanica)pa ja sam sad odlicno i cim pocne i jedan simptom ja pravim frku oko toga.svi se mi borimo sa necim zato smo ovdje gdje jesmo.ne mislim da ne treba da se borimo idalje ,ali ima i gorih stvari...ja sam se stalno vadila na to da su mi za ovo krivi drugi ,dogadjaji iz djetinjstva itd.ali imoja sestra je prosla sve to,pa ona super..ne krivim ni sebe iz ove koze ne mogu..ljubim vas sve

show must go on

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5865
12.7.2014 18:41:51   
enastare
Zene moje ja sam lose...pocela sam trcat i vozit biciklo...jedva se natjeram..smrsala 5 kg ...nadam se da ce mi ova fiz akt bar malo pomoci...sto se tice simptoma...nervoza .neraspolozenje..krize placa ...sta mislite hoce li proc..ne pijem jos uvjek nista....ljubim vas

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5866
12.7.2014 19:57:12   
HNF
enasrate, niko ti ne moze pomoci nego ti sama. nemoj se toliko boriti protiv simptoma, prepusti im se. znam da zvuci tesko, ali ako stalno pokusavas da budes dobro na silu, ne moze nikako. dobro je sto se bavis fizickom aktivnoscu, ali rijesenje problema je samo u tebi samoj. ni ja nisam uvijek d9obro, uhvate me krize, ali onda se zapiam sama sta mi je, pa zbog cega se tako osjecam pa kako mogu sama sebi pomoci u tom trenutku itd. tesko jest, ali moramo se borit. kad ti dodje kriza, neraspolozenja, izadji napolje, evo sad ljeto,lijepo vrijeme, uzmi nesto citaj, popunjaji krizaljku,ili pisi. to bih svima preporucila. kada je kriza, papir i olovku u ruke i pisite, samo pisite, nek papir trpi, izbacite sve iz sebe, osjecaje, strahove, misli,ama sve. koliko god glupo zvucalo, vjerujte da pomaze.mozete procitata na googl, terapija pisanjem. ne znam draga enastare sta da ti srugo kazem. niko nije lako, i ja se borim , svaki dan vjeruj mi,ali jedino je rjesenje u nama samima. ne moze ti niko reci eh uradi to i to, i bitg ces bolje. mpras naci neku unutarnju snagu sto ce te pokrenut.ali opet ti kazem, ne pokusaji na silu da se otarasis simptoma, neraspolozenja, polako, bit ce bolje vjeruj. eto nnadam se da sam ti malo pomogla. evo i mi idemo sada vani na kaficu, pa se cujemo veceras ako ti treba neko za popricat bar ovako preko poruka hehe.pozz za ostale zene.

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5867
13.7.2014 12:20:27   
Mamica24
Sta ima drage moje... HNF potpisujem sve sto si napisala... Meni je bilo lakse sam naucila malo popustiti konce i prihvatiti da sam trenutno takva kakva sam... Bude i momenata kad sam nesto nervoznija kao npr ovo dana kad me ljulja PMS al sta cu proci ce zabavim se necim gledam ili idem vani sa djecom...

Lijep poz svima...

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5868
13.7.2014 14:11:35   
HNF
ma naravno, rjesenje je u nama samima, zivit samo danas, a ne misliti sta ce bit,sta ce se desit, jer nemamo pojma. i ja budem za vrijeme pms grozna, ma haos, anksioznost me puca 100 na sat, ali kazem ok, to je samo pms,izadjem napolje, radim kucu, pa nekad popijem i valeral. pa i oni najzdraviji,mislim psihicki, imaju krizne dane. kaze meni moja psihijatrica sta ti mislis da ja nemam krize ,neraspolozenje itd. ja kontala kod nje toga nema haha. gdje nam je dammy, jel poletila i preletila avinom,user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5869
13.7.2014 14:34:27   
Lumia
Pozdravi svim zenicama ovdje uz nadu da cete sto prije izaci iz ankcioznosti i zivod zivjeti punim plucima zelim od srca.Ehh sad me zanima mozete li mi reci imate li li iskustva sa Seroxat i Risset tabletama?

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5870
13.7.2014 15:42:52   
dammy
hahaha ziva sam.putujem u srijedu.pita me moj muz sta osjecas kad imas pn.ja kazem osjecam da umirem.kako znas kako se umire kad nisi nikad umrla(haha kakav strucnjak)rekla sam da vise nr idem kod psihijatra i psihologa , samo kod njega na seanse...ljubim vas

show must go on

(odgovor članu Lumia)
Neposredna veza do poruke: 5871
13.7.2014 19:24:39   
prepadnuta
Zene kako ste??jA KAKO KADuser posted image ..Interesuje me kako da otvorim novu temu ovde ne znam jel hocete da mi pojasnite ako znate>>user posted image

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5872
15.7.2014 9:31:08   
HNF
prepadnuta, kada udjes ovdje na forum, pa gdje spisak svih tema anksoiznost i sve druge u gornjem lijevom cosku ti pise nova tema, crvenim slovima, kliknes na to i eto napises odnosno otvoris novu temu. ali moras biti prijavljena da bih vidjela to sto pise nova tema. eto valjda si shvatila.

(odgovor članu prepadnuta)
Neposredna veza do poruke: 5873
16.7.2014 19:55:49   
HNF
dammy samo da ti kazem da mislim na tebe, jesi li poletila-sletila, jel sve OK.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5874
19.7.2014 23:00:53   
HNF
gdje ste zene, nema nikoga. jeste li dobro, nadam se da ste sve ok.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  233 234 [235] 236 237   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  233 234 [235] 236 237   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Doktor
amaniamanic

Koji je najbolji po vasem misljenju doktor-ginekolog u Sarajevu ..I za porod i sve

odgovor (98%)

odgovor (2%)

Broj svih glasova: 43

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *