Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
OBI ima taj nastavak, samo odsarafi taj dio i ponesi kad budes uzimala da bi velicina bila tacna... I preporucujem Bosch-ove jer su dosta kvalitetnije od ostalih ;)
OBI ima taj nastavak, samo odsarafi taj dio i ponesi kad budes uzimala da bi velicina bila tacna... I preporucujem Bosch-ove jer su dosta kvalitetnije od ostalih ;)
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 12.6.2014 8:46:53
Majčica
Cijelu zimu sam zbog nedostatka prostora na balkonu sušila veš u jednoj sobi koja nam služi za ostavu. Naravno, izbacila je vlaga jedan dan na zidovima, koju smo riješili odmah time što sam tu prstala sušiti veš, očistili i okrečili (ubacili smo u boju i ono sredstvo protiv gljivica). Uglavnom, sad kad sam izvadila neke stvari koje su bile u toj sobi, vidim da su i one pokupile vlagu, prvenstveno ljetna obuća koja je tu stajala u kutijama. Ja sam obuću bez problema očistila alkoholom, ali sad me strah da li je to uopšte nosivo, s obzirom da su to ipak gljivice. Malo sam googlala po internetu, kažu da ih alkohol ubija, ali eto opet me strah, znam da gljivice na stopalima znaju biti pravo nezgodne. A pravo mi žao sandala Zna li iko da li je dovoljno očistiti ih ili ih trebam baciti?
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 12.6.2014 9:13:12
tinkivinki
IZVORNA PORUKA: Majčica
Cijelu zimu sam zbog nedostatka prostora na balkonu sušila veš u jednoj sobi koja nam služi za ostavu. Naravno, izbacila je vlaga jedan dan na zidovima, koju smo riješili odmah time što sam tu prstala sušiti veš, očistili i okrečili (ubacili smo u boju i ono sredstvo protiv gljivica). Uglavnom, sad kad sam izvadila neke stvari koje su bile u toj sobi, vidim da su i one pokupile vlagu, prvenstveno ljetna obuća koja je tu stajala u kutijama. Ja sam obuću bez problema očistila alkoholom, ali sad me strah da li je to uopšte nosivo, s obzirom da su to ipak gljivice. Malo sam googlala po internetu, kažu da ih alkohol ubija, ali eto opet me strah, znam da gljivice na stopalima znaju biti pravo nezgodne. A pravo mi žao sandala Zna li iko da li je dovoljno očistiti ih ili ih trebam baciti?
pa ne znam da se tu radi o istim gljivicama,one što napadaju stopala i plijesan.mislim da možeš nositi ako nije vidljivo
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 17.6.2014 14:38:58
Graziella
Ja pisala na ovoj temi nedavno o svom problemu sa mašinom za suđe(ne pere dobro donji red itd.)... I bas sam bila iznervirana vise,svaki put ponovo suđe peri ručno...i ocistim je i sve sredim al ona opet ne pere dobro... e sad...neznam dal da pisem ovde ili na temu blamova...neki dan gosti bili i mala od dvije godine uleti u kuhinju,ispritiska svu dugmad koju je mogla dohvatiti,to joj zanimljivo,i između ostalog i mašinu za suđe...i eno je pere ko luda.pogresno programirana bila a ja skontala nisam
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 17.6.2014 19:30:06
lady_bubamara
IZVORNA PORUKA: Iman83
Joj, ja jedva skonta na šta misliš
Mi ih zovemo uholjež. Navodno, ako ti uđu u uho naprave belaj...što nije istina ali eto.
I ja ih ponekad s vešom unesem, ubijem i idemo dalje. Ne možeš zbog dječaka puno špricati okolo pa možda najbolje da treseš dobro veš kad kupiš da spadaju s odjeće.
E, da , to
Ja se sjećam jednom na selu da me probudilo neko golicanje po licu i bila je ona je li krenula u uho ili nije ne znam nisam je pitala nisam stigla od vriske
Da , tresemo ga redovno , al eto opet ih ima...Ma ja sam već mužu prosula teoriju da smo mi unijeli neku trudnu kod nas u kuću pa se sad porodila i zato ih stalno srećemo po kući
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 17.6.2014 21:25:06
Alma_27
a sta je s onim hepekom sto se usteka u struju pa ih kao tjera? ne miris nego neki talasi koji nisu stetni. kazu da je efikasno kod zohara pa mozda djeluje i na njih. ja sam sinoc jednu nasla u vesu. ogromna
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 18.6.2014 11:02:19
lady_bubamara
IZVORNA PORUKA: Alma_27
a sta je s onim hepekom sto se usteka u struju pa ih kao tjera? ne miris nego neki talasi koji nisu stetni. kazu da je efikasno kod zohara pa mozda djeluje i na njih. ja sam sinoc jednu nasla u vesu. ogromna
to je , pretpostavljam, ono što se reklamira na top šopu??? Nisam probala ...
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 18.6.2014 13:57:40
Medić*
Mi ih zovemo uholjež. Navodno, ako ti uđu u uho naprave belaj...što nije istina ali eto.
I ja ih ponekad s vešom unesem, ubijem i idemo dalje. Ne možeš zbog dječaka puno špricati okolo pa možda najbolje da treseš dobro veš kad kupiš da spadaju s odjeće.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 18.6.2014 14:05:05
almondray
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Kod nas se to zove kica
Kod nas se zovu kao kod bube a ja kad sam bila mala zvala sam ga uložak I mi ga unesemo s vešom, valjda spadnu sa jabuke na štrik
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 18.6.2014 14:34:56
mala_sa
Jojjjj sva se najezih
Bubo ja mislim da je do brodskog poda, one vole drvo; i ako je star moguce je da su se negdje zavukle. Ja bih probala sa ovim Raid talasima protiv komaraca, mozda reaguje i na njih; a pod dobroooo pregledaj, mozda ipak nadjes negdje "put"
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 24.6.2014 12:09:04
ziki
Je li neko vodio i dobio bitku protiv golubova? Izludese me, nastanili se na terasi, izveli 2 generacije. Evo sad hoce i treci Prljaju terasu, rasturaju sve zivo, juce me jedan umalo ne ubi, usetao mi u stan. Tjeram ih ja, zatvorili im sve gdje bi mogli da se zavuku al dzaba sad se ispod stola zavlace pustam sokolove o orlove citavo jutro, sta bi jos mogla?
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 24.6.2014 12:19:52
ziki
IZVORNA PORUKA: bebaa
ziki jeli kod tebe stan ili kuća.....
stan sa velikom terasom na koj je svasta
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 24.6.2014 12:23:30
bebaa
IZVORNA PORUKA: ziki
IZVORNA PORUKA: bebaa
ziki jeli kod tebe stan ili kuća.....
stan sa velikom terasom na koj je svasta
ja da sam na tvom mjestu cijeli balkon bo zatvorila onom žicom.........pa čik nek probaju...... stvarno...ja to često vidim na balkonima...ljudi ne žele da zatvaraju stolarijom ali zaštite se koliko-toliko od napasnika....