Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 29.3.2014 9:45:20
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: idana_85
Kod mene je masina samo susilica, posebno je masina za ves, evo oprala sam rucno, peskirom dobro istrljala pa na susenje,valjda bude ok....stvarno sam antipusac
pa ja sma pučaš pa perem ''čistu'' robu jer sam je nosila u zatvorenom rpsotoru i konzumirala cigarete u njoj... pa ne bi je smjela u ormar vratiti
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 29.3.2014 13:30:35
Medić*
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
IZVORNA PORUKA: idana_85
Upomoc Sasila sam kosulju koja mi treba danas za promociju mog direktorskog statusa. Ali uzasno smrdi na duhan, a nemam je vremena prati i sustiti, to je u 2h. Stavila sam je kraj prozora na oringer da se vjetri ali uzalud :( Ima li neko ideju?
uzmes fen i susis,nisam jednom nesto tako osusila
Ukoliko nemas susilicu kao ja npr, onda peglom peglas i susis, jeste da je dugo ali uspjeces do tada, ili ukljucis neki radijator :)))
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 9.4.2014 19:06:33
kaktuscic
Zene upomoc! Pravim neki kolac i zadnji fil je sa vrhnjem i cokoladom (vrhnje zagrijati skoro do vrenja i dodati cokoladu) sve sam radila po receptu, medjutim jako je tecno i nema sanse da to istresem na kolac. Inace ovo mi drugi put ne uspijeva, ali mi je znalo i uspjeti, sad ne znam u cemo je fazon i sta da radim sa ovim sto nije uspjelo i kako da iskoristim, probala sam mixati ali ne pomaze...
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 9.4.2014 19:20:20
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: kaktuscic
Zene upomoc! Pravim neki kolac i zadnji fil je sa vrhnjem i cokoladom (vrhnje zagrijati skoro do vrenja i dodati cokoladu) sve sam radila po receptu, medjutim jako je tecno i nema sanse da to istresem na kolac. Inace ovo mi drugi put ne uspijeva, ali mi je znalo i uspjeti, sad ne znam u cemo je fazon i sta da radim sa ovim sto nije uspjelo i kako da iskoristim, probala sam mixati ali ne pomaze...
Ne znam koji ti je kolač... ali u nekim kolačima tako tečnog ga istreseš...i hlađenjem, najbolje preko noći...stisne se... npr. monte kolač je takav... s tim da otapanjem čokolade moraš paziti da se dobro isopi, sve one tačkice sitne do čokolade da ti se izjednače u vrhnju...
e a ako se bojiš da to neće uspjeti tako...što nebi trebalo da se desi...onda otopljeno u zamrzivač ubaci...da se ogladi dobrooooooo...to ti onda dođe ko čokoladno vrhhnje...dok je tečno tako a ohlađeno umutiš mikserom...tada ćeš ga moći umutiti...vruće vrhenj ne može se umutiti čak ni da u sebi nema čokoladu, uvijek ga ohlađeno mutiš...
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 9.4.2014 19:21:46
canim
Pa jesi li koristila crnu cokoladu ili mlijecnu ? Ostavi u frizider da ti se stisne pa onda ponovo umuti, trebalo bi ti biti cvrsce a ako ne bude cvrsto nakon sto se ohladi mozes umutiti jos jedno vrhnje i dodati u smjesu, trebalo bi biti gusto.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 9.4.2014 19:24:05
muaaa
koja i koliko cokolade stavljas u ovaj fil?Sto vise cokolade bolje se stisne....u ove filove je najbolje 70 % kakao tj.crna cokolada
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 9.4.2014 19:25:43
Hanady RR
ova krema može i sa mliječnom čokoladom al treba duže da se stisne... a na 500 ml vrhnja 300 gr čok. za kuhanje je super omjer...bilo koja za kuhanje... mada ja najčešće radim omjer 1:1 koliko vrhnja toliko čokolade
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 9.4.2014 19:27:30
muaaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ova krema može i sa mliječnom čokoladom al treba duže da se stisne... a na 500 ml vrhnja 300 gr čok. za kuhanje je super omjer...bilo koja za kuhanje... mada ja najčešće radim omjer 1:1 koliko vrhnja toliko čokolade
moze aali bolje se stisne s crnom...a omjer sam i ja uvjek uzimala 1:1....najsigurnije
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 9.4.2014 19:30:02
kaktuscic
Ma ohladilo se skroz i jako je tecno, sad sam ga stavila u frizider pa cu probati mikserom. Vrhnja je 500 ml, a 250 gr cokolade (kandit za jelo i kuhanje) Hvala vam zene punooooo
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 9.4.2014 19:32:47
kaktuscic
Koje inace vrhnje kortistite da vam svaki put uspije? Kontam da nisam tu pogrijesila... jer pravila sam monte 2x i uspijevalo je, sad je isti postupak, ali nije, mozda mi je drugo vrhnje (sad sam koristila meggle) ili sam trebala praviti monte
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 9.4.2014 19:33:29
muaaa
Ma ohladilo se skroz i jako je tecno, sad sam ga stavila u frizider pa cu probati mikserom. Vrhnja je 500 ml, a 250 gr cokolade (kandit za jelo i kuhanje) Hvala vam zene punooooo
malo ti je cokolade..al eto probaj smiksat kad se ohladi
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 9.4.2014 19:44:16
kaktuscic
IZVORNA PORUKA: muaaa
malo ti je cokolade..al eto probaj smiksat kad se ohladi
Tako ide po receptu, al sad kako citam druge recepte fakat je malo... Odoh ga smiksati da vidin moze li.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 9.4.2014 20:03:40
Hanady RR
ma može na 500 ml i 200 gr čokolade za kuhanje...šta vam je... nego kaktusčiću dobro ti je vrhnje...smao kad vrhnje istresaš vodi računa da sa kutije sve ti izađe...ono masno se zna unutra zaljpiti a to je potrebno za ''stiskanje'' eto savjet plus nek je uspjelo... ja uvijek u zamzivač dam joj šok jedno po sata i mikser u ruke...i uspije
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 14.4.2014 15:25:03
salmy
Kiflice sto pravimo kolektivno,mogul bez germe Svu kucu sam prerovila nemam kesice germe..nek ja imam limuntosa i vanilije..germen za dukat..Kontala posudit u komsinice ma gdje cu se ofirat
Ja potkuhala sa praskom za pecivo..bez germe..hocel narast pitanje je
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 14.4.2014 15:34:18
muaaa
IZVORNA PORUKA: salmy
Kiflice sto pravimo kolektivno,mogul bez germe Svu kucu sam prerovila nemam kesice germe..nek ja imam limuntosa i vanilije..germen za dukat..Kontala posudit u komsinice ma gdje cu se ofirat
Ja potkuhala sa praskom za pecivo..bez germe..hocel narast pitanje je
a Bgm ti idu s germom,ja nisam nikada s pp.a malo ce narasti svakako a nenam hoce li mekane biti
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 14.4.2014 16:07:05
canim
Ne znam koje su vam kolektivne kiflice, ali ja nekad i klasicne kiflice pravim sa pp, samo ih premazem prije pecenja cijelim jajem a nekad samo bjelancem ili zumancem, pospem sjemenkama i na kraju ovako nekako izgledaju http://www.yemektarifleri.info/wp-content/uploads/2008/11/kuru-pogaca.jpg
Jos da dodam nakon pecenja stavim mokru krpu na njih par min, budu bas fine.