Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 4.3.2014 19:46:12
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: canim
Imam domestos i jos neko sredstvo iz DM sto solju perem tipa domestosa, a hoce li ostetiti plastiku, nesto kontam da nije prejako to ?
neće...provjereno samo vodi računa da je obro ispereš nakon tih sredstava
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 14.3.2014 16:58:25
chantal
Imam neku gotovu štrudlu/orahnjaču kojoj sutra rok ističe,pa me zanima dal' je mogu zalediti?Hoće li to valjati kad se odledi?? Znači gotovi proizvod,već pečena,zapakovana u najlonu..
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 16.3.2014 15:44:22
salmy
Domaci pekmez ili bestilj dobije onu boju sivu po povrsini..to bi mama skinula i korstila ga..ovo je kupovni djem nema taj sivi sloj..normalnog je ukusa..
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 16.3.2014 15:58:42
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: salmy
Domaci pekmez ili bestilj dobije onu boju sivu po povrsini..to bi mama skinula i korstila ga..ovo je kupovni djem nema taj sivi sloj..normalnog je ukusa..
dobar je,ima u njemu malo i konzervansa,ako mu je rok dobar onda jedi slobodno
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 18.3.2014 15:52:51
kaktuscic
Vila7 naravno da smijes! Auto i jeste predvidjeno za prevoz 5 putnika (mislim 90 % auta koja mi vozimo) i zato ima pojas i na sredini zadnjeg sjedista!
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.3.2014 9:19:22
Misty_mama
Dva pitanja imam. Kako se borite sa košuljama (ili bilo kojim drugim odjevnim predmetima), koje i poslije dugotrajnog peglanja ne izgledaju potpuno ispeglano, vide se one linije, nabori, kako već.. Konkretno, košulja od mm 100% pamuk, pola sata sam sigurno uz najveću paru peglala, i opet kad sam je stavila na ofinger, nisam bila zadovoljna.. Ima li neki omekšivač, ili nešto tog tipa, što bi pomoglo, ili samo u hemijsku čistionu, pa nek se oni muče :) Druga stvar, je li iko viđao tzv. turski keks kod nas, kao petit ali unutra ima čokolada. Iz ovog recepta: http://www.coolinarika.com/recept/torta-sa-turskim-keksom/
Hvala
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.3.2014 9:30:00
idana1812
IZVORNA PORUKA: Misty_mama
Dva pitanja imam. Kako se borite sa košuljama (ili bilo kojim drugim odjevnim predmetima), koje i poslije dugotrajnog peglanja ne izgledaju potpuno ispeglano, vide se one linije, nabori, kako već.. Konkretno, košulja od mm 100% pamuk, pola sata sam sigurno uz najveću paru peglala, i opet kad sam je stavila na ofinger, nisam bila zadovoljna.. Ima li neki omekšivač, ili nešto tog tipa, što bi pomoglo, ili samo u hemijsku čistionu, pa nek se oni muče :)
Pokusaj da kosulju ne presusis, nego je popeglaj pomalo vlaznu. U vecini slucajeva pali, a ako ne, onda u hemijsku, njihova pegla je sigurno jaca nego ijedna kucna..
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.3.2014 9:41:05
canim
Misty slicnu situaciju i ja imam s mm kosuljama, neke je tako tesko ispeglati a neke se peglaju bez problema. Nekima cak ni peglanje dok su poluvlazne ne pomaze. A sto se keksa tice ja sam nekad davno kupovala u supermarketu Merkur na otoci, ali tad je taj market bio u vlasnistvu centra, sad vise nije pa moguce da nemaju istog dobavljaca. Mozda da pogledas i u onoj radnjici Bakkal na carsiji sto ima samo turske proizvode.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.3.2014 9:50:54
Misty_mama
E jučer me je baš iznervirala, kad je nisam smotala i u smeće bacila... Al' mi naumpade kako sam je skupo platila, sva sretna za rođendan.. E, što se sam čovjek može uvaliti, niko drugi ne može A pored Bakkala svaki dan prolazim, i nikad mi naumpalo nije... Hvala
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.3.2014 9:50:56
chantal
Super izgleda ova torta,ako ne nađeš taj turski keks,možeš i sama spajati dva petit keksa tankim slojem čokolade,ili ima i kupiti baš ta varijanta petit keksa,ali se ne mogu sjetiti kako se zove,nit ko proizvodi,u bijeloj vrećici dođu 250-300 g,pa svaki zasebno upakovan...
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 20.3.2014 11:04:53
Alma_27
Zene, sta mislite da li mogu oprati mantil kod kuce umjesto da ga nosim na hemijsko ciscenje? Klasicni bez menatil. ne znam koji je materijal al pretpostavljam da znate kakav je. Ono kao da ne propusta vodu bas tako lako kao pamuk. Ja sam kontala u korito da ga potopim i lagano samo operem i osusim na ofingeru i ispeglam dok je na ofingeru posto imam onu peglu sto pusta jaku paru pa moze i vertikalno peglanje.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 24.3.2014 10:18:22
maxus svratila
KUpili smo ugradbenu pecnicu, i evo pecem u njoj, ali kad ukljucim ventilator primijetila sam da puse topao zrak izmedju vrata i dijela gdje su komande, pa me zanima jel to tako treba, (mozda glupo pitanje), ali rekoh, mozda mi ne dihtije dobro.
I da, sta znaci kad u specifikacijama pise: hladna vrata sa 4 sloja stakla, jel to znaci da kad se pece u njoj bude hladno staklo, jer evo ovo moje je toliko vrelo da ga ne mogu dotaknut, mislim, ja sam je i birala zbog ovih nekih sitnica.
Samo mi se nemojte smijati,.
< Poruku je uredio maxus svratila -- 24.3.2014 10:28:38 >
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 24.3.2014 10:22:28
ninuska
IZVORNA PORUKA: Alma_27
Zene, sta mislite da li mogu oprati mantil kod kuce umjesto da ga nosim na hemijsko ciscenje? Klasicni bez menatil. ne znam koji je materijal al pretpostavljam da znate kakav je. Ono kao da ne propusta vodu bas tako lako kao pamuk. Ja sam kontala u korito da ga potopim i lagano samo operem i osusim na ofingeru i ispeglam dok je na ofingeru posto imam onu peglu sto pusta jaku paru pa moze i vertikalno peglanje.
Mozes slobodno...i ja sam svoj prala..samo nemoj previse vricu vodu staviti...