Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 24.6.2014 12:24:29
ninuska
IZVORNA PORUKA: bebaa
IZVORNA PORUKA: ziki
IZVORNA PORUKA: bebaa
ziki jeli kod tebe stan ili kuća.....
stan sa velikom terasom na koj je svasta
ja da sam na tvom mjestu cijeli balkon bo zatvorila onom žicom.........pa čik nek probaju...... stvarno...ja to često vidim na balkonima...ljudi ne žele da zatvaraju stolarijom ali zaštite se koliko-toliko od napasnika....
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 24.6.2014 12:59:15
Dalil@
Vezano za golubove na balkonima. Vidjeh da ljudi zakače za uzicu cd-ove..pa oni onako lepršaju na vjetru, daju neki odsjaj i tjeraju ptice. Ne znam koliko je učinkovito, jer nisam osobno probala..ali možda pomogne
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 24.6.2014 13:08:24
SdZ
Zacepio nam se, izgleda odvod, u kupatilu. Pustimo li vodu u kadi, lavabou, umivaoniku izlazi nam voda kroz onaj otvor na podu sto je (nadam se da me razumijete). Usuli smo u taj otvor dvije flase solne kiseline, ali opet je isto.
Postoji li kakvo drugo sredstvo za to ili da zovemo majstora?
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 24.6.2014 13:12:09
hapymum
Ja bih ti preporucila da zovnete majstora da pomocu sajle ocisti
IZVORNA PORUKA: SdZ
Zacepio nam se, izgleda odvod, u kupatilu. Pustimo li vodu u kadi, lavabou, umivaoniku izlazi nam voda kroz onaj otvor na podu sto je (nadam se da me razumijete). Usuli smo u taj otvor dvije flase solne kiseline, ali opet je isto.
Postoji li kakvo drugo sredstvo za to ili da zovemo majstora?
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 24.6.2014 20:14:00
R&T@
IZVORNA PORUKA: Dalil@
Vezano za golubove na balkonima. Vidjeh da ljudi zakače za uzicu cd-ove..pa oni onako lepršaju na vjetru, daju neki odsjaj i tjeraju ptice. Ne znam koliko je učinkovito, jer nisam osobno probala..ali možda pomogne
Veoma ucinkovito...
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 30.6.2014 15:01:50
m.i.n.a.
olaaaaa... situacija je ovakva...
porodila sam se u holandiji..prije dolaska ovamo zivjeli smo u sarajevu i na toj adresi smo sad prijavljeni (to cemo regulisat sad akoBogda po dolasku i prebacit se u zenicu na nas stan )..da bismo djevojcici izvadili pasos treba nam rodni list i drzavljanstvo....gdje to vadimo u sarajevu,obzirom da su sestru izvozali prilicno po zenici da bi na kraju rekli mora i djevojcica u sarajevo se prijavit.. hvala :-)
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 1.7.2014 10:58:54
vila_7
m.i.n.a. , ne znam zasto trreba drzavljanstvo - mi zaboravili nasoj drugoj cerkici prijaviti boraviste i kad smo htjeli izvaditi pasoš neki dan - samo nam rekli rodni list i da prijavimo mjesto boravka jer nije nigdje prijavljena -znaci na istom mjestu gdje smo vadili pasos- CIPS.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 1.7.2014 11:00:22
vila_7
E sad moje pitanje
Ne znam gdje postaviti ovdje ce neko prije odgovoriti. Datum kada sam zauzela da idem na more - imat cu menstruaciju . (ovaj mjesec odjednom dobih ranije i sve mi poremeti) Da li ste i kako i koje pile tablete za odgodu?
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 1.7.2014 11:01:07
koka i po
IZVORNA PORUKA: R&T@
IZVORNA PORUKA: Dalil@
Veoma ucinkovito...
nama nije pomoglo ...mozda nasi golubovi nisu normalni ali jeste traka iz video kasete.zakacis je malo labavije s jedne na drugi kraj terase.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 1.7.2014 12:42:41
vila_7
IZVORNA PORUKA: vila_7
E sad moje pitanje
Ne znam gdje postaviti ovdje ce neko prije odgovoriti. Datum kada sam zauzela da idem na more - imat cu menstruaciju . (ovaj mjesec odjednom dobih ranije i sve mi poremeti) Da li ste i kako i koje pile tablete za odgodu?
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 1.7.2014 13:09:32
idana1812
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.
olaaaaa... situacija je ovakva...
porodila sam se u holandiji..prije dolaska ovamo zivjeli smo u sarajevu i na toj adresi smo sad prijavljeni (to cemo regulisat sad akoBogda po dolasku i prebacit se u zenicu na nas stan )..da bismo djevojcici izvadili pasos treba nam rodni list i drzavljanstvo....gdje to vadimo u sarajevu,obzirom da su sestru izvozali prilicno po zenici da bi na kraju rekli mora i djevojcica u sarajevo se prijavit.. hvala :-)
Mina ako je dijete rodjeno u inostranstvu trebas uzeti rodni list koji ima u toj drzavi, ovjeriti kod notara sa apostile pecatom i to prevesti kod ovlastenog sudskog tumaca. Potom ti treba uvjerenje o kretanju koje se vadi u MUP-u, te kopije licnih karata/pasosa tebe i muza. JMBG i uvjerenje o drzavljanstvu budu prilicno brzo gotovi ako uradis na ovaj nacin.
Mi smo imali splet nekih okolnosti da smo za drugo dijete isli preko ambasade i zaglavili u proceduri preko 4 mjeseca. Sad s dobili putni list kojim mozemo otici u BIH i sve sami rijesiti. Za ovo trebaju dvije slike djeteta i da se roditelji licno u ambasadi ili kod notara potpisu.
Dijete se moze upisati u onu opcinu u kojoj roditelji izraze zelju. Prije vadjenja pasosa dijete treba upisati u CIPS da ima prebivaliste odredjeno. Ako imas nekih pitanja slobodno pitaj, rado cu pomoci jer nazalost sam prosla kroz sito i reseto u ovoj proceduri..
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 1.7.2014 13:14:21
Pikapolonica
E sad moje pitanje
Ja sam pomjerila menstruaciju pomocu kontracepcijskih pilula. Doduse, ja ih pijem inace, tako da sam samo produzila bila za sedam dana (koliko mi je trebalo da pomjerim zbog odmora). Citala sam malo po netu da zene znaju koristiti i PrimolutNor u tu svrhu. Ali mislim da ipak nista od toga ne bi trebala raditi bez konsultacije svog doktora.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 1.7.2014 16:34:00
Alannah
E sad moje pitanje
Pila sam ja kad smo se trebali vjencati,mislila da pomjerim na 7 dana,da ne bih imala na dan svadbe.I tako ti ja dobijem tacno kad sam trebala na frizuru da krenem,bas taj dan. . Elem,ja sam pila tada Diane 35,a obavezno se posavjetuj sa svojim ginekologom.Prosle godine sam na moru imala i ove godine idemo taman tada,ali koristim tada tampone,pa i nije toliki problem.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 1.7.2014 16:47:44
Alma_27
E sad moje pitanje
moze ali ja mislim da se pilule pocnu uzimati dok ti jos traje menstruacija. znaci, ako si sad dobila pocni uzimati da bi mogla produziti narednu. naravno, opet sve provjeri s doktorom.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 1.7.2014 16:49:21
Alma_27
Meni je bas HITNO
Cheesecake ce biti gotov za 15tak minuta a da mi je da ga posluzim oko iftara. On inace treba stojati min. nekoliko stai u frizideru. Sta da radim? Da li ga smijem staviti malo u zamrzivac Ako da, kad da ga stavim i na koliko vremena?
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 2.7.2014 12:32:35
ninuska
IZVORNA PORUKA: Alma_27
Meni je bas HITNO
Cheesecake ce biti gotov za 15tak minuta a da mi je da ga posluzim oko iftara. On inace treba stojati min. nekoliko stai u frizideru. Sta da radim? Da li ga smijem staviti malo u zamrzivac Ako da, kad da ga stavim i na koliko vremena?
Sto da ne . Koliko dugo ne znam, ali bih provjerila s vremena na vrijeme i kad se stisne izvadila. Zavisi i koliko ti je jacina zamrzivaca..ja svoj mogu podesiti i imam opciju i brzog zamrzavanja
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 2.7.2014 12:33:54
palachinken
Meni je bas HITNO
Pola sata u zamrzivač pa onda u frižider
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 2.7.2014 12:49:27
mishkica
IZVORNA PORUKA: palachinken
Meni je bas HITNO
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 2.7.2014 15:49:00
Alma_27
IZVORNA PORUKA: mishkica
IZVORNA PORUKA: palachinken
Meni je bas HITNO
Pola sata u zamrzivač pa onda u frižider
Ovo je juce bilo Hitno, vjerovatno se snasla Alma
Tako nekako sma i uradila Nije bilo lose mada tek danas ce da se dobro reze. Jedva cekam
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 12.7.2014 11:10:09
magbi
hitno zante li gdje ima kupiti ovaj valjak obi,merkur,penny nemaju https://www.google.ba/search?q=krečenja+zidova+moderne+tehnike&rlz=1C1CHMO_hrBA484BA484&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=qvnAU-3OBYfJOavtgZAO&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=905#facrc=_&imgdii=_&imgrc=wxQw26SSdwYhWM%253A%3BNnNeh9tStLEGFM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.uredisvojdom.com%252Fpictures%252Farticles%252F3ec2232c1