|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  244 245 [246] 247 248   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi sa dojenjem...
16.3.2014 12:23:15   
Merylin
Očito su ovo standardni problemi kod novorođenčadiuser posted image I ja stalno dojim, pomalo, baš kao što kažeš, ne znam koliko je pojeo, stalno traži, stalno jede. Bradavica mu je u ustima, a njemu su usta širom otvorena i plače. Ja imam daktarin kremu i gel, ne znam smijem li to na svoju ruku davati bebi i stavljati sebi na bradavice ili se trebam posavjetovati sa doktorom? Kontrola i vakcina su nam za 8 dana, ne znam je li to dugo za čekati? Patronažna nam više ne dolazi.
I da li moja vaginalna kandida, na koju također sumnjam, ima veze sa soor-om?

18.02.2014. Mali Princ

I dva-tri osmijeha tiha i prosta... Sve je to ponekad tako malo, sve je to, vidjet ćeš, sasvim dosta :)

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 6126
16.3.2014 14:20:57   
reallove
I kod nas ima nervoze i placa..uzas...pocne da doji pa onda vriska,place,udara rukama,pronosam je,malo smirim,pa vratim da doji,sve tako..kod nas najvise nocu..sinoc smo se bas napatile,spava samo dok je drzim na rukama...

Od jutros je dobra,doji,mirno,spava sve ok...Sto se tice tih naslaga,ima ih samo ako joj dam AD...Kaka je ok,cesto prducka,ali stolica je zuta...podrigne poslije svakog obroka..ne bljucka

Mi smo bili na kontroli sa 18 dana,sada je teska 4.250 , a duga 53 cm...rodjena je sa 3.800, 51 cm...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 6127
16.3.2014 19:32:31   
idana_85
Danas bebi citav dan plako,dobio hapicu smirio se,spavali oboje 3h. Podojila ga iz jedne,spavao jos 1,5h porbudio se,dojio i da ga presvucem vidim nesto sluzavo sa sukrvicom u peleni prepala sam se.
Presvukli se, podrignuli, on bljuca vise puta pomalo i odjednom samo u mlazu povrati, zuckasto mlijeko, islo mu je na usta,na nos, bas je puno povratio. Ne znam sta da radim user posted image

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 6128
17.3.2014 7:48:09   
Latinka
Idana, jesi li juce jela ili pila nesto mlijecno? Krv u stolici kod bebe se moze pojaviti i zbog toga
Kako je jutros?Kako je noc prosla?

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 6129
17.3.2014 9:50:47   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Merylin

Obično Macmiror vaginalete, tokom trudnoće sam ih dva puta koristila, a onda par dana pred porod plymicol vaginalete. Tada nije bila utvrđena candida, nisu mi htjeli raditi bris u devetom mjesecu, ali sam imala obiltan iscjedak, pa mi je doktor dao te vaginalete.
Teško mi je provjeriti bebin jezik, jer jako često dojim ovih zadnjih dana. Međutim, svaki put kad pogledam ima bijelo, kao što sam navela jako malo, u korijenu jezika. Kaka ima malo kiselkast miris.

Je li soor zabrinjavajuća pojava?
Šta sad treba da radim, je li se zbog toga trebam javiti pedijatru ili se može sve potrebno uzeti odmah u apoteci?

Soor je samo neugodna pojava, majku mogu boliti bradavice, a beba može biti nemirna jer je irituiraju nakupine u ustima. I što je važno, pravom terapijom neugode brzo nestaju.
Možeš li se telefonski konsultovati sa nekim u vašoj ordinaciji? Ljekari najčešće preporuče nistatin kapi, koje se nanose na jezik gazom. Majka također treba liječiti infekciju, a Nistatin kapima se to radi tako da se na bradavice stavljaju gazice natopljene kapima.

Veoma je važno da i majka i bebe istovremeno liječe infekciju jer su šanse da jedno ima, a drugo ne minimalne, bez obzira ko ima simptome. I još je jako važno da se tarapija ni slučajno ne prekida 7-10 dana, 15 idealno, bnez obzira što se simptomi brzo povuku.

Ako imaš Daktanol gel (oralni) možeš ga uključiti tako da bebi nakon podoja stvaiš na jezik lopticu veličine malog zrna graška nek sama to po ustima razmaže, a sebi bradavice najprije pustiš da se osuše na zraku, pa onda namažeš gelom. Sebi mažeš nakon svakog podoja. Količinu, tj učestalost davanja bebi bi morala se konsultovati sa medicinarima, jer to zavisi od uzrasta, a ja to ne znam, a čini mi se da se proizvođač Daktanola ogradio od djece mlađe od 6 mjeseci. Također je bitno da beba nakon davanja gela (ili mazanja kapima) ne doji makar pola sata, do sat.

Kandida je gljivica koja normalno živi na nama i u nama. Kad padne imunitet broj joj podivlja i krene uzrokovati smetnje na dijelovima tijela gdje su dobri uslovi za razmnožavanje. Kod dojilja su to bradavice jer su često vlažne, pokrivene često vlažnim jastučićima natopljenim mlijekom. Zato se kod soora preporučuje da se dojke što više ostave na zraku, da se sve ono što dolazi u dodir sa njima drži što suhlje, mijenja često i pere na60 i više stepeni C. Naročito se javljaju tokom terapije antibioticima, bilo majke bilo bebe.

Što se tiče bebe, sve što bebi ide u usta, cucle, igračke, duda flašice tokom terapije treba da se iskuhava tokom 2-3 dana, a onda da se zamijeni novim, i nakon još jednog takvog perioda od 2-3 dana ponovo zamijeni novim, da bi se što više osigurao uspjeh terapije.

Majkama se još preporučuje pojačan unost jogurta, idealno acidofilnih kultura, smanjenje uzimanja šećera (na nulu po mogućnosti) i izbjegavanje proizvoda sa kvascem.

IZVORNA PORUKA: idana_85
Lejla evo i mene sa istim problemom. Pratim Merylin u stopu. I moj maleni se strasno buni dok doji, odmah prducka,napreze se, nemiran je. Mlijeka ima vidim da se zagrcne i curi na sve strane. Dr nam je rekla da ima malo krupice,ali patronazna kaze nema. Jezik mu je bijeli,po desnima nema nista kao ni nepcu user posted image Jednom dnevno mu ocistimo nistatinom. Ne znam sta da radim. Toliko se buni vise nemam kontrolu koliko pojede, malo mu je stolica zelenkasta. I mi smo davali kamilicu misleci da su grcici. Cesto bljuca. Guza mu se ojela, crveni se ikao neke bubuljice, jucer mu se ta jedna bubuljica raskrvarila :( Kupili smo mustela kremu protiv ojeda pa cemo vidjeti

Jos zaboravih napomenuti da sam ja puno prehladjena - upaljeno mi grlo, oba uha,sinusi,nos curi,sinoc sam imala i temperature, uzimala sam aspirin c i paracetamol, ne znam moze li to biti uzrok

Idana, ako ima i malo krupice, to se liječi odmah, ne zapušta se. E sad, jezik je nakon podoja često bijel zbog mlijeka, i to obično nisu gljivice. No ako se te naslage (koje su obično u grupicama, izgledaju kao usireno mlijeko) ne mogu lako sinuti npr. štapićem za uši, ako su prisutne u ustima i nakon sat dvba nakon podoja onda je vrlo vjerovatno infekcija soorom. Kad je terapija protiv soora efikasna simptomi najčešće nestanu nakon 24-48 sati. Efikasna terapija, kako sam gore napomenula podrazumjeva da se imajka liječi istovremeno jer ako se neko od dojilačkog para ne liječi, infekcija se stalno vrača onome ko prima terapiju. Znači, ako ti jednom dnevno bebi čistiš usta nistatinom, a bijele naslage i dalje stoje, eventualno se šire, i sebi ne tretiraš bradavice to znači da terapija definitivno ne djeluje. Indikativan mi je i ovaj ojed na guzi, jer gljivice iz usta prođu kroz probavni trakt i naprave infekciju i u pelenskoj regiji zbog vlage i mraka. Takvi ojedi se obično teško saniraju uobičajenim kremama koje se koriste za pelensku regiju.

Jo jedna napomena, kod dojenja nema potrebe, a i ne moguće je da ti ima kontrolu koliko je beba pojela, to je tako i to se ne moe izmjeniti, zato treba bebi dozvoliti da jede kad i koliko eli. Zelena stolica vam moe ba biti od gljivica u probavi.

Krv u stolici kod bebe uvjek treba prijaviti ljekaru. Moe biti često od potpuno bezazlenih razloga (ti si se alila na čvrste komadiće u stolici, oni mogu povrijediti njenu sluzokou crijeva), ali to je svakako signal da se javi ljekaru.

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 17.3.2014 9:54:52 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 6130
17.3.2014 17:25:46   
Merylin
Hvala Lejla!
Uzet ćemo te kapi pa ćemo s njima čistiti jezik. Mada ja sumnjam da je beba nemirna zbog soor-a, jer evo danas npr. sasvim lijepo jede, pola sata doji, bez plakanja i nervoze i zaspi. Zato jučer nije htio nikako da doji, plakao bez prestanka. Pomislim da mu je jak mlaz, jer se zagrcne dok jede, odmaknem dojku, ma ništa, ni kapljica.
Sad, jesu li u pitanju samo standardna (ne)raspoloženja kod beba, nešto sa mlijekom ili soor...ko će ga znatiuser posted image

18.02.2014. Mali Princ

I dva-tri osmijeha tiha i prosta... Sve je to ponekad tako malo, sve je to, vidjet ćeš, sasvim dosta :)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6131
17.3.2014 17:52:03   
reallove
Merylin i nama se to desava,nekad je uzas,place,vristi,izludim od straha,sta joj je...danas citav dan fino doji pa zaspe,uopste nije nervozna....

Idana,kako je djecak,jeste isli kod dr?

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 6132
19.3.2014 7:52:14   
idana_85
Hvala drage moje. Mi smo se odmah javili doktoru. Malo su nas izvodali i isprepadali, onda su ujutro ostavili mog bebca u bolnici user posted image
Jedna doktorica kaze pun krupice druga ujutro kaze nema krupice. Uglavnom zbog stolice su ga ostavili, izgleda da je viroza, sada je dijagnoza enterokolitis,poslali su stolicu na analizu. Vjerovatno rota virus. On je jednom nakon te stolice povratio u mlazu, a onda je u peleni bila sama krvava sluz. I tako u stolici bude te sluzi i krvi, stolica je zelenkasto zuckasta i smrdi uzasno.
Ja idem i dojim ga svako 3h. Ponosna sam na svog peru zderu, mashallah dobro jede,valjda i oglasni vuce super. Evo sad sam se izdajala, ne daju nocu da se doji. Dojke su mi bile uzasno tvrde i izdajala sam samo da olaksam sebi, nisam do kraja,da bi imalo mlijeka za njega u 10h, i izdojila sam 160 ml. To sam stavila u avent posudicu za mlijeko i u frizider. Nadam se da ce nas danas pustiti kuci pa ako bi nocas imali problem da mu mogu dati da ne dajem hapu.
Lejla hvala ti puno

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 6133
19.3.2014 10:24:29   
Lejla Ka
Idana, samo polako, sve će to biti OK.

Na kojem odjelu beba leži, zar ne možeš biti uz nju cijelo vrijeme?

Ako ne dojiš noću, ja ti preporučujem jedno potpuno izdajanje negdje prije spavanja, obje dojke do kraja, da bi se proizvodnja održala za noćne podoje kad se beba vrati kući.

To mlijeko naravno, uz dogovor sa osobljem možeš nositi bebi (uz sterilizaciju opreme prije korištenja).

Ne zaboravi, nema boljeg lijeka od majčinog mlijeka user posted image

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 19.3.2014 10:25:11 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 6134
19.3.2014 10:50:04   
reallove
Idana,brz oporavak djecacicu malenom...ljubimo vas

Kod nas jucer nikako nije islo,beba mi je bila budna citav dan,imala sam osjecaj da nemam ni kap mlijeka..jutros oko 6 se probudim,mlijeko tece,jednostavno tece..malena dojila 3 puta i zaspa...sada evo spava...
Lejla,zasto se ovo desava,imas li neki sAvjet,sta da radim ...Ja nju stalno stavljam da doji,kad god trazi,nije mi jasno da do sada nemam dovoljno mlijeka za bebu,u nedjelju ce nam mjesec aBd...

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6135
19.3.2014 11:30:54   
Lejla Ka
Ma ti imaš sasvim dovoljno mlijeka, samo se beba svakim danom mijenja, svaki je dan nova avantura, ne vezano za ishranu, mlijeko i količinu user posted image

Ako je broj stolica i popiškenih pelena uredan u toku 24 sata, beba se hrani dovoljno. Sve ostalo su razvojne promjene normalne za novorođenče.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 6136
19.3.2014 11:33:59   
Lejla Ka
Idana imaš li ti ikakvih problema sa dojkama, istanjena, sjajna, svijetlo roza koža na bradavicama, bolne bradavice na početku i u toku podoja, probadanje u dubini dojke između podoja ...
Imaš li kakvih problema sa vaginalnim infekcijama trenutno?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6137
19.3.2014 12:00:46   
reallove

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ma ti imaš sasvim dovoljno mlijeka, samo se beba svakim danom mijenja, svaki je dan nova avantura, ne vezano za ishranu, mlijeko i količinu user posted image

Ako je broj stolica i popiškenih pelena uredan u toku 24 sata, beba se hrani dovoljno. Sve ostalo su razvojne promjene normalne za novorođenče.

Pelene su ok i to me tjesi..Jucer je,cini mi se nisam mogla nahraniti kako treba,krene malo,doji,zaspe,poslije 10 min opet isto,tako citav dan,nista nije spavala i navece oko 1 valjda se premorila i ona,place,ali ono nema snage,vise kenka,napravila sam joj AD,popila 60 i bilo joj malouser posted image ..a prije toga je dojilauser posted image ...danas je ok,doji,ostane na dojci oko 10-15 min,pa odspava oko sat-dva...

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6138
19.3.2014 12:08:55   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: reallove

Pelene su ok i to me tjesi..Jucer je,cini mi se nisam mogla nahraniti kako treba,krene malo,doji,zaspe,poslije 10 min opet isto,tako citav dan,nista nije spavala i navece oko 1 valjda se premorila i ona,place,ali ono nema snage,vise kenka,napravila sam joj AD,popila 60 i bilo joj malouser posted image ..a prije toga je dojilauser posted image ...danas je ok,doji,ostane na dojci oko 10-15 min,pa odspava oko sat-dva...

Nikad ti količina popijenog AD-a nije mjerilo ničeg vezanog za dojenje, kao ni vrijeme koliko dijete nakon podoja ne traži opet jesti.
To što u nekim danima dijete traži sisati svako malo nikako ne znači da ti nemaš mlijeka, već da dijete želi sisati (ne nužno i jesti).

Kako si se ti osjećala jučer, umorno? Već sam ti opisivala da otpuštanje mlijeka ide puno lakše i bolje kad je majka opuštena, a kad je umorna i pod stresom otpuštanje je sporije i kasni, pa se beba zbog tog može buniti. No to opet ne znači da proizvodnja nije dostatna, već da majka treba u okviru svojih realnih mogućnosti pokušati da se odmori i opusti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 6139
19.3.2014 12:11:13   
Merylin
Idana, bebi želim brz oporavak, baš mi je žao što se to tao desilo, ali budite jaki! Možeš samo biti ponosna na sebe i na svoju bebuuser posted image

Lejla, je li moguće da majčino mlijeko bude nekvalitetno ili da ima neku infekciju, pa je to razlog zašto beba odbija da doji? To mi reče medicinska sestra.

18.02.2014. Mali Princ

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6140
19.3.2014 12:29:24   
Latinka

Lejla, je li moguće da majčino mlijeko bude nekvalitetno... To mi reče medicinska sestra.

Nisam Lejla, ali moram prokomentarisati
Hajde kad ovo kaze neko ko ne zna, neko neuk ili stajaznam, ali kad ovo cujem od nekog strucnog lica, a ima zena kojima je to cak i pedijatar rekao, ne znam onda sta da kazem. koliko god da se ubjedjujem s tom osobom da mlijeko ne moze biti nekvalitetno i sl., djaba.
Ovo za infekciju ne znam.

Inace, izgleda da je danas mom A.dan dojenja. user posted image Mozda je skok u razvoju. Evo se nalijevam cajevima prvi put poslije poroda

< Poruku je uredio Latinka -- 19.3.2014 12:30:43 >

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 6141
19.3.2014 12:52:09   
reallove

IZVORNA PORUKA: reallove

Nikad ti količina popijenog AD-a nije mjerilo ničeg vezanog za dojenje, kao ni vrijeme koliko dijete nakon podoja ne traži opet jesti.
To što u nekim danima dijete traži sisati svako malo nikako ne znači da ti nemaš mlijeka, već da dijete želi sisati (ne nužno i jesti).

Kako si se ti osjećala jučer, umorno? Već sam ti opisivala da otpuštanje mlijeka ide puno lakše i bolje kad je majka opuštena, a kad je umorna i pod stresom otpuštanje je sporije i kasni, pa se beba zbog tog može buniti. No to opet ne znači da proizvodnja nije dostatna, već da majka treba u okviru svojih realnih mogućnosti pokušati da se odmori i opusti.
pa bila sam umorna i iscrpljena,jos uvijek se navikVamo na sve,a kako znas,imam jos jednog nestaska,on mi je nekad gori i od bebe...vjerovatno je to i razlog,danas je evo bolje hB...

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6142
19.3.2014 12:56:41   
Lejla Ka

Idana, bebi želim brz oporavak, baš mi je žao što se to tao desilo, ali budite jaki! Možeš samo biti ponosna na sebe i na svoju bebuuser posted image

Lejla, je li moguće da majčino mlijeko bude nekvalitetno ili da ima neku infekciju, pa je to razlog zašto beba odbija da doji? To mi reče medicinska sestra.

Gdje radi ta medicinska sestra?

Dalo bi se polemisati o definiciji pojma "kvaliteta" majčinog mlijeka, ali je jedna činjenica: majčino mlijeko biološke majke djeteta nema premca! Slijedeća pogodna alternativa za ishranu djeteta je mlijeko druge žene dojilje. Sve ostale namirnice kojima se novorođenčad hrane kad nisu u prilici jesti humano mlijeko su daleeeeeeeeeko ispod ove dvije mogućnosti.

Majčino mlijeko zdrave žene uvijek sadrži sve potrebno i u idealnom obliku za ishranu djeteta.

Infekcija može naravno postojati u mlijeko, i najčešće u mlijeko dospjeva za kože dojke kroz otvore kanalića, ili kroz oštećenu kožu bradavice. Najčešća, koji skoro svaka majka dojilja iskusi u nekom trenutku je infekcija glivicama candide. O tome smo već raspravljali.
Kod ove infekcije beba može imati problema kod dojenja takvih što joj iritacija gljivicama koje su joj u ustima može stvarati bolove dok doji, pa da zbog toga nemirno doji i prekida podoje nakon početka sisanja.

Ostale infekcije koje bi bile eventualno bakterijske ne bi beba osjetila u smislu nekih promjena mlijeka zbog kojih ne bi htjela dojiti.

Da li je ta medicinska sestra tražila da vidi kako dojite, da li ti je postavljala pitanja o vašim dnevnim rutinama hranjenja?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 6143
19.3.2014 13:05:13   
Merylin
Radi u bolnici, na GAK-u. Pričala sam joj o teškoćama koje imam prilikom dojenja, plač, odbijanje bebe da doji u određenom trenutku itd,pitala me koliko često dojim, kako izgleda dojenje, rekla da su dječaci malo lijeni. Pitala me jesu li mi grudi nabrekle, imam li uvučene bradavice... Rekla sam joj za soor, ali da ga ima malo da sumnjam da to ometa dojenje, jer kad sam mu dala AD prije dva dana jeo je bez problema. Onda je ona rekla da je mlijeko možda nekvalitetno, da možda imam neku infekciju pa mi je mlijeko kiselkasto, pa beba nećeuser posted image

18.02.2014. Mali Princ

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6144
19.3.2014 13:23:01   
Lejla Ka

Radi u bolnici, na GAK-u. Pričala sam joj o teškoćama koje imam prilikom dojenja, plač, odbijanje bebe da doji u određenom trenutku itd,pitala me koliko često dojim, kako izgleda dojenje, rekla da su dječaci malo lijeni. Pitala me jesu li mi grudi nabrekle, imam li uvučene bradavice... Rekla sam joj za soor, ali da ga ima malo da sumnjam da to ometa dojenje, jer kad sam mu dala AD prije dva dana jeo je bez problema. Onda je ona rekla da je mlijeko možda nekvalitetno, da možda imam neku infekciju pa mi je mlijeko kiselkasto, pa beba nećeuser posted image

Pa što ga ne uze na analizu? I šta je ponudila kao rješenje?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 6145
19.3.2014 13:34:59   
Merylin
hahahaha, da dođe ovih dana kod mene, da nas analizira i utvrdi o čemu se radiuser posted image i da bi možda trebala posjetiti centar za dojenje.

18.02.2014. Mali Princ

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6146
19.3.2014 14:00:59   
Mrvica_83
Drage moje Nazalost dojenje nema adekvatno potporu od strane osoba koje bi trebale da imaju najvise razumijevanja ! Kako sam napisala - nama su po otpustu iz bolnice rekli da kupimo AD - dali i naziv proizvodjaca jer prvih 3-4 dana necemo imati mlijeka user posted image Ne obazirite se na takve budalastine , slusajte sebe i svoju bebu . Lejla je sjajna i moze vam mnogo pomoci .. Ja imam bebu od nepuna 4 mjeseca kuci a radim vec 3 sedmice .. Izdajam se na poslu , dojim je vikendom , kad dodjem kuci , nocu .. U toku dana joj daju moje izdojeno mlijeko na bocicu .. Malo je obrnula ciklus pa vise doji kad sam ja tu i manje spavam ali hB ide nam kako treba . Da li je naporno ? Jeste , ali isplati se svake sekunde ulozenog truda . Svima vam zelim uspjesno dojenje i da prevazidjete sve tegobice !
Idana poseban zagrljaj za tvoje pile !

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 6147
19.3.2014 19:45:29   
tratinčicaa
IZVORNA PORUKA: idana_85

Hvala drage moje. Mi smo se odmah javili doktoru. Malo su nas izvodali i isprepadali, onda su ujutro ostavili mog bebca u bolnici user posted image
Jedna doktorica kaze pun krupice druga ujutro kaze nema krupice. Uglavnom zbog stolice su ga ostavili, izgleda da je viroza, sada je dijagnoza enterokolitis,poslali su stolicu na analizu. Vjerovatno rota virus. On je jednom nakon te stolice povratio u mlazu, a onda je u peleni bila sama krvava sluz. I tako u stolici bude te sluzi i krvi, stolica je zelenkasto zuckasta i smrdi uzasno.
Ja idem i dojim ga svako 3h. Ponosna sam na svog peru zderu, mashallah dobro jede,valjda i oglasni vuce super. Evo sad sam se izdajala, ne daju nocu da se doji. Dojke su mi bile uzasno tvrde i izdajala sam samo da olaksam sebi, nisam do kraja,da bi imalo mlijeka za njega u 10h, i izdojila sam 160 ml. To sam stavila u avent posudicu za mlijeko i u frizider. Nadam se da ce nas danas pustiti kuci pa ako bi nocas imali problem da mu mogu dati da ne dajem hapu.
Lejla hvala ti puno

Nama se isto desilo prije 15 dana. I nas su bili ostavili, ali nakon muke oko uzimanja nalaza, 4x ga boli da bi mu uradili faktore koagulacije i nisu stručni bili....nakon toga ja poludim i izađem....znači odmah potpisala i izašla. Slijedeći dan imao normalne dvije stolice, i tako sve do sada....hB dobro je. I nas su slali od dječije hirurgije do UZ na KUM. Ma niđe veze....ne sekiraj se, bit će dobro aBd, da što prije budete u toplini svoga doma. user posted image

< Poruku je uredio tratinčicaa -- 19.3.2014 19:46:29 >

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 6148
19.3.2014 21:04:59   
Hannan
Lejla molim te, bebica ima tacno mjesec dana, dojena (ponekad u sedmici 50-ak ml AD) zelena stolica, kao zabokrecina. Ima onih bijelih komadica.
u ovih mjesec dana imala je nekoliko puta zutu ali je vecinom zelena.
sestrina je beba u pitanju pa ne bih na svoju ruku govorila "nije nista ".
Idana nadam se da je pile bolje,user posted image user posted image

< Poruku je uredio Hannan -- 19.3.2014 21:06:45 >

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu tratinčicaa)
Neposredna veza do poruke: 6149
19.3.2014 23:40:13   
idana_85
Mi stigli kuci :) user posted image
Jos stolica nije kako treba, jos se formira, sada je zuta,ali jos ima te zelenkaste sluzi i nekad smedjkaste,krvi nema. Analiza na viruse negativna mada dr misli da je ipak viroza opet su danas poslali uzorak.
Lejla ja sam izdajala ujutro,probudi me bol u grudima. On fino mashallah doji, prihvatio je gore reizm dobro se nadoji i spava po 2.5-3h. Veceras mi je opet bio nemiran dok je dojio,imao je i stolicu mozda za to,a i nije umotan.
Dojke su mi ok. Bradavice je su svijetlo roze na vrhu,ali su me bolile,sada me vise ne bole. Ne boli me za vrijeme dojenja u dojci, jedino kad ono tek povuce ili nadolazi mlijeko pa oni zigovi.Za vaginalnu infekciju ne znam, jos krvarim, nekad nem anista, nekad smeckasto,nekad krv, prodila sam se prije 22 dana... Bili smo na neonatalogiji, on je bio u inkubatoru,ja sam dolazila od kuce, nisu mi dali biti s njim jer sam i ja bila bolesna, nos,grlo,uho.....

Merylin hvala draga. Moram ti reci da sestre gore nisu bas educirane, to sam skontala za ovi par dana. Divne su,zaista bebe paze i maze, ali da nesto puno znaju ne. Npr jedna nije znala dati odgovor zeni skodi li bebi mijesanje majcinog mlijeka i hape, moze li to izazvati grceve. Tako da ne shvataj to zaozbiljno

tratincice, hvala ti, zao mi je sto ste to prosli, valjda prodje i ovaj kosmar
Hana user posted image
Lejla Ka, do kada moram izbjegavati mlijeko i mlijecne proizvode?

< Poruku je uredio idana_85 -- 19.3.2014 23:41:44 >

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  244 245 [246] 247 248   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  244 245 [246] 247 248   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *