|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  243 244 [245] 246 247   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi sa dojenjem...
9.3.2014 23:46:22   
reallove
Lejla Ka,hvala ti na savjetima..:*

Iz ovog posta mogu zakljuciti da je mojoj bebi smetalo to sto joj ide puno mlijeka u usta,jer kako god ona pusti dojku,ja pritisnem,mlijeko strca,znaci to joj smeta...i dok sam joj pokusavala stavljati dojku u usta,mlijeko curi,ali ja ne kontam da joj to smeta,meni zao da mlijeko ide,trudim se da ga "uhvati"...primjetila sam jos(to je uradila nekoliko puta),ako krene da spava,pa pusti dojku,iz usta joj izadje mlijeko,ono kao da pljune,ne znam ni da objasnim viseuser posted image ..sta cu kad sam zbunjena vise...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6101
10.3.2014 9:51:26   
Cenzura83
Draga Lejla K i ostale mame, imamo problem. Mali ima 8,5 mjeseci super prihvatio kašice ali i dalje smo dojili, jer imam želju da dojim što duže, međutim, već par dana on uzme jednu dojku, povuče par puta i pusti, pa drugu i to traje cca 10min, ja stisenm dojke, mlijeka nema user posted image , ništa ne štrca, jedva malo da izađe na vrh bradavice.Nakon tih 10 min kao da malo nadođe i on doji nekih 1-2min i onda ista priča. Molm pomoć, jer stvarno želimo dojiti user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 6102
10.3.2014 11:03:26   
Lejla Ka
Koliko podoja imate u danu?

Koliko obroka krute hrane?

Da li dijete jede krutu hranu pa doji, ili su ti obroci potpuno odvojeni?

Da li se dječak buni tokom podoja, da li se nakon toga čini nezadovoljan?

Cenzura, nakon uvođenja krute hrane, naročito uspješnog kad dijete dobro prihvata obroke, majka i ne može očekivati nadolazak mlijeka kao u periodu kad je dijete isključivo dojilo. Proizvodnja se prilagodi tako da se većina proizvodnej mlijeka dešava u trenutku kad krene podoj, i proizvodi se toliko da se dojenjem može doći do mlijeka, a stiskanjem teško jer kanali nisu napunjeni kao prije, već je mlijeko dublje u kanalima.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Cenzura83)
Neposredna veza do poruke: 6103
10.3.2014 11:30:20   
Cenzura83
U toku dana, dva do tri, zavisi, po noći to bude svakih cca 2-3h. Ima dva kruta obroka i nekad ide podoj poslije njih, nekad ne, kako kad.Nije to neko bunjenje osim, što se stalno šalta s jedne dojke na drugu i buni se ako ne može odmah uhvatiti, tako onda naveče pođe plakati jer ne uspije odmah uhvatiti. Prije sam naveče davala mu dojku i on fino prihvati i jede, sad me skroz razbudi, jer moram stalno stvljati jednu-drugu. I jednostavno nakon tih 10min dok mlijeko uslovnorečeno ne nadođe, podoj iz dojke raje 1-2 min.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6104
10.3.2014 13:11:40   
sirnica
Evo još jedne mame s velikom bebom. Moj dječak će za 7 dana, ako Bog da, napuniti 9 mjeseci. Do 6 mjeseci je isključivo dojen, sada imamo dva kruta obrota, ali to su vrlo male količine, podoj nismo ukinuli nijedan. Noću se budi svakih sat vremena i sisa. Ništa od ovoga meni nije problem nego je problem što grize lijevu dojku. On nju ne odbija, rado je prihvati, položaj je pravilan, kao i na desnoj, ali on zarije i gornje i donje zubiće iznad i ispod bradavice, u areolu. I u tom položaju on sasvim zadovoljno sisa, vuče, pravi pauze, vidim i čujem da guta, no ja ne mogu izdržati bol, pa prekinem podoj, dam mu desnu i on nastavi bez problema. Ne, ne mu na jedno uđe na drugo izađe, ne reagujeuser posted image Da još napomenem da nikada nije koristio flašicu ili dudu, da normalno napreduje, ima oko 9 kg(rođen s 3300/57) Ja ovu bolnu dojku mažem svojim mlijekom, luftiram, mažem kremicom iz DM-a i maksimalno štedim. Izdojim je ručno, od toga mu napravim kašicu. Boli me i griženi dio, koji je već pofino zamladio i tkivo cijele dojke, pretpostavljam od izdajanja. Šta bi mi moglo pomoći?

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

Neposredna veza do poruke: 6105
10.3.2014 14:36:08   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Cenzura83

U toku dana, dva do tri, zavisi, po noći to bude svakih cca 2-3h. Ima dva kruta obroka i nekad ide podoj poslije njih, nekad ne, kako kad.Nije to neko bunjenje osim, što se stalno šalta s jedne dojke na drugu i buni se ako ne može odmah uhvatiti, tako onda naveče pođe plakati jer ne uspije odmah uhvatiti. Prije sam naveče davala mu dojku i on fino prihvati i jede, sad me skroz razbudi, jer moram stalno stvljati jednu-drugu. I jednostavno nakon tih 10min dok mlijeko uslovnorečeno ne nadođe, podoj iz dojke raje 1-2 min.

Tebe u stvari brine promjena ponašanja tokom podoja, to što ne doji mirno već traži jednu pa drugu, i to što podoj traje kratko?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 6106
10.3.2014 14:39:37   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: sirnica

Evo još jedne mame s velikom bebom. Moj dječak će za 7 dana, ako Bog da, napuniti 9 mjeseci. Do 6 mjeseci je isključivo dojen, sada imamo dva kruta obrota, ali to su vrlo male količine, podoj nismo ukinuli nijedan. Noću se budi svakih sat vremena i sisa. Ništa od ovoga meni nije problem nego je problem što grize lijevu dojku. On nju ne odbija, rado je prihvati, položaj je pravilan, kao i na desnoj, ali on zarije i gornje i donje zubiće iznad i ispod bradavice, u areolu. I u tom položaju on sasvim zadovoljno sisa, vuče, pravi pauze, vidim i čujem da guta, no ja ne mogu izdržati bol, pa prekinem podoj, dam mu desnu i on nastavi bez problema. Ne, ne mu na jedno uđe na drugo izađe, ne reagujeuser posted image Da još napomenem da nikada nije koristio flašicu ili dudu, da normalno napreduje, ima oko 9 kg(rođen s 3300/57) Ja ovu bolnu dojku mažem svojim mlijekom, luftiram, mažem kremicom iz DM-a i maksimalno štedim. Izdojim je ručno, od toga mu napravim kašicu. Boli me i griženi dio, koji je već pofino zamladio i tkivo cijele dojke, pretpostavljam od izdajanja. Šta bi mi moglo pomoći?

Ubaci mu mali prst preko ugla usne i između desni, sa strane gdje nema zuba, tako da on doji, a ti fizički držiš desni odvojene. Probaj ga prebaciti u drugačiji položaj na toj dojci. I nastavi ove metode za zarastanje kao i do sad.

Nemoj trpiti bol, nema veze što ti se čini da ne sluša, reaguj, reci NE, prekini podoj (ali ne tako da daš drugu nego ne daj nikako). Shvatit će da ti to nije u redu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 6107
10.3.2014 16:54:27   
muzika28

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Zaboravila sam još nešto ponoviti: bebe nisu na dovoljno visokom nivou psihičkog razvoja da će namjerno gladovati. One kad su gladne tražit će i jesti. Ne mora to biti baš najmirniji obrok kod svih. Nekima će supa biti prevruća, nekima sos neće biti dovoljno slan user posted image , pa će prigovarati. A vi ćete pokušati da ispravite nedostatak. U trenutku kad dijete jede, pa se počne buniti, ono nikad nije tako gladno da će mu to išta naškoditi niti mu ugroziti život. Bit će dobro pa sve da ne jede ni slijedećih par sati. Dajte sve od sebe da osvjestite činjenicu da je sa bebom sve OK, da joj ne štetite, i da je to što se trudite zapravo ono najbolje što joj u ovom trenutku trebate ponuditi.

Nisam sigurna koliko je primjereno, al kad vas uhvati panika da je dijete gladno sjetite se beba ostavljenih po par dana, a pronađenih živih, bez zdravstvenih posljedica.

Eh ovo sto si napisala meni bas puno znaci!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6108
10.3.2014 17:58:08   
Merylin
Lejla Kauser posted image hvala ti!!!

18.02.2014. Mali Princ

I dva-tri osmijeha tiha i prosta... Sve je to ponekad tako malo, sve je to, vidjet ćeš, sasvim dosta :)

(odgovor članu muzika28)
Neposredna veza do poruke: 6109
10.3.2014 22:00:21   
2strawberry
Drage moje, ne znam je li ovo mogu nazvati problemom s dojenjem ili je nesto drugo u pitanju (skok u razvoju?) ali evo vec trecu noc zaredom moj djecak kojem je 3 i po mjeseca se strasno unervozi, puno place, doji tako da primi pusti primi pusti.. Uzme po jedan dva gutljaja svaki put, onda se unervozi pa nece nikako, pocne histericno plakati.. I kao sto rekoh trecu noc zaredom, jedino sto ga smiri je caj od komoraca. Nakon toga zakunja, doji jos jednom ili dva puta, zaspe ii odspava po 6-7 sati u komadu.
Ne znam da li ima grceve, prije ih nikada nije imao, a koliko sam shvatila oni se pojavljuju samo u prva 3 mjeseca... Ali imam osjecaj kao da mu se organizam navikao, svidja mu se, i ocekuje caj svako vece? Da li je u redu da mu ga i dalje dajem? Bila sam zagovornik iskljucivog dojenja do 6 mj. Ali izgleda da mu caj stvarno godi :)
Sta mi je ciniti.. I imate ideje zasto se uopce tako ponasa?

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 6110
10.3.2014 22:39:08   
newborn
8

IZVORNA PORUKA: newborn

Drage moje,
bebi je gotovo vec 4mj.i naravno dojimo od pocetka.Bilo je problema sa mastitisom i visokom temp.cak 3x i antibiotika sam se najela.Medjutim,zadnjih mj.dana primijetim da mmi u lijevoj dojci ima vidno i znatno manje mlijeka nego u desnoj.Kada beba spava 5h desna bude preppuna,dok lijeva nije ni upola tako puna :/ Ima li neko iskustva s tim?Je li moguce da postoje kakva zacepljenja i je li moguce rijesiti ovaj problem?

Da je začepljenje u pitanju začepljena dojka bi se baš prepunjavala, imala bi tvrda područja i na kraju bi završila sa mastitisom.

Da li je to što ti se lijeva dojka ne prepunjava za razliku od desne tebi neki signal da se radi o problemu. Da li beba iskazuje nezadovoljstvo nakon podoja na toj dojci? Na kojoj si strani imala mastitise?

Već sam ti odgovorila na predhodnoj strani, ali se zagubilo user posted image

Bojim se da u narednim mjesecima beba nece imati dovoljno mlijeka.Ona tu dojku isprazni za tren oka i onda negoduje,pa je stavvim na drugu dojku.Znam da to nije znak nedostatka mlijeka,ali dojke su male i uvijek mekane, a beba ne moze razvuci duze od 2h izmedju podoja.Mastitis sam imala na obje dojke,na lijevoj 2x.Idemo na kontrolu u ovoj sedmici pa cemo vidjeti kako beba napreduje,jer u zadnje vrijeme bas jede vise...

Sada znam da je mome srcu nebo granica,
Tvoja ljubav mu je zadnja stanica,
Vise se ne bojim otkad tebe poznajem,
Ti si taj,moja dusa samo tebe osjeća,
Neka stane cijeli svijet i pogleda
Moje oči pune ljubavi.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6111
10.3.2014 22:54:31   
Lejla Ka

Bojim se da u narednim mjesecima beba nece imati dovoljno mlijeka.Ona tu dojku isprazni za tren oka i onda negoduje,pa je stavvim na drugu dojku.Znam da to nije znak nedostatka mlijeka,ali dojke su male i uvijek mekane, a beba ne moze razvuci duze od 2h izmedju podoja.Mastitis sam imala na obje dojke,na lijevoj 2x.Idemo na kontrolu u ovoj sedmici pa cemo vidjeti kako beba napreduje,jer u zadnje vrijeme bas jede vise...

Nemaš razloga da se bojiš za to da neće biti dovoljno. Mi imamo dvije dojke sa razlogom. Kad dođu periodi da jedna nije dovoljna, sasvim je u redu da se na drugoj dopuni podoj. To ne znači da je mlijeka manje, samo da dijete u nekom podoju traži više.
Jedini zapravo dokazani način da se poveće proizvodnja prema djetetovim potrebama je da mu se da da doji kad god traži.
Ako u ovom nekom periodu traži često, i traži obje dojke, sasvim je OK da se tako i hrani. Sve će to uzrokovati povećanje i ubrzavanje proizvodnje, pa je izgledno da će te se za par sedmica vratiti na stare rutine.

Ako je dijete uobičajenog raspoloženja i ponašanja, ako ne primjetiš neke zdravstvene tegobe, sve je to OK.

Kad podoj ide na obje dojke slijedeći podoj prvo ponudiš načetu doku od prošlog puta, pa kad se ona isprazni daješ slijedeći.

Ne brini za proizvodnju ako dijete doji koliko i kad želi.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu newborn)
Neposredna veza do poruke: 6112
11.3.2014 9:59:11   
Cenzura83

Tebe u stvari brine promjena ponašanja tokom podoja, to što ne doji mirno već traži jednu pa drugu, i to što podoj traje kratko?

Mene brine da nemam dovoljno mlijeka, da je počelo nestajati i baš sam tužna zbog toga, jer sam uvijek odgovarala na pitanje do kad ga planiraš dojit ako htjedne i do škole, a sad mi se to dešava. Jednostavno sinoć kao da nema mlijeka, jer povuče i pođe plakati, jednu-drugu, ali jednostavno ja čujem da on ništa ne guta user posted image . Ne znam šta da radim user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6113
11.3.2014 10:03:52   
Lejla Ka

Mene brine da nemam dovoljno mlijeka, da je počelo nestajati i baš sam tužna zbog toga, jer sam uvijek odgovarala na pitanje do kad ga planiraš dojit ako htjedne i do škole, a sad mi se to dešava. Jednostavno sinoć kao da nema mlijeka, jer povuče i pođe plakati, jednu-drugu, ali jednostavno ja čujem da on ništa ne guta user posted image . Ne znam šta da radim user posted image

Doji, jer mlijeka ne može iznebuha nestati.

Da li ti se uspostavio menstrualni ciklus?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 6114
11.3.2014 10:14:04   
sirnica

IZVORNA PORUKA: sirnica

Ubaci mu mali prst preko ugla usne i između desni, sa strane gdje nema zuba, tako da on doji, a ti fizički držiš desni odvojene. Probaj ga prebaciti u drugačiji položaj na toj dojci. I nastavi ove metode za zarastanje kao i do sad.

Nemoj trpiti bol, nema veze što ti se čini da ne sluša, reaguj, reci NE, prekini podoj (ali ne tako da daš drugu nego ne daj nikako). Shvatit će da ti to nije u redu.

Lejla, hvala na odgovoru. Isprobali smo sve moguće poze i u svakoj grize samo ovu lijevu. Juče mu lijevu nisam nikako nudila, samo sam je izdajala i liječila, malo mi se pojavilo crvenilo i napetost, pa sam to riješila pod toplim tušem, jutros je stanje puno bolje. Više me ne boli bradavica, samo dojka, čak sam mu dala i da sisa, nije grizaouser posted image Shvatila sam da me inače gricka kad je novi zub na pomolu, pa valjda je to. Hvala još jednomuser posted image

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6115
11.3.2014 12:39:36   
Cenzura83

Doji, jer mlijeka ne može iznebuha nestati.

Da li ti se uspostavio menstrualni ciklus?

Sa 6 mj sam dobila i nije još redovan, samo sam od tada imala još jednom, danas bih trebala dobiti ponovo, ali nema nikakvih naznaka da će biti. Hvala ti Lejla puno na odgovorima. Dali nečim još mogu povećati mlijeko, osim podojima, to sam već počela primjenjivati.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6116
11.3.2014 13:33:18   
Lejla Ka
Vidi, desi se da pred samu menstruaciju, zbog povišenog estrogena nešto se uspori proizvodnja, i to se reguliše vrlo brzo nakon što počne krvarenje. Tad djeca često znaju promjeniti ritam ishrane, odbijati dojku, često se buditi noću, tražiti da neprestano drži dojku u ustima ... Sve je to i dalje u okvirima normalnog i rješava se nakon pada nivoa estrogena, dakle kad krene krvarenje.

Vi ste već veliki, vama neće nedostajati hrane, tako da nema bojazni da je djetetu količina hrane malo, a opet kad se doji na zahtjev bez ograničenja to se reguliše nakon nekog vremena.

Na ishranu, posebno na tekućinu treba misliti u smislu da bude redovno, raznovrsno, i zdravo. Dojilje same po sebi budu žednije. Nekakav prosjek je litar do dva tekućine dnevno, no vi ne dojite isključivo pa vjerujem da uzimaš dovoljno tekućine. Ne postoji neka posebna hrana koja dokazano pospješuje proizvodnju, a to vama vjeruj ne treba ako dijete ima redovne podoje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 6117
12.3.2014 20:54:49   
newborn
Nudim kad god zatrazi,samo eto ta lijeva zeza,jer desnu prvu kad dam ne isprazni je,dok lijevu za cas.Nadam se da nece predstavljati problem za dalje taj manjak mlijeka u lijevoj dojci...

Sada znam da je mome srcu nebo granica,
Tvoja ljubav mu je zadnja stanica,
Vise se ne bojim otkad tebe poznajem,
Ti si taj,moja dusa samo tebe osjeća,
Neka stane cijeli svijet i pogleda
Moje oči pune ljubavi.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6118
12.3.2014 21:00:43   
daisy87
Ne znam je li ovo pravo mjesto da se obratim,ali mi se cini da lejla zna mnogo :) naime,iskljucivo dojim bebu staru nesto vise od 4mj. i od pocetka ima veoma rijetku stolicu,do te mjere da uopste nije bilo sadrzaja,samo voda.i dalje je takva i kaki do 3 puta na dan.je li u redu takva stolica?hvala unaprijed na odg.

(odgovor članu newborn)
Neposredna veza do poruke: 6119
12.3.2014 22:10:39   
Lejla Ka

Nudim kad god zatrazi,samo eto ta lijeva zeza,jer desnu prvu kad dam ne isprazni je,dok lijevu za cas.Nadam se da nece predstavljati problem za dalje taj manjak mlijeka u lijevoj dojci...

Ne brini, i nastavi davati lijevu kad na nju dođe red. Ako beba nije zadovoljna nakon samo lijeve nadodajte na desnoj, a onda slijedeći podoj daješ prvo desnu pa lijevu. Djeca se mogu isključivo dojiti i na samo jednoj dojci.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu newborn)
Neposredna veza do poruke: 6120
12.3.2014 22:12:23   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: daisy87

Ne znam je li ovo pravo mjesto da se obratim,ali mi se cini da lejla zna mnogo :) naime,iskljucivo dojim bebu staru nesto vise od 4mj. i od pocetka ima veoma rijetku stolicu,do te mjere da uopste nije bilo sadrzaja,samo voda.i dalje je takva i kaki do 3 puta na dan.je li u redu takva stolica?hvala unaprijed na odg.

Stolica kod dojenih beba je normalno neke rjeđe konzistencije.

Ako dijete normalno napreduje, i nema stomačnih tegoba onda je za njega takva stolica normalna. 3 puta na dan je sasvim OK za uzrast od 4 mjeseca.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu daisy87)
Neposredna veza do poruke: 6121
15.3.2014 16:52:39   
Merylin
Draga Lejla, imam par pitanja.

Nekoliko dana unazad moj mali je bio jako nemiran tokom dojenja. Sve ono o čemu sam prije pisala je bilo prisutno, ispusti bradavicu, izvija se, bukvalno reži na dojku. Uhvati je, pa pusti itd. Međutim, zadnja dva dana je to išlo dotle da je odbijao dojku skroz, doji 1-2 min i onda počne tako plakati, nevjerovatno. Mislili smo da su grčevi, davali mu čaj, Espumisan kapi, međutim ništa. Mijanjali poze, nosali ga, na kraju bi iscrpljan zaspao, budio se kroz pola sata i sve ispočetka. Naravno, ja se zabrinem i počnem čitati po internetu šta bi moglo biti i naiđem na soor. Počnem čitati simptome i pronađem nas u par njih:
- nemiran dok doji, sve prethodno opisano
- ima vjetrove
- bijel mu je jezik (ništa puno i ne znam može li se skinuti, jer ne mogu doprijeti do tog dijela jezika)
- ja sam često imala kandidu, možda je i sad imam, blago me svrbi dolje, ali nisam još otišla ginekologu, jer još uvijek krvarim
- oslabio mi je imunitet
- pijem antibiotike (cefaleksin) zbog upale mokraćnih kanala, rečeno mi je da mogu dojiti dok ga koristim
- ponekad, možda dosad tri do četiri puta sam osjetila peckanje u bradavici i dojci tokom ili nakon dojenja, inače bolova prilikom dojenja nemam
- bradavice su mi pri vrhu svijetlo roze

Ne znam da li sve to upućuje na soor, ali eto, ja sam napisala. Mene sad interesuje ima li potrebe zbog toga ići pedijatru? Upućuje li ovo na soor i trebamo li beba i ja šta koristiti?
Možda je ipak sve ok, a ja samo umišljam. Ipak, volim ovako pitati, pa da sam mirnauser posted image

Dalje, da li se to odbijanje dojke može desiti zbog neke hrane koju unosim?
Uzimam te antibiotike od ponedjeljka, stolica mu je uredna, kao i uvijek.
Počela sam piti kapsule češnjaka zbog imuniteta (uzela samo dvije), može li to uticati na mlijeko u negativnom smislu?
Također, uzimam med sa tri kapi propolisa, smijem li? U apoteci su rekli da moguuser posted image

18.02.2014. Mali Princ

I dva-tri osmijeha tiha i prosta... Sve je to ponekad tako malo, sve je to, vidjet ćeš, sasvim dosta :)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6122
15.3.2014 18:48:45   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Merylin

Draga Lejla, imam par pitanja.

Nekoliko dana unazad moj mali je bio jako nemiran tokom dojenja. Sve ono o čemu sam prije pisala je bilo prisutno, ispusti bradavicu, izvija se, bukvalno reži na dojku. Uhvati je, pa pusti itd. Međutim, zadnja dva dana je to išlo dotle da je odbijao dojku skroz, doji 1-2 min i onda počne tako plakati, nevjerovatno. Mislili smo da su grčevi, davali mu čaj, Espumisan kapi, međutim ništa. Mijanjali poze, nosali ga, na kraju bi iscrpljan zaspao, budio se kroz pola sata i sve ispočetka. Naravno, ja se zabrinem i počnem čitati po internetu šta bi moglo biti i naiđem na soor. Počnem čitati simptome i pronađem nas u par njih:
- nemiran dok doji, sve prethodno opisano
- ima vjetrove
- bijel mu je jezik (ništa puno i ne znam može li se skinuti, jer ne mogu doprijeti do tog dijela jezika)
- ja sam često imala kandidu, možda je i sad imam, blago me svrbi dolje, ali nisam još otišla ginekologu, jer još uvijek krvarim
- oslabio mi je imunitet
- pijem antibiotike (cefaleksin) zbog upale mokraćnih kanala, rečeno mi je da mogu dojiti dok ga koristim
- ponekad, možda dosad tri do četiri puta sam osjetila peckanje u bradavici i dojci tokom ili nakon dojenja, inače bolova prilikom dojenja nemam
- bradavice su mi pri vrhu svijetlo roze

Ne znam da li sve to upućuje na soor, ali eto, ja sam napisala. Mene sad interesuje ima li potrebe zbog toga ići pedijatru? Upućuje li ovo na soor i trebamo li beba i ja šta koristiti?
Možda je ipak sve ok, a ja samo umišljam. Ipak, volim ovako pitati, pa da sam mirnauser posted image

Dalje, da li se to odbijanje dojke može desiti zbog neke hrane koju unosim?
Uzimam te antibiotike od ponedjeljka, stolica mu je uredna, kao i uvijek.
Počela sam piti kapsule češnjaka zbog imuniteta (uzela samo dvije), može li to uticati na mlijeko u negativnom smislu?
Također, uzimam med sa tri kapi propolisa, smijem li? U apoteci su rekli da moguuser posted image

Šta si sebi koristila za kandidu, koji preparat?
Pogledaj bebi jezik prije samog podoja, nakon pauze od pola sata do sat, ako je jezik i tad bijel, 85% sam sigurna da je soor.
Pogotovo što piješ antibiotik.

Smrdi li kaka onako kiselkasto?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 6123
15.3.2014 22:33:32   
Merylin
Obično Macmiror vaginalete, tokom trudnoće sam ih dva puta koristila, a onda par dana pred porod plymicol vaginalete. Tada nije bila utvrđena candida, nisu mi htjeli raditi bris u devetom mjesecu, ali sam imala obiltan iscjedak, pa mi je doktor dao te vaginalete.
Teško mi je provjeriti bebin jezik, jer jako često dojim ovih zadnjih dana. Međutim, svaki put kad pogledam ima bijelo, kao što sam navela jako malo, u korijenu jezika. Kaka ima malo kiselkast miris.

Je li soor zabrinjavajuća pojava?
Šta sad treba da radim, je li se zbog toga trebam javiti pedijatru ili se može sve potrebno uzeti odmah u apoteci?

18.02.2014. Mali Princ

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 6124
16.3.2014 12:01:52   
idana_85
Lejla evo i mene sa istim problemom. Pratim Merylin u stopu. I moj maleni se strasno buni dok doji, odmah prducka,napreze se, nemiran je. Mlijeka ima vidim da se zagrcne i curi na sve strane. Dr nam je rekla da ima malo krupice,ali patronazna kaze nema. Jezik mu je bijeli,po desnima nema nista kao ni nepcu user posted image Jednom dnevno mu ocistimo nistatinom. Ne znam sta da radim. Toliko se buni vise nemam kontrolu koliko pojede, malo mu je stolica zelenkasta. I mi smo davali kamilicu misleci da su grcici. Cesto bljuca. Guza mu se ojela, crveni se ikao neke bubuljice, jucer mu se ta jedna bubuljica raskrvarila :( Kupili smo mustela kremu protiv ojeda pa cemo vidjeti

Jos zaboravih napomenuti da sam ja puno prehladjena - upaljeno mi grlo, oba uha,sinusi,nos curi,sinoc sam imala i temperature, uzimala sam aspirin c i paracetamol, ne znam moze li to biti uzrok

< Poruku je uredio idana_85 -- 16.3.2014 12:12:24 >

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 6125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  243 244 [245] 246 247   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  243 244 [245] 246 247   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *