sirnica
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: sirnica Evo još jedne mame s velikom bebom. Moj dječak će za 7 dana, ako Bog da, napuniti 9 mjeseci. Do 6 mjeseci je isključivo dojen, sada imamo dva kruta obrota, ali to su vrlo male količine, podoj nismo ukinuli nijedan. Noću se budi svakih sat vremena i sisa. Ništa od ovoga meni nije problem nego je problem što grize lijevu dojku. On nju ne odbija, rado je prihvati, položaj je pravilan, kao i na desnoj, ali on zarije i gornje i donje zubiće iznad i ispod bradavice, u areolu. I u tom položaju on sasvim zadovoljno sisa, vuče, pravi pauze, vidim i čujem da guta, no ja ne mogu izdržati bol, pa prekinem podoj, dam mu desnu i on nastavi bez problema. Ne, ne mu na jedno uđe na drugo izađe, ne reaguje Da još napomenem da nikada nije koristio flašicu ili dudu, da normalno napreduje, ima oko 9 kg(rođen s 3300/57) Ja ovu bolnu dojku mažem svojim mlijekom, luftiram, mažem kremicom iz DM-a i maksimalno štedim. Izdojim je ručno, od toga mu napravim kašicu. Boli me i griženi dio, koji je već pofino zamladio i tkivo cijele dojke, pretpostavljam od izdajanja. Šta bi mi moglo pomoći? Ubaci mu mali prst preko ugla usne i između desni, sa strane gdje nema zuba, tako da on doji, a ti fizički držiš desni odvojene. Probaj ga prebaciti u drugačiji položaj na toj dojci. I nastavi ove metode za zarastanje kao i do sad. Nemoj trpiti bol, nema veze što ti se čini da ne sluša, reaguj, reci NE, prekini podoj (ali ne tako da daš drugu nego ne daj nikako). Shvatit će da ti to nije u redu. Lejla, hvala na odgovoru. Isprobali smo sve moguće poze i u svakoj grize samo ovu lijevu. Juče mu lijevu nisam nikako nudila, samo sam je izdajala i liječila, malo mi se pojavilo crvenilo i napetost, pa sam to riješila pod toplim tušem, jutros je stanje puno bolje. Više me ne boli bradavica, samo dojka, čak sam mu dala i da sisa, nije grizao Shvatila sam da me inače gricka kad je novi zub na pomolu, pa valjda je to. Hvala još jednom