Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pozdrav mame! Interesuje me da li ima neko sa iskustvom sunecenja kod dr.skake?? Mi smo zakazali poslije bajrama, valja to prezivjeti!
mi smo se sunetili s 3 mjeseca kod Skake , sve proslo kako treba. malo je napeto taj dan jer neko mora da drzi djete s njima al brzo prodje. Skake zive na Bistriku , moje su komsije al dal imaju sad ordinaciju to vec ne zanm ...imaju neku al ne znam jel tu rade sunete..ono ti ono u "kucnoj atmosferi". ja se nsiam pokajala sve nam je super proslo , prije suneta smos e konsultovali s dr zvizdicem zbog vodeno testisa tada i on je odobrio sunet. meni je bilo bitno da se ranije osuneti a niko nije htio tako rano prije 6 mjeseci.... imas na nekim prije stranicama moja iskustva sigurno detaljnijež.9 sretno
Hvala puno A ko drzi dijete, otac ili neko treci??? da li je tacno da nema cijenu vec se daje koliko ko moze?
Almondray, i mi imamo slicnu situaciju. Bio je hematom sa strane na cunici, dr je to probusio, iscistilo se, mazali bivacin mast 3 dana. Sada mu je prsten oko cunice BAS natecene, a 12 dan je od zahvata. Kada se tvojoj bebici sve vratilo u normalu? Za koliko je spao otok?
ICe Rose, izvini, nia vidjela prije ovo pitanje, a cicibanka ti je odgovorila uglavnom ove osnovne informacije Znaci pravilo je da beba napuni 6 mjeseci, odete tamo bez najave i do 14 sati ja mislim da rade lab. nalaze, kazete da zelite sunetiti dijete, oni uzmu krv na analizu, odmah bud enalaz, s tim idete kod pedijatra i on nakon pregleda odobrava ili salje na jos jedan pregled kod hirurga ako mu je nesto sumnjivo, i tad zakazujete termin, i naravno ti nalazi se placaju isti dan 50 KM i to ti onda odbiju nakon zahvata od ukupne cijene. Samo poslusaj savjete dr. i ne brini, ionako dobijes papir sa uputama za njegu nakon zahvata, ali ti poslusaj sta ti dr. kaze Mi smo sunetili sa opcom, pa ako te zanima kako to izgleda mogu ti pisati, ne znam za lokalnu, i niko nije mogao prisustvovati.
Almondray, i mi imamo slicnu situaciju. Bio je hematom sa strane na cunici, dr je to probusio, iscistilo se, mazali bivacin mast 3 dana. Sada mu je prsten oko cunice BAS natecene, a 12 dan je od zahvata. Kada se tvojoj bebici sve vratilo u normalu? Za koliko je spao otok?
Niko mom nije ništa bušio prošlo je samo od sebe ali je trebalo više od 3 sedmice.
ma jedino sam vidjela da si ti napisala da ste imali hematom... Izgleda da je mom bilo malo ozbiljnije. Al nema temperaturu, hvala Bogu. Prsten mu je otecen, ne vide se konci, ne vidim da se smanjuje, pa me sve to brine
ma jedino sam vidjela da si ti napisala da ste imali hematom... Izgleda da je mom bilo malo ozbiljnije. Al nema temperaturu, hvala Bogu. Prsten mu je otecen, ne vide se konci, ne vidim da se smanjuje, pa me sve to brine
Jesmo imali hematom, i prvo je bilo kao boja šljive posle je prešlo u normalnu boju i tačno samo prsten je ostao natečen dugo vremena.Mislim da nemas razloga za brigu.A u svakom sličaju uvijek možeš otići na kontrolu.
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
Nazvala sam klinicki centar i rekose mi da ne rade obrezivanje izuzev ako ne postoji medicinska indikacija tipa fimoze i slicno. Stvarno su bezobrazni, a ako imas stelu onda rade obrezivanje, ne gledaju jel ima indikacija ili ne.
Nazvala sam klinicki centar i rekose mi da ne rade obrezivanje izuzev ako ne postoji medicinska indikacija tipa fimoze i slicno. Stvarno su bezobrazni, a ako imas stelu onda rade obrezivanje, ne gledaju jel ima indikacija ili ne.
Mi smo radili na klinickom, bez stele. Otisla direktno na djeciju hirurgiju, sa uputnicom, dogovorila se sa doktorom, ali mi je otvoreno rekao da trebamo pocastiti ekipu. Mi im dali 100 KM i to je to. Sve proslo super, bez komplikacija, za 3 dana bio kao nov.
Vodila sam sina na Dj. hirurgiju počesto u zadnjih pola godine (zbog vodene kile). Jedne prilike sam načula razgovor između dva doktora o obavezama koje imaju taj dan i sjećam se da je jedan rekao da tog dana ima zakazan sunet... dakle, rade to! Ostalo mi je to u sjećanju jer moj sin tada nije bio osunećen i baš smo razmišljali gdje to obaviti.
Ja i mm kada smo svoga sina htijeli da sunetimo otli smo na djeiju hirurgiju jer je imao fimozu i imao je uputnicu od pedijatra,kore su nas poslali u ambulantu preko puta niz neke stepenice i dole su nam rekli da nee da sunete jer nemaju konca i drugo rekla nam je ko ako smo mi muslimani da dijete ne mora da se suneti i naravno onda samo otili li kod doktora gazia privatno i osunetili ga.
< Poruku je uredio maja78 RR -- 9.9.2013 15:16:33 >
najbolji je dr.Kukolj., dr.Hercegovca obilazi u sirokom luku. ni dr.Sabanovic urolog nije los. ovom drugom dijete niposto ne daji u ruke.
Mi smo odlucili sunetiti svoju bebicu od 8 mjeseci, ali smo u velikoj dilemi, da li izabrati opstu ili lokalnu anesteziju? Ja licno preferiram lokalnu, razmisljam, stotinama godina se djece sunete kuci, kod berbera, bez problema, a ja sad da ga podvrgavam opstoj anesteziji, nikad se ne zna kako ce neko reagovati na istu. MM je za opstu, kaze zao mu ga da se pati, da ga ne podvrgavamo traumi ako ne moramo. Doktor nije upitan, sunetit ce ga dr. Zvizdic, ali moramo skontati hocemo li na Kosevu ili u Sanasi, jer ako se odlucimo na Kosevo, nema opste anestezije, samo lokalna, tako da taj izbor ovisi od nase prve dileme - opsta ili lokalna anestezija? Mame drage, da cujem vasa iskustva, tipkam s posla pa nemam vremena citati prethodne postove. Lijep pozdrav
Armina, to vi morate odluciti, imas milion za i milion protiv i jednog i drugog, naravno da uvijek postoji rizik od opce, no rizik je i kad se dijete istraumira i mrda prilikom zahvata sa lokalnom, ne znam, ja nikad ne bih lokalno ...kako god bilo nasekirat ces se, ili sudeci po tvoj prici vise ce se muz nasekirati Sretno, i slobodno pitaj ako trebas neke info
Nikara ja ti ne bih preporučila dr. Kukolja, iako je dobar hirurg moja je prijateljica sunetila nedavno kod njega pa se nešto iskompliciralo, jer kaže već je star i ruke mu se baš tresu. Ja sam baš zadovoljna sa dr. Hercegovcem, mnoge moje prijateljice su sunnetile kod njega i preporučile mi, ja sunetila blizance prije četiri mjeseca sve super hvala Bogu. Mi smo prezadovoljni.
Arminaa, jednostavno receno: ako bih za koga sve istrazila i procitala i birala najbolje sto znam, birala bih naravno za svoje dijete. a ja sam svog sina sa 4 mjeseca sunetila pod lokalnom anestezijom,s tim da je mm bio prisutan u sali tokom operacije da ga drzi i pjevusi mu i smiruje ga. i mm je svjedok da naseg sina nista nije bolilo i da je cijelo vrijeme bio raspolozen i nasmijan.
opstu anesteziju za tako mali zahvat ne bih odabrala, ipak i ona nosi svoje rizike, posebno kod malog djeteta. ali opet, ima opsta i svojih prednosti, moj sin je imao 4 mjeseca kad se sunetio pa se svakako nije puno migoljio i otimao, tvom je vec 8 mjeseci kad vec mogu vise da se bore i otimaju, sto je onda teze. sretno sa odlukom, bice to svakako u redu
Ja sam sunetila emirka u sanasi sa 7 mjeseci, opstu smo imali anesteziju...traje zahvat 7 minuta...nema vristanja, cuvanja i slicno...daje se prilika i doktoru da to uredno uradi..
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.