|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sunet / cirkumcizija
24.5.2013 15:54:39   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: almondray
Berbo je čovjek koji je svraćao u moje selo , prije rata , svakih 3-4 god.Sjećam se da su dječaci bježali pri samom spomenu berbe.U porodici su imali dimijice koje su šivene baš za njihuser posted image , sunet se nije planirao jer niko nije znao kad će berbo proć kroz selo.
Svi moji rođaci i brat su osunećeni neplanirano , bez ikakve anestezije .Ništa im ne fali...

user posted image user posted image user posted image

Mi smo zakazali termin u ponedjeljak ako Bod da ...uh bas me strah.
rekoše mi da beba ne smije jesti 2h prije suneta, kako ću to izvest.Moram ga nečim dobro našopat.

To je baš nezgodno! Kako oni misle da se to izvede kad su bebice u pitanjuuser posted image Pogotovo ako bebice doje.

Nama dr. nije ništa rekao za to. Mali je, doduše, veoma slabo jeo sat prije suneta, ali je jeo pet minuta nakon što je doktor završio.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 2676
24.5.2013 20:42:42   
almondray

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Berbo je čovjek koji je svraćao u moje selo , prije rata , svakih 3-4 god.Sjećam se da su dječaci bježali pri samom spomenu berbe.U porodici su imali dimijice koje su šivene baš za njihuser posted image , sunet se nije planirao jer niko nije znao kad će berbo proć kroz selo.
Svi moji rođaci i brat su osunećeni neplanirano , bez ikakve anestezije .Ništa im ne fali...

Mi smo zakazali termin u ponedjeljak ako Bod da ...uh bas me strah.
rekoše mi da beba ne smije jesti 2h prije suneta, kako ću to izvest.Moram ga nečim dobro našopat.

To je baš nezgodno! Kako oni misle da se to izvede kad su bebice u pitanjuuser posted image Pogotovo ako bebice doje.

Nama dr. nije ništa rekao za to. Mali je, doduše, veoma slabo jeo sat prije suneta, ali je jeo pet minuta nakon što je doktor završio.

Valjda smislim nesto do pondjeljka, najgore je sto moramo krenut u vrijeme njegovog popodnevnog sna .Morat ću dobro uštimat vrijeme dojenja.
Nego , takođe mi je rekla da ponesem čaršaf ili dekicu da ga umota.A imam 1h vožnje do kuće, na šta će to ličit.
Još i svekar hoće da ide , kao da mi nije dosta nervoze.Šta sam sve predeverala s prvim sunetom ne znam kako ću psihički sad user posted image user posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2677
24.5.2013 20:43:58   
Full Moon
almondray, ima li kod vas opcija opca anestezijauser posted image

< Poruku je uredio Full Moon -- 24.5.2013 20:44:26 >

Neposredna veza do poruke: 2678
24.5.2013 21:56:31   
almondray
FM ima al' ja ne želim opštu , nego bas lokalnu.

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 2679
24.5.2013 22:58:29   
beba bu
gdje sunetiš djete jel u bolnici ili privatno

Neposredna veza do poruke: 2680
25.5.2013 6:43:46   
almondray

IZVORNA PORUKA: beba bu

gdje sunetiš djete jel u bolnici ili privatno

Privatno , neće u bolnici lokalnu.

(odgovor članu beba bu)
Neposredna veza do poruke: 2681
25.5.2013 10:39:37   
beba bu
i mi smo privatno prije 2 mijeseca kod doktora Gazića i super je prošlo fala bogu i ja sam se bila tako prepala ali sunet je trajao nekih 10 minuta i kada smo krenuli kući moj sin je sam izašao iz ordinacije stavila sam mu pelenu i obuko je trenerku tako da je sve bilo ok jeste malo plako kada se prvi put piškijo ali je poslje sve bilo ok.eto ja ti želim sreću pa javi kako je prošlouser posted image

Neposredna veza do poruke: 2682
25.5.2013 10:51:36   
calahoe
pozdrav!interesuju me cijene suneta u privatnim poliklinikama,ordinacijama u Sarajevu?Ako neko ima iskustvo sa sunetom u Konjicu kod dr Hadzihuseinovica da mi napise iskustva i cijene.Mostar također,privatne poliklinike cijene ,iskustvo i sl?unaprijed hvalauser posted image

(odgovor članu beba bu)
Neposredna veza do poruke: 2683
29.5.2013 21:40:45   
almondray
U ponedjeljak smo i taj dio posla uradili , danas bili na kontroli i sve ok.Ima mali hematom na prstenu , valjda se stvorio od uboda igle al' dr. kaže da će proći za 10 tak dana.
Mazala mu samo bivacin kremom kako mi je dr. rekao , prvi dan stavila vazelinsku gazu i onda sam vidjela da bi se mogla zalijepit i nisam više.
Kako smo prešli na veći broj pampersa , nisam mu druge ni kupovala , bitno je da je široko u predjelu ćune i to je to.
Hvala Allahu dž.š. !!!

(odgovor članu calahoe)
Neposredna veza do poruke: 2684
29.5.2013 21:47:12   
Vinetu
Hvala Bogu da je i to iza vas!
Bit će to sve dobro. Mom bebaču končići već otpadaju. Ćunica poprima "normalan" izgled! : ))

Neposredna veza do poruke: 2685
29.5.2013 21:52:32   
almondray
Mom je gornji konac odmah sutra dan(juče)ispao,a ovi donji su još tu.Al' se danas pokakio dr. na posao i vrištao je kao prvi put kad sam mu mazala čunu.Jedva sam počistila , u sred grada u kolicimauser posted image .Valjda se neće inficirat.
Nego jel ti pereš vodom? Kako tvoj dr. na to?

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2686
29.5.2013 22:02:03   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: calahoe

pozdrav!interesuju me cijene suneta u privatnim poliklinikama,ordinacijama u Sarajevu?Ako neko ima iskustvo sa sunetom u Konjicu kod dr Hadzihuseinovica da mi napise iskustva i cijene.Mostar također,privatne poliklinike cijene ,iskustvo i sl?unaprijed hvalauser posted image

ja uvijek preporucujem dr zvizdica koji radi u sanasi, mislim da je izmedju 200 i 300 KM u zavisnosti od anestezije

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu calahoe)
Neposredna veza do poruke: 2687
29.5.2013 22:24:18   
beba bu
ja preporučujem doktora Gazića,čovijek je i smiren i sve i možeš ga nazvati u bilo koje doba bio noć ili dan on će da dođe

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 2688
30.5.2013 8:32:08   
Vinetu
Mom je gornji konac odmah sutra dan(juče)ispao,a ovi donji su još tu.Al' se danas pokakio dr. na posao i vrištao je kao prvi put kad sam mu mazala čunu.Jedva sam počistila , u sred grada u kolicimauser posted image .Valjda se neće inficirat.

Nama je rečeno da se ne smije kvasiti 7 dana. Srećom, kaka nikad nije dospjela na ranu, tako da sam samo čistila vlažnim maramicama.

U svakom slučaju, ako mu se to ponovo desi, bolje je i oprati vodom nego da se rana, ne daj Bože, inficira!

Neposredna veza do poruke: 2689
30.5.2013 8:51:03   
Mirkica

Mom je gornji konac odmah sutra dan(juče)ispao,a ovi donji su još tu.Al'' se danas pokakio dr. na posao i vrištao je kao prvi put kad sam mu mazala čunu.Jedva sam počistila , u sred grada u kolicimauser posted image .Valjda se neće inficirat.

Nama je rečeno da se ne smije kvasiti 7 dana. Srećom, kaka nikad nije dospjela na ranu, tako da sam samo čistila vlažnim maramicama.

U svakom slučaju, ako mu se to ponovo desi, bolje je i oprati vodom nego da se rana, ne daj Bože, inficira!

i nama su rekli da ne peremo prvih 5 dana mi i nismo samo smo pazili kad se se ukake odmah smo reagovali oprali ( mi smo prali samo nismo dali vodi napred ono bas da pokvasi) . Jojj vjerujte da svaki dan kazem hvala BOgu sto sam ih osunetila da vise ne mislim. ja bih ga oprala bolej neg da se inficira a vala nije ti nuzda hodat po gradu dok se djete ne oporavi moze te djaba glava zaboliti .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2690
30.5.2013 9:35:30   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: Mirkica
i nama su rekli da ne peremo prvih 5 dana mi i nismo samo smo pazili kad se se ukake odmah smo reagovali oprali ( mi smo prali samo nismo dali vodi napred ono bas da pokvasi) . Jojj vjerujte da svaki dan kazem hvala BOgu sto sam ih osunetila da vise ne mislim. ja bih ga oprala bolej neg da se inficira a vala nije ti nuzda hodat po gradu dok se djete ne oporavi moze te djaba glava zaboliti .

Ja shvatih da je vodila sina na kontrolu!

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2691
30.5.2013 10:35:28   
almondray

I jesam user posted image al'smo usput i prošetali , jer je kontrola udaljena 40 km user posted image . Igra slučaja ili ne on od sinoć ima temp.37,8 , šta da radim?
Rana mi izgleda dobro , sa gornje strane sve super , samo malo sa donje stranje se vidi plavo i konci.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2692
30.5.2013 11:25:45   
Vinetu
Jesi li mu davala Panadol? Nama je dr. rekao da preventivno dajemo Panadol/Paracetamol svakih 8h, prvi tri dana.

Neposredna veza do poruke: 2693
30.5.2013 11:44:30   
almondray
Paracetamol , samo prvo veče , tako nam rekoše.A jutros sam mu ponovo dala.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2694
30.5.2013 11:53:23   
Vinetu
Možda je samo slučajnost! Bit će sve to dobro!

Neposredna veza do poruke: 2695
30.5.2013 14:55:40   
Maida1
Savjeti u vezi sunecenja:

https://www.facebook.com/SunecenjeEdukacijaZaRoditelje

Mama predivnog sina! :-)

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2696
30.5.2013 18:39:44   
beba bu
ja sam samo prva dva dana nisam prala dok se osunetijo poslje sve jedam i nije imao ni temperaturu ni ništa sve je ok bilo već nakon 3-4 dana djete se igralo vani ali doduše moj malac ne nosi pelene tako da nije bilo mogućnosti da se pokaki u gaćice

Neposredna veza do poruke: 2697
30.5.2013 19:18:27   
Mirkica

I jesam user posted image al'smo usput i prošetali , jer je kontrola udaljena 40 km user posted image . Igra slučaja ili ne on od sinoć ima temp.37,8 , šta da radim?
Rana mi izgleda dobro , sa gornje strane sve super , samo malo sa donje stranje se vidi plavo i konci.

ja od straha nisam smjela ni na kontrolu hahahahha nismo mrdali duze vremena hahaha 7 dana mislim da nismo makli iz kuce ko u mene dvojica odjednom :) .
Temperatura nije toliko velika bitno je da rana ne krvari , mozda mu je onako opao imnuski sistem moj stariji sin 2 sedmice poslije se razbolio , samo polako prati i liejpi paracitamol i ja sam ga davala .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 2698
31.5.2013 21:47:19   
Cickolini
Doslo i nama vrijeme suneta... K ima 5 i po mjeseci i sunetimo ga pod lokalnom anestezijom. Sutra u 13h sat je zakazan sunet (u Holandiji)... Nama su samo savjetovali jedan Paracetamol cepic 120mg sat prije.

Sve sam do sad bila prilicno opustena, ali sad me hvata trema i suze mi liju... Bas me strah da ce ga boljeti user posted image

Ima li mi neko koji savjet dati vezani za oporavak... Nekad sam na RR-u procitala neki savjet sa casom, ali ne mogu da se sjetim o cemu se tacno radi...

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2699
31.5.2013 21:58:02   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Cickolini

Doslo i nama vrijeme suneta... K ima 5 i po mjeseci i sunetimo ga pod lokalnom anestezijom. Sutra u 13h sat je zakazan sunet (u Holandiji)... Nama su samo savjetovali jedan Paracetamol cepic 120mg sat prije.

Sve sam do sad bila prilicno opustena, ali sad me hvata trema i suze mi liju... Bas me strah da ce ga boljeti user posted image

Ima li mi neko koji savjet dati vezani za oporavak... Nekad sam na RR-u procitala neki savjet sa casom, ali ne mogu da se sjetim o cemu se tacno radi...

Cickolina ja sam vec pisala ja sam u februaru osunetila oba sina 6 mjeseci i 2.5 godine , hmm puno lakse je sa malim bilo, i oni su imali lokalnu da je plakao plakao je i sta poslije i to je bilo to .
JA sam mazala pempas vazelinom i to dobro namazem da se ne zaljepi na cunu i to ti preporucujem uvjek i uvjekkkkkk mazi pempas vazelinom da se ne zaljepi na cunu jer to se meni desilo nisam znala i bas smo se tu zeznuli, imas ono karantenovo ulje ili kako vec to kod nas zovu to smo stavljali na cunu kad je cuna prestala ono da malko krvari dobili smo kremu kojom smo mazali , ja sma 7 dana koristila vazelin na pempas , budi sretna da to sada zavrsisi jer kasnije je puno teze . Prvu noc moras bditi nad njim da pratis stanje .
ETO zelim vam puno srece i da dobro sve prodje .

BA 13.12.2008

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 2700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *