Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
IZVORNA PORUKA: almondray Nama je rečeno da je sve u redu osim kapanja krvi.U tom slučaju da ga odvedemo ponovo na polikliniku.Sukrvica da , krv NE.
Naravno, nisam mislila na kapanje... neprestano. Kod nas se u prvih par sati nakon suneta vidjela po jedna kapljica krvi na peleni u dva-tri navrata. Ali to je sve... Ni ja nisam za gaze. Mislim da je dovoljna veća pelena da se ćuna slobodno kreće i da se ne trlja bespotrebno.
Ma ni meni se gaze ne svidjaju, probali smo mu stavit ali nema sanse, odmah je skine, i mora kad konstantno mlati nogicama. Sad smo mu dobro naprasili prahom i obukli gacice i pidjamicu preko. Suho je i dobro izgleda, pa cu mijenjat presvlaku kad god piski dok se malo ne umiri jos bar 2 dana. Pelena mu je bila veca, ali svejedno natrlja cunom pa mu bila sva crvena. Sveki mi kaze da dobro sad ovako, i koncic mu visi, zamladjuje. Ma meni je iskreno ovaj sunet bio prava trauma i jos je, jjos uvijek drhtim sva. Nema mi spavanja vcrs, moram nogice cuvat ::D I da, nije to puno krvarilo, 2-3 kapljice, pa se ono razmrljalo od pelenu pa jos strasnije izgleda, ali ja sam se prepala sto je to ipak nakon 3 dana. ali eto navodno je ta sukrvica normalna. Ma uhhhhhhh...
I mi smo to juce obavili, proslo je ok. Obzirom da smo radili lokalnu, dok je malenog cak i pohvalio, kaze da su svi ovako mirni kao sto je on bio, bilo bi super. Juce nnije puno plakao niti bio nervozan, ali se jutros probudio oko 5 i naravno, place kao da ga boli. Danas trebam skinut onu gazu, ni sama ne znam kako cu, ne da mu pric.... Kada sam mu mijenjala pempas, bilo je malo kao sukrvice, par kapljica, pa me strah... Kako ste vi skinule gazu, mislim da je zalijpeljena. Smijem li je pokvasiti kamilicom ili tak sto?
Evo, obavljeno Ljekari su bili odlicni, i sestre, sve je proslo jako brzo, odmah se probudio i onda je plakao do kuce, basssss puno, kuci dojio i evo sve izgleda super, mislim ponasanje, pa nadam se da ga nece puno boljeti kad ga voltaren popusti Pustila sam ga da place da izbaci koliko toliko to sto je udisao i tek onda nahranila
Cestitam od srca
Full moon, interesuje me koliko kosta to zadovoljstvo u SaNaSi i jel ide samo sunet il rade i neke krvne pretrage ili kakav drugi pregled prije toga? da li roditelji ulaze s bebom u salu? ako ulaze, moze li uci tata a mama da ostane van. koja je procedura narucivanja kod njih? i koliko se ceka da dodjes na red ?
jooj, ne znam ni sama kako cu to prezivjeti. pogotovo sto krv (pa i kapljica) i ja nismo u dobrim odnosima. imam uzasnu fobiju na krv. a kontali smo to odraditi nekad u septembru, oktobru, zavisno od termina koji dobijemo. tad bi bebac vec ima 5-6 mjseci..sve ja to vase fino citam i samo ludim..i kontam kako i sta raditi nakon, jer hrpa je drugacijih savjeta od dr i sve me brine kako ce to proci..
Full moon, interesuje me koliko kosta to zadovoljstvo u SaNaSi i jel ide samo sunet il rade i neke krvne pretrage ili kakav drugi pregled prije toga? da li roditelji ulaze s bebom u salu? ako ulaze, moze li uci tata a mama da ostane van. koja je procedura narucivanja kod njih? i koliko se ceka da dodjes na red ?
jooj, ne znam ni sama kako cu to prezivjeti. pogotovo sto krv (pa i kapljica) i ja nismo u dobrim odnosima. imam uzasnu fobiju na krv. a kontali smo to odraditi nekad u septembru, oktobru, zavisno od termina koji dobijemo. tad bi bebac vec ima 5-6 mjseci..sve ja to vase fino citam i samo ludim..i kontam kako i sta raditi nakon, jer hrpa je drugacijih savjeta od dr i sve me brine kako ce to proci..
u sanasi ne rade djeci ispod 6 mjeseci. cijena je 200 lokalna a 300 km totalna anestezija. nazovete sanasu i sve se dogovorite. nemam licno iskustvo ali meni bliska osoba je sunetila dva sina u sanasi i sve je proslo super. dr. zvizdic ih je radio. sve pohvale. nije nimalo jednostavno al sta cemo... sretno!!
hitno pitanje, sestrin malac sutra ide na sunet, ima nešto više od 5 mjeseci, dr, u bihaću ne preporučuje mazanje ničim i ne daje voltaren za bol, samo paracetamol sirup, kdo mene je bilo drugačije,pa me interesira jel može bebi dati voltaren češić i koliko ide na 9 kg kilaže
mislim da je oko pola voltarena od 12,5 mg na tu kilazu ... sad smijel tako maloom ne znam. mi smo imali situaciju gdje smo stavljali al sam ja bas starhovala hb nista nije bilo a kilaza je bila i manja... s oko 10 kg smo stavljali malo vise od pola et ako ti nesto moze pomoci
Pozdrav mame! Interesuje me da li ima neko sa iskustvom sunecenja kod dr.skake?? Mi smo zakazali poslije bajrama, valja to prezivjeti!
mi smo se sunetili s 3 mjeseca kod Skake , sve proslo kako treba. malo je napeto taj dan jer neko mora da drzi djete s njima al brzo prodje. Skake zive na Bistriku , moje su komsije al dal imaju sad ordinaciju to vec ne zanm ...imaju neku al ne znam jel tu rade sunete..ono ti ono u "kucnoj atmosferi". ja se nsiam pokajala sve nam je super proslo , prije suneta smos e konsultovali s dr zvizdicem zbog vodeno testisa tada i on je odobrio sunet. meni je bilo bitno da se ranije osuneti a niko nije htio tako rano prije 6 mjeseci.... imas na nekim prije stranicama moja iskustva sigurno detaljnijež.9 sretno
hitno pitanje, sestrin malac sutra ide na sunet, ima nešto više od 5 mjeseci, dr, u bihaću ne preporučuje mazanje ničim i ne daje voltaren za bol, samo paracetamol sirup, kdo mene je bilo drugačije,pa me interesira jel može bebi dati voltaren češić i koliko ide na 9 kg kilaže
Nama je preporučeno, a i poštovali smo to, tri dana paracetamol na svakih 6 sati. Maleni uopće nije imao bolove!
Nama je preporučeno, a i poštovali smo to, tri dana paracetamol na svakih 6 sati. Maleni uopće nije imao bolove!
uf i moj sestrić se hvala bogu osunetio, gaza otpala sam domah poslije nekoliko sati, unetili su ga kod kuće jer naravno nakoš što je izgorjela bolnica u bihaću nemaju baš nekih uvjeta, sve je super prošlo, bebi nije puno plakako, seka prezadovoljna, iako sam je ja propisno istraumirala
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.