|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
27.8.2013 14:37:09   
Galicia
Salmy je inace poznata po mrznji sve sto nije "njeno".

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1101
27.8.2013 14:37:47   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Galicia

a jel ovo Salmy ona vjernica brkam ja njih ???

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 1102
27.8.2013 14:39:29   
salmy

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Eh ta sam user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1103
27.8.2013 14:41:06   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: salmy

Jel to neko nepisano pravilo da dijasporci moraju ostavljati pare u BiH?

Naravno da nije...samo gledajuuser posted image

a baska sto zube srede i frizure nabace( valjda to poskupo kod njihuser posted image )

a sto se tice zuba de da ti objasnim imas osiguranje i ono ti placa poprilicno pa onda otvoris dodatno osiguranje vidis mi ga imamo pa onda preko tog osirguranja za zube samo za zube izadje te gorovo nista sta god da ardis na zubima eh mi to imamo , aima nekih koji kazu ma radije cu dat u BOsnu pare nedam ovdje bolej u BIH pa nece da palcaju to godisnje osiguranje koje nije toliko skupo nekih 100 eura do 200 eh vidis ti koji kazu radije ce u Bosnu nije njima skupo jer kazem ti kod nas ima RAZNIH osiguranja neki mi neko potvrdi nego da bi doprinjeli Bosni a ne nekom drugom kad vec mogu da biraju e bas si me upalila svojom ne ljudskocu .

Mirkice potpis, mrzim naglabanja! Osigranja postoje i onaj ko hoce da popravlja zube u zemlji u kojoj zivi radi onako kako Mirkica napisa.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1104
27.8.2013 14:46:06   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: salmy

Eh ta sam user posted image

vidi draga moja , ono sto bi trebala znat a znas sigurno da se trebas skloniti stvari koje te se ne ticu , mi dijasporci tebe ne bih trebali zanimat , ja mislim da taj narod i te kako pomaze BIH , drugo proseravanja ima to je nas narod to mu ej u krvi nek zivi u po neke selendre ako ima malo vise pekmeza od ostalih proseravace se , znaci tako . Nema potrebe da mrzis taj narod , posebno ti ne , jer ipak ti trebas da budes meni primjer , da meni dusa zavidi tvojoj dusi i tvojoj dobroti strpljenju i slicnom a ti si pokazala suprotno ne trebaju nama neprijatelji ;) .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1105
27.8.2013 14:48:36   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

IZVORNA PORUKA: visnjica1

Nisam fizikaner, dobro sam se snasla u stranjskoj zemlji. Ne razumijem one koji nisu se snasli, i nikad ih necu razumijeti.
Itd, itd.

Nisu svi sposobni da se snadju npr kao Ekrem Jevric tolike godine u USA a ni dolara u dzzepu hahahah

a tek što je jezik svladao,ono je čudo,za 30godina ne zna 10 riječi i to nepravilno izgovarauser posted image .živi u New York-u a ne zna za kip slobode

svejedno, ja sam se slikala s njim user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 1106
27.8.2013 14:53:49   
Mirkica
vesela a sada je izjavio kako voli srbe hahahahaha i jos vazda nekih gluposti jadan meni nejga bas zaoo , a jel bas blentav kako se cini

BA 13.12.2008

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1107
27.8.2013 15:05:01   
veeseelaa
a jel bas blentav kako se cini

ma jašta je, meni ga nekako dodje žao
kariktura je izgledom a i ograničen je, al dobrica, nije zlonamjeran...
ma isti je kao na tv-u hhahahah

ja odvela djecu da se slikaju s njim, a on nas onda zove na piće, baš ko budala, eh rekoh moj Ekreme da nosim sina dala bi mu ime Ekrem, kaže aj nemo zajebavat user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1108
27.8.2013 15:07:39   
animagical

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

ma vesela izbacime to svaki put iz cipela. hebote samo kad zamislim koliko moja mama svake god ostavi para po robnim kucama, gradjevinskim firmama itd. samo sto da svake god po 5000KM u turistickoj agenciji sto ide za tursku. Koji to Bosanac gta tolike pare za odmor i to odma kes??? Najmanji dio... ali eto netreba vama dijaspora

jadna zenauser posted image

vi slabo citate koliko vidim. ja fino rekla- dobar dio dijaspore. i pri tome stojim. tacno mi lahne na dusi kad dodje septembar a grad se rascisti... to sto dijaspora ovdje ide frizeru, jer je jeftiniji, meni ni u dzep ni iz dzepa. ko hoce da je humanitarac, neka otvori kakve fabrikice u BiH i zaposli nas narod, pa da im se lijepo zahvalimo na televizijiuser posted image a to sto kazes da zbog ovakvih kao ja ne dolazis u BiH, ako mislis na to sto sam rekla da me nervira javno ispoljavanje nekulture, krkanluka i seljastva, hvala ti sto me stedis. bar neki dan nas zamalo ne ubi u autu jedan sa svabskim tablicama, frajer se prestrojava a ne gleda...a meni dijete u autu...e da ga vidim da to tamo gore radi...

moja poenta je u stvari vrlo jednostavna...mozes istjerati seljaka iz sela, ali selo iz njega bogme tesko.

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1109
27.8.2013 15:12:49   
Amrino
Ja bih rado bila dijasporka- hoće li me ko usvojiti? user posted image

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1110
27.8.2013 15:20:37   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: animagical
moja poenta je u stvari vrlo jednostavna...mozes istjerati seljaka iz sela, ali selo iz njega bogme tesko.

Meni plaha ova izjava, i vrlo često je kažem jal naglas, jal u sebi user posted image

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1111
27.8.2013 15:42:52   
muaaa
Vjecito ista prica....nazalost

Ne bih se slozila s nekim zenicama koje su ubjedjene da nasi ljudi stekaju svaku markicu ili euro da bi balahali po Bosni.Ljudi jako dobro i predobro zive i kod svoje kuce i nista im ne fali ni tamo a ni u ovdje kad dodju.Toliko im je jaka plata da nema potrebe da se stiscu i odvajaju od usta.

Blago onom ko je izasao u sretne zemlje i nemora razmisljati od cega struju platiti i nahraniti djecu.Za sigurnost necu pisati,svugdje ima svasta.

Djeca svoja prava i novac imaju dok se ne zaposle,kad se zaposle imaju platu.

Jeftinija hrana i odjeca svakako nego kod nas.Luksuz je skup a bez njega se moze.

Radno vrijeme im je 8 sati ni minute vise,ako je preko dupla satnica mu se placa.
Isto kao kod nasuser posted image user posted image

Dovoljno sam vidjela da me niko u drugacije ubjediti nemoze
A ako se neko kofrci kad dodje ovdje Bgm me ne zanima niti interesuje...

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 1112
27.8.2013 15:43:14   
Galicia
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

IZVORNA PORUKA: animagical

Meni plaha ova izjava, i vrlo često je kažem jal naglas, jal u sebi user posted image

Cesto je koristim.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 1113
27.8.2013 15:46:57   
veeseelaa
sve je to ne bitno, ko ej seljak ko nije, pustite to
samo da nama u BiH Bog da bolju nafaku i sve je za deset

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 1114
27.8.2013 15:48:46   
muaaa

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Pa vidis da je bitno....

A dok je narod ovakav ni Bog nafake nece dati

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

Neposredna veza do poruke: 1115
27.8.2013 15:48:46   
veeseelaa
judi jako dobro i predobro zive i kod svoje kuce i nista im ne fali ni tamo a ni u ovdje kad dodju.Toliko im je jaka plata da nema potrebe da se stiscu i odvajaju od usta.

Blago onom ko je izasao u sretne zemlje i nemora razmisljati od cega struju platiti i nahraniti djecu.Za sigurnost necu pisati,svugdje ima svasta.

Djeca svoja prava i novac imaju dok se ne zaposle,kad se zaposle imaju platu.

Jeftinija hrana i odjeca svakako nego kod nas.Luksuz je skup a bez njega se moze.

Radno vrijeme im je 8 sati ni minute vise,ako je preko dupla satnica mu se placa.

baš tako, oni žive i tamo i amo extra
bila sm im u posjeti i vidjela
frižderi puni, svega i svačega
namještaj, odjeća, uvjeti sve za deset
mi ti njima dodjemo ko nama Kambodža user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 1116
27.8.2013 15:49:53   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: muaaa

Pa vidis da je bitno....

mene smaraju te priče o seljacima.... ako je neko pošten respekt, ne zanima me drugo, ni ko je ni odakle je

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 1117
27.8.2013 15:51:31   
muaaa

IZVORNA PORUKA: muaaa

Pa vidis da je bitno....

mene smaraju te priče o seljacima.... ako je neko pošten respekt, ne zanima me drugo, ni ko je ni odakle je

bas tako

Neposredna veza do poruke: 1118
27.8.2013 15:52:30   
M kao Mama
ma volila bih da sam i ja dijasporka, pa da patišem za Bosnom, davno sma ja rekla domovina e najviše i najbolše voli iz dijaspore,a baška njihovi uslovi života, rade kažu odriješe se od posla, a bogami i mi se slomislo, al slaba fajda, plate more bit bitdne, a more bit i ne bidne, jer pare nisu problem, para nema, dovoljno mi je samo da uporedim živote nekoliko osoba koje znam i lijepo im zavidim, zato živjela dijaspora, najslađi su mi kad dođu U NAS, pa počnu pričati kaooje ovdje sve skupo, kako je to kod u NJih, džab džaba, i tako dalje i tako bliže, mnogi neka zahvale da ne kažem kome, odnosno ratu, pa su vidjeli šta je život, da ne bi rata još bi u opancima hodali

Neposredna veza do poruke: 1119
27.8.2013 15:54:55   
Galicia
mama alma, a ti si isto rodjena Sarajka ili?

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1120
27.8.2013 15:58:13   
muaaa

IZVORNA PORUKA: mama_alma

ma volila bih da sam i ja dijasporka, pa da patišem za Bosnom, davno sma ja rekla domovina e najviše i najbolše voli iz dijaspore,a baška njihovi uslovi života, rade kažu odriješe se od posla, a bogami i mi se slomislo, al slaba fajda, plate more bit bitdne, a more bit i ne bidne, jer pare nisu problem, para nema, dovoljno mi je samo da uporedim živote nekoliko osoba koje znam i lijepo im zavidim, zato živjela dijaspora, najslađi su mi kad dođu U NAS, pa počnu pričati kaooje ovdje sve skupo, kako je to kod u NJih, džab džaba, i tako dalje i tako bliže, mnogi neka zahvale da ne kažem kome, odnosno ratu, pa su vidjeli šta je život, da ne bi rata još bi u opancima hodali

Sve je to tako,nekada i mene iznervira prica ova sto si ti navela....ali budimo realni pa da kazemo hajd opet bogu hvala pa se neko spasio iz ove nase lijepe drzave a da bogdom mozemo i mi koji zelimo

Neposredna veza do poruke: 1121
27.8.2013 15:59:23   
M kao Mama

jesam što, vala sa Baščaršije,

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 1122
27.8.2013 16:13:12   
Galicia

Onako pitam.
user posted image

Neposredna veza do poruke: 1123
27.8.2013 18:25:30   
visnjica1

Onako pitam.
user posted image

Ako nisi Alma prava Sarajka onda ce Galicija imati drugo misljenje o tebi :P

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 1124
27.8.2013 18:36:02   
shpagica
Ma, meni je dijaspora super! Guraju nas ljudi kako stignu! Koliko znam super uspješnih likova koji se uvijek rado odazovu i prenesu svoje iskustvo i znanje iz oblasti kulture, nauke...

I, nije zanemariva cinjenica da ljudi ovdje trose silne pare, bukvalno nas oporave finansijski kad "nagrnu" ljeti.

Jos za kraj - nemam NIKOG u dijaspori ali gajim velike simpatije prema nasim ljudima "tamo".

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Gripica i trudnoca
amaniamanic

Uhvatila me prehlada, grlo mi je katastrofa a temperaturu nemam...Vas savjet sta stavljat na grlo s obzirom da sam trudna..Pozdrav

odgovorite mi (98%)

odgovorite mi (2%)

Broj svih glasova: 49

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *