|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
27.8.2013 18:58:11   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: muaaa

IZVORNA PORUKA: mama_alma

ma volila bih da sam i ja dijasporka, pa da patišem za Bosnom, davno sma ja rekla domovina e najviše i najbolše voli iz dijaspore,a baška njihovi uslovi života, rade kažu odriješe se od posla, a bogami i mi se slomislo, al slaba fajda, plate more bit bitdne, a more bit i ne bidne, jer pare nisu problem, para nema, dovoljno mi je samo da uporedim živote nekoliko osoba koje znam i lijepo im zavidim, zato živjela dijaspora, najslađi su mi kad dođu U NAS, pa počnu pričati kaooje ovdje sve skupo, kako je to kod u NJih, džab džaba, i tako dalje i tako bliže, mnogi neka zahvale da ne kažem kome, odnosno ratu, pa su vidjeli šta je život, da ne bi rata još bi u opancima hodali

Sve je to tako,nekada i mene iznervira prica ova sto si ti navela....ali budimo realni pa da kazemo hajd opet bogu hvala pa se neko spasio iz ove nase lijepe drzave a da bogdom mozemo i mi koji zelimo

ama niko nikome nije kriv nit za ovo nit za ono , kad vec pisemo o voznji i vozacima kao u Bosni sve dobri vozaci ma ja samo ucim dove u sebi kad sam na putu u BIH tako dobro voze pazi ne stranci nego oni sa BIH tablicama ziva samrem , eh to ko je seljak ko nije kao sto rekoh puna Bosna seljaka i sa i bez dijspore al ne moze se generalizovat ovaj je iz Sarajeva papak a onaj nije pa je sta vec znam ne ide to kao sto vesela rece kakav je ko sebi je sta me briga . I zasto mislite da je neko seljak i da jeste taj isti nije dosao vama da govori ovakvi set i onakvi se znaci na startu je kulturniji i vaspitaniji od vas i odakle vama da se smatrate necim velikim , necim posbenim gdje se izdaju te potvrde ????. Nigdje se ne pronalazim u vasim pricama ali jakooo me nervira kada neko nekog uzdize previse ili previse spusta , ko ste vi da nekome sudite kakav je ko , da je BIH uredena zemlja da sve cvjeta kultura na sve strane ja bih rekla al sami krkanluk na svakom cosku i vi cekate diajsporca da kazete ne zna se prestrojiti , a covjece svi voze ko ludi , ja ne kazem da ima ima svakakvog naroda ali ne samo iz dijaspore a ima u dijaspori kulturnijeg sto ima vise pod noktu nego vi u glavi . ETO toliko i molim ako niste u DIjaspori da se ne javljate i ne lijecite svoje frustracije nad nama dijasporcima , mama alma Bogami iz godine sve manje patim za BIH , iskreno zivim svoj zivot sa svojom djecom i niko me ziv ne zanima sem moje porodice i naravno mojih roditelja , sebe ne smatram strancem jer i te kako sam Bosanka ko ima problem s tim to je njegov problem a ne moj i bezveze su mi ove vase rasprave ne vode nicemu , vase prozivke kao eto svi u BIH voze fino , svi su kulturni , sve je do na nivou eeeee BOze dragi da je tako bogdo ne bi nas pasao seljak kao sto je Dodik i slicno . Hajd uzdravlje

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 1126
27.8.2013 19:10:49   
muaaa
Bogami si Mirkice pogresan post citiralauser posted image user posted image

Trebala si neciji drugi,ovdje se nevidi sekunde frustracijauser posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1127
27.8.2013 19:25:04   
InLove

IZVORNA PORUKA: muaaa

Vjecito ista prica....nazalost

Ne bih se slozila s nekim zenicama koje su ubjedjene da nasi ljudi stekaju svaku markicu ili euro da bi balahali po Bosni.Ljudi jako dobro i predobro zive i kod svoje kuce i nista im ne fali ni tamo a ni u ovdje kad dodju.Toliko im je jaka plata da nema potrebe da se stiscu i odvajaju od usta.

Blago onom ko je izasao u sretne zemlje i nemora razmisljati od cega struju platiti i nahraniti djecu.Za sigurnost necu pisati,svugdje ima svasta.

Djeca svoja prava i novac imaju dok se ne zaposle,kad se zaposle imaju platu.

Jeftinija hrana i odjeca svakako nego kod nas.Luksuz je skup a bez njega se moze.

Radno vrijeme im je 8 sati ni minute vise,ako je preko dupla satnica mu se placa.
Isto kao kod nasuser posted image user posted image

Dovoljno sam vidjela da me niko u drugacije ubjediti nemoze
A ako se neko kofrci kad dodje ovdje Bgm me ne zanima niti interesuje...

Sve znas user posted image user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 1128
27.8.2013 20:05:03   
hatepsut

IZVORNA PORUKA: Mirkica

i da nisam procitala da je bilo nedjeljom , ne nedjeljom niko ne moze ovdje raditi nedjelja je sveta sto u BIH nije slucaj radi se uvjek tako da i kamion moze proci :)))

E moja Mirkice ,pa o nedjelji ti pisem,majke mi dodje mi da se selim od kad nam "ti" doselise,to je strasno.Kod nas se u ulici bas zna za red,al ovi su katastrofa user posted image a kome da se zalis '! Nikom,nego suti i trpi s vremena na vrijeme se dobro posvadjas,mislim grozno ali istinito.

Kod nas u zgradi se nedjeljom odmaralo i islo u crkvu ko je isao.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1129
27.8.2013 20:17:43   
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

ma vesela izbacime to svaki put iz cipela. hebote samo kad zamislim koliko moja mama svake god ostavi para po robnim kucama, gradjevinskim firmama itd. samo sto da svake god po 5000KM u turistickoj agenciji sto ide za tursku. Koji to Bosanac gta tolike pare za odmor i to odma kes??? Najmanji dio... ali eto netreba vama dijaspora

jadna zenauser posted image

vi slabo citate koliko vidim. ja fino rekla- dobar dio dijaspore. i pri tome stojim. tacno mi lahne na dusi kad dodje septembar a grad se rascisti... to sto dijaspora ovdje ide frizeru, jer je jeftiniji, meni ni u dzep ni iz dzepa. ko hoce da je humanitarac, neka otvori kakve fabrikice u BiH i zaposli nas narod, pa da im se lijepo zahvalimo na televizijiuser posted image a to sto kazes da zbog ovakvih kao ja ne dolazis u BiH, ako mislis na to sto sam rekla da me nervira javno ispoljavanje nekulture, krkanluka i seljastva, hvala ti sto me stedis. bar neki dan nas zamalo ne ubi u autu jedan sa svabskim tablicama, frajer se prestrojava a ne gleda...a meni dijete u autu...e da ga vidim da to tamo gore radi...

moja poenta je u stvari vrlo jednostavna...mozes istjerati seljaka iz sela, ali selo iz njega bogme tesko.

Draga moja nit sam seljanka nit papanka. I nedolazim u bosnu sto vas papanluk nemgu da gledam. Sjedim u restoranu, platim racun 50KM i dam 5KM baksisa i jos me prjeko gleda kud mu ko veli nedam jos 50. Ni hvala ni nista. A ovde ostavis i 50 centi baksisa pa dobijes osmjeh i hvala.
Sto se tice tvoje voznje i tablica, statistike ljepo govore koliko mrtvi u saobracaju ima u BiH a koliko u Njem. jos mi imamo otvorene autoputeve i nemamo toliko mrtvi (i kad se sagleda relacija stanovnista).
A ko da vam otvori fabrike? I da se otvori, niko nece da radi po njem. uslovima.

A sto se tice zuba i Grizura. Idem jednako frizeru i ovde i dole. a zube nikad za nikad nebi dole uradila. cisto jer me kasnije svaka popravka ekstra kosta, jer nijedan zubar nece da popravlja tudji rad.

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1130
27.8.2013 20:48:11   
vila_7
I meni je kao Mirkici zasmetao neciji post o prestrojavanju! NIDJE VEZE...... eto Bosanci super voze, samo kad dijasporci dodju oni divljaju. user posted image

Eh da...i frizure i zubi user posted image . Pa sta!? Ne kontam uopce komentar zasto neko nalazi istaknuti to!? To isto da meni neko prigovori kad bih otisla u Austriju i pravo u HM user posted image

Opcenito na ovom forumu ima mnogo zena koje se stavljaju iznad nekog pa bilo to vjera, posao, selo-grad, .... dijaspora,......

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1131
27.8.2013 20:59:37   
Galicia
Od mene samo slasticarne mogu zaraditi.
Zeljna sam dobrih kolaca.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1132
27.8.2013 21:01:19   
Hannica
Sto se tice vozaca iz dijaspore.. istina je da su oni jako disciplinovani kao vozaci kada voze po njemackoj, austriji, svici....ali ovdje se malo opuste i divljaju, ne svi naravno, ali ima slucajeva.
Nego...ja i mm bi rado u dijasporu, postoji li neki nacin?

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1133
27.8.2013 21:08:17   
vila_7
Hannice al nisu svi - bukvalno sad ispade iz dijaspore svi divljaju po nasim cestama - nidje veze - i cak sto vise - evo kod nas kad dodju psuju naravno ceste i pazljivije voze bas zbog losih cesta.
Nego eto proleti pored tebe 10 Bosanaca koji divljaju, i nista, a proleti 1 iz dijaspore-i odmah - vidi ih sto divljaju kad dodju - nidje veze . Mrzim bilo kakvo generaliziranje

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1134
27.8.2013 21:09:57   
veeseelaa
mnogi neka zahvale da ne kažem kome, odnosno ratu,

ja iiii?
neko je bio pametan pa otišao a neko budala pa ostao
opet im zavidimo zar ne? isfrustrirani smo, protjerani, pojebani, poderani , svrstani i nesvrstani, zgnječeni il zgaženi

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1135
27.8.2013 21:22:53   
SailorMoon
ja se licno neusudjujem da vozim po bosni, niti znam puteve, bud su losi, bud divlji vozaca. A i mm kad vozi jako je pazljiv iz isti razloga.

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1136
27.8.2013 21:24:49   
Hannica

IZVORNA PORUKA: vila_7

Hannice al nisu svi - bukvalno sad ispade iz dijaspore svi divljaju po nasim cestama - nidje veze - i cak sto vise - evo kod nas kad dodju psuju naravno ceste i pazljivije voze bas zbog losih cesta.
Nego eto proleti pored tebe 10 Bosanaca koji divljaju, i nista, a proleti 1 iz dijaspore-i odmah - vidi ih sto divljaju kad dodju - nidje veze . Mrzim bilo kakvo generaliziranje

Napisah... ne svid, ali ima slucajeva.
Nemamnista protiv dijaspore, naprotiv...tamo imam mnogo prijatelja i familije, i sama bih voljela da se ubrajam u tu skupinu pa nek prica sta ko hoce.user posted image
Nisam vozac, a kao pjesak mogu samo reci da na pjesackom svi iz dijaspore stanu da pjesak prodje a Boga mi nasi vozaci samo kad moraju ili kad zele da te detaljno pregledaju od glave do pete.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1137
27.8.2013 21:27:29   
Hannica
Ako neko zna kako doci do njemacke, mislim do legalnog boravka i rada tamo nek mi javi.user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1138
27.8.2013 21:30:49   
Hanady RR
Ja sam blago rečeno šokirana načinom konverazcije i podjela od strane žena za koje sam zaista smatrala da su dostigle nivo emancipacije bar toliki da se odupru generalizaciji.

Dijaspora je nastala u mnogo slučajeva silom...
LJudi to nisu željeli...
Toliko toga su doživjeli u svom životu i postali su dijaspora tuđom voljom...i sada oni čije je pomjeranje bilo sa drugoga sprata na prizemlje i obrnuto sude tim ljudima, osobama...i još bi ih učili kulturi.

Nadalje ako sagledamo godišta...otili su kao djeca, tamo započeli života, školovali se...i valjda sada trebali bi doći nazad svi u mjesta gdje im ni krov nad glavom nije obezbjeđen a kamoli posao egzistencija.....

Ponašanje po dolasku na odmor...
kako se vi ponašate kada odete a more...
kako ste se ponašali kao djevojke mladići...
ili ste baš toliko savršeni bili i ostali svi...da su u svakom mjestu gdje ste boravili nakon vas govori ...vrati se opet...ti si najbolja...

Dajte malo otvorite te poglede na život i ljude...
obrnite situacije zaboga...
razmislite koliko boli nosi njihova želja za prošlosti, sadšnjost koja im je ponuđena i budućnost koja u starosti tjera će ih korjenima...koje oni dolaskom ovamo čuvaju...

A vi iz dijaspore molim Vas shavtite da u BiH nisu divljaci ni plemena...nemate razloga ne doći ovdje...i nije istina da vam se ne nasmješe u restoranima...sve je individulano nemojte generalizirati...i nadasve nije našim konobarima neki aman zaman slučaj da im potrošimo 50 KM i ostavimo petaka bakšiša...vjerujte mi kukamo al svi mi idemo i na ručkove i večere i izlazimo i petobu skršimo usput od posla do kuće da ne znamo ni gdje....

De se malo svi okrenite oko svoje ose...
i kontolišite konverazciju zaboga.

Zube i frizure neću komentirati...
starno si ljudu svašta dopuštajuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1139
27.8.2013 21:33:59   
veeseelaa
isto važi i za izbjeglice koje su nastanile Sarajevo pa ih rodjene Sareajlije nazivaju papcima

meni bi bilo neugodno da za nekog ko je ostao bez doma, bez voljenih bića takvo što kažem... fuj

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1140
27.8.2013 21:35:13   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

isto važi i za izbjeglice koje su nastanile Sarajevo pa ih rodjene Sareajlije nazivaju papcima

meni bi bilo neugodno da za nekog ko je ostao bez doma, bez voljenih bića takvo što kažem... fuj

strašno..zaista al zaistauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1141
27.8.2013 21:37:05   
InLove
Svaka cast pojedinim zenama,al mnoge od vas su me zaista iznenadile.
UVrijediti me ne mozete,jer se ne pronalazim bas ni u cemu.

Hanady svaka cast za post user posted image

Vesela i tebi user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1142
27.8.2013 21:42:17   
vila_7

vesela to ti je ono kad ljudi ne razlikuju seljake i seljacine! Moze im i cukundeda biti rodjeni Sarajlija ali ako je seljacina,nema mu pomoci

Neposredna veza do poruke: 1143
27.8.2013 21:47:19   
veeseelaa
user posted image

otišlo sve raja u hendek

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1144
27.8.2013 21:50:47   
Galicia
Ja sebe nikad ne nazivam dijasporom.
Ne osjecam se tako.

“It takes a long time to make it simple.”

Neposredna veza do poruke: 1145
27.8.2013 21:54:08   
Crnkica

user posted image

otišlo sve raja u hendek

Hanady ih sve pošamarala...

Neposredna veza do poruke: 1146
27.8.2013 22:07:17   
Mirkica
muaa izvini nije se na vas odnosilo al ponese me hahahahaaahha

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 1147
27.8.2013 22:08:09   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ja sebe nikad ne nazivam dijasporom.
Ne osjecam se tako.

ni ja al svrstavaju me hahhaha
nego handyn komentar za zub ei frizuru me nasmijao do bola iako zena nista ne rece al me je nasmijala hvala joj :))))

BA 13.12.2008

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 1148
27.8.2013 22:09:08   
muaaa

Tako je moja Vesela.nisam jednom cula to papci....

Ni Bog nam ne moze napredak dati rekoh ja sve dok smo kao narod takvi....

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

Neposredna veza do poruke: 1149
27.8.2013 22:11:28   
muaaa

IZVORNA PORUKA: Mirkica

muaa izvini nije se na vas odnosilo al ponese me hahahahaaahha

Ma znamuser posted image user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *