|
RE: Dijasporo, sreco? Tugo? 27.8.2013 18:58:11
|
|
|
|
Mirkica
|
IZVORNA PORUKA: muaaa IZVORNA PORUKA: mama_alma ma volila bih da sam i ja dijasporka, pa da patišem za Bosnom, davno sma ja rekla domovina e najviše i najbolše voli iz dijaspore,a baška njihovi uslovi života, rade kažu odriješe se od posla, a bogami i mi se slomislo, al slaba fajda, plate more bit bitdne, a more bit i ne bidne, jer pare nisu problem, para nema, dovoljno mi je samo da uporedim živote nekoliko osoba koje znam i lijepo im zavidim, zato živjela dijaspora, najslađi su mi kad dođu U NAS, pa počnu pričati kaooje ovdje sve skupo, kako je to kod u NJih, džab džaba, i tako dalje i tako bliže, mnogi neka zahvale da ne kažem kome, odnosno ratu, pa su vidjeli šta je život, da ne bi rata još bi u opancima hodali Sve je to tako,nekada i mene iznervira prica ova sto si ti navela....ali budimo realni pa da kazemo hajd opet bogu hvala pa se neko spasio iz ove nase lijepe drzave a da bogdom mozemo i mi koji zelimo ama niko nikome nije kriv nit za ovo nit za ono , kad vec pisemo o voznji i vozacima kao u Bosni sve dobri vozaci ma ja samo ucim dove u sebi kad sam na putu u BIH tako dobro voze pazi ne stranci nego oni sa BIH tablicama ziva samrem , eh to ko je seljak ko nije kao sto rekoh puna Bosna seljaka i sa i bez dijspore al ne moze se generalizovat ovaj je iz Sarajeva papak a onaj nije pa je sta vec znam ne ide to kao sto vesela rece kakav je ko sebi je sta me briga . I zasto mislite da je neko seljak i da jeste taj isti nije dosao vama da govori ovakvi set i onakvi se znaci na startu je kulturniji i vaspitaniji od vas i odakle vama da se smatrate necim velikim , necim posbenim gdje se izdaju te potvrde ????. Nigdje se ne pronalazim u vasim pricama ali jakooo me nervira kada neko nekog uzdize previse ili previse spusta , ko ste vi da nekome sudite kakav je ko , da je BIH uredena zemlja da sve cvjeta kultura na sve strane ja bih rekla al sami krkanluk na svakom cosku i vi cekate diajsporca da kazete ne zna se prestrojiti , a covjece svi voze ko ludi , ja ne kazem da ima ima svakakvog naroda ali ne samo iz dijaspore a ima u dijaspori kulturnijeg sto ima vise pod noktu nego vi u glavi . ETO toliko i molim ako niste u DIjaspori da se ne javljate i ne lijecite svoje frustracije nad nama dijasporcima , mama alma Bogami iz godine sve manje patim za BIH , iskreno zivim svoj zivot sa svojom djecom i niko me ziv ne zanima sem moje porodice i naravno mojih roditelja , sebe ne smatram strancem jer i te kako sam Bosanka ko ima problem s tim to je njegov problem a ne moj i bezveze su mi ove vase rasprave ne vode nicemu , vase prozivke kao eto svi u BIH voze fino , svi su kulturni , sve je do na nivou eeeee BOze dragi da je tako bogdo ne bi nas pasao seljak kao sto je Dodik i slicno . Hajd uzdravlje
|