|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
27.8.2013 22:14:44   
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Ja sam blago rečeno šokirana načinom konverazcije i podjela od strane žena za koje sam zaista smatrala da su dostigle nivo emancipacije bar toliki da se odupru generalizaciji.

Dijaspora je nastala u mnogo slučajeva silom...
LJudi to nisu željeli...
Toliko toga su doživjeli u svom životu i postali su dijaspora tuđom voljom...i sada oni čije je pomjeranje bilo sa drugoga sprata na prizemlje i obrnuto sude tim ljudima, osobama...i još bi ih učili kulturi.

Nadalje ako sagledamo godišta...otili su kao djeca, tamo započeli života, školovali se...i valjda sada trebali bi doći nazad svi u mjesta gdje im ni krov nad glavom nije obezbjeđen a kamoli posao egzistencija.....

Ponašanje po dolasku na odmor...
kako se vi ponašate kada odete a more...
kako ste se ponašali kao djevojke mladići...
ili ste baš toliko savršeni bili i ostali svi...da su u svakom mjestu gdje ste boravili nakon vas govori ...vrati se opet...ti si najbolja...

Dajte malo otvorite te poglede na život i ljude...
obrnite situacije zaboga...
razmislite koliko boli nosi njihova želja za prošlosti, sadšnjost koja im je ponuđena i budućnost koja u starosti tjera će ih korjenima...koje oni dolaskom ovamo čuvaju...

A vi iz dijaspore molim Vas shavtite da u BiH nisu divljaci ni plemena...nemate razloga ne doći ovdje...i nije istina da vam se ne nasmješe u restoranima...sve je individulano nemojte generalizirati...i nadasve nije našim konobarima neki aman zaman slučaj da im potrošimo 50 KM i ostavimo petaka bakšiša...vjerujte mi kukamo al svi mi idemo i na ručkove i večere i izlazimo i petobu skršimo usput od posla do kuće da ne znamo ni gdje....

De se malo svi okrenite oko svoje ose...
i kontolišite konverazciju zaboga.

Zube i frizure neću komentirati...
starno si ljudu svašta dopuštajuuser posted image

Hanady ja nisam rekla da je to njima pojam 50Km racun ili 5 maraka baksisa ali mislim da je to i dio tog posla da se za baksis zahvali. I ja to nisam jos dozivila, izvini. Ali ocito je do mene jer mi na nosu i naglasku vide da sam dijaspora i drugacije i ocekuju i misle nego prema vama.

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1151
27.8.2013 22:15:59   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Ja sam blago rečeno šokirana načinom konverazcije i podjela od strane žena za koje sam zaista smatrala da su dostigle nivo emancipacije bar toliki da se odupru generalizaciji.

LJudi to nisu željeli...
Toliko toga su doživjeli u svom životu i postali su dijaspora tuđom voljom...i sada oni čije je pomjeranje bilo sa drugoga sprata na prizemlje i obrnuto sude tim ljudima, osobama...i još bi ih učili kulturi.

Nadalje ako sagledamo godišta...otili su kao djeca, tamo započeli života, školovali se...i valjda sada trebali bi doći nazad svi u mjesta gdje im ni krov nad glavom nije obezbjeđen a kamoli posao egzistencija.....

ili ste baš toliko savršeni bili i ostali svi...da su u svakom mjestu gdje ste boravili nakon vas govori ...vrati se opet...ti si najbolja...

razmislite koliko boli nosi njihova želja za prošlosti, sadšnjost koja im je ponuđena i budućnost koja u starosti tjera će ih korjenima...koje oni dolaskom ovamo čuvaju...

A vi iz dijaspore molim Vas shavtite da u BiH nisu divljaci ni plemena...nemate razloga ne doći ovdje...i nije istina da vam se ne nasmješe u restoranima...sve je individulano nemojte generalizirati...i nadasve nije našim konobarima neki aman zaman slučaj da im potrošimo 50 KM i ostavimo petaka bakšiša...vjerujte mi kukamo al svi mi idemo i na ručkove i večere i izlazimo i petobu skršimo usput od posla do kuće da ne znamo ni gdje....

Hanady ja nisam rekla da je to njima pojam 50Km racun ili 5 maraka baksisa ali mislim da je to i dio tog posla da se za baksis zahvali. I ja to nisam jos dozivila, izvini. Ali ocito je do mene jer mi na nosu i naglasku vide da sam dijaspora i drugacije i ocekuju i misle nego prema vama.

ovo je čista generalizacija...
niti su svi konobari u restoranima isti...
niti su svi koji dođu iz dijaspore isti...a vidno e i mi ''treća'' lica nismo svi isti...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1152
27.8.2013 22:20:57   
Mirkica
ja cijelo vrjeme hocu da dokazem da nismo svi isti ima ih svakakvih tj. ima nas ali ne , jedno pa jedno .
Stas nemaju svi sirok pogled na svijet.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 1153
27.8.2013 22:21:51   
tinkivinki

LJudi to nisu željeli...

user posted image

Neposredna veza do poruke: 1154
27.8.2013 22:23:05   
bucko
Pročitah sve.I svašta.Ne pamtim nicove,a posebno ne mogu popamtit ko je kome i šta citirao.Ugl,Hanadi tu smo negdje sa razmišljanjem.Nemam ništa protiv dijaspore (cinici bi dodali "efikasno"),odnosnoimam taman koliko i protiv nas "domaćih".Shvatam da velika većina nije dijaspora svojevoljno.Najprije-komentar na standard života.Jeste da radite,da nema kašnjenja,da je sve strogo sistematizirano.Al brate i zaradite,preciznije-zaradite po zasluzi.Uz to,rješeno zdravstveno,porodiljno,bolovanje itd.Ovdje-sve znate.Istina,ovdje je dosta lezihljebovića pa ne bi minderpuze digli dupe za manje od milje,al' oni bi tako i tamo i 'vamo.Realno-ne pričajte da slomi posao.Ovdje slomi život.Dalje...Saobraćaj i kultura generalno.Ne nervira mene bosanski Švabo što parkira u Titovoj na trotoar,jer bi domaći da mogu u haustor parkirali.Već što Švabo u Kelnu na to ni ne pomisli,a u Saraj'vu-mahaj Boga ti!I tako kad je i o smeću i ostalom riječ.OK,mi ovdje jesmo daleko od Kelna,al' ako ste u Kelnu kako treba,što vam se ovdje desi?Patriotizam i nostalgija?Ne priznam ja to.Ne žalite se na tugu za rodnom grudom.Jer onda po njoj pljujete-te skupa,te prljava,te vaka,te naka.Ako je tol'ka ljubav-pokažite.Ne parama (jedino),već eto tim parkiranjem,smećem,itd.Ne očekuje niko od bauštelca da ovdje fabrike otvara.Poštujte i ovdje pravdu i zakone,kao tamo.Pa čak i ako je prijava boravka u pitanju.JER TO JE BOSANSKI ZAKON,koji granični policajac ne zna interpretirati na engleskom jer MOŽDA je imao jedva uslova za SSS.No ovdje je ionako zemlja kontradiktornosti,zemlja nezaposlenih,a punih kafića.Zemlja sa zakonima,bez zakona.Zemlja puna doktora,inžinjera,pravnika,ekonomirta,zidara,smetljara,trgovac.A opet puna bolesnih,kriminalaca,srušena i prljava,sirota i bogata,žedna i gladna dok joj prazne njive voda obljeva.I uvijek ću svakom reći-da,takva je kakva je,ja druge nemam,pa se trudim u ovoj mojoj Bosni gladnog nahraniti,bolesnom pomoći,pred kućom pomesti,po zakonu živiti.Jer ja druge Bosne nemam.I kol'ko god vam bujruma dali,ne dolazite ako nećete dobro donijeti,ostaviti i ponijeti.Ne dolazite,tako vam vaše Bosne,Njemačke,Švedske,Austrije...

04.11.12. u sami sumrak meni je svanulo

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1155
27.8.2013 22:26:30   
veeseelaa
ej vi cure iz dijaspore, ja vas podržavam, sad mi donesite nešto iz H&M-a kad budete dolazile u BiH user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 1156
27.8.2013 22:27:57   
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ej vi cure iz dijaspore, ja vas podržavam, sad mi donesite nešto iz H&M-a kad budete dolazile u BiH user posted image

daj vesela reci hoces trudnicko ili normalno user posted image

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1157
27.8.2013 22:28:11   
tinkivinki

aaa zato ti podržavašuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1158
27.8.2013 22:30:54   
hatepsut
Ali ovdje se nije pisalo o svim ljudima iz dijaspore,svuda ima izuzetaka.Niko nije prstom pokazao u nekog(izuzev ja u nase komsije user posted image ) .

Sto se tice usluge,svratimo mi na veceru u povratku s mora u restoran "dobra voda" tu svracamo kad god nas put nanese.I tradicionalno mm narucuje prociju jagnjetine user posted image znaci cura mu donese opana,prilog krpompir ko opanak !Mislis da ga je pitala zasto nije pojeo ?!A ja mahalusa kazem kako nije bilo ok mislim ko opanak,ona mene samo hladno pogleda i odnese.A meni muka,hocu da trazim sefa,da pisem u knjigu zalbi,onaj moj mene vuce veli neka te.

A recimo ovdje u gradu ako nisam popila kafu znao je konobar pitati "dali s kafom sve u redu" i naravno da cu mjesta gdje sam lose "primljena" zaobilaziti u sirokom luku.

Sve ode OT pa i ja user posted image

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu bucko)
Neposredna veza do poruke: 1159
27.8.2013 22:38:43   
muaaa

Ma daj kakav HM,sta ti je...ovo je vrijedno PARDONA,ONLY/ja,BIZONA,DESIGuALDIJA(valjda sam dobro napisala)user posted image user posted image user posted image user posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

Neposredna veza do poruke: 1160
27.8.2013 22:39:00   
Mirkica
al iskreno sto se tice kulture ko mora i kod ide u RS vidi i osjeti razliku , taj narod ej toliko ljubazan u javnim ustanovima tako je spreman pomoci da je to cudoooooo , majke mi ja se samo ibretim daleko smo mi od njih po tom pitanju .
JA vala nit u BIH niti bilo gdje nisam imala lose iskustvo s narodom, uvjek sam kakva sam doduse ja sam dugo zivjela u BIH i vrllo dobro znam sve , i ko ce meni reci da nisam Bosanka i da ne dolazim u BIH e sipak mu.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 1161
27.8.2013 22:39:52   
InLove

IZVORNA PORUKA: Mirkica

ja cijelo vrjeme hocu da dokazem da nismo svi isti ima ih svakakvih tj. ima nas ali ne , jedno pa jedno .

Pa da, danas rekoh ima nas i ovakvih,i onakvih.. kazem opet "ima nas" user posted image .. zato relax raja, vazno da su zubi na mjestu user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1162
27.8.2013 22:41:07   
InLove

A vala nije ti losa ideja, kafica i pokloncic za jos uvijek "bez imenu" princezu user posted image

Neposredna veza do poruke: 1163
27.8.2013 22:42:25   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: InLove

A vala nije ti losa ideja, kafica i pokloncic za jos uvijek "bez imenu" princezu user posted image

hocu i ja :)))))

BA 13.12.2008

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1164
27.8.2013 22:42:51   
muaaa

Pa da, danas rekoh ima nas i ovakvih,i onakvih.. kazem opet "ima nas" user posted image .. zato relax raja, vazno da su zubi na mjestu user posted image

Tako jeuser posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1165
27.8.2013 22:44:20   
Mirkica
odo ja s cojkom malo se zabaviti , da ja njegujem svoju vizu kud cu jadna ako dobijem odbijenicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1166
27.8.2013 22:45:58   
InLove

odo ja s cojkom malo se zabaviti , da ja njegujem svoju vizu kud cu jadna ako dobijem odbijenicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hahahhaha ludoooooo user posted image user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1167
27.8.2013 22:46:03   
Hanady RR
Meni hvala Bogu ništa ne treba...ni HM mi nije nedostižan..čak šta više vrlo mi je dostižan...
kao i sve ostalo unutar i van BiH...

no jedno je sigurno...ja sam svugdje dobrodošla gdje želim biti i meni su svi dobrodošli jer niti im zube niti frizure gledam...duša je bitna...a nju ovakvu ili onakvu ima svako čovjek na svijetu...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 1168
27.8.2013 22:46:31   
InLove

hocu i ja :)))))

Moze,ako je vesela za druzenje user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1169
27.8.2013 22:47:50   
Amrino
Ovdje ljudi ne prihvataju ni one iz drugih gradova...par kilometara udaljenih, nebitno da li se radi o "građanima" ili "seljacima" ako se vec prica o geografskim sirinama i duzinama, niti svoje građane sa, recimo, drugacijim navikama, stilovima oblacenja... Furamo se na multikulturalnost a ne poštujemo ni svoje i sebi slične a kamoli drugačije. Sva ta multi- multi su jedna obična farsa. Mi smo ograniceni ko balkon. Mnogi nasi dijasporci su, nazalost, "ponijeli" to sa sobom....tako da to apsolutno nema veze sa mjestom stanovanja.
Mene ta činjenica ne čudi, više me nekako rastužuje...I da, sve češće se uhvatim u potajnoj čežnji za odlaskom negdje vani...Ne zbog materijalnih stvari, skupih auta i H&M- a nego zbog činjenice da tamo postoji neki red i ljudi te ne etiketiraju po prezimenu ili selu iz kojega si dosao...ako te i ne prihvataju- bar te ignorisu...Ovdje niko nikoga ne ostavlja na miru.

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 1170
27.8.2013 22:49:16   
jasmin
Ja ne idem odavde,ne mrdam user posted image user posted image user posted image ........
http://www.youtube.com/watch?v=8YpeqLK9uV8

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1171
27.8.2013 22:50:18   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Amrino
Sva ta multi- multi su jedna obična farsa. Mi smo ograniceni ko balkon.

user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1172
27.8.2013 22:52:09   
Mirkica

Meni hvala Bogu ništa ne treba...ni HM mi nije nedostižan..čak šta više vrlo mi je dostižan...

no jedno je sigurno...ja sam svugdje dobrodošla gdje želim biti i meni su svi dobrodošli jer niti im zube niti frizure gledam...duša je bitna...a nju ovakvu ili onakvu ima svako čovjek na svijetu...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a sad idem laku noc vam zelimmmm a ti Handy si mi uljepsala vecer user posted image

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 1173
27.8.2013 22:52:11   
muaaa

user posted image user posted image user posted image

Sada bi trebali svi zavirivati u zubalo i u glavu,kakva im jeuser posted image user posted image

user posted image

Bas se nasmijahuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1174
27.8.2013 22:54:23   
InLove
I mene je Hanady nasmijala,njoj dugujem kafu sad ne znam smijem li, Hanady hoces mi zavirivati u zube i frizuru? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *