|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
27.8.2013 12:43:04   
SailorMoon
ma vesela izbacime to svaki put iz cipela. hebote samo kad zamislim koliko moja mama svake god ostavi para po robnim kucama, gradjevinskim firmama itd. samo sto da svake god po 5000KM u turistickoj agenciji sto ide za tursku. Koji to Bosanac gta tolike pare za odmor i to odma kes??? Najmanji dio... ali eto netreba vama dijaspora

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1051
27.8.2013 12:44:29   
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: Galicia

Eto moj stari je zavrsio fakultet u novom sadu i sad tamo treba da kupi kucu. Ja logike.

Daj citaj kako treba. Da su ti i braca i sestre od oca (i matere - koji su tu vec prije rata bili) u novom sadu tu bi i kupio da nemoze na svoje, zar ne?

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 1052
27.8.2013 12:46:27   
veeseelaa
ma ja vam kažem samo vam vam zavidimo
mi se ovdje hebemo za svaku marku, zdravstvo anm je u rasulu, korupcija i kriminal rastu
nismo sigurni
obrazovanje nam je truba, vrtići su u hendeku, plate su jadne za one koji rade, posla sve manje, raja dobiva otkaze
radnje se zatvaraju, nema više raja love da kupuje
ma fuj je
i ond adodjete vi i sve to imate i nama nije dobro, pa vam onda nalazimo mane, ko ružna žena lijepoj

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1053
27.8.2013 12:54:31   
salmy

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ma dijasporci dragai, mi vam samo zavidimo
da smo se Bog do svi ispalili
ja sad savjetujem mlade da nikako, ama baš nikako ne zasnivaju ovdje porodice, nek bježe van
ovdje je propast od do
fuj

Kome zavidimo na cemu?

Lako je ovdje doc jednom godisnje i furat se da si lovator....a marku potrosit nema sile....nece taj ,samo obilaze gledaju i vicu: Kod nas je to jeftinije( cuj kod nas) gdje moj jarane?? u selu odakle si doso ili gradu gdje zivis trenutno
Lako se kofrcit po Sarajevu sa bjesnim autom...budi frajko pa vozi bmw na nasim tablama...aha malo morgen ....
Cast izuzecima..ali iz licnog iskustva znam..da vecina koja dodje ovdje i kofrci se..nece taj marke potrositi......nema sile jarane....kaze skupo mu "kod nas"..hahhahahahha

Neposredna veza do poruke: 1054
27.8.2013 12:57:22   
salmy

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

ma vesela izbacime to svaki put iz cipela. hebote samo kad zamislim koliko moja mama svake god ostavi para po robnim kucama, gradjevinskim firmama itd. samo sto da svake god po 5000KM u turistickoj agenciji sto ide za tursku. Koji to Bosanac gta tolike pare za odmor i to odma kes??? Najmanji dio... ali eto netreba vama dijaspora

Onaj koji radi i zaradi....sto nece dat? eto ovdje kokuzi...ma daj pusti suplju ...
eto mi ljetujemo na kredituser posted image

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1055
27.8.2013 13:00:47   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: salmy

ja sad savjetujem mlade da nikako, ama baš nikako ne zasnivaju ovdje porodice, nek bježe van
ovdje je propast od do
fuj

Kome zavidimo na cemu?

Lako je ovdje doc jednom godisnje i furat se da si lovator....a marku potrosit nema sile....nece taj ,samo obilaze gledaju i vicu: Kod nas je to jeftinije( cuj kod nas) gdje moj jarane?? u selu odakle si doso ili gradu gdje zivis trenutno
Lako se kofrcit po Sarajevu sa bjesnim autom...budi frajko pa vozi bmw na nasim tablama...aha malo morgen ....
Cast izuzecima..ali iz licnog iskustva znam..da vecina koja dodje ovdje i kofrci se..nece taj marke potrositi......nema sile jarane....kaze skupo mu "kod nas"..hahhahahahha

ma ima i onih koji neće
al ioni imaju uređene živote a mi ne
jebe nas to i vozdra

npr u Lux-u na dijete je doplatak 200 eura pa + nekih 300 eura
u Švedskoj ej vrtić besplatan ako ne možeš da ga platiš
kad studiraš imaš razne beneficije, novčane i co
dok ovdje neke majke kontaju hoće skuhat djetetu jedno il dva jajeta
priznajmo u govnima smo

i onda se oni nama kurče jbg, a ljudi samo pričaju kako im je dobro jbg

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1056
27.8.2013 13:00:54   
InLove
a marku potrosit nema sile

Vjerovatno potrosi eure,ako nece marke user posted image user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1057
27.8.2013 13:02:07   
salmy

IZVORNA PORUKA: InLove

oni ne kazu Eure..vec su dernamo pa kazu eVreuser posted image

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1058
27.8.2013 13:03:01   
visnjica1

ovdje je propast od do
fuj

Kome zavidimo na cemu?

Sta ste se zakacile za selo pa nisu svi dijasporci sa sela i da jesu nespadamo svi u istu kosnicu.A vala i meni se kosa dize od omladine koja po cijeli dan ispija kafe u gradu samo kuliraju i kukaju e to je za fuj a mi abrem svi rintamo radimo da bih nesto i stekli zato jest sistem drzave takav kakav jest, nazalost,Ja i moja porodica ostvaimo dosta novaca dole i hvala Bogu to je moja drzava

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1059
27.8.2013 13:03:35   
veeseelaa
a tetka mi kaže kad je rodila sina da je dobila od države toliko love da je mogla kupiti naj krevetac, nosaljku, kengura, kolica najbolja, odjeću za prvih 6 mj kao i pelene i još da joj love ostane

zamislite kako je mojoj duši bilo user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1060
27.8.2013 13:04:49   
veeseelaa
Sta ste se zakacile za selo pa nisu svi dijasporci sa sela

vrlo važno odakle su i odakle sam ja
bitno je gdje sam sad user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 1061
27.8.2013 13:05:54   
InLove

IZVORNA PORUKA: InLove

oni ne kazu Eure..vec su dernamo pa kazu eVreuser posted image

A sto je to cudno,mislim fakat?

Moja se djeca rodila "kod nas" user posted image user posted image pa logicno da nece pricati kao mi, cak i ja kazem "ojro" ..navika je cudo, a ovo mi je smijesno zaista kako nas dijeelite,dodjemo u svoju zemlju kao potpuni "stranci" user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1062
27.8.2013 13:08:42   
salmy

ovdje je propast od do
fuj

Kome zavidimo na cemu?

ma ima i onih koji neće
jebe nas to i vozdra

priznajmo u govnima smo

Slazem se...ako im je dobro neka hvala Bogu...i ja se nekad kajem sto sam ostala u ovoj drzavi jadnoj...
Ali me nervira sto se furaju kao oni dosli a mi papci...
Ove godine smo sreli par na moru u Du hotel vrh..sve super...pitamo ih odakle su jer nabadaju nasuser posted image vremenom....kazu iz Svedske..pa super rekoh a odakle ste??pa eto mi smo iz Bosne bla bla.....promrmljase nesto kao Vlasenica..eto njih stid odajkle su...ma daj majketi...a po stajlingu skuzis da nije Sveduser posted image .a na stranu sto djecak od 7 godina "nabada" nas jezik....
i sad oni macani sto su u Du u hotelu vrh....i cudo njima odakle nas troje tu??
a cvike mu ko breneri..zahebo je Milosa Bojanica...
mah....

Neposredna veza do poruke: 1063
27.8.2013 13:10:53   
teacher75
ja zavidim onima koji su zaista uspjeli vani, skolovali se i nasli dobar posao i mogu sebi svasta priustiti. al ne zavidim onima koji rade u dijaspori ko fizikaneri od jutra do mraka pa tamo ne mogu izaci ni jednom mjesecno na pice vec stekaju ono malo para pa ustede da se pusu kad dodju ovamo, jer je naravno ovdje sve 3 puta jefftinije nego tamo (mislim na izlaskeI

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1064
27.8.2013 13:11:50   
visnjica1

a tetka mi kaže kad je rodila sina da je dobila od države toliko love da je mogla kupiti naj krevetac, nosaljku, kengura, kolica najbolja, odjeću za prvih 6 mj kao i pelene i još da joj love ostane

Procitah neki dan dobit ce te od drzave zene koje nisu zaposlene pomoc na bebu

Ja imam svaka dva mjeseca djeciji 300€ PLUS SVAKI MJESEC ZA MENE 800 € 17 mjeseci

Moje Sunce 25.11.2012

Neposredna veza do poruke: 1065
27.8.2013 13:12:49   
teacher75

ovdje je propast od do
fuj

Kome zavidimo na cemu?

ma ima i onih koji neće
jebe nas to i vozdra

priznajmo u govnima smo

Slazem se...ako im je dobro neka hvala Bogu...i ja se nekad kajem sto sam ostala u ovoj drzavi jadnoj...
Ali me nervira sto se furaju kao oni dosli a mi papci...
Ove godine smo sreli par na moru u Du hotel vrh..sve super...pitamo ih odakle su jer nabadaju nasuser posted image vremenom....kazu iz Svedske..pa super rekoh a odakle ste??pa eto mi smo iz Bosne bla bla.....promrmljase nesto kao Vlasenica..eto njih stid odajkle su...ma daj majketi...a po stajlingu skuzis da nije Sveduser posted image .a na stranu sto djecak od 7 godina "nabada" nas jezik....
i sad oni macani sto su u Du u hotelu vrh....i cudo njima odakle nas troje tu??
a cvike mu ko breneri..zahebo je Milosa Bojanica...
mah....

mozda je ruzno reci al cinjenica je da neki da nije bilo rata ne bi ni u makarsku nikad otisli a kamoli u dubrovnik i u turskuuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1066
27.8.2013 13:15:49   
Blue rose RR

ma ja vam kažem samo vam vam zavidimo
mi se ovdje hebemo za svaku marku, zdravstvo anm je u rasulu, korupcija i kriminal rastu
nismo sigurni
obrazovanje nam je truba, vrtići su u hendeku, plate su jadne za one koji rade, posla sve manje, raja dobiva otkaze
radnje se zatvaraju, nema više raja love da kupuje
ma fuj je
i ond adodjete vi i sve to imate i nama nije dobro, pa vam onda nalazimo mane, ko ružna žena lijepoj

Slažem se sa svim što reče .. ali ovaj podebljani dio treba da ima nastavak:
...i onda kukaju kako je njima teško i kako crkoše za Bosnom...

Bogme da imam gdje i kome otišla bih sigurno, pošto nemam niĐe nikog, sjedim ovdje i hvalim Bogu što mi dade pamet, što završih škole, imam dobar posao, i ne sikiram se plaho - i ponajviše što mi Bog dade zdravlje, i meni i najbližim mojim.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

Neposredna veza do poruke: 1067
27.8.2013 13:16:12   
veeseelaa
mozda je ruzno reci al cinjenica je da neki da nije bilo rata ne bi ni u makarsku nikad otisli a kamoli u dubrovnik i u turskuuser posted image

rqt je završio prije 20 godina, ne možemo se stalno hvatati toga , da mu niej bilo rata i co
jeo te pa naše generaciji se bile djece kad se zaratilo, šta smo to mi mogi u ratu, da švercujemo i postanemo imućni???
pustimo s erata, uhvatimo se budućnosti, koje se u Bosni nenazire

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1068
27.8.2013 13:17:23   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: visnjica1

Procitah neki dan dobit ce te od drzave zene koje nisu zaposlene pomoc na bebu

Ja imam svaka dva mjeseca djeciji 300€ PLUS SVAKI MJESEC ZA MENE 800 € 17 mjeseci

vjerujem da su neke stvari tamo skuplje, al prehrana , odjeća i sl su il ko kod nas il povoljnije

i ja da sam tamo rodila bi petoro, hebo te ovdje se za jedno uvijaš ko prut na vjetru, bjež ba

< Poruku je uredio veeseelaa -- 27.8.2013 13:21:27 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 1069
27.8.2013 13:18:53   
mum82
ja gledam gdje su sve a ono ovdjeuser posted image ...

cinjeica je da kretena ima i u dijaspori i u BiH,ne kaze se dzaba daj covjeku vlast il pare pa ces vidjet kakav je...i mene neviraju ufurani dijasporci,ovo nase ono njihovo,a bosna jedna,al me nerviraju i ovdasnji koji se na nasoj grbaci bogate i voze bijesna auta a necija djeca gladuju,,,sjajno nam nije,al nece se nista promijenit dok se mi ne promijenimo,nisu nam dijasporci krivi za ovakvu drzavu,a nit su vala oni zasluzni sto su svedska, njemacka i ostale dr uredjene kako treba...ako budem imala priliku poslat cu djecu van bosne,ma koliki patriota bila,a jesam i ostacu, cisto da ne dozivi sva sranja koja sam ja dozivila...

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1070
27.8.2013 13:20:05   
veeseelaa
Bogme da imam gdje i kome otišla bih sigurno, pošto nemam niĐe nikog, sjedim ovdje i hvalim Bogu što mi dade pamet, što završih škole, imam dobar posao, i ne sikiram se plaho - i ponajviše što mi Bog dade zdravlje, i meni i najbližim mojim.

ama nije bitno što pojedinac ima, društvo u Bih je otišlo u rasulo
dijete ti izadje van strahuješ da ga neko ne polomi zbog mobitela
ne znam kako da se insan ne sekira
ako imaš love kao jedinka a okolo tebe ljudi nemaju meni nije dobro

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 1071
27.8.2013 13:20:45   
InLove
ja moram jos da dodam, kako je na temi vazda vise onih koji nis iz dijaspore da iste komentarisu,sta,kako, s kim, s cim... i vazda ista prica sta ko ne bi vidjeo, i gdje bi ko bio, a zasto vas sve to zanimauser posted image

vazda je bilo i ovakvih i onakvih , rekax rajauser posted image

Neposredna veza do poruke: 1072
27.8.2013 13:22:30   
teacher75
ja se nadam da cu moci svojoj djeci priustiti da se ispale vani na skolovanje pa i da ostanu tamo, bolje za njih. ja sam odavno razocarana u ovo sve ovdjeuser posted image

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1073
27.8.2013 13:22:37   
veeseelaa
ma ja ba, mi nemamo taj relax, mi smo u hendeku user posted image
prebrojavamo se svaki dan
eno javnom prevozu će ukinuti strujuu, o pa gdje mi živimo

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1074
27.8.2013 13:22:59   
Blue rose RR

ama nije bitno što pojedinac ima, društvo u Bih je otišlo u rasulo
dijete ti izadje van strahuješ da ga neko ne polomi zbog mobitela
ne znam kako da se insan ne sekira
ako imaš love kao jedinka a okolo tebe ljudi nemaju meni nije dobro

Vesela pojedinac čini društvo, a kad čujem pojedinca i pojedince kako ili neće glasati na izborima jer "kao nemaju za koga" ili glasaju "za "svog" pa nek je i naopak", meni bude zlo.
Mi imamo izbora da promijenimo stanje, ali nas ne interesuje - jer nam je očito dobro.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

RR
veeseelaa

da li ste na portalu uglavnom zbog....

"ubijanja" dosade (51%)

zezanja i smijeha (3%)

ćitam korisne savjete da bi ih primjenila (19%)

RR volim, pa mi smo porodica (1%)

Zbog svega pomalo (21%)

Član sam masu portala, dodjem, vidim, odem :-)) (5%)

Broj svih glasova: 146

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *