malena sharena
|
IZVORNA PORUKA: MicoTico IZVORNA PORUKA: malena sharena Pa bas tako, ne tangira ni mene jer sam i prije trudnoce imala visak, svjesna samo svojih kilica, nego bas bezveze, zar je to jedini komentar koji imaju? A bas je tipicno za ovaj stariji svijet da vole bocnut nego hljeba se najest, nijedna mladja zenica mi ne kaze nikad nista slicno. e moja malena sharena, ima i gorih komentara , vjeruj. ja sam se u prvoj trudnoći do 7 mj udebljala samo 5 kg. Do kraja trudnoće još 4 kg tj. ukupno 9 kg. Moja curica je imala 4.100 i ja sam poslije poroda bila mršavija nego prije trudnoće. A jela sam nenormalno mnogo, ali mi se ništa nije primalo. Izgledala sam ko pauk koji je muhu pojeo. I tu nastupaju babe sa komentarima: jadna ti, misliš li na dijete, što si tako mršava, dijete će ti se roditi sa manom, deformitetom , pa komentari tipa: ti samo misliš na sebe da se ne udebljaš, ne misliš na dijete uopšte , to nešto nije u redu, jesi li bila kod dr. i sl. Kad se trudnica puno udeblja kreteni je zovu debelom, a kad je trudnica mršava nemajkom Joj, uzas, cuj deformisano dijete Ma nas svijet je takav da voli puno da prica, komentarise i dijeli savjete, a uopste ne razmisljaju koliko je to sve pametno i smisleno. Ja ove babe ispred zgrade sto docekuju i ispracaju komsiluk i radoznalu familiju inace lako otkacim - ili profuram sto brze pored njih ili se smijesim sta god da kazu, pa ih to nervira. A iskreno, meni vecina trudnica super izgleda, bez obzira na kilograme. Gledam ih svakih nekoliko dana kad idem na ctg, uglavnom su dotjerane, lijepo obucene, nasminkane, zrace nekom pozitivom, pa je pojedincima kojima su najljepse godine prosle valjda stalo da to malo pokvare