Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam 26+4 i u plusu 8,5 kg. U prošloj trudnoći sam dobila 13, i tempo debljanja je bio približno isti. Ja bih bila zadovoljna da i sad bude tako, to mi je neka zamišljena granica preko koje se plašim preći, jest da ja imam dosta viška i bez trudnoće pa sam kao medo. Dobra stvar je da sam prvi put došla kući iz bolnice s predtrudničkom kilažom i poslije još smršala, pa se sve nadam da će i ovaj put biti tako
11 sedmica, još uvijek sam na -1 kg. Sad očekujem da kg krenu na više :-) jer se mučnine hB smanjuju, mada ih još uvijek ima. Reko, da se utefterim dok sam još u minusu.
Ja sam trudna 10 tjedana i već sam se udebljala 2 kg od zadnjeg vaganja koje je bilo prije 20 dana...
Emri, mislim da sam čitala da ženice koje s viškom ulaze u trudnoću u pravilu trebaju dobiti manje kg, a ovim drugima je dopušteno i preko onih normalnih 12-16 kg. A sve zavisi od načina ishrane...manje obroka, više vode...biće to ok. Mah, imamo ih kad i skidati, hajde bolan
I to sto kazes Iman83 imacemo ih kad skidat mada meni nije bitno bas zbog mene strah me zbog bebe nek se ja i udebljam koliko god i nek bude sta Bog da al samo da mi beba ovaj put dodje u ruke ZIVA ZDRAVA I ISPRAVNA aBd :*
Ja sam u prvoj trudnoci dobila skoro 30 kg, da sam se bar najela nego sam sva bila napuhana... Mada nakon 2 mjeseca vratila sam se na svoju kilazu bez problema. Sad startamo sa novom trudnoćom pa cemo vidjeti kako cemo ovaj put :)
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
Ja sam trudna 10 tjedana i već sam se udebljala 2 kg od zadnjeg vaganja koje je bilo prije 20 dana...
Ista stvar je bila i kod mene...Kad sam pročitala kako su se zenice malo udebljale zamalo ne padoh u depresiju...Al ne brini skinu se kilogrami nakon poroda brzo i samo se opusti i naravno jedi zdravo...Voće, povrće, zitarice i neka bebi bude sve ok a kilogrami se izgube....
ja sam se u prosloj trudnoci udebljala 25 kg, poslije poroda u roku od godinu i po otprilike otislo mi 27 kg sad sam opet trudna i u 30. sedmici sam vec imala 21 kg vise, sad sam u 32. pa sam sigurno nabacila jos koju kilicu. ono sto sam primijetila u zadnja 2 mjeseca od kako sam prestala piti prenatal i pocela piti hipp sokice za trudnice umjesto njeg, duplo manje se debljam. nije meni sad nesto stalo hoce li ostati koja kila jer sam bila premrsava i voljela bih da mi ostane do desetak kg, ali ovako dok nosim sve ove kilograme ledja me uzasno bole. kada sjednem ili legnem tesko mi je promijeniti polozaj, a o ustajanju da i ne pricam
21+3 već 7 kg => znači strašno.....ja sam do 10. sedmice već imala +3kg, a onda do 16. nisam ništa dobila.....pa mi doktorica rekla da moram početi dobijati, jer dugo nisam.....nakon par dana stigle još tri i onda još jedna i od tada stagniram....sad će garant još 3....samo čekam ja očajna koliko sam dobila....a svi mi govore, ista si, nisi se ništa promijenila, blistaš, sve ti u stomaku itd...sigurno je dječak (a jeste dječak)
što se tiče hrane, jedem isto kao i prije trudnoće, zdravo, redovno i normalno....hljeb gotovo ne jedem, jer ga nikad nisam jela puno....a nisam imala problema s povraćanjem nikako.... češće jedem salate i voće, nego bilo šta drugo....čokoladice i grickalice nikako ne jedem....ne znam od čega se lijepe ove kg -> nekad pomislim da je krivac natal complex
21+3 već 7 kg => znači strašno.....ja sam do 10. sedmice već imala +3kg, a onda do 16. nisam ništa dobila.....pa mi doktorica rekla da moram početi dobijati, jer dugo nisam.....nakon par dana stigle još tri i onda još jedna i od tada stagniram....sad će garant još 3....samo čekam ja očajna koliko sam dobila....a svi mi govore, ista si, nisi se ništa promijenila, blistaš, sve ti u stomaku itd...sigurno je dječak (a jeste dječak)
što se tiče hrane, jedem isto kao i prije trudnoće, zdravo, redovno i normalno....hljeb gotovo ne jedem, jer ga nikad nisam jela puno....a nisam imala problema s povraćanjem nikako.... češće jedem salate i voće, nego bilo šta drugo....čokoladice i grickalice nikako ne jedem....ne znam od čega se lijepe ove kg -> nekad pomislim da je krivac natal complex
Mila ne očajavaj da je meni trudnoća ja bi jela sve sto mi pod ruku dođe...Kakvo očajavanje, sve se to skine kad beba dođe....Moja kuma se 30 kg udebljala, eno je sad kao praćka...No sikiriki i uživaj kad ti je Bog dao...
Nista se ne brini, sve ces to da izgubis ako vec imas tako dobre prehrambene navike. Ja sam uvijek bila stapić, a u trudnoci sam dobila 15 kg, samo 2 sedmice poslije poroda sam vec izgubila 12. Sad sam dobila jos 1-2 kg, dojim pa metem sve pred sobom. A kad mali prohoda, mislim da cu izgubiti i ovo malo jada sto mi je ostalo
Da prijavim jos -2 kg a 12+1 iako se ja licno osjecam naduto nesto ali kile idu dole sad za sad hljeba skoro da ne jedem krisku na dan jer ne mogu zeludac me boli izgleda da sam smanjila ga :) Al zato voce i povrce jedem jako puno i tim nadomirim sve sto fali organizmu.
ja sam sad 32tt i u + 11kg,s tim da sam startala sa viskom od 15kg nekako mi se cini previse ali eto nemam hvala Bogu nikakvih problema,pritisak,secer,sve super,jedem kao i obicno zaista ne trpam sve i svasta vec jedem bas malo ali eto kile se lijepe.....sreca pa sve otislo u stomak
Sa sinom sam dobila punih 17 kila, s tim da sam na samom početku trudnoće smršala nekih 5 kilica, zbog povrćanja pa poslije sve nadoknadila. I da, porodila se sa 77kg.
Sada, sam ponovo trudna 22+2 i već sam na 70kg zatrudnjela s nekih 63,5 ...ali kile mi divno stoje Nadam se da će se kile lijepiti nešto sporije od sad.
ja sam u 10. sedmici i nisam se udebljala ni grama. Vazem se skoro svako jutro, i uglavnom je to oko 61.5 kg, 0.1 manje-vise, nista se bitno ne mjenja, mada jedem sve sto mi dodje pod ruku, stvarno nemam problem s tim. cak sam i stomacic malo pocela dobivati, ali nista od kilograma. je li to normalno? valjda cu se uskoro poceti debljati