Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam 14.sedmica i u minusu sam 1,5 kg ...al sad ću ja da krenem
mimi meni se znalo desiti da od vaganja do vaganja dobijem tri kile a onda sam skontala da to ima veze sa stolicom naime cim bi ona zakazala dan dva meni vaga ide gore posle toga uvijek bude kila manje ,pusti ti salate i tebi i bebi treba kvalitetne hrane jedi sto volis ali u manjim kolicinama i pij dosta tekucine,i kreci se...sretno
vidis moglo bi biti i do toga, nije mi naumpalo..u to vrijeme sam imala problema sa tim hehe hvala :D vidjet cemo sta ce biti na pregledu :)
eh evo i update od juce. dakle 21 prva semica +7 :( blago meni do kraja trudnoce cu biti mali tenk moram skontati nesto da jedem da me zasiti a ne deblja..jer sam stalno gladna..pa me to ubi u pojam
eh evo i update od juce. dakle 21 prva semica +7 :( blago meni do kraja trudnoce cu biti mali tenk moram skontati nesto da jedem da me zasiti a ne deblja..jer sam stalno gladna..pa me to ubi u pojam
Nemoj da se sikiras radi kilaze, uzivaj u trudnoći i jedi sto ti se prohtje...Nemoj da se sad lomis oko toga sta pojesti....Kilaza se skine uz malo truda posle porođaja...Ne brini se, hrani se zdravo, dosta voća, povrća i uvedi i žitarice...Izbjegavaj masno jer odnjega beba nema koristi....Vitamini su za bebu najvazniji...Eto toliko i tih 7 kg nije uopšte puno...
eh evo i upd_ate od juce. dakle 21 prva semica +7 :( blago meni do kraja trudnoce cu biti mali tenk moram skontati nesto da jedem da me zasiti a ne deblja..jer sam stalno gladna..pa me to ubi u pojam
Nemoj se opterecivati uopste. Ne mora znaciti da ces dobiti jos puno. Ja u prosloj trudnoci u 8 i 9 nista dobila nisam, cak sam bila laksa za 1 kg :) Mozda jos par kilica dobijes i budes stala. Ide sezona dobrog voca i povrca pa opleti :))) I nije ti puno 7 kg uopste :)
< Poruku je uredio medic slatki -- 21.5.2013 13:47:47 >
Ne opterecuj se kilama sad. Ja sam prvu trudnocu zapocela sa 83 kg, ukupno dobila 14 kg. Brzo nakon poroda je otislo haman 10kg. Ostatak sam pracenjem ishrane, dojenjem i vjezbanjem skinula i spala na 75kg...Ne brini sad o kilazi, preporucujem ti da jedes raznovrsnije, u manjim obrocima, svaka 3-4 sata i naravno ako mozes da se kreces..Vidjet ces sve ce to otici..
joj hvala vam, nije me sad doktorica ruzila, jest natuknula kako bi bilo bolje da nisam zbog leđa i da bi trebala malo usporiti...i onda "dobronamjerni" savjeti uh puno si se udebljala nemoj da svasta jedes pazi...ko da ja to ne znam ...tacno od juce nemam apetita caka je sto stvarno jesam gladna...kontam da nije od prenatala il necega. fakat mi nije jasno. zaboli me zeludac od gladi i sta cu onda uzmem jedem. al eto sto kazete ide vrijeme voca i povrca pa vidjet cemo ..mozda i ko sto medic slatki rece stanem ko zna. vidjeh da je neko ngdjr napisao da tamani tresnje .. bit ce da cu i ja poceti hehehe :) za skidanje poslije...sad se bas selimo iz ravnice u brdo :P pa cu akd beba dođe kolica i uzbrdo nizbro dok ne sleti hehehe
Ma da Bog da ja imala 100 kg samo da sve bude kako treba do kraja, i naravno s da sve prođe kako treba! Nemojte da vam kilaža pravi problem, ako ga već nema ni u čemu drugom. Pozdrav svima!
Nismo svi istog metabolizma. Ja sam sklona debljanju u T a mimo trudnoce lahko odrzavam kg.
Uvijek sam imala 75 kg kao cura jer sam I povisoka al lijepe gradje tj nisam ravna te kg mi super stoje. Prije prve T dobijem 5kg tako da sam zatrudnila s 80 udebljala ae 17kg do kraja.
Iz bolnice izadjem s 85 I onda smrsam jos 12kg uz malo vjezbica I zdravu ishranu
Ovaj put zatrudnim sa 74kg. Eh sad mi se nedavno desilo da sam za samo sedam dana dobila preko kilu I pol. Ne prejedam se al imam obrok vise I ne cuvam se slatka al opet kila I pol....uh strasno..mislim da mi se metabolizam jako usporio u T
Ja sam na negdje do 6 mj povracala sve zivo, ali sam se ipak uspjela udebljati nekih 5-6 kg I bas sam mislila da cu biti ko bombica do kraja trudnoce, pa nista..prestale mucnine i povracanje, nastavila jesti kao i inace, normalno i do kraja bila ukupno 12 kg. Sve otislo bez problema, ali kao sto zene kazu najbitnije je da je beba ok..a ostalo ce doci na svoje!
caka je sto stvarno jesam gladna...kontam da nije od prenatala il necega. fakat mi nije jasno. zaboli me zeludac od gladi i sta cu onda uzmem jedem. al eto sto kazete ide vrijeme voca i povrca pa vidjet cemo ..mozda i ko sto medic slatki rece stanem ko zna. vidjeh da je neko ngdjr napisao da tamani tresnje .. bit ce da cu i ja poceti hehehe :) za skidanje poslije...sad se bas selimo iz ravnice u brdo :P pa cu akd beba dođe kolica i uzbrdo nizbro dok ne sleti hehehe
i kod mene je ovako bilo do nedavno....cesto sam bila gladna i bas me kao zeludac zaboli i ja sam kad sam god osjetila glad malo jela ....medjutim zadnjih par dana ne osjecam glad uopste....jedem jer eto kontam vrijeme je dorucku ili rucku....pojedes voca.....sad su tu i krastavice i paradajz pa sa pavlakom extra..da ublazis glad a ne deblja a pogotovo sto sad ide sezona raznog voca. Bitno je da su bebare OK
13.09.2012.u 21:12h---na svijet je doslo moje malo sunce-najveca radost u mom zivotu-
Ovo sam mogla pisat i na temi " Sretna sam jer ... " ali mogu se i ovdje pohvalit da se konaacno ona odvratna vaga kod moje doktorice pokvarila Pokazuje mi da sam se udebljala samo 12 kg, a ja se nisam toliko ni u sretne dane 5 mjeseca Vec sam pisala da sam standardno debeljuca uz trudnoce, trenutno sam u 35 nedelji i jedno 20- tak, tacnije 22 kg u plusu Osjecam se dobro, aktivna sam sem tako, moram biti jer imam jos 2 male djece, a opet se kg gomilaju. Sad se vise i ne zamaram oko toga, molim Boga da sve prodje kako treba sa porodom i da rodim zdravu i zivu bebicu, a kilogrami ce sami spasti, jer koliko god se trudili ipak sam ja tvrdoglavija kad ih se rijesim kutarisati
ma sto kazete neka su bebare dobro :D ja se zezam sa doktoricom reko jel ona debela? nije kaze ona je normalne tezine e reko to je vazno heheheh mama ce to vec spustiti :D cudno je to stvarno nisam mislila da cu se zamarati kilama u trudnoci, al eto desi se hvala vam drage moje, super ste