|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  207 208 [209] 210 211   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mršajmo zajedno !
11.5.2013 10:48:43   
bebaa

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

IZVORNA PORUKA: bebaa

IZVORNA PORUKA: bebaa

67,9....ne predajem se do daljnjeg...user posted image

67,6....nije mi valjala baterija....ovo je novo stanje...

Mozda i isla u wc u medjuvremenu user posted image

Kod mene opet samo -100gr, user posted image user posted image Sinoc bila u shopingu i kupila stosta, a vidim da bi mi puno ljepse stajalo da nema stomaka user posted image Tako da, krajnje je vrijeme da nastavim da budem "fina" user posted image

biće da je ovo...jer i jutros sam isto uradila prije i poslije se vagala...drastična razlika u minusu...user posted image user posted image user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 5201
11.5.2013 13:47:19   
MicoTico
Hej mršavice moje!
Kod mene 59,5. Znači, više za 500 g, ali dobila sam juče i baš sam onako napuhana, pa se nadam možda i nije realno stanje.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 5202
11.5.2013 13:50:45   
bebaa
i nije realno...ja sam baš pratila sad kad sam imala cijelo vrijeme u prva 3 dana pokazivalo mi 1 kg više...

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 5203
12.5.2013 20:04:25   
azra I ADI
Šta je ovo, cijeli vikend nigdje mršavica mojih...user posted image
Ja sam bila solidna, nisam puno brljala, sutra ću provjeriti kilažu.
Pozdrav

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 5204
12.5.2013 20:47:51   
MicoTico
Ja dobila u petak, ali još uvijek sam onako fuj, napuhana, samoj sebi sam grozna.
A i danas bili na nekom dj.rođendanu, pa sam malo ručkale torte, nije svaki dan, pa eto.
Brljavica sam ovaj vikend, eto.

(odgovor članu azra I ADI)
Neposredna veza do poruke: 5205
12.5.2013 20:47:58   
reallove
Hi..i ja sam dobra,nije lose,brljala sam malo preko vikenda,ali sam i vjezbala.
Ne znam ovo meni nesto sporo ide,nesto ne stimauser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu azra I ADI)
Neposredna veza do poruke: 5206
12.5.2013 20:51:09   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: reallove

Ma uvijek sporo ide kad je par kilica u pitanju. A i dobijaš na mišićima, a oni teži od sala, tako se ja uvijek tješimuser posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 5207
12.5.2013 20:56:22   
reallove

IZVORNA PORUKA: MicoTico

IZVORNA PORUKA: reallove

Ma uvijek sporo ide kad je par kilica u pitanju. A i dobijaš na mišićima, a oni teži od sala, tako se ja uvijek tješimuser posted image

I mene si utjesilauser posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 5208
13.5.2013 8:51:25   
kaktuscic
Joj ja sam gtov odustala! Dzaba sam gladna :((( Nista se ne topi, ili mi valja krenuti sa vjezbom ili cu haman ostati debelauser posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 5209
13.5.2013 8:58:15   
bebaa
ma ista sam ti...doduše ja ne gladujem ali ni nepijem vodu skoro nikako...evo sam nasula veliku čašu od pola litre da s enatjeram popiti bar do podneva...user posted image

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 5210
13.5.2013 9:10:21   
kaktuscic
Ma nisam ni ja bas gladna da ne mogu izdrzati, copkam sve po malo, ali mi dosadilo odustajati od svega, a pomaka nema, navece jabuku pred spavanje pojedem, ona me jos vise izgladni... Popijem vode dovoljno, po litar i po, vala ne mogu vise kad sam gladna, da se najedem mogla bih i vode. Probat cu jos do petka, nadam se da cu makar pola kg izgubiti, ako motiv ne izgubim user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 5211
13.5.2013 9:24:54   
bebaa
baš si ti optimista...čuj pola kg...ma biću sretna ako smršam 200 gr. a da se ne vrate u roku 24 sata...user posted image

Neposredna veza do poruke: 5212
13.5.2013 10:06:23   
kaktuscic
Ovo nema veze s mojim optimiznom user posted image U petak ce biti dvije sedmice kako sam krenula sa mrsanjem na ovaj nacin, ako za dvije sedmice ne uspijem izgubiti pola kg (sto bi znacilo za mjesec dana 1 kg) onda nesto ne stima, ili moram na neku dijetu ili na vjezbanje. 200 gr nije nista, to se izgubi na wc-u... tako da ispd pola kg nista ne racunam.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 5213
13.5.2013 10:10:51   
bebaa
joj baš sam mahnita ali ti moram priznati da se vagam od neki danm isključivo nakon wc-a...bude mi lakše duši...user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 5214
13.5.2013 10:27:10   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Ovo nema veze s mojim optimiznom user posted image U petak ce biti dvije sedmice kako sam krenula sa mrsanjem na ovaj nacin, ako za dvije sedmice ne uspijem izgubiti pola kg (sto bi znacilo za mjesec dana 1 kg) onda nesto ne stima, ili moram na neku dijetu ili na vjezbanje. 200 gr nije nista, to se izgubi na wc-u... tako da ispd pola kg nista ne racunam.

i ja te grame ne pratimuser posted image .danas ću se vagati pa javim

Neposredna veza do poruke: 5215
13.5.2013 10:37:23   
Lejla Ka
Od kad sam vam se javila u petak dvije kile su dole na vagi.
Super sam zadovoljna. Meni mjesečev post stvarno pokrene stvari kad zaštopa kilaža.
U glavnom nije neka konkretna dijeta, kombinacija stvari koje sam do sad čitala. Osnovno što mislim da mi pomaže je OBAVEZAN doručak bogat proteinima. Znači nema vrdanja prvo kafa ovo ono. Prvo se nešto pojede sa mesom ili makar čaša jogurta (kad idem na posao to mi najpraktičnije). Onda svakako kafu malo pomjerim, pa me kafa još zasiti. Ako obilnije doručkujem onda mi haman ništa ne zatreba do ručka, ako pojedem jogurt nešto jedem još ali manje. Ovo sam uvela po principu hrono-ishrane koja zagovara kombinovanje različitih namirnica samo u prijepodnevnim satima jer je tijelo tad spremno na sve probavne procese, a nakon 15 sati kreće umirivanje. Također se trudim da nakon 18h opet primjenim "mjesečev post" user posted image samo vode, ne ide baš lahko. Moj je organizam sad u nekom ritmu "iza 18 bih mogla jest šta god hoćeš, a ništa mi se ne da radit", idealno bi naravno bilo obrnuto user posted image .

U glavnom ide polako, a gubitak me svakako motiviše za dalje. I naravno kad dođem ovdje pa vas čitam i podnesem nekom detaljni izvještaj (makar me i ne pročitate, što vam od srca preporučujem user posted image ) puno znači.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 5216
13.5.2013 10:48:32   
canim
jutric ...

ja napisala poruku i nije mi prosla user posted image

kaktuscic, ako si zaista pazila na ishranu jela u odredjenim razmacima od 3-4h i pila vode od 1,5-2 L onda nema sansi da ode samo 200 gr.

najbolje je da pocinjes zapisivati, jer nam se cesto desi da recimo razmak izmedju obroka bude veci pa onda za jedan obrok pojedemo vise ili eventualno jedemo jako malo sto dovodi do toga da se uspori metabolizam i nazalost iako smo non stop gladni vaga ne pokazuje nikakve minuse.

npr
10h 1 kriska hljeba, namaz, caj, sir, salata......
13h pola porcije buranije i pola porcije rize.
16h 2 jabuke i kafa
19h pun tanjir supe i casa jogurta

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 5217
13.5.2013 10:53:09   
canim
lejla user posted image

ja se u potpunosti slazem s tobom, dorucak je najbitniji obrok dana !

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 5218
13.5.2013 11:21:57   
kaktuscic

IZVORNA PORUKA: canim

jutric ...

ja napisala poruku i nije mi prosla user posted image

kaktuscic, ako si zaista pazila na ishranu jela u odredjenim razmacima od 3-4h i pila vode od 1,5-2 L onda nema sansi da ode samo 200 gr.

najbolje je da pocinjes zapisivati, jer nam se cesto desi da recimo razmak izmedju obroka bude veci pa onda za jedan obrok pojedemo vise ili eventualno jedemo jako malo sto dovodi do toga da se uspori metabolizam i nazalost iako smo non stop gladni vaga ne pokazuje nikakve minuse.

npr
10h 1 kriska hljeba, namaz, caj, sir, salata......
13h pola porcije buranije i pola porcije rize.
16h 2 jabuke i kafa
19h pun tanjir supe i casa jogurta

Pa tacno su pocet zapisivat. Ali nisam bas jela kao na ovom primjeru, mislim da ne bih mogla izdrzati, ok je sve samo sam sigurno svaki dan imala jos nesto za gricnuti (krofnicu, kiflicu...) Bilo je dana kad sam bas osjecala glad, jer sam jela premalo, ali je bilo dana i kad sam pojela 2 reda cokolade, ili komad torte. Na ovaj nacin ja sam u proslm mjesecu izgubila 4 kg, a sad nece dalje... Valjda te pocetne kg idu lakse. Sad cu pocet zapisivat. I ja pijem dvije do tri kafe dnevno, normalno zasladjene...

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 5219
13.5.2013 11:23:54   
kaktuscic
A ja svako jutro popijem kafu i odma poslije kafe dorucak. Znaci i ovu dugogodisnju naviku valja mijenjati...

Neposredna veza do poruke: 5220
13.5.2013 11:46:20   
reallove
Dan zene..i ja sam skoro odustalauser posted image .. Ja jedem cesce,manje obroke,rekoh i to da probam..jutros doruckovala,sad sam evo na traci, "gnjavim" evo vec pola sata..valjda ce biti kakvog hajra ..slatko sam pocela sanjati,sinoc gledala na tv-u torte ali ono ledene,sladoled,pa sam onda sanjala jednu takvuuser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 5221
13.5.2013 11:47:06   
canim
Jako je bitan razmak izmedju obroka, jer na taj nacin damo organizmu vremena da svari hranu, dakle i kafe kad pijes gledaj da ih pijes u vrijeme uzine npr kafa + neko svjeze ili suseno voce i slicno.

Slatkise jedi ujutro kad ti je metabolizam najbrzi ali ne bas svaki dan, sto se tice slatke kafe ja tu ne vidim problem, i ja tako pijem.

Neposredna veza do poruke: 5222
13.5.2013 11:53:46   
canim
http://malezensketeme.com/njega-i-zdravlje/zdrava-ishrana/savjeti-za-brzo-mrsavljenje/

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 5223
13.5.2013 12:09:52   
Lejla Ka
kaktuscic način probavljanja hrane je takav da svako uzimanje hrane potiče organizam prvo na skladištenje. Znači jedeš, variš, skladištiš. Kad prođe to vrijeme počinješ da trošiš. Ako u trenutku kad počinje trošenje ti uzmeš grickalicu prekineš proces trošenja i opet skladištiš. Razmak između obroka po dr. Ani Grifin (čini mi se da se tako preziva, ona propagira hrono ishranu, po meni logičnu ali preisključivu za moje stavove user posted image ) mora biti najmanje 4 sata da bi se stigli pokrenuti procesi oslobađanja sladištenih masti iz masnih ćelija. Ako jedeš stalno nešto ti samo skladištiš. To su ti oni: ma ja ne jedem skoro ništa, samo gricnem po mrvu tamo vamo. Kaže pomenuta dr. da je haman svejedno (e tu se ja baš i ne slažem) da li uzmeš komad hljeba ili lisku salate kad si prekinula proces oslobađanja skladištene energije i započela opet skladištiti.

Znači u globalu, grickalice za prekidanje gladi (i pauze između obroka) su smrt svakog pokušaja mršanja.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 5224
13.5.2013 13:02:15   
Daliyah92
IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Ma kako nije nista 200 gr, eto i sama gore pises pola kg za 2 sedmice a to je nesto preko 200 gr sedmicno. I moras se vagati svako jutro poslije wc-a, na istom mjestu, sa sto manje odjece, i da prije toga nisi nista ni jela ni pila. Obavezno tako, drugacije ne mozes znati koliko gubis i je li uopste gubis ista. I pisi sebi sve sto jedes i pijes pa vidi gdje grijesis. I ja sam sve pisala jedno vrijeme, i u koliko sati. Pomoglo mi je dosta.

Od petka sam bila izgubila 500 gr, i sve pokvarim sinoc, najedem se (oko 19h) i jos pred spavanje pojedem pola kriske torte user posted image Bas mi je krivo. A dosao mi i brat u posjetu i donio mi puno orio keksica a ja ih ne mogu samo gledati user posted image A nadam se ipak nekom minusu, do petka user posted image

< Poruku je uredio Daliyah92 -- 13.5.2013 13:03:27 >

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

Neposredna veza do poruke: 5225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  207 208 [209] 210 211   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  207 208 [209] 210 211   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *