|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  257 258 [259] 260 261   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
26.4.2013 11:39:47   
Hanady RR
Vidi sad...
nađemo način da zatalasamo ovo i neće niko da mi se javiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6451
26.4.2013 11:50:52   
Hanady RR
ajmeeeeeeeeeuser posted image

dajte žene...dođu vam kući snime kratku izjavu...
u okviru te uzjave obavezno spomenete ovo bezobrazno kašnjenje nakada od ...nezaposlena nam treba je r je još'' tužnije'' da 120 Km kasni ovoliko...
da rigneraja forum ima mnogo članica porodilja i one koje će to ubrzo biti i da smo došle u sitiaciju da razmišljamo o protestima sa bebama za 120 Km...zar smo to zslužile...

hajte žene...
da zatalasamo da nakade pošalju prije prvog maja...
pa da šaljemo pismene zahtjeve da se uzozbilje više

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 6452
26.4.2013 11:59:03   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Vidi sad...
nađemo način da zatalasamo ovo i neće niko da mi se javiuser posted image

ne znam samo što se ti "bacaš" oko ovih stvari?! neka talasa kome treba...ovdje je to uvijek ovako....samo što rat ne izbije. na tastaturama smo najjače na svijetu a kada treba nešto konkretno onda bude "hajte vi, eto mene, stići ću vas"...

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 6453
26.4.2013 12:06:11   
chuci
ja zaposlena ali niisam ni talasala nit bih išla na ulicu.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 6454
26.4.2013 12:11:51   
mamina princeza
Hanady je uvijek bila vrlo aktivn na ovoj temi pruzala info i pomoc hljadu puta i ja sam joj recimo uvijek bila zahvalna ovdje .. i vjerovatno jos mnogo zena....

ja sam zaposlena ... ne upadam u to ... ja bih izasla na ulicu ako bi bio skupni protest . i da sam nezaposlena tesko bih ko pojedinac u medije . nisam za toga nikako :) dakle , ja nisma recimo primila 13 naknadu... zaposlena sam i taj iznos mi recimo dosta znaci al eto nisam bez njega "gotova" snasla samse .. al ima ljudi koji ne rade i koji su u drugacijojj situaciji njima se ukida nekoliko mjeseci po 200 KM. to je jos gore... i zbog toga bih ja ucinila nesto kad bi mogla... pa vjerovatno zato i Hanady. javice ti s ehanady neko ko zna Fatmu ili nekog slicnog nadam se sto prije ....

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 6455
26.4.2013 12:14:21   
Hanady RR
ma nema frke...
usko nam je vrijeme...
ja sma zaista zdušno da se ovo pomjeri sa mrtve tačke...stavro je tuga tuga da ''molimo'' da donesu ženama 120 KM u mjesecu koje im zakonom sljeduju :(((
ako s eko javi...ja sam on line ...
pratim...ako ne ide prilog bez nas...
šta ću...
kasno se i novinarka javila istina :((((

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 6456
26.4.2013 12:16:15   
animagical
pa pitaj mimy, one je nezaposlena a beba joj ima manje od godine

Neposredna veza do poruke: 6457
26.4.2013 12:22:00   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: animagical

upravo završila razgovor sa njom ...
nažalost nije spremna za javnost

i to moramo poštivati

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 6458
26.4.2013 12:23:14   
Hanady RR
pazite nešto ja zaposlene nisma namjerno uvodila u priču...
moramo znati d ajavni istupi mogu povrijediti i poslodvac...
bez obzira što nebi na njega zakukala porodilja...
taj rizik ne bih preuzela ni slučajno

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 6459
26.4.2013 12:32:50   
animagical

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: animagical

upravo završila razgovor sa njom ...
nažalost nije spremna za javnost

i to moramo poštivati

pitaj na temi bebe do 1 rodjendana?

Neposredna veza do poruke: 6460
26.4.2013 12:59:32   
aazra
Ja odavno cekam proteste u nasem gradu user posted image , mene cudi sto povrh svega sto se desava pocevsi od gradskog prevoza, u prosvjeti kasne plate, ovi po institucijama sebi povecavaju plaće svako malo, niko ne protestuje user posted image

Naravno, ovdje je rijec o porodiljama...ma, i tu bi se ja nasla user posted image

A ovo za televiziju mozda je doslo u pogresno vrijeme, vidite da slabo ikog ima u Sarajevu...user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 26.4.2013 13:00:37 >

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 6461
26.4.2013 15:58:17   
jasmiiiiiina
drage moje,samo nas posmatram,danima nema nikoga na forumu. Malo se zatalasalo oko 20tog,i opet ce oko prvog,i onda opet nista. Ja sam spremna izaci sa bebom pred kanton,najvise zbog naknade,ali nista od nas zena. Bas sam rezocarana u nas sve,svi smo se pomirili sa situacijom,i venemo.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 6462
26.4.2013 16:08:15   
bebaa
nipošto se nisam pomirila sa situacijom...jako sam razočarana ali nisam osoba koja se voli exponirati a naročito u medijima...i uz to sam zaposlena majka na porodiljskom i sto reče hanady nije ferprema špposlodavcima...a i ja bi išla pred kanton...a šta imamo od toga ...oni su navikli da im se raja okuplja pod prozorima...i mislite da bi bebe nešto promjenile...ne vjerujem...
a hanady tebi svaka čast što se zalažeš i za one koji ti uopšte ne bi trebali biti na pameti pored svih tvojih obaveza,zdravlja i djece...to samo potvrđuje koliko humanosti u tebi ima a ako se kome to ne sviđa ili je ljubomoran na tvoju sposobnost ma pusti...ti si nama ovdje zakon...user posted image user posted image user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu jasmiiiiiina)
Neposredna veza do poruke: 6463
26.4.2013 16:53:06   
Nane2012
Kada je snimanje ? Ja hocu ,ali sam nazad tek iza 1. maja -po svemu sudeci.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 6464
26.4.2013 16:56:45   
Nane2012
PS: ako se krene na izmjene ili dopune zakona i polozaja porodilja / sto sam pisala sa EU institucijama: hoce li isto ovako biti, posto samnom na sastanak mora ici reprezentativan uzorak tj. 5 osoba razlicitog socio stanja ?

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6465
26.4.2013 22:42:48   
vil_dana
Nisam upucena o pomenutim izmjenama ili dopuni zakona i polozaju porodilja EU institucijama... ali cu se vrlo rado odazvati i prisustvovati sastanku. Samohrana sam mama i zaposlena.

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6466
27.4.2013 10:13:13   
mamich
Strasno...nista od naknade do daljnjeg....user posted image user posted image user posted image iz Min.finansija potvrdjeno da ne ocekujemo uskoro,pitam dali to znaci da ovog puta nece biti ni oko 5 maja ma kao budite sretni ako uopce bude do kraja maja,ja sam u sokuuuuuser posted image

Sin srece i radosti u nas zivot stigao 07.10.2008.
Jos jedan mamin princ upotpunio nasu srecu 05.08.2012.

(odgovor članu vil_dana)
Neposredna veza do poruke: 6467
27.4.2013 23:18:04   
srećicaa
Evo ja ponavljam ukoliko budu protesti dolazim sa bebom, iako sam ja porodilja od prije 40 dana i nisam još ni rješenje dobila user posted image , ukoliko treba podrška za sastanak evo prijavljujem se i ja-zaposlena majka koja je prije i u toku trudnoće bila na odgovornoj poziciji u firmi, upitan mi je ostanak u firmi čim se vratim na posao, a nažalost zbog problema na muževom poslu i neredovne porodiljne naknade koja je dovoljna za bebine potrebe, ali ne i za moje minimalne, te nezadovoljstva vlasnika firme mojim odsustvom moram se vratiti na posao već za manje od 3 mjeseca, a do tada već tražiti i rezervnu varijantu za posao, ukoliko vlasnici firme odluče da mi pod svaku cijenu nađu mogućnost za prekid ugovora koji je na neodređeno, ali oni to na jednostavan način mogu riješiti odlukom da sam "višak".

¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨*
Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno.
16.03.2013.

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6468
27.4.2013 23:19:16   
jasmiiiiiina
do 6tog se netrebamo nadati.,mozemo li se nekom udruzenju obratiti,da nas podrzi na protestima,da preko njih idemo? MOJE DRAGE ZENE,DAJTE DA SE POTRUDIMO DA NESTO PROMJENIMO.MISLIM DA TO MOZEMO,JOS AKO NAS MEDIJI PODRZE. Neke zene samo od ove naknade zive,pa bar zbog beba se hajmo udruziti. Ocekujem vasu podrsku

(odgovor članu mamich)
Neposredna veza do poruke: 6469
27.4.2013 23:37:15   
M kao Mama
kako je krenulo, još malo pa ćemo biti sredne kad god da nam posštar pozovi, gledam jučer sipoviće 7 djece i kažu trebaju biti primjer, ma mislim svaka čast, al kako odhraniti toliku djecu,

(odgovor članu jasmiiiiiina)
Neposredna veza do poruke: 6470
28.4.2013 9:13:31   
Nane2012
Protestima ne mozemo nista napraviti osim da kupe socijalni mir na cca mjesec dana i opet ce sve po starom-sve to vidite iz dosadasnjih primjera .

Ono sto sam ja zamislila i gdje imamo sansi je izmjena i dopuna zakona , sa de trudnice/porodilje/mame stave u bolji polozaj , pop uzoru na zemlje EU - natalitet i zastita zene i majke.

Udruzenje koje zastupa majke i njihov interes ne postoji kod nas, ako bude bilo potrebe za njim ja cu ga osnovati ali na federalnom nivou , jer ako ovo budemo radile radit cemo za sve majke u BIH. Sve ovo je poveca akcija i moze potrajati ali su sanse da dobijemo ono sto zelimo , legalnim putem velike!

U nekim zemljama su se izborile za svoja prava tuzenjem drzave za nemar (predugo je da objesnjavam ) pa ako treba i u Strazbur.

Glavom kroz zid i protesti nisu rjesenje , jedino dug ali temeljit put nama i nasim kcerkama i sinovima moze osigurati pozitivan ishod.

Hebiga , moramo tako ako hocemo nesto promijeniti permanentno.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 6471
28.4.2013 16:27:24   
sprinter
treba nešto poduzeti na nivou Federacije.nedavno sam čula da u zapadno-herc.kantonu žene već mjesecima ništa ne dobivaju.u svim kantonima je katastrofa pa kad se već nešto čini,neka se čini za sve.ako ima iz drugih kantona članica neka napišu kakva je situacija s primanjima.

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6472
28.4.2013 18:21:11   
Nane2012
Tuzla , bihac , i generalno vecina van Sarajeva su u kriticnom stanju.

Ovo i jeste planirano za federalni nivo , kako sam navela.
Tek kada , u toku naredne sedmice , sobijemo vise informacija , tek onda ce se praviti strategija i vidjeti sta se stvarno moze napraviti,cilj je dugorocno rjesenje .

Ja imam kcerkicu i voljela bih da nju doceka puno bolje stanje , nije mi cilj postici nesto samo za ovu godinu u kojoj ja primam novac.

(odgovor članu sprinter)
Neposredna veza do poruke: 6473
28.4.2013 20:00:32   
Jajan
Ako bude potrebno evo i ja ću da idem na proteste. Ovo stvarno nema smisla! Ja sam majka koja ne radi, bebi je 2 mjeseca, dobili smo rjesenje ali pare još nikad.Da nisu u stanju isplatiti porodilje to mi nikad neće biti jasno, a imaju para za svoje plate i povišice i raznorazne gluposti , organizacije dočeka nove godine i sl.tome! Bože sačuvaj, ja sam totalno razočarana. Kad sam pročitala vijest o ukidanju naknade (13) nazovem ja iz bijesa upravu Grada Sarajeva i javi mi se neka gospođa, pitam je ja " zašto je to ukinuto i da je to sramota, na novorođenčadima da štede, umjesto da podstiču rađanje djece, jel" kaže ona meni cit: " a što je sramota, nije nikakva sramota to, meni je žao , nema para" E dabogda imali! Toliko user posted image

Neposredna veza do poruke: 6474
28.4.2013 22:59:53   
jasmiiiiiina
http://civilnidijalog.ba/vijesti/udru%C5%BEenje-vesta-podsje%C4%87-potrebu-rje%C5%A1avanja-problema-diskriminacije-majki-porodilja-bih

možda nam može pomoci

http://www.vesta.ba/bs/onamaima ovo udruženje

žene,one koje hoce da izadju na proteste ispred KS sa bebama neka mi posalju privatnu poruku,da nas saberem hahaha
poz

(odgovor članu Jajan)
Neposredna veza do poruke: 6475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  257 258 [259] 260 261   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  257 258 [259] 260 261   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *