Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ma čovjek iskopao negdje tu začkoljicu u zakonu i hladno mi dao otkaz! Nisam ni znala da to može tako, al hajd, valja mi se sad s njim boriti i dokazati da nije bilo prekršaja radne discipline....
Znači, moram biti sve do poroda u radnom odnosu pa da bih imala pravo na porodiljsku naknadu kao zaposlena? Ma da mi je i to barem izganjati, barem sa te strane da se malo smirim!
Ma draga on je morao navesti koja je to povreda radne dužnosti... zakon kaže da s emože bez poštivanja otkaznoga roka dati otkaz zbog teže povrede radne dužnosti ali to šta je teža povreda mora biti provedeno kroz pravilnik ili kolektivni ugovor...i disciplinska komisija jel kod vas postoji, imate li vijeće zaposlenika il sindikat...ne znam gdje radiš...
s moje tačke gledišta...ovako na pravu...bez informacija al uz predpostavku d anisi načinila povredu radne dužnosti ti njega možeš odrat sa dobrim advokatom.
My new baby, situacija je bila sljedeća: naručila sam neki kancelarijski materijal u vrijednosti 1500KM, direktor uredno potpisao narudžbenicu, kao i svaki put. Došla faktura za plaćanje, direktor kaže kako je nemoguće da je mom odjelu potrebno toliko kanc.materijala. Ja kažem, pročitali ste i potpisali narudžbenicu, samim tim se složili sa narudžbom. Odjednom je narudžbenica misteriozno nestala (i original i kopija) i mene su teretili za tih 1500KM. Ja otišla kod direktora i rekla mu kako je ovo prevara i da nikada neću platiti za nešto što nije moja niti greška niti propust. Sljedeći dan dobila sam rješenje o otkazu radi povrede radne dislipline zbog neprikladnog obraćanja direktoru!
Hanady, radim u većoj privatnoj firmi (neću da imenujem kojoj, radi procesa koji ću pokrenuti), u kojoj je konkurencija i podmetanje noge vrlo čest slučaj. Ali hajd znala sam se boriti s tim i od sebe za sve ove godine koje tu radim uspjela napraviti osobu koja daje neki doprinos... Nekome se svidjela moja pozicija, ni plata nije loša, tako da je neko to jedva dočekao!
My new baby, situacija je bila sljedeća: naručila sam neki kancelarijski materijal u vrijednosti 1500KM, direktor uredno potpisao narudžbenicu, kao i svaki put. Došla faktura za plaćanje, direktor kaže kako je nemoguće da je mom odjelu potrebno toliko kanc.materijala. Ja kažem, pročitali ste i potpisali narudžbenicu, samim tim se složili sa narudžbom. Odjednom je narudžbenica misteriozno nestala (i original i kopija) i mene su teretili za tih 1500KM. Ja otišla kod direktora i rekla mu kako je ovo prevara i da nikada neću platiti za nešto što nije moja niti greška niti propust. Sljedeći dan dobila sam rješenje o otkazu radi povrede radne dislipline zbog neprikladnog obraćanja direktoru!
ovo je smješno kome si poslala naridžbu, jesi li :) dalje ako imate odluku da nešto bez direktorskoga potpisa neće porći kao narudžba eto ti osnova je potpisao... nije nama ovo mjesto za temu...al ovako...donji je...ganjaj to isplati se... da dobiješ nadoknadu štete, povratak na posao, pa kad te vrati bolovanje otvori :)) pa sa bolovanja na porodiljko i onda traži sebi glavi selameta prije pobratka na posao jer znaš šta te čeka kad se vratiš
Vesela, ma ja sam trudna žena, pod hormonima, sve mi duplo teže pada nego ''običnim'' ženama, ali ipak nisam prešla granicu i nisam koristila ni uvrede ni povišen ton, nego se borila za svoje pravo! NEĆE mene niko optuživati ''na pravdi Boga''.
Neko iz moje službe je uzeo knjigu narudžbenica i iskinuo onaj zadnji list - fotokopiju narudžbenice, a original ja priheftala uz fakturu. I sad nema ni jednog ni drugog!
drage moje,danas se usvaja prijedlog budzeta grada,jos jedan bezuspjesan pokusaj da se borimo za svoja prava. Zao mi je trudnica kojima je to bas potrebno. Drage moje jos malo pa ce nam naknada kasniti 2 mjeseca,a mi cemo ovdje caskati. Hanady da li si poslala te dopise u ponedjeljak?ima li odgovora?
drage moje,danas se usvaja prijedlog budzeta grada,jos jedan bezuspjesan pokusaj da se borimo za svoja prava. Zao mi je trudnica kojima je to bas potrebno. Drage moje jos malo pa ce nam naknada kasniti 2 mjeseca,a mi cemo ovdje caskati. Hanady da li si poslala te dopise u ponedjeljak?ima li odgovora?
da...poslala upit kao stanovnica sarajeva i kantona sarajveo i dobila odgovore koje sma vam uredno sročila na stranicu prije... ukida se gradska , to je u planu... dal će opozicija danas djelovati na to i moći vdijet ćemo... odnove da tražimo d aje vrate nemamo...sem da idemo i molimo za dorbu volju opet...al para nemaju budžet je prazan nažalost...ne mogu nam obećati što ne mogu platiti... a kanton obećava ubrzanje osplata i povratak na staru dinamiku isplata... et o ako s ene dei tu možemo zahtjevati poštivanje zakona koji su na snazi i dinamiku isplata vezati za datum...tu imamo porstora za akciju
Hanady, nije politika firme da nabavka ide isključivo sa potpisom direktora, nego ja to radim, jer nisam htjela da me boli glava, jer su nekada jako visoki iznosi u pitanju (ne samo kancelarijskog materijala). Firma od koje naručujemo kanc.materijal nema fax, tako da im ja narudžbu iščitam preko telefona...nemam nikakav pisani trag o narudžbi. NAŽALOST!!!!!
Ma mozgali su mjesec i po dana (možda i više) kako da me nogiraju i našli su evo ovo rješenje.
Odmah sam juče prikupila sve fakture i ponijela kući knjigu narudžbenica, da to priložim kao dokaz.
Potrudit ću se da ovo istjeram do kraja sa advokatom, a onda iskoristiti porodiljsko i što kažeš, tražiti sebi selameta negdje drugo!
Ne mogu da vjerujem da mi se ovo dešava!!!! Ne prestajem plakati...
Hanady, nije politika firme da nabavka ide isključivo sa potpisom direktora, nego ja to radim, jer nisam htjela da me boli glava, jer su nekada jako visoki iznosi u pitanju (ne samo kancelarijskog materijala). Firma od koje naručujemo kanc.materijal nema fax, tako da im ja narudžbu iščitam preko telefona...nemam nikakav pisani trag o narudžbi. NAŽALOST!!!!!
Ma mozgali su mjesec i po dana (možda i više) kako da me nogiraju i našli su evo ovo rješenje.
Odmah sam juče prikupila sve fakture i ponijela kući knjigu narudžbenica, da to priložim kao dokaz.
Potrudit ću se da ovo istjeram do kraja sa advokatom, a onda iskoristiti porodiljsko i što kažeš, tražiti sebi selameta negdje drugo!
Ne mogu da vjerujem da mi se ovo dešava!!!! Ne prestajem plakati...
ma nemoj plakatiiiiiiiiiiiiiiiiii molim te... gamad jedna...al im ga zabij :)))) mislim ženo nema šanse da je to teža povreda radne dužnosti obraćanje dikrektoru...trudna si, broj naruždbenice jel numerisan, gdje je to, kod koga, ma naće se... hejjjjjjjj vjeruj mi...smao uzmi advokata...i nemoj plakat... ma dobar advokat će ti i štetu namirit za stres
neka inspekcija traži broj priznanice...vidjet ćeš kako će isplivati niodkuda...joj stvarni šta ljudi rade pa imaju li oni imalo duše... ima li kakvih inf. za naknadu...kad će više...bankrotirat ćemo...
kula sve što možeš kopirati, a da ne vide, kopiraj i ponesi, ali nemoj originale nositi kući. I da nije ovakav situacija za to bi te mogli teretiti. Dalje sistem naručivanja preko narudžbenice se ukinuo čini mi se 2007. tako da je svako prihvatanje ponude, plaćanje i sl. smatra se saglasnim (ovo bi ti išlo u korist uz pretpostavku da ti nisi registrovana kao potpisnik u banci??). Nadam se da ćeš izganjati to sve do kraja. Samo čuvaj svoje živce i što manje stresa radi svoje bebice. Sve se dešava sa razlogom i nikada ne znaš u čemu je hajr. Možda bi se tako zadržala u toj firmi, gdje očito nije zdrava atmosfera, a možda te poslije tvoje bebice čeka neki lijepi posa. Mazi pupu i čuvaj se.
KULA - bila sam u istoj situaciji ! 3700 KM!!! ja sam kopiju uplata/isplata - ganjala preko banke u kojoj sam izvrsila isplatu,oni je moraju dati i to bilo koji sluzbenik kome se obratis ,da ne spominjem menadzere .... sve gdje su pare u pitanju mora biti potpisano. II. fakturu o isporucenoj robi i potraznji iste sam dobila od firme zaa kanc.materijal od koje sam narucivala : "ta potvrda mi je potrebna zbog sudskog procesa , te ako mi ne izadjete u sustret bicu primorana inspekcijom i sudom traziti istu,oprostite mi molim vas , nikoga ne bih zeljela dovesti u polozaj da gubi posao , ali moj je zivot u pitanju, ja sam primorana"
pa da vidis kako nicu i sati u kojima je izvrsena uplata :) mene je advokat savjetovao da ukoliko mi doticna firma kaze da to nije kod njih da im skrenem paznju da se porijeklo robe vidi iz bar koda koji sud moze uzeti u dokaze , a da ce svakako prekopati firmo , da ti nisi obavezna imati uzorak....
sta da ti kazem , oderala sam kozu privatnoj firmi,toliko uvezanoj da ne smijem ni navoditi funkciju "kucnih prijatelja" a sada ih tuzim za psihicko zlostavljanje jer zbog njih i stresa na radnom mjestu nisam mogla zatrudniti dugo ...
eto<<:
@ ostale:
dosla sam u posjed nekoliko adresa , OHR i sl. koje bi mogle uticati na nasu situaciju , kao sto prije navedoh "zasticene skupine" , te me je jedan od zvanicnika gledao kao tele u nevjerici da je trenutno stanje , nase stvarno stanje i da je to nemoguce . Kada sam pred njim i prevodiocem mu nazvala opstinu , grad i kanton i covjek cuo svojim usima , otvorise nam se velika vrata .
Da cakulamo o opcijama na nekom sledecem bazaru ???
jutros je na jutarnjem programu ks bio intervje sa presj. Gradskog vijeca,kaze para nema,imaju sastanak sa nacelnicima ove 4 opstine i kantonom da im izadju u susret. Kaze da ni jedna stranka nije ulozila amandman po ovom pitanju. Toliko ukratko,a minist. u KS je rekao da ce i dalje kasniti naknade jer para nema,kanton je 120 miliona u minusu,dok se nabere.
i znači tako...nema porodiljama para...ma ja šta će nama ...bebe mogu od have zivjeti ionako se zagovara da djeca manje jedu zbog pojave pretilosti...e pa evo im načina da djecu drže na dijeti...da bog da im za lijeka zatrebalo...prokleti bili svi od reda sto sjede u tim finim stolicama...a i djeci im za hljeba zatrebalo ko i bebama za hranu...mrzim kletve ali su ovo debelo zaslužili...
HITNO jel ima neko broj telefona naše Fatme koja je gostovala na PINKU nedavno u zabranjenom forumu
ili da mi s ejavi neko drugi trebam porodilju nezapolenu koja nažalost neće imati priliku primiti nakandu od gradske uprave...
a razlog... snima se prilog za BHT...i krtak izjava žene sa našega foruma je potrebna...
< Poruku je uredio Hanady RR -- 26.4.2013 11:37:08 >