|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
13.4.2013 15:13:29   
drznica
Ovaj moj je bas strasljivko,zato bih isla na totalnu.
Hvala vam na brzim odgovorima user posted image

Uspjeh je ujutro buditi se pored dva muškarca! Jedan kaže :"Dobro jutro draga", a drugi kaže :" Dobro jutro mama"

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2551
13.4.2013 15:52:50   
beba bu
draga koka i po nerazumijem odakle mu tolika trauma mi smo našega sina u četvrtak osunetili kod doktora Gazića u lokalnoj anesteziji i nema nikakvih trauma noćas je spavao bolje nego kada nije bio osunećen a vašega je sigurno neko sunetijo ko nije bio toliko spretan ko doktor Gazić.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2552
13.4.2013 16:12:45   
koka i po
moguce...doduse sunetilli smo ga u kantonalnoj bolnici.
moje dijete je bilo modro oko noznih i rucnih zglobova.
jesu li ga vezali ili drzali ne znam ali ja bih svakako preporucila totalnu anesteziju

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu beba bu)
Neposredna veza do poruke: 2553
13.4.2013 16:16:25   
treće
moći će dragoj svaki dan cvijetić davatiuser posted image
IZVORNA PORUKA: elmaL

Mi smo jutros imali sunet, sve je dobro proslo, E je plakao dok je trajalo, vise sto ga drzimo svi tu i sto mora lezati nepomicno, cim je zavrsilo bio je ok. Meni je proslo bolje nego sam ocekivala, nije mi bilo strasno nimalo, nisam nista ni gledala, osim kad je zavrsilo sve i iznenadila sam se kako izgleda cuna, kao cvijetuser posted image

cim smo dosli kuci, on je ustao da hoda i plese, naravno pazimo ga non stop ga drzimo za ruku iako po kuci sam hoda inace, ali nas strah. ne place osim kad se piski malo vrisne i prestane i kad mu polijevamo kamilicom, valjda mu nelagodno dok je mokro na rani. dr nam je rekao da ispiremo hladnom kamilicom i dao nam antibiotik sirup neki da pije. ja sam mu sad stavila malo kantarionova ulja, vec smo mu dvije gaze promijenili, dva puta se kakio pa se malo uprljale.

nama nista dr nije rekao za kontroluuser posted image , da li se ide i nakon koliko dana?

i koliko treba da prodje ovaj bolni period kad ga bas trebamo paziti? da li konci sami spanuuser posted image

kontrola prema potrebi - u slučaju krvarenja, konci sami spadnu

ono žućkasto -skrama se ne čačka već se pere dječijim sapunom-pjenom
za 3 dana sve bude lakše
čestitamuser posted image

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 2554
13.4.2013 16:19:16   
treće
dr GAzić baš insistira na što labavijem držanju, mm je držao noge, ja ruke, ma čim smo ga digli sa stola prestao je plakati

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2555
13.4.2013 16:44:53   
beba bu
draga koka i po moguće je da su ga vezali jer mi smo u četvrtak sunetili djete koje ima 2 godine u lokalnoj kod doktora gazića i ništa nema modrica jer mm je držo noge a ja ruke tako da je sve ok prošlo a nipošto ga nebih samoga sa doktorima i sestrama a da ne uđem ja ili moj muž,zato si trebala ući sa njim da vidiš šta su mu radili.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2556
   RE: Sunet / cirkumcizija
13.4.2013 16:51:35   
beba bu
animagical lokalna anestezija se daje i djeci starijoj od godine dana pri sunetu mi smo u četvrtak osunetili djete u lokalnoj anesteziji a ima 2 godine i sunetijo ga je doktor Gazić,a ko je vama reko da se nemože osunetiti u lokalnoj to neznam

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2557
13.4.2013 16:58:52   
animagical

IZVORNA PORUKA: beba bu

animagical lokalna anestezija se daje i djeci starijoj od godine dana pri sunetu mi smo u četvrtak osunetili djete u lokalnoj anesteziji a ima 2 godine i sunetijo ga je doktor Gazić,a ko je vama reko da se nemože osunetiti u lokalnoj to neznam

mi smo sunetili u sanasi, nisu rekli da je nemoguce, nego da oni ne preporucuju, sto mi je i logicno. mi smo sunetili sa ravnih 6 mjeseci, pa o opstoj nisam morala ni razmisljati

(odgovor članu beba bu)
Neposredna veza do poruke: 2558
13.4.2013 17:01:33   
Full Moon
Ja sam sad u dilemi, lokalna kod gazica ili opca u sanasiuser posted image
Fakat cujem pozitivna iskustva za oba ljekara, jooooj, valja se nakaniti i odlucitiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2559
13.4.2013 17:04:41   
animagical
a koje dijete sunetis, bebo od 4mj ili veliko od 4 god? izvini, nisam upratila

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 2560
13.4.2013 17:15:40   
beba bu
sunetili sijete od 22 mijeseca još nema 2 godine i u četvrtak ga osunetili kod gazića u lokalnoj za 10 minutasunet bio gotov

< Poruku je uredio maja78 RR -- 13.4.2013 18:32:53 >

Neposredna veza do poruke: 2561
13.4.2013 17:20:43   
animagical
ma pitam full moonuser posted image

(odgovor članu beba bu)
Neposredna veza do poruke: 2562
13.4.2013 17:47:49   
koka i po

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: beba bu

mi smo sunetili u sanasi, nisu rekli da je nemoguce, nego da oni ne preporucuju, sto mi je i logicno. mi smo sunetili sa ravnih 6 mjeseci, pa o opstoj nisam morala ni razmisljati

moj S je imao sest mjeseci kada su ga sunetili pod lokalnom anestezijom .da sam bogdo zahtjevala totalnu bilo bi lakse i meni i njemu ali eto....meni su rekli da za totalnom nema potrebe.
ja bih svakoj majci preporucila da zahtjeva totalnu anesteziju.mom S.su penis usili koncima koji se ne resorbuju a nisu mi rekli.vjerovatno se dijete mnogo vrtilo tako da su mu zasjekli misic.dvadeset dana sam cekala da konci otpadnu i na kraju ih je hirurg izvadio.bili su dugi po deset centimetara.jedan je bio tako duboko u misicu da su ga jedva izvadili.....a meni je doslo da dokt.Hercegovcu oci izvadim radi toga.dvadeset dana konaca,upale,antibiotika...sreca pa nije doslo do sepse a ta je mogucnost bila vrlo vjerovatna.to je jedan od rizika suneta pod lokalnom anestezijom...dijete se puno vrti i moze doci do komplikacija prilikom zahvata,drugi rizik je przivljen sok i trauma koja ostaje duboko usadjena u djetetovoj psihi bez obzira sto je beba.moj S.se mjesecima budio sa kricima iz sna.nije dao promjeniti pelene niti prici donjem dijelu tijela.
eto majke pa vi odlucite koliko god je lokalna anestezija sigurnija i lako podnosljiva toliko i nije preporucljiva jer za sobom nosi niz rizika i ostecenja,sto fizickih sto mentalnih.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

Neposredna veza do poruke: 2563
13.4.2013 19:36:04   
Full Moon

IZVORNA PORUKA: animagical

a koje dijete sunetis, bebo od 4mj ili veliko od 4 god? izvini, nisam upratila

Velika je curauser posted image , malog bebacauser posted image

Neposredna veza do poruke: 2564
14.4.2013 0:55:10   
škorpija
ja sam UVIJEK za opštu anesteziju i to preporučujem tamo gdje se anestezija daje kratkotrajna s maskom (npr u sanasi) u državnim bolnicama mogu dati samo običnu dugotrajniju anesteziju, ali opet sto majki me je dosad ubjeđivalo da nema potrebe da opštom anestezijom, da to dijete ne boli itd. ali ja ostajem pri svom, nadam se da neću imati više muške djece, već curicu, ali ako bude - opet ode opšta anestezija

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 2565
15.4.2013 8:54:52   
Vinetu

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Ja sam sad u dilemi, lokalna kod gazica ili opca u sanasiuser posted image
Fakat cujem pozitivna iskustva za oba ljekara, jooooj, valja se nakaniti i odlucitiuser posted image

Full Moon, i mi planiramo uskoro malenog sunetiti... samo da završimo sa vakcinom u četvrtak, pa idemo u Sanasu. Neko mi reče da u SAnasi ne sunete dijete mlađe od 6 mjeseci... ali mislim da to nije tačno. Lično mislim da je kod ovako male bebice (kao što su tvoj i moj sin) bolje raditi lokalnu anesteziju).

Neposredna veza do poruke: 2566
15.4.2013 8:57:49   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: škorpija

ja sam UVIJEK za opštu anesteziju i to preporučujem tamo gdje se anestezija daje kratkotrajna s maskom (npr u sanasi) u državnim bolnicama mogu dati samo običnu dugotrajniju anesteziju, ali opet sto majki me je dosad ubjeđivalo da nema potrebe da opštom anestezijom, da to dijete ne boli itd. ali ja ostajem pri svom, nadam se da neću imati više muške djece, već curicu, ali ako bude - opet ode opšta anestezija

opsta anestezija je da ga uspavas je li ???

Ovako da ti ja kazem ako sada sunetis malog a on ej vidim stariji samo da ga uspavas pusti ti to , ja sam svog od 2.5 godine pod lokalnom uhhh djete se isprepadalo izvristalo mi se sokirali to je bila scena , i danas nakon 2 mjeseca on meni kaze NECU MAMA GAZE :( , tako da slusaj sebe.
ujedno smo sunetili i malca od 6 mjeseci i on je plakao a ko djete nece se smijati :))) ali kod njega nekako je dalkeo lakse bilo za ponjeti uhhh ja i sada ne vjerujem da sma ih osunetila Elhamdullilah da je proslo

< Poruku je uredio Mirkica -- 15.4.2013 9:00:40 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2567
15.4.2013 9:08:42   
assmiras
I nama je krajnje vrijeme da sunetimo malog, nekako bi rado prije prvog rodjendana :).

Nama je Dr. preporucila Dr. Dizdarevica na Grbavici. Ima li neko iskustva s njim? Kako citam svi se skoro odlucujete za Sanasu!
Ja samo kad pomislim na to, hvata me panika .... zato to jos nismo ni obavili user posted image

Naša malena je dosla 05.02.2010.,
Selma, mamino sunce.....

A nas drugi cvijet 15.05.2012......

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2568
15.4.2013 9:23:56   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: assmiras

I nama je krajnje vrijeme da sunetimo malog, nekako bi rado prije prvog rodjendana :).

Nama je Dr. preporucila Dr. Dizdarevica na Grbavici. Ima li neko iskustva s njim? Kako citam svi se skoro odlucujete za Sanasu!
Ja samo kad pomislim na to, hvata me panika .... zato to jos nismo ni obavili user posted image

sto prije to bolje , ako si vec odlucila ovako se samo zavlacis bice tesko i tebi i djetetu SRETNO

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu assmiras)
Neposredna veza do poruke: 2569
15.4.2013 9:46:19   
škorpija
mirkice mi smo hvala bogu to riješili kad je imao 11 mjeseciuser posted image , nego kažem zbog drugih majki, mi smo 5 dana ležali na koševu jer je ajdin morao pored suneta i operirariti nespuštene testise pa su ga svakako uspavali, i za to vrijeme ja sam se istramirala slušajući sunećenja sa lokalnoma anestezijom, to se radilo u prostotoriji koja ej samo kliznim vratima odvojena od odjela gdje leže bebe i djeca, mjesecima poslije sam u snu čula taj plač, i to je grozno što na koševu ne odvoje prostoriju za sunećenje, doduše ne znam kako je sad

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2570
15.4.2013 9:50:16   
bebaa

IZVORNA PORUKA: škorpija

mirkice mi smo hvala bogu to riješili kad je imao 11 mjeseciuser posted image , nego kažem zbog drugih majki, mi smo 5 dana ležali na koševu jer je ajdin morao pored suneta i operirariti nespuštene testise pa su ga svakako uspavali, i za to vrijeme ja sam se istramirala slušajući sunećenja sa lokalnoma anestezijom, to se radilo u prostotoriji koja ej samo kliznim vratima odvojena od odjela gdje leže bebe i djeca, mjesecima poslije sam u snu čula taj plač, i to je grozno što na koševu ne odvoje prostoriju za sunećenje, doduše ne znam kako je sad

mi smo bili u ambulanti dječije hirurgije i sve se obavilo u sobi za intervencije...

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2571
15.4.2013 10:01:29   
maja78 RR
Tema je sunet / cirkumcizija nebitno je iz kojeg razloga, ko i zasto. Ovdje se daju i traze konkretni savjeti, ostale rasprave na temama namjenjenim za to.

< Poruku je uredio maja78 RR -- 15.4.2013 10:07:21 >

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 2572
15.4.2013 10:02:58   
Vinetu

BTW, da li je tacno to da u Sanasi ne sunete djecu mladu od 6 mjeseci?

< Poruku je uredio maja78 RR -- 15.4.2013 10:05:37 >

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 2573
15.4.2013 10:06:43   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: Vinetu

to su promijenili unazad dvije - tri godine, prije je moglo i ranije.

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2574
15.4.2013 10:17:06   
Pikapolonica

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Jeste. Eventualno znaju sa 5-5,5 mjeseci, ako je dijete izrazito napredno za uzrast
(sto oni utvrde na pedijatrijskom pregledu).

The world is mine!
A. 21.08.2011.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *