|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
19.2.2013 23:23:12   
sreca 27
Zenicama koje uskoro idu u postupak zelim puno srece i da sto prije donju do cilja,onima koje su vec uspjele cestitam....znali iko sta je sa forumasice Adrie dokle li je stigla...???

Mrvica ljubavi i dobrote vrednije su od tovara blaga i brda mudrosti.

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1126
20.2.2013 8:40:05   
pahuljicamala
Amela RR mozda se i jesmo srele :) Ja sam se do sada sa suprugom skupa bavila potragom za najjeftinijim lijekovima. Nalaze cu pokusati uraditi u toku ove sedmice, ima ih puno.... :) da li ti mozda trebas raditi neke hormone u sklopu ovih nalaza? Da li ti je doktor rekao rade li se odreden dan ciklusa, ili nije vazno koji dan?
Sreca 27 i nedzla hvala mnogo na lijepim zeljamauser posted image I vama, kao i svim saborkama, mnogo srece zelimuser posted image

Ima li mozda neka djevojka sa PCOS da je koj Bahcecija uzimala stimulaciju?

Veliki pozdrav svima i neka je Bog uz vasuser posted image

Nada posljednja umire....

(odgovor članu sreca 27)
Neposredna veza do poruke: 1127
20.2.2013 8:44:14   
pahuljicamala
I mene zanima sta se dogada sa forumasicom Adria. Njena prica je ipak posebna i nadam se da ce u najkracem roku postati najsretnija osoba na svijetu, a i mi sve skupa sa njomuser posted image

Drzim palceve svima! Samo naprijed, uz pozitivne misliuser posted image

Nedzlice, vi nam se cuvajte i uzivajteuser posted image user posted image

(odgovor članu pahuljicamala)
Neposredna veza do poruke: 1128
20.2.2013 21:24:34   
Amelaa RR
Pahuljicamala, ako ste vi iz Tuzle i sjedili u cosku, ja sam ona sto sam pitala jestel vi prvi put tu, ako ej to to...
Meni je doktor rekao da uradim horomone stitne i spolne hormone koje sam ja jucer uradila danas gotovi i danas smo ja i mm isli u Zenicu da vadimo antiHIV,rubeola i jos nekih...
Ja jos imam uradit rengenski hsg i onda gore kod njih... Svima puno srece a nedzli i svim ostalim trudnicama samo najbolje sto se pozeljeti moze...da ih Allah obraduje hairli trudnocom i porodom, AMIN!

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

Neposredna veza do poruke: 1129
21.2.2013 10:23:10   
pahuljicamala
Amelaa Hehehehe, jesam user posted image Vidi cuda, da se i ovdje sretnemo, hehehe! Neizmjerno mi je drago! Ako Bog da, bit ce s hajrom objema, borit cemo se skupa user posted image
Mi tek sutra idemo raditi sve nalaze. Trebate li vi raditi analizu hromozoma(geneticko ispitivanje)? Mi cemo i ove nalaze raditi na klinici, posto su preskupi privatno, pa cemo vjerovatno duze cekati rezultate user posted image Vi cete mozda prije poceti sveuser posted image
Da li cete vi za iduci pregled cekati sve nalaze i 3. dan ciklusa,pa da pocnete sa stimulacijom, ili cete ici na jos jedne konsultacije prije svega? Jeste li nabavili lijekove? Vidi mene, ja i ne pitam sta je kod vas konkretno problem, mozda nije kao kod nasuser posted image
Veliki pozdrav vama, kao i svim trudnicama i onima koje se bore da to postanuuser posted image

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 1130
24.2.2013 20:51:10   
Adria
Drage moje koje pitate za mene... ja sam ovaj mjesec pila kontracepcijske tablete zbog tri ciste na lijevom jajniku koje su vjerovatno posljedica hiperstimulacije... Kad ih popijem, trebala bih na pregled prvi, drugi ili treći dan ciklusa(to bi trebalo biti u toku slijedeće sedmice) kada ću se sa doktorom dogovoriti oko embriotransfera.

Ono što mene interesuje, pa da iskoristim priliku da vas pitam... jednom kad sam bila na klinici čula sam kako sestra govori jednom bračnom paru da medicinski potpomognuta trudnoća traje kraće dvije sedmice... pa me to malo zbunjuje... znači ukoliko ne bude komplikacija više,a ja se aBd zaista nadam da neće i ako odem na FET u toku mjeseca marta i ako mi aBd uspije.. recite vi meni kako bih ja mogla izračunati koliko sam trudna tj. da mogu na netu pratiti razvoj bebe po sedmicama... Da li doktor Enver kaže koliko ste trudne i kad vam je termin? Jel to inače se sazna odmah na početku trudnoće ili nekad kasnije?

I još jedno pitanje za trudnice koje nose dvije user posted image user posted image ,(pa ukoliko i ja budem te sudbine) kako se ponašate prema svojoj trudnoći što se tiče posla i fizičke aktivnosti? Je li vam savjetovano da se odnosite prema sebi sa više opreza nego trudnice koje nose jednu user posted image ?
Pitam vas to, jer bih ja pokušala naći nekog posla par sati dnevno, pa ne znam koliko mi je to pametno?

Pozdrav i puno pozitivnih misli šaljem svim trudilicama i trudnicama user posted image

„Biću tu kad se probudiš ujutru i kad uveče kreneš na spavanje. I čuvaću te cijelu noć i ti ćeš osjetiti da ti se smiješim i nikada nećeš biti sama jer ću ja biti uz tebe,zauvijek.“

(odgovor članu Rapka73)
Neposredna veza do poruke: 1131
25.2.2013 8:17:04   
pahuljicamala
Draga Adria, drago mi je da si se javilauser posted image Nadam se da ce se tvoje stanje sto prije stabilizovati i da ces u sto kracem roku postati najsretnija osoba na svijetuuser posted image . Samo naprijed i hrabro... Na pitanja koja si postavila, ja ti ne mogu pouzdano odgovoriti, na zalost, nemam iskustva, ali ti Dr.Envera obavezno pitaj za svoj stadij trudnoce, mada bi ti to i sam trebao reci, kada, ako Bog da, dode do togauser posted image Sve smo uz tebe! Kada stignes, javi nam se opet sa novim vijestima.
Svim trudilicama zelim svu srecu svijeta, a nasim trudnicama skolsku trudnocu i poroduser posted image
Svima jedan velikiuser posted image

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1132
25.2.2013 18:47:19   
Jelena86
Adria, kada žena ostane spontamo trudna, trudnoća se računa od zadnje menstruacije( jer se ne zna tačn dan kada došlo do oplodnje). MPO doktori i trudnice znaju tačno dan kada je bila ovulacija i oplodnja, tako da su MPO trudnoće, mlađe za dvije sedmice, upravo za tu razliku od z.m-do ovulacije...
barem sam ja to tako skontala, a neka me neko ispravi ako griješim...
i da, svim aovdje želim veliku sreću i radost, ali za tebe posebno vibram~~~~~~~~~~~~~~~user posted image

Neposredna veza do poruke: 1133
25.2.2013 22:33:44   
Adria
Hvala vam user posted image Ja se aBd nadam da će sve biti u redu sad u martu... Da bi mi uradili embrio transfer sa smrzlićima jel moraju čekat da mi prođe martovska ovulacija?

Mame duplića,gdje ste? user posted image

„Biću tu kad se probudiš ujutru i kad uveče kreneš na spavanje. I čuvaću te cijelu noć i ti ćeš osjetiti da ti se smiješim i nikada nećeš biti sama jer ću ja biti uz tebe,zauvijek.“

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 1134
26.2.2013 12:25:55   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: Adria

I još jedno pitanje za trudnice koje nose dvije user posted image user posted image ,(pa ukoliko i ja budem te sudbine) kako se ponašate prema svojoj trudnoći što se tiče posla i fizičke aktivnosti? Je li vam savjetovano da se odnosite prema sebi sa više opreza nego trudnice koje nose jednu user posted image ?

Evo mene friškije user posted image sa user posted image user posted image hvala Dragom Allahu

Što se tiče mirovanja, dr. ništa posebno nije rekao. Ponašajte se normalno, umjerene aktivnosti itd.... Ali Adria draga, na početku trudnoće, a i sada user posted image je toliko usporena, pospana, umorna, tako da ti se ništa i ne radi. Mislim da nas još više usporava progesteron koji unosimo u prvim mjesecima, tako da bi samo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ja nisam prestala raditi, ali nije to to. Umori me svaka sitnica, a što se tiče kućnih poslova, radim sve osim usisavanja. Doktor kaže radite onako kako možete i prema svojim mogućnostima, bez dizanja tereta naravno. Smatram da je ovo ipak individualno, jer niko ne doživljava user posted image isto. Nekom ne smeta ništa i radi sve uobičajeno, ali ženice koje duuugo čekaju svoje user posted image user posted image su u strahu i što bi mogle ne smiju se usuditi. Tako ja barem mislimuser posted image

Adria, želim ti puuuuno sreće user posted image

ostale ženice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1135
26.2.2013 12:37:10   
doktorica
drage moje , kako da opišem uopšte ovu tugu koja vlada.
2007 vjenčanje...pa onda posao, a zelimo djecu i prije nego sto je bilo vjenčanje.
Pa sad ce sad ce,svaki dan se mazimo, pa prva operacija 2009 paraovarijalna cita, bila velika 5 cm ,kod godinjaka odstranjena sad je sve ok...jajovodi uredni oba, prvo 3 mjeseca prirodno pa 2 inseminacije od kojih nije bilo ništa...osim sto sam isprimala uzaš boca.
pa onda helem mehmedbašić- i otkivamo slab spermiogram i endometriozu -radio bi on icsi al kao loše to ide uz endometriozu bolje je prvo operisati pacemo raditi icsi.
odem na još jednu operaciju odsrtane endometriozu pa pola godine antibebi pilule moram piti..pa u junu prošle godine icsi kod mehmedbašica isprimala 50 menopura i svega 4 celije i od toga 2 dobre- dobili jedan embrion beta 0,1.
pa bahceci od novembra 2012. radili stimualciju dobili 18 jajnih celija...od toga osam dobrih:( i osam embrija 2 balastociste ostalo razno , a u tom ciklusu neka tekučina u maternici nema transfera, da uradim HSG - koja pokaže lijevi jajovod neprohodan.
decembar-sljedeci mjesec spremamo se za transfer- nevaljaju hormoni nešta progesteron 1,5;
januar- antibebipilule.
februar- odleđavanje prezive samo 2 blastociste uradi se transfer beta 25.02. 0; ako ne dobijem do subote da ponovim betu i tu se ja već hvatam za slamku ,čačkam na forumu jel kome je bila neg beta a ostao trudan.
dalji plan kariogram ako on bude dobar onda operacija vađenje bolesnog jajovoda.

i sad kad napišem nije to uopšte mnogo pokušaja al ja se već osjećam poraženom i osjećam da nam je citav zivot samo u posao i doktori.
nije mi muka ici na operaciju samo da mi neko kaže kad se operišeš po treci put nakon toga ćes otati trudna. a nakon operacije opet cu cekati 2 mjeseca za novi isci.

ja nisam zla osoba, al niko od nas nije zasluzio ovo u zivotu, ovo je trebala biti radost i sreca a ne suze.

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1136
26.2.2013 12:47:04   
Adria
Draga Nedzla, hvala ti na ogovoru... Ja sam malo isprepadana svm člancima na netu o blizanačkim trudnoćama, o mogućim rizicima, prijevremenom porodu, carskom rezu koji je 90% sučaj a i malo me strah jer sam bez muža u ovome svemu pa mi je briga i za jedno dijete a pogotovo za dvoje, a eto neki mi osjećaj govori da bi moglo biti user posted image user posted image user posted image

U kojoj si ti sedmici?

Dokorice, žao mi je zbog poteškoća ali ne gubi nadu, hvala Bogu živi ste, vjerujem da ste i mladi još uvijek, evo usvaja se zakon o MPO , pa će i sa fin. strane biti lakše.. Pozitivan stav je pola uspjeha! Ja sam u decembru otišla u Bahceci sa svojom željom iako sam "zdrava" i plodna i mislila sam ma već u januaru to je to .... kad evo vidi sad će mart a ja još uvijek čekam i nisam sigurna ni da će u martu biti... a svašta je strašno i užasno prešlo preko mojih leđa zadnjih mjeseci što ni najgorem neprijatelju ne bih poželjela i još sam na nogama, još je borim, nadam i planiram gdje da kupim krevetić ili da dam stolaru da mi napravi po mjeri, gdje da kupim kolica, kakva, na koji način ću uspavljivati djecu, kakve ću im domaće kašice praviti... i osjećam se puno bolje kad razmišljam tako..

Želim ti puno sreće i nadam se da nećeš morati ići na operaciju a i ako da, želim ti od srca da nakon toga dođe user posted image

(odgovor članu doktorica)
Neposredna veza do poruke: 1137
26.2.2013 15:14:07   
doktorica
ma stolar je zakon...imam ja jednog al u Nemiloj...bio je meni zapeo za oko u BBI u prizemlju bijeli ovalni..kasnije sam slučajno saznala da je 1800 i da je to neka marka.
ma da ja njih hocu jedno il dvoje donijeti kući, kuipla bi sve lako, a i kupovaćemo redom....... mada u tome više mi uzivamo nego djeca, bezveze je bacati pare.
ja nekako još o tome svemu ne razišljam meni samo da se dokopati da sam trudnauser posted image - u šali govorim ležacu i samo desna strana pa lijeva strana...i neću nista raditi.
Više mastam o tome da cu odmarat kod kuće, da necu ici na posao koji mi je stresan do beskraja- sto ti je ironija zivota; jedan mjesec ja operišem druge, drugi mjesec mene drugi operišu i tako ukrug.
Ma maštam da unajmim prvo one hemijsko cišćenje stanova,da mi sve operu, sve one tačkice masnoće po kuhinji, da kupim nove zavjese, da nađem tetu da mi čisti i ode na pijacu zeleni salate i da mi je mm popeglen umirišen...jer nezelim da mi se mm osjeća zaspostavljeno. I da uzivam tih 9 mjeseci i radujem se cekajući djecu da ih donesem kući.user posted image user posted image user posted image
pa da kupim milion onih krema da mazem trbuh veliki....da mi oteknu noge da mi ih mm masira da budu ko somunčići, da idem cesto da piškim.
čitala sam ti pišeš o carkom rezu, ma da je meni na njega otići, nek mi pola crijeva odrezu. naravno samo maternicu ne da mogu ici ponovo na isci i po djecu...mene je smo strah preranog poroda da nebude carski u 6 ili 7 mjesecu, samo u deveti da uđem. jer rode se mali i znaju imati komplikacija.

a svima puno srece zelim u svemu ovomuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1138
26.2.2013 15:47:43   
doktorica
i zelim vam samo reci da nije kraj dok sudija ne svirauser posted image
u mojoj glavi sve mi i trudne, pogotovo sa više beba, maksimalan oprez oko svega...manite se brisanja podova i svih glupost..
dok ih nedonesemo kući zive i zdrave nije kraj
mi smo rizična grupa, te bebe su nastale drugim putem, pod drugacijim uslovima se uhvatile i smjestile nego spontana trudoća..
svako dobro svimuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1139
26.2.2013 16:44:00   
ray
Kakvi podovi,kakvi bakraci. ja sam u pocetku bila toliko slaba da sam veci dio prelezala. Setnju laganu sam prakticirala kad sam mogla. U sustini vjerovatno je sve to individualno,ali mislim da treba slusati svoje tijelo i sta ti ono govori. moze meni dr govoriti i sto puta "nastaviti s normalnim aktivnostima", dzaba kad ti osjecas da ne mozes. Ja sam bila skroz slaba i neku nemoc sam osjecala kroz prvi trimestar. Poslije bude lakse.

I sto dr kaze, ne bojim se carskog reza,vec da mi je doci do tog. :-)
dr, nastavi samo hrabro. razumijem i agoniju i apatiju u koju covjek padne... Ali ako Bog da isplati se. Kroz svasta smo prosli, ali i to valjda ima svoje zasto.razlicita iskusenja za razlicite duse.

Neposredna veza do poruke: 1140
26.2.2013 17:25:31   
Adria
E to je stav doktorice user posted image

I da, ako je išta pravilo onda je to činjenica da je svaka osoba drugačija, svaka trudnoća različita i ništa nije pravilo....

Dr. javi na ukoiko se beta promijeni...

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 1141
26.2.2013 19:24:58   
delila1986
drage moje!!!
puno pozdrava za sve!!!
ADRIA
puno srece i zelim ti da sto prije krenes po svoje bebiceuser posted image user posted image user posted image user posted image

DOKTORICE
mi smo se srele na klinici, imale smo isti dan transfer, nazalost i moja beta nije pozitivna ni ovaj putuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ali sta da se radi??
idemo dalje, malo se odmoriti sakupiti snage, novca i krenuti ponovo.

sve je u Božijim rukama, pa doci ce i naše vrijeme, aBd.

Nedzla, Mersudina cuvaj te svoje bebice a i ostaleuser posted image
cuvaj te se saljem vam puno user posted image user posted image user posted image user posted image

"Molim Allaha da nas počasti saburom koji će nam biti put do sreće i uspjeha na oba svijeta, i da budemo od onih koji su divni Allahovi robovi i koji se mnogu kaju ! Amin!"

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1142
26.2.2013 19:29:51   
Adria
Delila hvala, sabura i snage ti želim i sreće za slijedeći put user posted image

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 1143
26.2.2013 19:32:47   
Mia
Adria draga, samo da te pozdravim i da ti kazem da te se cesto sjetimo na drugoj temi. Nadam se da ce mart mjesec biti TVOJ mjesec user posted image user posted image

Ostalim zenicama, koje su vec trudne ili su u postupku ili se pripremaju za isti, zelim sve najbolje user posted image user posted image user posted image

nedzla, elica, sabas, mersudina user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Mia -- 26.2.2013 19:33:19 >

Neposredna veza do poruke: 1144
26.2.2013 19:38:20   
Adria
Mia draga hvala i ja se iskreno nadam da će mart biti moj mjesec, red bi bio napokon da mi se desi nešto pozitivno kad ulažem ovoliki napor da stanem na noge.. NA kojoj me se temi sjetite? Jesam li to nešto propustila? user posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1145
26.2.2013 19:47:15   
Mia
Ma na temi "neobavezno o MPO" user posted image

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1146
26.2.2013 19:53:37   
Adria
E vidiš ne pratim... moraću se malo bolje akivirati... Zagrljaj ti šaljem user posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1147
26.2.2013 19:54:27   
Elica 5
Doktorica, Dalila1986,, žao mi je zbog negativne bete,, znam teško je ali od user posted image želim da se što prije oporavite i skupite snage/pare koje su potrebne i da krenete u nove pobjede i da abd,, budu velike bete,,

Adria tebi od user posted image želim da ovaj mart bude dobitni i da sreća pokuca na tvoja vrata,,, a hoće abd,, to si zaslužila,,

Nedžla,, Ray,, Mia,, veliki user posted image user posted image user posted image

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1148
26.2.2013 21:07:02   
delila1986
hvala vam na podrsci, ja cu se svakako boriti dalje cim skupim nove energije i poredam neke stvari...

Elice, saljem ti veliki user posted image
cuvaj se!!

"Molim Allaha da nas počasti saburom koji će nam biti put do sreće i uspjeha na oba svijeta, i da budemo od onih koji su divni Allahovi robovi i koji se mnogu kaju ! Amin!"

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 1149
27.2.2013 10:07:27   
doktorica
delila jel tebi došla user posted image , ti si primala i više utrogestana, meni nema još nista a grudi malo manje al bole pravo, mozda se hvatam za slamku, a ko nedobijem do subote da im dođem ponovo,da ponovo radimo bhcg, jel i tebi takva preporuka?

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Strani jezici
bananica

Koji strani jezik govorite?

engleski (75%)

njemacki (13%)

turski (4%)

spanski (0%)

nijedan (2%)

neki drugi .... (7%)

Broj svih glasova: 55

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *