Elica 5
|
IZVORNA PORUKA: Nemiran Imam jedno pitanje za bilo koju forumasicu. Da li je neko od vas bio u situaciji da vas sestra pregleda ultrazvukom u Bahceciju. Ja sam danas bila, i nisu mi rekli da nema doktora, a nisam iz Sarajeva, i kad sam dosla na pripremu za iVF (2.dan ciklsua), sestra je pregledala sve pacijente i rekla je da imam folikularnu cistu i da trebam uzimati kontracepciju jedan mjesec. Nije problem cekanje, nego me iznenadilo da je sestra ovlaštena da daje takve dijagnoze (do sada me je uvijek doktor pregledao). Možda je to praksa kad nema doktora ali bih bil zahvalna na nekoj informaciji. 4 godine u braku, 2 IUI neuspješne... Ja sam njihov pacijent,,, i zaista još nikad mi se nije desilo da me pregleda sestra,, ali ima čak mislim i naših forumašica kojima se desilo da ih pregleda sestra Bade, i to i u samom postupku priprema za IVI, ICSI nebitno jer nemogu ulaziti u detalje da li ima ovlaštenje ili ne ta sestra ali znam da je sestra čini mi se i desna i lijeva ruka našeg doktora Envera,,, i da joj on vjeruje i zato mislim da se on znajući njega nebih igrao sa nečim takvim da ta sestra nije stručna u tome,,,,,,, mada ona nije ginekolog niti ljekar,,,, ja sam ti napisala ono što znam e sad o s tručnosti zaista nesmijem komentarisati jer oni to najbolje znaju a mi znamo da je jedno ginekolog a jedno sestra,,,,,, Tebi od srca sretno u narednom mjesecu da to bude sve o i da kreneš u svoj postupak koji čekaš Sretno,,,,,,,
1.ICSI-2010-mis.ab. u 11. 4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690 Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica" 16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3
|