|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
8.3.2013 9:06:23   
pahuljicamala
Neka je svim trudilicama i trudnicama ali i mamicama, koje nas ovdje bodre, sretan 8. Mart!user posted image
Budite uvije sretne i nasmijane i da nas do narednog, ovog podebnog dana, Bog na poseban nacin obraduje.user posted image
Ljubim vas sveuser posted image

Nada posljednja umire....

(odgovor članu pahuljicamala)
Neposredna veza do poruke: 1176
8.3.2013 15:16:04   
doktorica
ja mislim da će oni i dalje raditi besplatnu inseminaciju na KCUS jedino nam mogu dati lijekove na recept tipa ampulice i slično.
neće oni nama nikad dati da mi kod Bahčečija idemo na icsi sa knjizicom.
to ce biti možže al ovo sto mi radimo.
Ne radi se to ništa u federaciji na javnim ili drzavnim ustanovama,ako imaju opreme tad na nju niko ne zna raditi, a nemože se to naučiti za 3 dana.

neki dan na KCUS za kariogram nema reagensa , pa kasnije čujem nije do toga neg nemaju doktora taj jedan što ga imaju na bolovanju...tj mozda ce moći da ga uradim na knizicu ali za pola godine i da cekam još pola da se uradi...

ja radim u zdravstvu i mislim da nećemo mi još ni zadugo to imati na knižicu.Super ako nam dadnu femaru ili menopur il utrogestan - lijekove na recepta.

Neposredna veza do poruke: 1177
12.3.2013 18:03:52   
delila1986
drage moje!!
da li je neko koristio gonal f u postupku stimulacije? kakva je razlika izmedju njega i femare??unaprijed hvala! pozzz!!!

"Molim Allaha da nas počasti saburom koji će nam biti put do sreće i uspjeha na oba svijeta, i da budemo od onih koji su divni Allahovi robovi i koji se mnogu kaju ! Amin!"

Neposredna veza do poruke: 1178
13.3.2013 12:58:25   
sabas
delila1986
Gonal F je FSH kao i Puregon koji je FSH, Femara je kao Klomifen koristi se za indukciju ovulacije
Nasa nova trudnica Leva :) je sada u ovom uspjesnom postupku koristila Gonal F Takodje moja prijateljica koja je trenutno u protokolu Bahceci koristi Gonal F sa Cetrotide

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 1179
13.3.2013 17:14:07   
delila1986
znaci gonal f je zamjena za puregon! heh a ja sve mislim da je zamjena za femaru!

hvala ti !!!user posted image user posted image user posted image

"Molim Allaha da nas počasti saburom koji će nam biti put do sreće i uspjeha na oba svijeta, i da budemo od onih koji su divni Allahovi robovi i koji se mnogu kaju ! Amin!"

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 1180
14.3.2013 13:17:04   
Mikano
Krenula sam sa pripremom za FET :-)
Pijem cikloproginovu, aspirin 100 i folnu kiselinu
Adria draga kako ide priprema kod tebe? Kako se osjećaš? Ja imam neke žigove u materici valjda od ove cikloproginove.
Nadam se da će nam ovo proljeće donijeti puno pozitivnih beta na Bahceci klinici user posted image user posted image user posted image
Svima vam saljem veliki user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 1181
14.3.2013 14:23:29   
Adria
Ja sam trebala imati transfer 18.3 međutim ništa od toga, imala sam ovulaciju ranije no što sam trebala i to znači ponovo novo čekanje,novi ciklus, novo drogiranje... peh na peh se lijepi...
Sretno svima koje su u postupku..

„Biću tu kad se probudiš ujutru i kad uveče kreneš na spavanje. I čuvaću te cijelu noć i ti ćeš osjetiti da ti se smiješim i nikada nećeš biti sama jer ću ja biti uz tebe,zauvijek.“

(odgovor članu Mikano)
Neposredna veza do poruke: 1182
14.3.2013 14:48:09   
malena27 RR
Adria, ima i april user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1183
14.3.2013 15:00:22   
Adria
Malena, da je april, nego će ponovo biti hajd pij kontracepciju mjesec pa onda još pola maja neku drugu drogu, muka mi je od tableta, odgađanja i razočarenja!

„Biću tu kad se probudiš ujutru i kad uveče kreneš na spavanje. I čuvaću te cijelu noć i ti ćeš osjetiti da ti se smiješim i nikada nećeš biti sama jer ću ja biti uz tebe,zauvijek.“

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 1184
14.3.2013 15:10:05   
sreca 27
Adria znam da je tesko,ali eto sad ce i april,malo se zabavi ovdje sa zenama da ti vrijeme prije prodje...user posted image user posted image

Mrvica ljubavi i dobrote vrednije su od tovara blaga i brda mudrosti.

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1185
14.3.2013 20:34:39   
Elica 5

IZVORNA PORUKA: Adria

Malena, da je april, nego će ponovo biti hajd pij kontracepciju mjesec pa onda još pola maja neku drugu drogu, muka mi je od tableta, odgađanja i razočarenja!

Adria mila baš mi je žao,,, znam da je svaka riječ suvišna i da si razočarana,,, ali molim te izdrži proći će i to vrijeme,,,, ko zna zašto je tako trebalo da bude,,,, sve ima svoje neke razloge u ovom životu,, ali kao što ti cure već rekoše pokušaj malo više da se družiš sa ovim ženicama proći će i taj mjesec,,,, znam da ti čak i riječi smetaju ali doći će i tvoje pravo vrijeme abd,,, a dolazi imaš pusu,,,,,

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1186
22.3.2013 15:54:59   
nedzla.
Drage trudilice i user posted image iz Bahceci klinike kako ste?

Mi smo hvala Allahu Dragom dobro. Bebice su porasle i od kako smo ih vidjeli na UZ kako leže u tibi i kako miču ručicama i nožicama ne prestajemo razmišljati o njima. Da ih Dragi Allah sačuva, kako moje user posted image user posted image tako i vaše bebare, da ih harili žive, zdrave i pametne uz Allahovu dž.š.pomoć donesemo na ovaj svijetuser posted image a da naše trudilice Dragi Allah obraduje prije nego što mogu zamislitiuser posted image

Adria, sabura nikad previše. Šta ćeš tako je kako je, ali na kraju će biti dobro aBduser posted image
Delila, aBd da sada bude uspješan postupak aBd user posted image
Mikano, sretno s hajrom aBd user posted image

Mersudina, Elice, Nesa, kako vas slušaju user posted image

Ostale ženice user posted image

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 1187
22.3.2013 20:08:46   
toncica
Adria mila jako mi je zao zbog tebe , ako bd bice srece drugi putuser posted image

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1188
25.3.2013 11:18:48   
White rose
Drage trudilice, možete li mi reći da li sada sve postupke u Bahceciju rade u Sarajevu ili se ide u Istanbul? I da li pohranjuju embrije nakon postupka?

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 1189
25.3.2013 13:49:50   
ena0002
Koliko ja znam sve se radi u Sarajevu....a da rade zamrzavanje embrija

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu White rose)
Neposredna veza do poruke: 1190
25.3.2013 22:02:41   
Nemiran
Imam jedno pitanje za bilo koju forumasicu. Da li je neko od vas bio u situaciji da vas sestra pregleda ultrazvukom u Bahceciju. Ja sam danas bila, i nisu mi rekli da nema doktora, a nisam iz Sarajeva, i kad sam dosla na pripremu za iVF (2.dan ciklsua), sestra je pregledala sve pacijente i rekla je da imam folikularnu cistu i da trebam uzimati kontracepciju jedan mjesec. Nije problem cekanje, nego me iznenadilo da je sestra ovlaštena da daje takve dijagnoze (do sada me je uvijek doktor pregledao). Možda je to praksa kad nema doktora ali bih bil zahvalna na nekoj informaciji.

4 godine u braku, 2 IUI neuspješne...

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1191
25.3.2013 22:10:02   
Mia
nemiran jesil i sigurna da je sestra u pitanju? Mislim da to one ne bi mogle tj.smjele raditi. Ja cu aBd ici za koji dan i bas cu obratiti paznju. Zao mi je zbog te ciste, ali zato ce aBd iduci mjesec sve biti OK user posted image

(odgovor članu Nemiran)
Neposredna veza do poruke: 1192
25.3.2013 23:55:43   
Elica 5

IZVORNA PORUKA: Nemiran

Imam jedno pitanje za bilo koju forumasicu. Da li je neko od vas bio u situaciji da vas sestra pregleda ultrazvukom u Bahceciju. Ja sam danas bila, i nisu mi rekli da nema doktora, a nisam iz Sarajeva, i kad sam dosla na pripremu za iVF (2.dan ciklsua), sestra je pregledala sve pacijente i rekla je da imam folikularnu cistu i da trebam uzimati kontracepciju jedan mjesec. Nije problem cekanje, nego me iznenadilo da je sestra ovlaštena da daje takve dijagnoze (do sada me je uvijek doktor pregledao). Možda je to praksa kad nema doktora ali bih bil zahvalna na nekoj informaciji.

4 godine u braku, 2 IUI neuspješne...

Ja sam njihov pacijent,,, i zaista još nikad mi se nije desilo da me pregleda sestra,, ali ima čak mislim i naših forumašica kojima se desilo da ih pregleda sestra Bade, i to i u samom postupku priprema za IVI, ICSI nebitno jer nemogu ulaziti u detalje da li ima ovlaštenje ili ne ta sestra ali znam da je sestra čini mi se i desna i lijeva ruka našeg doktora Envera,,, i da joj on vjeruje i zato mislim da se on znajući njega nebih igrao sa nečim takvim da ta sestra nije stručna u tome,,,,,,, mada ona nije ginekolog niti ljekar,,,, ja sam ti napisala ono što znam e sad o s tručnosti zaista nesmijem komentarisati jer oni to najbolje znaju a mi znamo da je jedno ginekolog a jedno sestra,,,,,,
Tebi od srca sretno u narednom mjesecu da to bude sve o i da kreneš u svoj postupak koji čekaš Sretno,,,,,,,

16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu Nemiran)
Neposredna veza do poruke: 1193
26.3.2013 0:02:57   
Elica 5
Ostale ženice gdje ste kako ste?????????????''
Ja i moja mrva vam šaljemo veliki user posted image user posted image user posted image

Rey,,, Mersudina, Nedzla,,, Adria,, delila1986,,, Mia kraljice gdje si tiiiiii,,,,,

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 1194
26.3.2013 11:47:11   
Nemiran
Jeste sestra se zove Bade zaboravila sam ime. Ma i ja sam kontala da doktor vjerovatno ima povjerenja u nju čim joj je povjerio da pregleda pacijentice, ali znate kako je opet je neki strah bar u meni. Jer ionako prolazimo kroz puno toga, pa se mislim još i to. Nekad čovjek počne sumnjati i kad nema razloga, jer i ja sam vjerovatno kao i većina vas bila kod raznih ginekologa prije Bahcecija. Hvala vam puno svima i zelim nam svima puno srece u narednim poduhvatima!!!

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 1195
26.3.2013 19:23:33   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: Nemiran

Jeste sestra se zove Bade zaboravila sam ime.

mene je pregledala sestra Badeuser posted image
kad dr. ima povjerenje u nju, zašto sumnjatiuser posted image
to se dešava kad je dr. u Turskojuser posted image nije česta pojava

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu Nemiran)
Neposredna veza do poruke: 1196
26.3.2013 19:33:01   
Mia
E drage moje, dobro je sto smo ovo razjasnili oko sestre Bade, jer i ja treba da idem za koji dan kod njih, pa da se ne iznenadim user posted image Kad je nemirna rekla da ju je sestra pregledala, ja odmah pomislila na onu plavu sa silikonima user posted image Kontam, kuku dje ce nas ona pregledati user posted image

Eliceuser posted image user posted image user posted image user posted image Kako tvoja bubmolina napreduje? slusa li mamicu user posted image

nedzla kako si nam ti? Raste li stomo user posted image

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1197
26.3.2013 21:43:29   
Elica 5

IZVORNA PORUKA: Mia

E drage moje, dobro je sto smo ovo razjasnili oko sestre Bade, jer i ja treba da idem za koji dan kod njih, pa da se ne iznenadim user posted image Kad je nemirna rekla da ju je sestra pregledala, ja odmah pomislila na onu plavu sa silikonima user posted image Kontam, kuku dje ce nas ona pregledati user posted image

Eliceuser posted image user posted image user posted image user posted image Kako tvoja bubmolina napreduje? slusa li mamicu user posted image

Hahaha,, Mia kraljica nema te više sa " Silikonima" dobra si,,,,

Ja sam ok,,, bebolina sluša dobro je da se javlja čim prestane malo se umiri dan dva uh mene panika pođe hvatati ali uglavnom dobro smo,,,,,
Ti ćeš nam abd ubrzo ubrzo dole ,,,, hajde čuvamo fige da to sve bude abd,,, Jubimo te ja i moja maja user posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1198
27.3.2013 16:10:41   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: Mia

mia user posted image raste pomalo, za sada je ujutro manji, a naveče se pravo ugleda, valjda dok se napuni hranom, voćem, vodom...user posted image sretno u postupku aBd user posted image

elice user posted image pomiluj princezu u tibi user posted image

ostale ženice user posted image

gdje nam je mersudina user posted image ? slabo navrati mamica user posted image user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1199
28.3.2013 12:59:21   
ljubavzaljubav1978
Drage moje, evo da se i ja javim. Jucer bila na punkciji js u Bahceci klinici: uzeto 8 js. Danas vijest sa klinike: svih 8 js su zrele i oplodjene uspjesno! user posted image Cekamo dalji razvoj embrija. Ako Bog da da sve bude u redu! Ja se nadam najboljem i svima nam drzim fige!!!

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Odnos
veeseelaa

koliko puta sedmično imate odnos sa partnerom? (pardon na ponovnom postavljanu ankete, pogrijših u prvoj)

1-2 puta (51%)

2-4 puta (14%)

4-7 puta (6%)

Ne brojim (12%)

0 (17%)

Broj svih glasova: 125

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *