|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
27.2.2013 13:01:05   
doktorica
naravno molim i ostale za savijet, nakon koliko od utrogestana vam je došlauser posted image
hvala

(odgovor članu doktorica)
Neposredna veza do poruke: 1151
27.2.2013 14:00:09   
choirgirl
Doktorice, kod mene bi se svaki put menstruacija pojavila nakon tacno 3 dana od obustavljanja utrogestana.

Neposredna veza do poruke: 1152
27.2.2013 14:10:53   
doktorica
a ja se ko utopljnik hvatam za slamkicu da bi se te mozda moglo izdobrir je evo 17 dan od trnsfera i 36 DC a user posted image nema.

(odgovor članu choirgirl)
Neposredna veza do poruke: 1153
27.2.2013 14:32:19   
choirgirl
A znam kako ti, ja sam juce dobila negativnu betu, do zadnjeg momenat se nadala, da ce uprkos negativnom kucnom testu da se desi cudo:(...evo i ja sam obustavila utrogestane juce i cekam glupacu da dodje...ne zelim da te razocaram ali ako beta 14 dana od transfera kaze da nema nista onda nema:(

Neposredna veza do poruke: 1154
27.2.2013 15:44:43   
delila1986
doktorice, mila moja

meni je prosli put nakon tri dana dosla menstruacija, nakon prekida terapije...dakle, nadam se da ce to biti sutra.
a i meni su rekli da se javim ako ne dobijem do subote, mada ja mislim da se nista ne moze promjeniti, nakon 3 testa negativna i jako niske bete!
nadam se da cemo sljedeci put imati vise srece.
pozdrav!

"Molim Allaha da nas počasti saburom koji će nam biti put do sreće i uspjeha na oba svijeta, i da budemo od onih koji su divni Allahovi robovi i koji se mnogu kaju ! Amin!"

(odgovor članu choirgirl)
Neposredna veza do poruke: 1155
27.2.2013 22:03:26   
ray
Tako su i meni govorili nakon bete manje od 0. Ali mjesecnica nije dolazila samo neki spotting. nakon 4 dana sam ponovo otisla kod dr Mehmedbasica (tada sam kod njega bila) i on mi je rekao da endometrij izgleda jako dobro i da nastavim sa utrogestanima. Ponsvljala sam betu par puta i svaki put je bila negativna. Nakon nekog vremena su mi se gestacijske vrcice vec mogle vidjeti. Medjutim kad sam isla kod ginekologa zbog bolovanja tako su me ismijali i napravili budalom da su me ubijedili da je to samo moja pusta zelja i hormonalni poremeca. uglavnom pocela sam da pijem cajeve koji izazivaju mjesecnicu i (a poslije sam saznala i pobacaj) i dobila sam uzasne kontrakcije i iz mene je izaslo nesto. uslikala sam to i odnijela kod dr i sipostavilo se da je bio plod koji se razvijao (nepunih 6 sedmica).

zamisli kako sam se osjecala tada. Uglavnom ja sam dr Enveru rekla za ovo iskustvo i on mi je rekao da se to moze desiti,ali jako rijetko. Oni to zovu hidden pregnancy i velinda u pet godina su imali samo 2 takva slucaja. Zato, kaze dr, oni svojim pacijentima kazu da im dodju ponovo ako ne dobiju 3dana nakon prestanka uzimanja utrogestana.
Dr Mehmedbasic mi je rekao da je on imao jednu pacijenticu koja je imala pozitivan test tek u 10 sedmici.

Ja da sam na tvom mjestu ne bih to pominjala nikom od nasih dr jer ce te najvjerovatnije drzati za ocajnicu koja od puste zelje pocinje da vidi stvari i gdje ih nema. S druge strane mi stvarno jesmo u specificnoj situaciji da se cesto i hvatamo za slamku. Moj savjet ti je odi kod dr kao sto ti je i rekao. Nemoj se prvise ni nadati jer sanse su male, ali postoji mogucnost.

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 1156
28.2.2013 9:03:12   
Mikano
Drage moje saborke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ovaj mjesec sam na kontracepciji poslije hiperstimulacije zbog cista na jajnicima. Moze li mi neko ukratko reci kako tece priprema za embriotransfer pingvina (koliko se česte ide na UZ, koji se lijekovi koriste, koji dan ciklusa se radi ET...)

Nadam se da ćemo se ubrzo pridružiti našim bahceci user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 1157
28.2.2013 9:46:59   
doktorica
e imala ja sam ja u junu slično iskustvo kod mehmedbašica; isto beta negativna; a nastavili utrogesane još skoro 15 dana i menge nije bilo, i on je kao vidio isto neki mjehur gestacijski bio 11 mm. i isto 2,5 cm endometrij dobar, al beta i nakon 15 dana 0, i kad smo prestali koristiti utogestan uredno sam dobila al bilo je i nekakvih komadića roza tkiva. vjerovatno je i to bio spontani.

ma ko šiša naše doktore oni pojma od ovog nemaju, da znaju sta i da su radini radili bi nam to na knjizicu i na KCUS. Umjesto da posalju gdje vani 2 godine koga da se usavrši. mi smo na nivou inseminacija i to dobrom volje prof zulfe koji to radi između operativnih zahvata.
više mi pacijentice naučimo o svemu ovom i kako ide i kad i šta , nego sto oni znanja imaju.

helem ja sam juče popodne dobila i uredna je menga hvala Bogu, radije volim dobiti nego sad neke komplikacije- kiretaza il vanmaterična- operacija onda.

Novi dan , napokon se osjećam dobro, vani sunce i idemo dalje. Kariotip uraditi pa smo opet dole za 15 dana, dogovarati se sa dr za operaciju. Pa 2 mjeseca pauza tamam se odmorim dok sam na anti bebi pilulama, pa novi postupak. Jajnih celija uvijek bude mnogo masallah bice i ovaj put ce.
dobro je dok se radi na tome, cekanje je loše.
veliki pozdrav do tada.

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 1158
28.2.2013 10:17:15   
Adria
Mikano draga, evo mene najfriškiji slučaj hiperstimulisane ženke koja je mjese dana zbog cista na jajniku pila kontracepciju user posted image

Trebala bih danas/sutra na ultrazvuk jer sam ih sve popila, pa ukoliko ne bude problema reći će mi kad da dođem na embriotransfer mojih smrzlića.

Meni je doktor rekao obzirom da sam mlada, da ne bi smio vratiti više od jedne bebice ali ja ću insistirat na dvije, da si povećam šanse, pa ako kasnije budem ludila sa dvije user posted image neka bude user posted image

Mislim da je naša Elica 5, imala identičan slučaj ali mi nije puno rekla o tome koji dan se radi FET i šta i kako... pa eto ako budem imala kakvih iskustava ovih dana, javim ti ...

„Biću tu kad se probudiš ujutru i kad uveče kreneš na spavanje. I čuvaću te cijelu noć i ti ćeš osjetiti da ti se smiješim i nikada nećeš biti sama jer ću ja biti uz tebe,zauvijek.“

(odgovor članu Mikano)
Neposredna veza do poruke: 1159
28.2.2013 11:28:09   
delila1986
draga ray!
tvoje iskustvo oko ove bete me bas zabrinulo.
ja nisam jos dobila, nadam se da ce sve biti u redu, ako kojim slucajem ne dobijem do ponedjeljka otici cu na kliniku pa vidjeti sa doktorom.

doktorice, ti bar znas eto na cemu si, hB nema komplikacija..odmori se pripremi se pa da ponovo idemo aBd. nadam se da ce i meni user posted image brzo doci!
pozdrav!

"Molim Allaha da nas počasti saburom koji će nam biti put do sreće i uspjeha na oba svijeta, i da budemo od onih koji su divni Allahovi robovi i koji se mnogu kaju ! Amin!"

(odgovor članu Mikano)
Neposredna veza do poruke: 1160
28.2.2013 12:35:27   
Elica 5
Mikano,,, evo ako da ti kažem proceduru kad je u pitanju FET,,, ništa strašno,, javiš se prvi dan user posted image odvratne tete,, i od tog dana kreneš da piješ Estrofem tabletice,,, dobićeš program jer se nešto ovako 4 dana pije po jedna e onda od 5 dana krećeš sa jednom tableticom ujutro jednom uveče,,, aglavnom dobiješ papir da možeš pratiti,,, uz te tabletice piješ svaki dan Folacin,, i vitamine Polbevit,, i po jednu tableticu aspirina,,, e onda se javljaš 13 dan tek na kontrolu kada te doktor pregleda i tada mi je uključio inekcije Progesteron koje sam primala sve do 18 dana,,, a 19 dan mi je bio transfer,,,, i eto Hvala dragom Bogu uspješanuser posted image .

E to je bio moj program i mislim da je svima isti što se tiče terapije e sad što se tiče transfera tu smo možda razlike dan gore dole svi,,,, Sretno,, ako mi još nešto na um padne pišem..

Osatlim ženicama šaljem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

Neposredna veza do poruke: 1161
28.2.2013 13:10:29   
Adria
Ja sam danas zvala(a danas mi je oskudni prvi dan) i rekoše mi da dođem tek u subotu(treći dan) vidiš ipak ima odstupanja ali uglavnom tu je to..

„Biću tu kad se probudiš ujutru i kad uveče kreneš na spavanje. I čuvaću te cijelu noć i ti ćeš osjetiti da ti se smiješim i nikada nećeš biti sama jer ću ja biti uz tebe,zauvijek.“

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 1162
28.2.2013 13:25:10   
Elica 5

IZVORNA PORUKA: Adria

Ja sam danas zvala(a danas mi je oskudni prvi dan) i rekoše mi da dođem tek u subotu(treći dan) vidiš ipak ima odstupanja ali uglavnom tu je to..

Ma da vidiš nikom nije baš u bobu isto ali sve je to to,,, hajde abd,,, da nas obraduješ sa lijepom beturinom abd,,,user posted image user posted image

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1163
28.2.2013 13:27:14   
Adria
Amin Elice! user posted image

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 1164
3.3.2013 11:50:22   
nedzla.
drage ženice, trudilice i user posted image kako ste?

Ja sam hvala Allahu Dragom dobro, a i moje male user posted image user posted image u tibi su elhamdulillahuser posted image

Svim ženicama koje će uskoro u postupak; Mikano, Adria, Mia od user posted image želim uspjeh, pozitivne user posted image user posted image i trocifrene beteuser posted image

Ženicama kojima nije uspjelo u ovom cikusu Delilici i doktorici, želim dosta sabura, da se lijepo aBd odmorite, oporavite i skupite snagu za dalju borbu na putu za user posted image

našim user posted image ray, mersudini, elici, nesi hairli ostatak trudnoće i hairli porod

Eto toliko, ja i moje male user posted image user posted image šaljemo vam puuuuuunouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1165
3.3.2013 13:18:32   
Adria
Lijepa Nedžla, hvala na pozitivnim vibracijima.. Mashallah da su bebice skupa s tobom dobro i da rastu... Ima li mučnina već? user posted image

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1166
3.3.2013 18:18:27   
nesa
nedzla hvala, i tebi sve naajbolje, kao i svim trudnicama i trudilicamauser posted image ....ja za koji dan aBd ulazim u 28 nedeljuuser posted image

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1167
4.3.2013 11:57:28   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: Adria

Ima li mučnina već? user posted image

imam mučnine od 5-te sedmice i još traju, ali brzo će i to proći aBd user posted image

IZVORNA PORUKA: nesa

ja za koji dan aBd ulazim u 28 nedeljuuser posted image

mašaAllah nesa user posted image samo hairli da bude aBd user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1168
4.3.2013 12:19:34   
ray
Delila draga nemoj da se uopste brines samo pusti stvari da idu svojim tokom. Ako i imas taj slucaj "skrivene trudnoce" sigurno su ti rekli da im se javis nakon tri dana i oni ce te dalje uputit sta i kako. Znaj da su za ovo sanse jako male i zato bas i ne govore ljudima o tome da valjda ne uljevaju laznu nadu. Ako nije ovaj slucaj, onda ce doci..lne sekiraj se, ta nikad ne masi.

Svim zenicama puno srece i snage zelim da ili hairli predeveraju trudnocu ili sto prije dodju do nje.

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1169
4.3.2013 14:15:18   
delila1986
drage moja...sve cas pozdravljam i saljem vam poljubce.

moja menstruacija je stigla u petak, nisam se stigls prije javiti ali eto hairli je stigla, pa iduce sedmice idem na konsultacije sa doktorom da dalje postupanje...
samo molim dragog Allaha da mi da sabura da ovo vrijeme pauze prođe sto prije pa da krenem ponovo hairli, u borbu.
do tada, zelim svim zenicama koje su u postupku i koje ce krenuti ovim stopama puno srece i pozitivnih rezultata, a onima koje su uspjele HB, neka se cuvaju i paze svoje bebice, nadam se da cemo se i mi ubrzo pridruziti nasim trudnicama.
ljubim vas sve!!!!

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 1170
4.3.2013 14:32:32   
Adria
Delilice ne budi tužna, mogu samo zamisliti koliko si razočarana ali protiv Božije volje ne možemo ništa... user posted image Koliko moraš pauzirati?

Neposredna veza do poruke: 1171
5.3.2013 20:44:20   
nedzla.
evo dobre vijesti

http://www.tv1.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/dogadjaji/9097-federacija-bih-dobija-zakon-o-vantjelesnoj-oplodnji-drzava-placa-lijecenje-neplodnosti.html

sretno svima aBd user posted image user posted image user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1172
5.3.2013 22:36:52   
Zelimo_bebu

IZVORNA PORUKA: nedzla.

evo dobre vijesti

http://www.tv1.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/dogadjaji/9097-federacija-bih-dobija-zakon-o-vantjelesnoj-oplodnji-drzava-placa-lijecenje-neplodnosti.html

sretno svima aBd user posted image user posted image user posted image

Hvala dragom Bogu...nadam se da ga nece zakociti ovi gore....

Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...?
06.11.test pozitivan
07.11.beta 111,78
Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa...
13.07.2017.stigao nas princ

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1173
5.3.2013 22:47:26   
Mrvica_83
Kako sam se obradovala kad sam cula vijest user posted image user posted image user posted image Samo da i ostatak procedure prodje kao treba ..

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu Zelimo_bebu)
Neposredna veza do poruke: 1174
6.3.2013 8:31:00   
pahuljicamala
Nedzla hvala sto si podijelila sa nama user posted image Koliko bi sve laske bilo da ne moramo razmisljati i o novcima potrebnim za postupak! Ako Boga da, bit ce ovo ubrzouser posted image
Svima veliki pozdrav i user posted image

Nada posljednja umire....

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

odlazak u goste
milenium

kada idete u goste prijateljima ili rodbini koja imaju djecu što kupujete dječici?

ništa (34%)

čokoladu (35%)

ako idemo jednom mjesečno onda nešto veće (10%)

ako idemo svaki tjedan onda samo po neku sitnicu (21%)

Broj svih glasova: 100

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *