|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
20.1.2013 23:10:55   
Elica 5

IZVORNA PORUKA: Adria

Pisala sam na drugoj temi, ali pošto je Elica pitala ovdje za mene, da napišem i ovdje da sam ja doživjela hiperstimulaciju i da od postupka nema ništa do slijedećeg mjeseca...

Adria,,,, mila user posted image user posted image ,, glavu gore ko zna zašto je to tako trebalo da bude hvala bogu imaš baš super mašala stanica,, oni će to sad fino da oplode i zalede za to vrijeme tebi želim da se što prije oporaviš,,, i da ideš po svoje smrzliće abd,,, zato molim te glavu gore ti si naša draga hrabrica,,,,,

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1076
21.1.2013 20:20:31   
jakuta
Drage moje,da vam javim da mi je beta 0,nista od trudnoce a toliko sam se nadala.
Koliko treba vremena da se organizam oporavi da se uradi novi pokusaj?

Adrija duso,znam sta znaci hiperstimulacija jer sam je i ja dozivjela kad sam radila kod jednog naseg dr u Sarajevu.
Ja sam zavrsia 15 dana na infuzijama uz povisenu temperaturu i slabost organizma.
Zelim ti da st prije ozdravis i da ides po svoje smrzlice.
Ljubim vas.

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 1077
21.1.2013 22:07:53   
Elica 5
Jakuta mila svaka riječ je suvišna,,,user posted image user posted image zaista mi je žao,,,ono što ti ja mogu poželjeti je da se što prije oporaviš i kreneš u nove pohode naravno ako je to moguće,,,,,

Ja sam pauzirala dva ciklusa i u trećem već bila u postupku,,, ali to će ti Enver bolje reći kad te pregleda i kaže ti tvoje stanje,,,, kako god i kad god Sretno,,,,,,i da naredni bude uspješan abd,,,,

16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu jakuta)
Neposredna veza do poruke: 1078
22.1.2013 10:29:51   
Rapka73
Draga Jakuta,
dobro se isplači. Tako sam i ja zadnji put kad nije uspjelo. Suprug mi je rekao pa zašto plačem kad je u postupku VTO veća šansa da postupak ne uspije nego da uspije. Ja sam rekla da nisam išla u postupak da bih potvrdila statistiku već sam vjerovala i u onaj mali procenat uspješnosti.
Ja sam vadila betu u Bahćećiju. Doktor je bio fer i cijeli postupak je analizirao. Prokomentarisao je koje su bile dobre i obećavajuće strane, a koje su mogle dovesti do neuspjeha. U svakom slučaju ovaj mjesec moram uraditi HSG jajovoda, pa na konsultacije za dalje. To i tebi savjetujem. Otiđi na konsultacije, vidi šta dalje i koje ti opcije daju najveću šansu za uspjeh. Na kraju, ja ne odbacujem ni mogućnost donirane jajne stanice.

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 1079
22.1.2013 15:15:25   
mersudina 27
Jakuta draga moja sve vec znas,jako mi je zao zbog negativne bete.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala ti Allahu za moje dvije mrvice.

(odgovor članu Rapka73)
Neposredna veza do poruke: 1080
22.1.2013 15:21:55   
nedzla.
user posted image

< Poruku je uredio nedzla. -- 22.1.2013 15:28:56 >

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 1081
22.1.2013 15:27:41   
nedzla.
juče je dan na BAHCECI klinici započeo sa dvije pozitivne bete, tj. do 11 h barem dok sa ja bila gore

mašaAllah, mašAllah user posted image user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 1082
22.1.2013 17:18:47   
delila1986
nedzla
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1083
22.1.2013 17:19:46   
delila1986
jakuta
jako mi zao
budi hrabra, nastavi dalje...imas nasu podrsku...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1084
22.1.2013 17:50:35   
jakuta
hvala vam mile moje
Ja sam dva puta radila VTO ,ali svaki put sa zaledjenim embrijima,ako budem zdrava za sljedeci pokušaj
idem sa svjezim embrijima.Ovo zdrava kad kažem mislim na policistične jajnike tj.endometrizu koju sam već 2 puta operisala.
A naravno otičiću na konsultacije ali dok dođem sebi,neću žuriti,moram da se odmorim i fizički i psihički.Rapka,Mersudina,Elice,Nedžla,Delila divne ste,vi ste najbolja moguća podrška.
ljubim vas

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 1085
23.1.2013 20:40:00   
ena0002
Jakuta zao mi je user posted image ....ja jednostavno u ovim situacijama ne znam sta bih rekla user posted image ....osim da treba puno snage da se to sve prevazidje i krene u novi poksaj,
Adrija nadam se da je bilo sta za zalediti...pa polahko kad ti dr kaze da si spremna ...elem cini mi se da dr zna sta radi user posted image ,
Mikano sretno user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu jakuta)
Neposredna veza do poruke: 1086
24.1.2013 10:25:18   
Adria
Draga ena0002, zadnje informacije koje imam su od ponedeljka a to je da imam 5 zdravih embriončića user posted image .
Jučer sam ih zvala ali kažu nema ništa novo... user posted image

Ja od ove hiperstimulacije, osjećam neke pravo čudne simptome, sva sam napuhana ali bez nekih povećanja kilaže... teška sam sama sebi, svaki me dio tijela boli kao što sam već napisala negdje ali i u zadnja dva dana sam tako pospana, samo bih spavala i kad zaspim izgubim svaki pojam o vremenu...nadam se da će stati na ovome i uskoro proći...

„Biću tu kad se probudiš ujutru i kad uveče kreneš na spavanje. I čuvaću te cijelu noć i ti ćeš osjetiti da ti se smiješim i nikada nećeš biti sama jer ću ja biti uz tebe,zauvijek.“

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1087
26.1.2013 11:33:19   
Mikano
jakuta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
adria do kraja ciklusa ces imati takve simptome, to je normalno kod hiperstimulacije, sa novim ciklusom ces biti kao nova :-) Odmaraj se i fizicki i psihicki i onda sa novim ciklusom u nove pobjede user posted image user posted image user posted image
Meni je danad 10 dan ciklusa. Jutros sam bila na kontroli. Dr zadovoljan, kaze da su ujednaceni folikuli i da fino rastu, brine ga malo broj folikula, izgleda da sam malo hiperstimulirana. endometrijum mi je 8 mm. Slijedeća kontrola u ponedeljak a punkcija najvjerovatnije u srijedu. Ako bude vise od 18 jc odgodit ce embriotransfer za slijedeci mjesec. Terapija: od 3-8 dana ciklusa femera tablete i 150ml puregona; od 8 dana ciklusa puregon, menopur i centrotide.
Pozdrav svim trudilicama

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1088
26.1.2013 14:10:04   
Elica 5
Mikano,,, sretno user posted image user posted image da čitav ishod abd,, budeuser posted image user posted image ,,,,,,,,,

Adria da što prije sve to prebrodiš i da budeš spremna za idući mjesec,,,,

Jakuta mila kako si mi ti,,,,,

Nedžla user posted image user posted image user posted image user posted image

i ostalim ženicama jedan veliki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mikano)
Neposredna veza do poruke: 1089
26.1.2013 17:24:54   
Adria
Drage moje zene, hvala vam na podrsci, daj Boze da ste u pravu...Mersudina mi rece da postoji mogucnost da mi FET bude odgodjen dva mjeseca, kao u njenom slucaju, a ja se nadam da cu vec u slijedecem ciklusu biti spremna... drzite fige za to!! Grlim vas sve user posted image

Mikano, u mom slucaju je bila identicna terapija, nadam se da ipak nece i kod tebe doci do hiperstimulacije...ja se pitam obzirom da Dr. utvrdi da dobro napredujemo vec na prvom pregledu, da imamo podosta folikula, zasto onda nastavlja sa terapijom?

„Biću tu kad se probudiš ujutru i kad uveče kreneš na spavanje. I čuvaću te cijelu noć i ti ćeš osjetiti da ti se smiješim i nikada nećeš biti sama jer ću ja biti uz tebe,zauvijek.“

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 1090
3.2.2013 10:22:47   
Mikano
Drage moje trudilice, uradila sam punkciju i ukupno sam imala 17 jajnih celija od cega je zaledjeno 9 jajnih celija. Odgodjen mi je emriotransfer zbog hiperstimulacije. Dr mi je rekao da nećemo zuriti sa emriotransferom, da se organizam oporavi. Koliko sam ja shvatila necemo vracati prije treceg ciklusa.

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1091
6.2.2013 14:31:34   
nedzla.
Drage trudilice i trudnice iz Bahceci klinike, sa velikom zahvalom Gospodaru želim sa vama podijeliti divnu vijest:

Trudna sam elhamdulillah i nosim 2 bebe user posted image user posted image

Vjerujte da me bilo strah do sada ovu vijest objaviti jer kada u 12-stoj godini braka prvi put ugledate user posted image user posted image na testu na trudnoću, kada nakon nekoliko dana uradite betu i ona bude 272, kada odete na prvi ultrazvuk i dr. vam pokaže dvije male mrvice na ekranu i 2 mala user posted image user posted image kako kucaju, onda ostajete zapanjeni i život vam se iz temelja mijenja.

Svim ženicama koje su u postupku, koje namjeravaju krenuti, koje razmišljaju o MPO želim puuuuno sreće i da što prije osjetite ovu radost koju ja sada osjećam. Ne bojte se, nego vjerujte u beskrajnu milost našeg Gospodara, razmišljajte pozitivno, upućujte dove u svakom trenutku i bit će user posted image user posted image user posted image user posted image ako Bog da.

Želim vam puno sabura na putu MPO, ali vjerujte divnom dr. Ali Enveru i timu iz Bahceci klinike user posted image

Sve vas puno user posted image user posted image user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu Mikano)
Neposredna veza do poruke: 1092
6.2.2013 14:56:03   
Zelimo_bebu
nedzla od srca CESTITAM i zelim ti najljepsih 9 mjeseci i da na svijet donese zdrave bebice,,, a da ce biti najljepse to vec znamo....user posted image user posted image user posted image

Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...?
06.11.test pozitivan
07.11.beta 111,78
Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa...
13.07.2017.stigao nas princ

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1093
6.2.2013 15:10:40   
malena ze
Nedzla,iskrene cestitke.zelim ti ugodnu trudnocuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

1.ICSI=0 2.ICSI=0

(odgovor članu Zelimo_bebu)
Neposredna veza do poruke: 1094
6.2.2013 15:54:05   
bimba
Nedzla draga, iskrene cestitkeuser posted image da ti dragi Allah dz.s. da spokojnih 9 mjeseci i puno srece sa tvojim malim mrvicama.
Ostalim curkama puno srece u njihovim postupcima ili pripremama za iste.
Ja tek treba da idem na konsultacije pa cemo vidjeti sta dalje.
Iskrene cestitke jos jednom kako Nedzli tako i ostalim curama koje nisam pomenula.

(odgovor članu malena ze)
Neposredna veza do poruke: 1095
6.2.2013 19:31:11   
Elica 5
Nedzla,,,, još jednom od srca čestitke a tebi i malenim user posted image user posted image želim ugodnu tudnoću i narednih 9 mjeseci,,, da slušaju svoju mamu u tibi,,, user posted image user posted image user posted image user posted image

ostalim ženicama šaljem jedan vejiki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bimba)
Neposredna veza do poruke: 1096
6.2.2013 21:22:22   
nedzla.
Elice, bimba, malena ze, želimo bebu.... hvala na čestitkama user posted image

nek se i vaše želje aBd ostvare, a Gospodar zna šta svaka od nas želi user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 1097
6.2.2013 22:01:50   
ajla86
hvala dragom Allahu sto te obradovo..hairli da sve bude....da Svevisnji svaku na dunjaluku obraduje.....
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 1098
6.2.2013 22:04:17   
rerica
nedzla user posted image user posted image user posted image user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1099
6.2.2013 23:35:02   
delila1986
nedzla, mila moja

iako sam cula ranije za ovu divnu vijest, ni sada nisam ostala ravnodusna na tvoj post.
zelim ti mnogo srece i jednu laganu trudnocu i zahvaljujem mmnogo dragom Allahu dž.š sto vas je nakon mnogo godina truda i tuge, obradovao divnim vijestima, a s druge strane molim dragog Allaha da i meni i svima koji su na ovom putu, olaksa borbu i podari nam svoju milost, pa da i mi jednog dana budemo radosno sirili ove lijepe vijesti. Amin!!!!
šaljem vam svima puno user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dojenje uz pencilin?
Bebica11

Imam gnojnu anginu i moram 7dana primati pencilin,teoretski moze uz dojenje al je pojak,da li bi vi dojile bebu u toj situaciji?ima joj 14mj:(

ne znam (51%)

da (34%)

ne (15%)

Broj svih glasova: 104

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *