Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 12.11.2008 15:47:48
Happy
Drage moje,
evo da vam se javim da sam stigla... Psihički mi je grozno bilo... Od toga da sam prošli put gledala svoju bebicu i da smo joj mjerili sve što treba... A sada nema ništa, ustvari ima.. Ima, valjda je malo sukrvice ostalo, nije se još sve iščistilo, s obzirom da mi je u nedjelju tek prestalo... Mogu vam reći da sam se bila prepala, rekoh ne do mi Bog da idem na čiščenje, ali opet kontam da je bilo šta desilo bi se davno, a ne nakon 40 dana... I dalje sam zabrinuta... Da dođem na kontrolu za 14 dana, da vidimo da li se ovojnica materice "podebljala", ako ne dapijem neku hormonsku terpiju (to je normalno)... Što se tiče naredne rekao mi je za 6 mjeseci, jer je ipak bila poodmakla trudnoća... Pita me šta pijem za željezo i ja kažem ništa... kada su me odpustili iz bolnice željezo mi je bilo 3.2 iništa mi idioti nisu dali... Tako da sam kupila feroglobin i folnu... Nalaze ćemo da vadimo kada budem planirala drugu ako Bog da, sad za sad ništa....
Toliko od mene
LJUBIM VAS SVE
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 13.11.2008 11:37:03
jabuka1
drage moje,
Pozdrav svima,ja sam nakon tri mjeseca ponovo pošla hodati po kontrolama kako bi se mogla pripremiti za novu trudnoću.Jutros sam radila TORCH na GAk i nalaz će biti gotov za 10 dana -tako su mi na DIP-U rekli. Malaja od srca ti želi puno sreće u novoj trudnoći i pravo mi je drago čuti kako si optimistična. Ja se nadam da ću i j a vrlo brzo krenuti u akciju iako doktorica kaže da još ovu čekam 19.11 i onda u akciju. Problem mi je što sam TORC radila u Zenici prije pet dana i nek CMV-g pozitivan-neki citomegalovirus koji je najverovatnije uzrokovao prvi spontani tako da sam jutros radila novi nalaz . Dr.Nidžara sa GAk je divna i nastavljam kod nje ići.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 13.11.2008 20:13:53
nensy
Happy, kako je tebi dr.rekao 6 mjeseci da trebaš čekati , sa koliko je mjeseci si imala spontani. Ja kad sam rodila bilo je punih 7 mjeseci a dr. mi rekao da treba da prođu tri pune , da nalaze povadim i onda u akciju
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 13.11.2008 20:15:25
lida
Drage moje SEFICA VAS PUNO,PUNO VOLI cuvam vam fige i molim dragog Boga da vas brzo nagradi toliko sam danas na poslu pricala kako me je Aquarius juce obradovala sa lijepom vijesti za Malaju da su me pocele napadati kazu samo ti o RR a nas ko sisa.
Metar je spreman,sezona otvorena a ja puna elana za mjerenje cure navalite
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 14.11.2008 9:35:05
Happy
Draga nensy, imala sam spontani sa 4.5 mjeseci... Ne znam... Ma da ti pravo kažem oko toga se puno i ne brinem još uvijek... Još uvijek sama pomisao na me plaši... Mislim da treba vremena da dođem sebi... Poprilično vjerujem svom doktoru... Za neka dva mjeseca ću početi ako Bog da davadim nalaze... Nekako sada o tome još uvijek ne razmišljam... Naravno da planiram aBd, ali dok sebi psihički dođem... Da vam iskreno kažem mene je još uvijek strah odnosa sa MM, a kamoli šta više... Bila sam taj dan i kod svoje homeopatice... Dala mi je minerale i neke hormone i rekla mi da nipošto ne uzimam te hormone ako mi dr da... Pogotovo sada u mom "stadiju"... Taman idem na kontrolu za 2 sedmice pa ćemo vidjeti ako Bog da...
ljubim vas sve...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 14.11.2008 10:25:41
Sladjusna
Dobro jutro zenice, Nadam se da ste raspolozene, obzirom kakvo nam je vrijeme... Malaja vidim dobro se drzis samo tako nastavi. Happy, drago mi je da je sve ok proslo kod doktora. Drzi se uputa koje ti je on dao. Meni je rekao da se pricuvam tri - cetiri mjeseca, pa vidjet cu. Necu se cuvati poslije ove druge ali necu ni ganjati plodne dane, pa sta bude. Najgora varijanta je psihicko opterecenje, a to mi ne treba. Pozdrav i poljubac za sve zenice.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 14.11.2008 10:29:54
Happy
Ma naravno Sladjusna... Psiha je najbitnija... Želim ti puno sreće da ako Bog da što prije budeš . Najbitnije je da se čovjek opusti (naravno koliko je to moguće)... Mene je još uvijek strah leći u krevet sa MM... Jednostavno neka blokada... On meni kaže da kada je manje trudnoća (7,8,9 sedmica) on savjetuje 2 do 3 mjeseca, ali da ja pustim 6... Ma samo da ja sa sobom 100 000 stvari riješim onda ću i ja ako Bog da da ganjam
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 14.11.2008 10:48:15
Sladjusna
IZVORNA PORUKA: Happy
Ma naravno Sladjusna... Psiha je najbitnija... Želim ti puno sreće da ako Bog da što prije budeš . Najbitnije je da se čovjek opusti (naravno koliko je to moguće)... Mene je još uvijek strah leći u krevet sa MM... Jednostavno neka blokada... On meni kaže da kada je manje trudnoća (7,8,9 sedmica) on savjetuje 2 do 3 mjeseca, ali da ja pustim 6... Ma samo da ja sa sobom 100 000 stvari riješim onda ću i ja ako Bog da da ganjam
Ja imam obrnuti problem, MM je "strah" da legne samnom ( nece da koristi zastitu) da se slucajno eto ne bi "uhvatilo" prije vremena A stalno me pita "jesi dobila?" - vidim da vec sizi
To sto kazes da prvo sa sobom moras rijesiti neke misli, da procistis glavu, slazem se u potpunosti. Sama sam sebe lagala da me to nije "toliko" pogodilo, ali evo poslije 2,5 mjeseca tek bistre glave mogu sagledati kako sam bila tuzna, ljuta, povrijedjena, "ljubomorna" na zene sa bebama, trudnice...To je normalno. Takodje i ja tebi zelim brz oporavak, i da prebrodis svoje strahove i da dalje idemo u zajednicke borbe za novu .
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 14.11.2008 11:40:33
Happy
Da ti pravo kažem kod MM nije ništa bolja situacija.. I on se poprilično boji Pogotovo nekako kada znaš i da se još moraš paziti (kondom - prije smo se prirodno čuvali)... ma psiha je stvarno čudo... zato ja idem kod homeopate
Puno sreće ti želim.....
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 14.11.2008 11:46:13
Malaja
Drage moje buduće istina je da je čovjek u grču nakon što mu se dogode takve stvari. Prva sam ja bila a pomalo sam još uvijek Nakome treba manje nekome više da sažvače i proguta to iskustvo. Tako da je najbolje moja Happy da počneš da radiš na onda kada ti budeš spremna. I fizički i psihički. I ja sam nakon spontanog imala jedno mjesec dana blokadu i nisam mogla spavati sa MM Što sam mu i objasnila-i razumio je Polako, doći će sve na svoje Draga Sladjusna kao da sebe slušam sačekaću da prodje druga i baciću se na posao ali neću pratiti plodne dane i to. Mislim da sam to čak i ovde napisala Tako je i bilo i evo me hvala Bogu nakon prvog pokušaja. Naravno da i tebi želim od srca da tako bude i ne samo tebi nego i svim našim ženicama Kada dođe vrijeme za to i kada se bace u akciju ZAOPRAVE da iz prvog puta ugledaju svoj plusić!!!!
Nego Enni je rekla da će danas raditi test.. Enii javljaj nam
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 15.11.2008 12:04:35
Malaja
Hej Enni ja sam ti uzela dva puta onaj clear blue test i ona druga linija je bila skroz slaba. On je oko 18-19KM Poslije toga uzmem nakav od 6KM ne znam kako se zove, ljubičast je. I on mi odmah pokaže onu drugu liniju. Kada god sam tražila u apoteci nudili su mi 3 testa. Taj nakav najjeftiniji, taj od 6KM i clear blue. Probaj sa ti od 6KM. Ja ti želim sreću i javi nam čim se testiraš. Pusa svima
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 15.11.2008 21:09:21
neda 30
drage moje,evo da Vam se i ja pridružim dugo pratim vaš forum, tačnije od 22.09., kada sam i ja imala spontani u 8. nedjelji. Jako veliku podršku ste mi dali . Prijavljujem se u kladionicu za sljedeću godinu. Sada čekam drugu , pa poslije treće MM i ja u akciju.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 17.11.2008 8:45:17
Mika
Dobro jutro drage moje, vidim da je situacija poprilično pod kontrolom a ima nas i novih! Dobro došla nedo!
Ja sam u petak u poslu preko glave i izgleda da ce biti tako cijele sedmice pa ce me slabo biti. Kraj godine se bliži a tako i moj ugovor pa me živo interesuje šta će se desiti. Mrzim neizvjestnost! Eh kako bi bilo dobro da znam kako će sljedeća godina krenuti! Da li ću krenuti Malajinim stopama ili ću morati čekati mart
Što se tiče priče o strahovima, sve smo pošle isto na ovaj ili onaj način. Meni je recimo "bliskost" sa MM puno pomogla da se vratim u normalu. Žene moje drage, danas živimo u naprednom svijetu tako da se možemo gotovo sa sigurnošću zaštititi od trunoće. Čuj "zaštititi od trudnoće" Kako to sad glupo zvuči Elem, vjerujete meni na riječ, meni koja sam izgubila dvoje, nećete ništa "pokvariti" a bliskost će vam dobro doći. "Taj korak" će vam nekako reći da je sve ok, tj. pašće vam nekakav teret sa srca. Bar je meni tako bilo. Samo naprijed u oporavku i valja stići Majalu ! Enni ja sam se kladila na tebe pa čekam da se javiš !
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 17.11.2008 10:55:36
Malaja
Dobar dan drage moje I meni jutros nešto posla preko glave, a ja bih samo spavala Subotu sam cijelu prespavala a ni juče nisam ništa bolja bila U četvrtak idem na pregled-jedva čekam Nikita i meni se sve bilo promjenilo poslije spontanog. Prije sam imala migrene kada trebam dobiti , boljele su me grudi, leđa, stomak. Poslije ništa, samo dođe nenajavljena i to tačno 28 mi dan. Prije neredovno-30,33,29 kako kada.I baš kao što si rekla bar neka korist od toga Hej Mika naravno da ćete mojim stopama, ja jedva čekam slijedeću Pa sad januar ili mart to je sve tu negdje.. Znaš kako kažu strpljen - spašen! Svim ženicama jedna pusa i jedan
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 17.11.2008 13:13:27
Malaja
Ne moraš mi se izvinjavati, slobodno pitaj šta god ti treba. Otvoreno pričam o tome. I ako nekome mogu da pomognem-vrlo rado Ja sam imala spontani tj. missed ab. u 10 sedmici. Ustvari u 10 sedmici su mi otkrili da ploda više ne kuca a prestalo je početkom 9te sedmice. Znači nisam krvarila i da nisam otišla ne bih ni znala.. Očistili su me sutradan
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 17.11.2008 14:07:51
Sladjusna
Cao zene, dobrodoslica novim... Malaja, drago mi je da je sve ok kod tebe, u cetvrtak se odmah javi kada se vratis od doktora. Ja sam takodje imala missed kao i ti, samo sam ja u 12 - toj sedmici se ocistila a malo srculence je prestalo kucati u 9 ili 10 sedmici. Ja sam trebala dobiti prije 4 dana i nema još ništa, kako su me cistili sve mi se poremetilo. Jel ok da mi "kasni" obzirom da vam je vecini kao sat tacna poslije kiretaze
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 17.11.2008 14:41:46
Happy
Sladjusna ne brini se... Ja sam dobila 36 dan nakon spontanog... To je normano... Kako čiji organizam reaguje...
Vidim da ste mi dobro drage moje... Novi radni dan je počeo... Da vas obavijestim da ja još nisam krenula u akciju, planiram ovih dana Neka blokada je u meni, džaba... Mada vidim da ni MM nije nešto posebno "zainteresovan"... Da li ste vi čuli za obloge od meda... Čula sam sa više strana, stavi se na uložak i prespava sa tim
LJUBIM VAS....
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 18.11.2008 9:23:13
Mika
Dobro jutro drage moje!
Baš se lijepo nasmijah na početku dana! Ko o čemu a žene o sexu! Mogu vam reći da mene to već donekle brine jer mi ABD ukidamo te igrice sa novom trudnoćom, za svaki slučaj, iako nam u prošloj dr nije branio Kreten! I znam da bi se prva tri mjeseca trebali suzdržavati ali ako mi bude ko u prošloj trudnoći ja ću luda hodati po kući!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 18.11.2008 9:29:34
Happy
Dobro jutro drage moje,
I mi smo se seksali u toku trudnoće... meni je dr rekao da mogu... Ne znam šta bih vam rekla...Čovjek svašta nešto misli... da nije ovo ili je ono ili je... Ja nekako o tome ne mogu da razmišljam... Jednostavno nije mu nafaka njegova određena i to je to... Mojoj sestri je čitava bila rizićna, više u bolnici nego u kući, dr su haman bili halalali i nju i bebu... je sada mašallah, ne može biti naprednija i ljepša ... Mada znam da aBd kada budem da ću se više pripaziti, više ću odmarati, neću ko luda trčati, neću se seksati ni ja, ali mislim da to nema veze...
Što se tiče meda... Nije upalilo... Nismo imali kondome , tako da nismo ništa Ali ja sam stavljala med... Malo je smiješno, mažeš med po ulošku Počela sam da stavljam i večeras ću, tako da kada budem vadila nalaze bude aBd sve dobro...
LJUBIM VAS SVE
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 18.11.2008 10:40:59
Malaja
Hej moje medene žene Što mi ranije ne rekoste za keksanje Dobro doduše samo smo jednom.. Kao da me je čuo da sam pisala da bježi od mene Nećem više ako je to tako a u četvrtak idem na pregled pa ću pitati sve. Baš su mi pomješana osjećanja, jedva čekam da odem kod doktora a i pomalo me je strah. I ja sam kupovala u merkuru macinu travu u refuzi. Ugodan dan vam želim žene moje
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 18.11.2008 11:04:14
Mika
Hej Malaja jedno pitanje, da li je tebi ikad doktor rekao da se ne smiješ keksati, mislim u prošloj trudnoći i ako jeste ili nije da li ti je rekao (ili je rekla u tvom slučaju) da to ne smiješ raditi bez prezervativa zbog mogućih infekcija?
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 18.11.2008 11:21:04
Mika
Eto vidiš kako to hoda! Recimo meni je kreten Begović rekao da se možemo keksati iako je bila rizična trudnoća, samo je rekao citiram:"Nemojte sad hopa cupa" šta god to značilo, jer ili je on iz pećinskog doba pa nam nije znao objasniti ili je mislio da smo mi toliko glupi da ga nećemo shvatiti! Znajući njega vjerovatno je ovo drugo! Ali NIKAD i nikad nam nije rekao da trebamo koristiti prezervative da bi spriječili moguće infekcije. Kad sam na jednom forumu pročitala da su prezervativi pod obavezno u toku trudnoće fakat sam ostala "paf"! Ali nije se ni čuditi kakvi su nam doktori. Mi moramo znati sve o svemu jer od njih ćemo slabo šta pametno čuti. Evo opet čast izuzecima ali su fakat rijetki!