|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
12.11.2008 15:47:48   
Happy
Drage moje,

evo da vam se javim da sam stigla...
Psihički mi je grozno bilo... Od toga da sam prošli put gledala svoju bebicu i da smo joj mjerili sve što treba... A sada nema ništa, ustvari ima.. Ima, valjda je malo sukrvice ostalo, nije se još sve iščistilo, s obzirom da mi je u nedjelju tek prestalo... Mogu vam reći da sam se bila prepala, rekoh ne do mi Bog da idem na čiščenje, ali opet  kontam da je bilo šta desilo bi se davno, a ne nakon 40 dana... I dalje sam zabrinuta...
Da dođem na kontrolu za 14 dana, da vidimo da li se ovojnica materice "podebljala", ako ne dapijem neku hormonsku terpiju (to je normalno)...
Što se tiče naredne user posted image rekao mi je za 6 mjeseci, jer je ipak bila poodmakla trudnoća...
Pita me šta pijem za željezo i ja kažem ništa... kada su me odpustili iz bolnice željezo mi je bilo 3.2 iništa mi idioti nisu dali... Tako da sam kupila feroglobin i folnu...
Nalaze ćemo da vadimo kada budem planirala drugu user posted image ako Bog da, sad za sad ništa....

Toliko od mene

LJUBIM VAS SVE user posted image

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 551
12.11.2008 21:40:34   
Aquarius
IZVORNA PORUKA: Malaja
Apelujemo na šeficu lidu da nam se javi user posted image

Samo da vam javim da sam lidi poslala PP. Ovo je njen odgovor:

HVALA ti od srca sto si me ovako obradovala,nema me na RR jer sam pocela raditi

Metar je spreman samo vi navalite
Daj Boze da sve iduce godine imate male bebe pored sebe

Hvala ti jos jednom
Pusa

Pusa i od mene !user posted image

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 552
13.11.2008 11:37:03   
jabuka1
drage moje,

Pozdrav svima,ja sam nakon tri mjeseca ponovo pošla hodati po kontrolama kako bi se mogla pripremiti za novu trudnoću.Jutros sam radila TORCH na GAk i nalaz će biti gotov za 10 dana -tako su mi na DIP-U rekli.
Malaja od srca ti želi puno sreće u novoj trudnoći i pravo mi je drago čuti kako si optimistična.
Ja se nadam da ću i j a vrlo brzo krenuti u akciju iako doktorica kaže da još ovu čekam 19.11 i onda u akciju.
Problem mi je što sam TORC radila u Zenici prije pet dana i nek CMV-g pozitivan-neki citomegalovirus koji je najverovatnije uzrokovao prvi spontani tako da sam jutros radila novi nalaz .
Dr.Nidžara sa GAk je divna i nastavljam kod nje ići.

Pozdrav svima ženama:)
Neposredna veza do poruke: 553
13.11.2008 20:13:53   
nensy
Happy, kako je tebi dr.rekao 6 mjeseci da trebaš čekati , sa koliko je mjeseci si imala spontani. Ja kad sam rodila bilo je punih 7 mjeseci a dr. mi rekao da treba da prođu tri puneuser posted image  , da nalaze povadim i onda u akciju

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 554
13.11.2008 20:15:25   
lida
Drage moje SEFICA VAS PUNO,PUNO VOLI cuvam vam fige i molim dragog Boga da vas brzo nagradi user posted image toliko sam danas na poslu pricala kako me je Aquarius juce obradovala sa lijepom vijesti za Malaju da su me pocele napadati kazu samo ti o RR a nas ko sisa.

Metar je spreman,sezona otvorena a ja puna elana za mjerenje cure navaliteuser posted image  

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.
Neposredna veza do poruke: 555
14.11.2008 9:35:05   
Happy
Draga nensy, imala sam spontani sa 4.5 mjeseci... Ne znam... Ma da ti pravo kažem oko toga se puno i ne brinem još uvijek... Još uvijek sama pomisao na user posted image me plaši... Mislim da treba vremena da dođem sebi... Poprilično vjerujem svom doktoru... Za neka dva mjeseca ću početi ako Bog da  davadim nalaze... Nekako sada o tome još uvijek ne razmišljam... Naravno da planiram user posted image aBd, ali dok sebi psihički dođem...
Da vam iskreno kažem mene je još uvijek strah odnosa sa MM, a kamoli šta više...
Bila sam taj dan i kod svoje homeopatice... Dala mi je minerale i neke hormone i rekla mi da nipošto ne uzimam te hormone ako mi dr da... Pogotovo sada u mom "stadiju"... Taman idem na kontrolu za  2 sedmice pa ćemo vidjeti ako Bog da...

ljubim vas sve...

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

Neposredna veza do poruke: 556
14.11.2008 10:25:41   
Sladjusna
Dobro jutro zenice,
Nadam se da ste raspolozene, obzirom kakvo nam je vrijeme...
Malaja vidim dobro se drzis user posted image samo tako nastavi.
Happy, drago mi je da je sve ok proslo kod doktora. Drzi se uputa koje ti je on dao. Meni je rekao da se pricuvam tri - cetiri  mjeseca, pa vidjet cu.
Necu se cuvati poslije ove druge user posted image ali necu ni ganjati plodne dane, pa sta bude. Najgora varijanta je psihicko opterecenje, a to mi ne treba.
Pozdrav i poljubac za sve zenice.

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 557
14.11.2008 10:29:54   
Happy
Ma naravno Sladjusna... Psiha je najbitnija... Želim ti puno sreće da ako Bog da što prije budeš user posted image . Najbitnije je da se čovjek opusti (naravno koliko je to moguće)... Mene je još uvijek strah leći u krevet sa MM... Jednostavno neka blokada...
On meni kaže da kada je manje trudnoća (7,8,9 sedmica) on savjetuje 2 do  3 mjeseca, ali da ja pustim 6...
Ma samo da ja sa sobom 100 000 stvari riješim user posted image user posted image user posted image onda ću i ja ako Bog da da ganjam user posted image

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

(odgovor članu Sladjusna)
Neposredna veza do poruke: 558
14.11.2008 10:48:15   
Sladjusna
IZVORNA PORUKA: Happy

Ma naravno Sladjusna... Psiha je najbitnija... Želim ti puno sreće da ako Bog da što prije budeš user posted image . Najbitnije je da se čovjek opusti (naravno koliko je to moguće)... Mene je još uvijek strah leći u krevet sa MM... Jednostavno neka blokada...
On meni kaže da kada je manje trudnoća (7,8,9 sedmica) on savjetuje 2 do  3 mjeseca, ali da ja pustim 6...
Ma samo da ja sa sobom 100 000 stvari riješim user posted image user posted image user posted image onda ću i ja ako Bog da da ganjam user posted image

Ja imam obrnuti problem, MM je "strah" da legne samnom ( nece da koristi zastitu) da se slucajno eto ne bi "uhvatilo" prije vremena user posted image A stalno me pita "jesi dobila?"  - vidim da vec sizi user posted image

To sto kazes da prvo sa sobom moras rijesiti neke misli, da procistis glavu, slazem se u potpunosti. Sama sam sebe lagala da me to nije "toliko" pogodilo, ali evo poslije 2,5 mjeseca tek bistre glave mogu sagledati kako sam bila tuzna, ljuta, povrijedjena, "ljubomorna" na zene sa bebama, trudnice...To je normalno.
Takodje i ja tebi zelim brz oporavak, i da prebrodis svoje strahove i da dalje idemo u zajednicke borbe za novu user posted image .

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 559
14.11.2008 11:40:33   
Happy
Da ti pravo kažem kod MM nije ništa bolja situacija.. I on se poprilično boji user posted image
Pogotovo nekako kada znaš i da se još moraš paziti (kondom - prije smo se prirodno čuvali)... ma psiha je stvarno čudo...
zato ja idem kod homeopate user posted image

Puno sreće ti želim.....

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

Neposredna veza do poruke: 560
14.11.2008 11:46:13   
Malaja

Drage moje buduće user posted image
istina je da je čovjek u grču nakon što mu se dogode takve stvari. Prva sam ja bila a pomalo sam  još uvijek user posted image Nakome treba manje nekome više da sažvače i proguta to iskustvo. Tako da je najbolje moja Happy da počneš da radiš na user posted image onda kada ti budeš spremna. I fizički i psihički. I ja sam nakon spontanog imala jedno mjesec dana blokadu i nisam mogla spavati sa MM Što sam mu i objasnila-i razumio je user posted image Polako, doći će sve na svoje user posted image
Draga Sladjusna kao da sebe slušam user posted image sačekaću da prodje druga user posted image i baciću se na posao ali neću pratiti plodne dane i to. Mislim da sam to čak i ovde napisala user posted image Tako je i bilo i evo me user posted image hvala Bogu nakon prvog pokušaja. user posted image user posted image user posted image user posted image
Naravno da i tebi želim od srca da tako bude i ne samo tebi nego i svim našim ženicama user posted image user posted image
Kada dođe vrijeme za to i kada se bace u akciju ZAOPRAVE user posted image da iz prvog puta ugledaju svoj plusić!!!!

Nego Enni je rekla da će danas raditi test..
Enii javljaj nam user posted image user posted image user posted image user posted image

Strpljen-spašen!

Majkini balončići prvi put zaigrali u stomi 28.09.2009

Naša ljubičica stigla na svijet 18.03. najljepši dan u maminom i tatinom životu!

Neposredna veza do poruke: 561
15.11.2008 12:04:35   
Malaja
Hej Enni ja sam ti uzela dva puta onaj clear blue test i ona druga linija je bila skroz slaba. On je oko 18-19KM Poslije toga uzmem nakav od 6KM ne znam kako se zove, ljubičast je. I on mi odmah pokaže onu drugu liniju. Kada god sam tražila u apoteci nudili su mi 3 testa. Taj nakav najjeftiniji, taj od 6KM i clear blue. Probaj sa ti od 6KM.
Ja ti želim sreću user posted image user posted image user posted image  i javi nam čim se testiraš.
Pusa svima

Strpljen-spašen!

Naša ljubičica stigla na svijet 18.03. najljepši dan u maminom i tatinom životu!
Neposredna veza do poruke: 562
15.11.2008 21:09:21   
neda 30
drage moje,evo da Vam se i ja pridružim
dugo pratim vaš forum, tačnije od 22.09., kada sam i ja imala spontani u 8. nedjelji. Jako veliku podršku ste mi daliuser posted image . Prijavljujem se u kladionicu user posted image za sljedeću godinu.
Sada čekam druguuser posted image , pa poslije treće MM i ja u akciju.

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 563
17.11.2008 8:45:17   
Mika
Dobro jutro drage moje, vidim da je situacija poprilično pod kontrolom a ima nas i novih! Dobro došla nedo!

Ja sam u petak u poslu preko glave i izgleda da ce biti tako cijele sedmice pa ce me slabo biti. Kraj godine se bliži a tako i moj ugovor pa me živo interesuje šta će se desiti. Mrzim neizvjestnost! Eh kako bi bilo dobro da znam kako će sljedeća godina krenuti! Da li ću krenuti Malajinim stopama ili ću morati čekati mart user posted image  

Što se tiče priče o strahovima, sve smo pošle isto na ovaj ili onaj način. Meni je recimo "bliskost" sa MM puno pomogla da se vratim u normalu. Žene moje drage, danas živimo u naprednom svijetu tako da se možemo gotovo sa sigurnošću zaštititi od trunoće. Čuj "zaštititi od trudnoće" user posted image  Kako to sad glupo zvuči user posted image  
Elem, vjerujete meni na riječ, meni koja sam izgubila dvoje, nećete ništa "pokvariti" a bliskost će vam dobro doći. "Taj korak" će vam nekako reći da je sve ok, tj. pašće vam nekakav teret sa srca. Bar je meni tako bilo. Samo naprijed u oporavku i valja stići Majalu user posted image !
Enni ja sam se kladila na tebe pa čekam da se javiš user posted image !

user posted image  svim budućim user posted image

Borba je počela!
Neposredna veza do poruke: 564
17.11.2008 10:55:36   
Malaja

Dobar dan drage moje
I meni jutros nešto posla preko glave, a ja bih samo spavala user posted image Subotu sam cijelu prespavala a ni juče nisam ništa bolja bila user posted image U četvrtak idem na pregled-jedva čekam user posted image user posted image user posted image user posted image
Nikita i meni se sve bilo promjenilo poslije spontanog. Prije sam imala migrene kada trebam dobiti user posted image , boljele su me grudi, leđa, stomak. Poslije ništa, samo dođe nenajavljena i to tačno 28 mi dan. Prije neredovno-30,33,29 kako kada.I baš kao što si rekla bar neka korist od toga user posted image
Hej Mika naravno da ćete mojim stopama, ja jedva čekam slijedeću user posted image Pa sad januar ili mart to je sve tu negdje.. Znaš kako kažu strpljen - spašen!
Svim ženicama jedna pusa i jedan user posted image

Strpljen-spašen!

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 565
17.11.2008 12:58:14   
nikita
jutro drage moje,
probudio me je bol...osjecam se kao da me je autobus pun djece pregazio...al sta ces...

sorry malaja sto te podsjecam na to ali s koliko tj si ti imala spontani ???

pozz svima

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 566
17.11.2008 13:13:27   
Malaja

Ne moraš mi se izvinjavati, slobodno pitaj šta god ti treba. Otvoreno pričam o tome. I ako nekome mogu da pomognem-vrlo rado user posted image
Ja sam imala spontani tj. missed ab. u 10 sedmici. Ustvari u 10 sedmici su mi otkrili da user posted image ploda više ne kuca a prestalo je početkom 9te sedmice. Znači nisam krvarila i da nisam otišla ne bih ni znala.. Očistili su me sutradanuser posted image

Strpljen-spašen!

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 567
17.11.2008 14:07:51   
Sladjusna
Cao zene,
dobrodoslica novim... Malaja, drago mi je da je sve ok kod tebe, u cetvrtak se odmah javi kada se vratis od doktora.
Ja sam takodje imala missed kao i ti, samo sam ja u 12 - toj sedmici se ocistila a malo srculence je prestalo kucati u 9 ili 10 sedmici.user posted image
Ja sam trebala dobiti user posted image prije 4 dana i nema još ništa, kako su me cistili sve mi se poremetilo. Jel ok da mi "kasni" obzirom da vam je vecini kao sat tacna poslije kiretazeuser posted image

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 568
17.11.2008 14:41:46   
Happy
Sladjusna ne brini se... Ja sam dobila 36 dan nakon spontanog... To je normano... Kako  čiji organizam reaguje...

Vidim da ste mi dobro drage moje... Novi radni dan je počeo...
Da vas obavijestim da ja još nisam krenula u akciju, planiram ovih dana user posted image user posted image user posted image
Neka blokada je u meni, džaba... Mada vidim da ni MM nije nešto posebno "zainteresovan"...
Da li ste vi čuli za obloge od meda... Čula sam sa više strana, stavi se na uložak  i prespava sa timuser posted image

LJUBIM VAS....

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

Neposredna veza do poruke: 569
18.11.2008 9:23:13   
Mika
user posted image user posted image user posted image  Dobro jutro drage moje!

Baš se lijepo nasmijah na početku dana! Ko o čemu a žene o sexu! user posted image user posted image user posted image
Mogu vam reći da mene to već donekle brine jer mi ABD ukidamo te igrice sa novom trudnoćom, za svaki slučaj, iako nam u prošloj dr nije braniouser posted image  Kreten! I znam da bi se prva tri mjeseca trebali suzdržavati ali ako mi bude ko u prošloj trudnoći ja ću luda hodati po kući! user posted image

Ugodan dan vam želim "medene" moje! user posted image

Borba je počela!
Neposredna veza do poruke: 570
18.11.2008 9:29:34   
Happy
Dobro jutro drage moje,

I mi smo se seksali u toku trudnoće... meni je dr rekao da mogu... Ne znam šta bih vam rekla...Čovjek svašta nešto misli... da nije ovo ili je ono ili je... Ja nekako o tome ne mogu da razmišljam... Jednostavno nije mu nafaka njegova određena i to je to... Mojoj sestri je čitava user posted image bila rizićna, više u bolnici nego u kući, dr su haman bili halalali i nju  i bebu... user posted image je sada mašallah, ne može biti naprednija i ljepša user posted image ...
Mada znam da aBd kada budem user posted image da ću se više pripaziti, više ću odmarati, neću ko luda trčati, neću se seksati ni ja, ali mislim da to nema veze...

Što se tiče meda... Nije upalilo... Nismo imali kondome user posted image user posted image user posted image , tako da nismo ništa user posted image
Ali ja sam stavljala med... Malo je smiješno, mažeš med po ulošku user posted image user posted image user posted image
Počela sam da stavljam i večeras ću, tako da kada budem vadila nalaze bude aBd sve dobro...

LJUBIM VAS SVE

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 571
18.11.2008 10:40:59   
Malaja

Hej moje medene žene
Što mi ranije ne rekoste za keksanje user posted image user posted image Dobro doduše samo smo jednom.. Kao da me je čuo da sam pisala da bježi od mene user posted image user posted image user posted image user posted image
Nećem više ako je to tako a u četvrtak idem na pregled pa ću pitati sve. Baš su mi pomješana osjećanja, jedva čekam da odem kod doktora a i pomalo me je strah.
I ja sam kupovala u merkuru macinu travu u refuzi. 
Ugodan dan vam želim žene moje user posted image

Strpljen-spašen!

Neposredna veza do poruke: 572
18.11.2008 11:04:14   
Mika
Hej Malaja jedno pitanje, da li je tebi ikad doktor rekao da se ne smiješ keksati, mislim u prošloj trudnoći i ako jeste ili nije da li ti je rekao (ili je rekla u tvom slučaju) da to ne smiješ raditi bez prezervativa zbog mogućih infekcija?

Borba je počela!

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 573
18.11.2008 11:16:12   
Malaja

Nije mi ništa rekla!!!user posted image Tada sam išla kod Amre Hadžismajlović u Clarus. Ni riječi o keksanju!!!!!

Strpljen-spašen!

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 574
18.11.2008 11:21:04   
Mika
Eto vidiš kako to hoda! Recimo meni je kreten Begović rekao da se možemo keksati iako je bila rizična trudnoća, samo je rekao citiram:"Nemojte sad hopa cupa"user posted image  šta god to značilo, jer ili je on iz pećinskog doba pa nam nije znao objasniti ili je mislio da smo mi toliko glupi da ga nećemo shvatiti! Znajući njega vjerovatno je ovo drugo! Ali NIKAD i nikad nam nije rekao da trebamo koristiti prezervative da bi spriječili moguće infekcije. Kad sam na jednom forumu pročitala da su prezervativi pod obavezno u toku trudnoće fakat sam ostala "paf"! Ali nije se ni čuditi kakvi su nam doktori. Mi moramo znati sve o svemu jer od njih ćemo slabo šta pametno čuti. Evo opet čast izuzecima ali su fakat rijetki!

Borba je počela!

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *