|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
11.11.2008 20:54:46   
Aquarius
Samo da vas pozdravim.user posted image

Meni se ova user posted image nešto oduži. Evo već 6. dan curi.  Ovo mi je druga poslije kiretaže, ali  prva normalna  jer mi je prošli put tri dana nešto malo jada kapalo. Ma prošlo mi sa dnevnim ulošcima. Ali mi je i ovo neobično jer mi obično traje 4 dana s tim da 4. dan jedva da nešto kapne. Joj objašnjenja.user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio mamy RR -- 26.6.2009 17:41:00 >

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 526
11.11.2008 21:03:48   
Malaja
Draga Aquarius baš mi je drago vidjeti te raspoloženu user posted image  Neka traje koliko treba-neka se očisti. I meni je druga bila pojaka..
Nego primjećujem-nema nam predsjednice komisije lide. Molim neka se javi da nam kaže da li su pripreme okončane, metar nabavljen??user posted image  

Strpljen-spašen!

Majkini balončići prvi put zaigrali u stomi 28.09.2009

Naša ljubičica stigla na svijet 18.03. najljepši dan u maminom i tatinom životu!

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 527
11.11.2008 21:58:39   
Aquarius
Ma ti si mi 1000% vratila raspoloženje (bez trunke pretjerivanja).user posted image
Nemaš pojma kako mi je drago. Od jučer sam k'o leptirica! user posted image

PS. Sad će me Dina ružiti, opet sam off topic.user posted image

< Poruku je uredio Aquarius -- 11.11.2008 21:59:03 >

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 528
11.11.2008 22:20:21   
Aquarius
E sad mi reci šta sve piješ (mislim na vitamine i slično). Trebala bih i ja polako početi sa pripremanjem.user posted image
Neposredna veza do poruke: 529
11.11.2008 22:25:41   
Malaja
E ovako od početka sam ti na folacinu, c vitaminu i e vitaminu. Baš sam Enni pisala maloprije o tome. Rekla mi je doktorica da je e vitamin vitamin plodnosti. Što se pokazalo tačno user posted image  S tim da sam ti ja i MM svaku noć daval c i e vitamin - nisam folnu user posted image  Nakon prve user posted image  sam pila macinu i odustala-previše mi bilo user posted image  a vala mi i mrsko bilo spremati ga. Nisam ja za čajeva..
Nego ti ako ne piješ folnu-odmah je uključi. A naravno i ovo ostalo. Ne može da škodiuser posted image

Strpljen-spašen!

Naša ljubičica stigla na svijet 18.03. najljepši dan u maminom i tatinom životu!

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 530
11.11.2008 22:27:58   
Aquarius
OK. Za Folacin znam, ali kako se uzimaju ostali vitamini? Da li kao tablete, ili kao šumeće, ili nešto treće ? user posted image

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 531
11.11.2008 22:30:52   
Malaja
Ja uzimam i c i e kao tablete od dietpharma. Bio-C 500 i Vitamin E 200. Ima u svakoj apoteci. Oboje po jednu dnevno. Ja sam većinom uveče to uzimala.

< Poruku je uredio Malaja -- 11.11.2008 22:31:48 >

Strpljen-spašen!

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 532
11.11.2008 22:35:39   
Aquarius
Super! Imam ja još vremena, ali da se laganice pripremam. Leti ovo vrijeme k'o ludo.user posted image

Za mjesec ću na kontrolu, a tada ću već dobiti potrebne instrukcije za dalje.user posted image

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 533
11.11.2008 22:44:04   
Malaja
Slobodno već počni da piješ. Ja sve to pijem skoro 3 mjeseca. Folnu nisam ni prestajala-tako mi doktorica rekla. Tako da sam ti puna folne user posted image
A vrijeme ne da leti nego nemam riječi. Baš sam maloprije listala na ovom podforumu i jedva našla kada sam prvi put napisala o spontanom. Nisam mogla da vjerujem koliko smo se od tada ispisale user posted image  a vala i neka smo.

Strpljen-spašen!

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 534
12.11.2008 8:55:43   
Mika
Dobro jutro ženice, vidim da se tipkate u večernjim satima kad mene nema user posted image
Poželila sam da se okupimo na forumu tokom posla user posted image  al' je jasno da nemam svi vremena za to, a kod nekih su se i informatičari počeli buniti user posted image  (Enni)

Nego kad pričate o pripremama (Aquarius i Malaja) i ja bi lagano trebala početi s tim. Krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca trebam se nakaniti opet doktoru. Ovaj put isprobavamo novu doktoricu, dr. Purković, za početak, a u rezervi držimo dr. Dizdarević, dr. Divanovića i naravno dr. Mašića, ali kod njega ćemo kad budemo vidjeli user posted image  user posted image . Neću početi piti ništa dok se ne posavjetujem sa novom dr. jer je imam štošta pitati. Ni meni nije drago ići na pregled, jer sam se naobilazila doktora ko luda poslije spontanog, ali što se mora nije ni teško.

I fakat gdje nam je šefica lidauser posted image

Borba je počela!

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 535
12.11.2008 9:44:49   
Malaja

Dobro jutro Mika i ostale žene.
Hej Mika ja nisam čula za tu doktoricuuser posted image Gdje je ona? Ne znam da li išta piješ trenutno. Folnu? Meni je svaki doktor i prije prethodne user posted image govorio najmanje 3 mj da je pijem.
Ja još neću na kontrolu. Možda one tamo sedmice. Neću da žurim i kao prošli put da trčkam po doktorima-neka me malo.. Valjda ne griješim user posted image
Želim vam svima ugodan i uspješan dan!
Apelujemo na šeficu lidu da nam se javi user posted image

Strpljen-spašen!

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 536
12.11.2008 10:06:09   
Happy
Ne znam ni ja Mika ko je ta doktorica user posted image prvi put čujem....

Ja pijem skoro  20 dana, znači da sam 20 dana nakon spontanog počela da pijem macinu travu i kunicu (to sam pomiješala, kunica za čiščenje, macina trava za....), po šolju ujutro i naveče...
Folnu nisam počela, neka me još malo..... A za vitamin E sam i ja čula, ali nisam uvela još... Danas kad odem kod doce ću sve da vidim...
Meni je ta trudnoća još uvijek nekakodaleko, samo kada pomislim na nju odmah mi u glavi scene... Treba vremena i za to....

Vidim da vlada super raspoloženje... Odmah i mene oraspoložite user posted image user posted image user posted image

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 537
12.11.2008 10:59:34   
Sladjusna
Draga Happy,
obzirom da nas vodi isti doktor, ja ti mogu reci sta je meni dao od nalaza da vadim nakon što sam otišla kod njega na prvi pregled poslije spontanog.
Dao mi je da uradim  vaginalne briseve ( ureaplasma, micoplasma, klamdija), fibrinogen, APTT, listeryju, aerobe i anaerobe, TORCH. Sve sam nalaze iz krvi radila na DIP - u (nalazi su mi fala Bogu, dobri) ostali su mi brisevi, pa se nadam da ce i to biti OK.
Što se tiše folne kiseline, ja je nisam prestajala piti nikako, od juna mjeseca kada sam bila trudna, i doktor je rekao da je to dobro i da se folna može piti do godinu dana  bez posljedica.
Nadam se da sam ti pomogla, obavezno javi kako je prošao pregled.
Sretno,...i da ne zaboravim ,Enni drzim ti fige user posted image

LP

Neposredna veza do poruke: 538
12.11.2008 11:04:54   
Happy
Hvala Sladjusna...
Znači ipak si sve na DIP-u radila??? Koliko to vremenski traje? Vađenje i nalazi... Može li se to raditi kod njega i koliko košta?
Ja njemu zaista vjerujem, ali eto htjela sam da se konstatujem i sa ostalim hanumama, samo da vidim user posted image
Najgore mi je vaditi nalaze, najviše zbog vremena i posla, ali eto što se mora mora seuser posted image

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

(odgovor članu Sladjusna)
Neposredna veza do poruke: 539
12.11.2008 11:11:35   
Mika
Drage moje, morala sam se na kratko odjaviti zbog posla...

Nego dr. Vojislava Purković, ima oridinaciju na Ilidži a ovdje na forumu je bila jedna tema vezana za nju. Za nju sam čula od kolegice koja kaže da je majčinski tip doktorice i ima vremena za pacijente na pretek. S njom je pričala sat vremena o njenim poblemima a također je vodila trudnoću ženi njenog radnog kolege kojoj su rekli da neće nikad roditi zbog HPV-a a ona joj izvela trudnoću do kraja. Zato sam odlučila pokušati da vidim kakva je. To ni u kom slučaju ne znači da će samo ona biti moj doktor sljedeći put. Ona je početak a kontrole ću raditi kod još nekoliko drugih doktora. Ja sam prestala piti sve vitamine i ostalo osim čaja kojeg pijem litar svaki dan (pomještam neven i brusnicu sa kasikom domaćeg meda) a ovo najviše zbog upala i bakterija, iako sam ih se riješila. Prvo ću otići na savjetovanje i pregled kod dr pa ću onda uvesti folnu (ja sa pital Pregnacare) i ostale vitamine, zavisno šta mi ona predloži. Što se tiče macine trave, to nisam koristila, umjesto toga sam u akciji skoro svaku noć, jer sam čitala da to poboljšava kvalitet sperme, a ni MM nije mrsko user posted image

Pusa svima!

Borba je počela!

Neposredna veza do poruke: 540
12.11.2008 11:19:29   
Mika
Happy, ja sam dva puta do sada radila nalaze, skoro sve koje je Slađušna pomenula i oba puta pola na DIP-u a pola na GAK-u. Radi se o tome da sam za briseve morala uzeti epruvete za uzorke koje samo na DIP-u daju i onda ih donijeti svom doktoru na GAK. Evo baš me interesuje ima li druga alternativa jer mi je ova moja baš peglativna. Krv za TORCH daješ na DIP-u u mikrobiološkoj ambulani na prizemlju...evo ti link sa detaljima koje sam ranije pisala 
http://www.ringeraja.ba/forum/m_122110/mpage_2/key_/tm.htm

Sad vidim da ima još nalaza koje ja nisam ni radila pa ću baš vidjeti sa novom doktoricom šta ona predlaže za nalaze...

Borba je počela!

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 541
12.11.2008 11:25:58   
Sladjusna
IZVORNA PORUKA: Happy

Hvala Sladjusna...
Znači ipak si sve na DIP-u radila??? Koliko to vremenski traje? Vađenje i nalazi... Može li se to raditi kod njega i koliko košta?
Ja njemu zaista vjerujem, ali eto htjela sam da se konstatujem i sa ostalim hanumama, samo da vidim user posted image
Najgore mi je vaditi nalaze, najviše zbog vremena i posla, ali eto što se mora mora seuser posted image

E ovako, vremenski to ne traje nista dugo, uzmes uputnice od svoje doktorice i ides na DIP ( zaboravila sam ti reci da se fibrinogen i APTT radi na transfuziji ne na DIPu) tako da sa klinike trčiš na transfuziju ( traži odmah uputnicu od svoje doktorice  za transfuziju fibrinogen i APTT jer su meni napravili problem što sam zaboga donijela uputnicu za laboratoriju, idioti) i rekli mi da necu dobiti nalaz dok ne donesem odgovarajucu uputnicu !!!! Nju sam ganjala dva dana i odem gore - dadnu mi nalaz bez problema! Joj doktori su nam...
Nalaze sa transfuzije dobijes isti dan, popodne oko 14 - 15h.
Ove sa DIP-a sam čekala 10 - tak dana. Odmah traži da ti dadnu štapiće za briseve i neku tečnost koju moraš staviti u frižider u roku sat vremena, onda odeš kod svog doktora ( srijeda ili četvrtak) tada laboratorija na DIP - u radi, izvadi ti briseve i opet trčiš na DIP da predaš uzorke, nalazi budu za 8 dana...uh, umorih seuser posted image

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 542
12.11.2008 11:33:55   
Mika
E sad mi je lakše kad vidim da i privatnici hoće raditi briseve samo ako im doneseš epruvetice user posted image  To znači da se više neću morati peglati sa GAK-om nego odnijeti kit svom doktoru da obavi sve. A što se tiče mikrobiologije, tamo ih već sve znam tako da mi predavanje uzoraka za analizu nije problem user posted image

Borba je počela!

Neposredna veza do poruke: 543
12.11.2008 11:45:35   
Sladjusna
IZVORNA PORUKA: Mika

E sad mi je lakše kad vidim da i privatnici hoće raditi briseve samo ako im doneseš epruvetice user posted image  To znači da se više neću morati peglati sa GAK-om nego odnijeti kit svom doktoru da obavi sve. A što se tiče mikrobiologije, tamo ih već sve znam tako da mi predavanje uzoraka za analizu nije problem user posted image

Meni je tako rekao doktor da donesem kod njega taj pribor za briseve, da mi on izvadi i da nosim na DIP. Pošto si ti vadila već te briseve reci mi da li je svejedno koji ću dan nositi briseve, obzirom da mi je doktor rekao da treba biti srijeda ili četvrtak jer tim danima radi laboratorija na DIP - u ?
J

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 544
12.11.2008 11:59:13   
Mika
Pravo da ti kažem ja na dane nisam ni gledala. Mikrobiologija gdje trebaš predati te briseve radi svaki dan, radnim danima, i nalazi se predaju u jutro do čini mi se 9 ili 9:30. Pitaj ih kad budeš uzimala epruvetice a ako hoćeš moćeš ih i nazvati na 297 923. Meni nikad nisu rekli da se nalazi mogu predati samo srijedom ili četvrtkomuser posted image

Borba je počela!

Neposredna veza do poruke: 545
12.11.2008 12:04:24   
Mika
Ključna stvar kod predaje nalaza su uputnice!!! Moraju se kopirati sve!!! jer jednu kopiju uzimaju na blagajnoj a druga ostaje u prijemnoj ambulanti mikrobiologije a oni gore neće da kopiraju. Ovo vam podvlačim da vam uštedim hodanje jer su nekad oni kopirali ali mene prošli put vratili. Sreća pa je MM sposoban pa kopirao u uredu direktora user posted image

Borba je počela!

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 546
12.11.2008 12:26:08   
Sladjusna
Uh znam za uputnice i mene zamalo ne vratiše al' ja ih "šarmirala" pa se provukla user posted image

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 547
12.11.2008 12:29:46   
Happy
Joj što ste vi mene sada izbombardirali... Tek me sada panika hvata šta sve treba... Mrzim bolnice i to trčanje ovamo tamo... Ali eto što se mora mora se...

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 548
12.11.2008 12:46:55   
Mika
Ma Happy ne luduj! Imaš sve na gotovo! Ja sam se pravo napeglala dok sam skontala šta i kako. Dakle, prvo odeš kod Divanovića da ti kaže šta sve trebaš da uradiš od nalaza i dogovoriš a njim kad će ti eventualno uzimati briseve. Onda odeš kod dr opšte prakse u DZ da ti da uputnice ali sve odvojeno, dakle odvojeno za briseve, odvojeno za TORCH itd itd. Kopiraš sve i na dan uzimanja briseva odeš na DIP, u mikrobiološku ambulantu da uzmeš epruvetice za briseve. Ako dođeš u 8:00 možeš odmah na istom mjestu izvaditi krv za TORCH. Kad to završiš pokupiš epruvete i kod Divanovića da ti uzme brieseve pa onda nazad na isto mjesto da ih predaš. Tamo se čeka max pola sata tako da sve možeš završiti do 9 il 9:30 ako si s autom. Onda drugi dan u transfuziologiju i eto gotovo user posted image

Borba je počela!

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 549
12.11.2008 14:23:39   
Malaja
I ja sam kao i Mika sve gore radila. I to sam bila jedno 3 i po sata gore jer su me izvozali nenormalno. Happy upravu je Mika kada kaže da imaš sve na gotovo. Nećeš morati da letaš kao što smo mi morale. Nego se ti naoružaj strpljenjem i lagano. Kada si sve mogla izdržati-ovo je smiješno naspram toga.

Strpljen-spašen!

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *