|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
17.11.2008 15:40:08   
dinciii
ja sam evo bila malo odspavala.i sad me je hvala bogu popustila bol,znate kako je bezveze kad te nesto boli a ne znas ni sta je..uglavnom najbitnije je da je proslo...malaaaa kako ti,jel osjetis kakve promjene????

melissad
sretno sutra,mislit cemo na tebe,ako bog da proci ce sve uredu,pa ces imat svoju blago u rukama.user posted image user posted image user posted image

gdje su nam ostale cekalice user posted image cekate da meni dodje MM pa sa se raspricate kad ja nemogu user posted image user posted image user posted image
ima da se borim ko lav da dobijem laptop user posted image user posted image user posted image
saljem vam topli user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 826
17.11.2008 15:56:48   
pitalica
Joj evo i mene da se javim,ja pri kraju 35 sedmice...termin poroda bio prvo 25.12.,pa na zadnjoj kontroli dr kaže 15.12.Uglavnom mene već bole krsta jako,ne spavam noćima,imam žgaravicu,ali se nadam da će bar još 3 sedmice moje zlato da sačeka..Ne bojim se uopšte poroda,niti bola,nego sam već nestrpljiva i nervozna...A vama,dragim ženicama,koje ovih dana iščekujete svoje bebice želim sve najbolje,lagan i prirodan porod,a bebama da budu žive i zdrave....pozdrav iz hladne Zenice

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 827
17.11.2008 16:11:28   
behmen
Pozdrav trudnice cekalice, mene sinoc malo bolilo, ono kao pred mengu, i ustajala 8 puta u wc. Jutros bila na CTG, rekao mi doktor da dodjem opet sutra ujutro da ponovimo CTG. Inace 13 dana do termina.
Danas nema nikakvih bolova, bebać udara kao lud, al to i nije nesto novo.
Pusa i sretno!

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 828
17.11.2008 16:43:52   
dinciii
behmen ja i ti smo pravo blizu dan razlika,i mene je sinoc bolilo i danas na ctg-u sve uredu,nisam ni otvorena beba nece jos al opet bas me bolilo...a o wc-u da ne pricam idem svakih malo...sretno pa javi sta je bilo na ctg-u..

(odgovor članu behmen)
Neposredna veza do poruke: 829
17.11.2008 17:34:50   
Amela V.
Tuspas mene za danas i na ovoj temi. Kako su moje cekalice? Ima li kakvih promjena? Kod mene sve isto, nista se ne desava. Ja se od jutros razradila po kuci, te daj ovo, te daj ono.... nemam ziva mira. Citala sam negdje da zenam pred porod "dodje" taj period da uvijek nesto rade i sredjuju po kuci, pa ne znam.... Ja brojim -17 do termina, ako ne bude kakvih promjena.
Vidim melissad sutra ima zakazan CR.... sretno draga moja, mislicemo na tebe sutra. Da ti sve prodje kako treba ako Bog da i da sto prije uzivas sa svojom bebicom. I zelim ti sto brzi oporavak

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 830
17.11.2008 18:08:49   
bebbe RR
Drage moje cekalice, evo da vam se javim!
Meni danas bas bi nesto dugacak i naporan dan. Slabo sam spavala, onda su me bas mucile moje standardne mucnine, ali eto, bila sam na tom baby showeru, onda dosla kuci i odspavala satak, i cini mi se da sam sada sasvim OK. Behmen, tebe je bas zezalo to ustajanje po noci. Pitam ja juce doktora da li bih znala prepoznati kontrakcije da me uhvate, jer ih prvi put nisam imala, a on meni hladno kaze: "To toliko boli da nema sanse da se ne prepozna."user posted image user posted image user posted image user posted image Amela V, i ja sam citala da je to refleks gnijezda, takozvani, koji zene dobiju pred sami porod. Mozda tvoja princezica i pozuri?!  Ja nemam nikakvih, bas nikakvih simptoma, i nadam se da ce tako i ostati barem naredna 3 dana jer MM je u Beirutu, a ne bih sama isla radjati. Treba mi barem moralna podrska od njega. Dinciii, zao mi je da te boli, ali sta mozes. Izdrzi jos malo. Evo, i Pitalica se zali, a termin joj haman mjesec iza mog... Svi razlicito dozivljavamo i osjecamo. Bice to sve, aBd, OK. Ne sekirajte mi se! Topao pozdrav!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 831
17.11.2008 18:51:48   
mynxlee
pa gdje ste zene moje? konacno i vasa mynxlee da se javi. kad je MM bio na poslu ja po kuci radila, dolazila MM rodica, pa se nije stiglo pridruziti vam se, a onda dodje MM zasjede za PC, ma jedva sam ga otjerala.
eh, sta ima novoga? vidim svi smo tu negdje. doduse, ja sam medju zadnjim.
malaaaa, odmarala bih ja, ali uhvati me neka manija, pa bi sve da sredim. kazu da se pred porod treba sto vise kretati. kako ja ne izlazim bas cesto iz stana, trudim se da to nadoknadim kucanskim poslovima.
dinciii, jesi li isprobala kremu?
melissad, kao sto danas rekoh, zelim ti sve najbolje. nemoj da se plasis. zelim ti da u zdravlju docekas zdravu bebu. i cim prva prilika, znas sto ti je ciniti, a to je da nam se javis bar jednom recenicom. pusa tebi i bebici koju ces sutra aBd roditi.
AmelaV., jesi li slozila bebinu robicu u komodu? moj mali je danas dobio paket od tetki (moje zaove) iz Austrije. i ja cu to sutra sve lijepo oprati, ispeglati, sloziti u komodicu i dodatno uzivati u pripremama za dolazak novog clana porodice.
bebbe, znaci to toliko boli!? hajd' da bar znamo da kad nam prigusti ''to je to''.
behmen, mene isto tako kao pred menstruaciju boli po dnu ledja. sve su to pripreme tijela za veliki dogadjaj.
pitalice, nisam te mnogo vidjala ovdje, pa ti zelim dobrodoslicu medju nas cekalice.
Nana_Ze, gdje si ti da nam uredis listu? user posted image
nadam se da nijednu od cekalica nisam preskocila.
danas sam MM pred nos dala autosjedalicu da dobro prouci kako se postavlja, da kad budemo isli iz bolnice sve bude po P.S.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 832
17.11.2008 19:27:27   
dinciii
hej draga moja mynxlee ja ti danas od tih bolova nisam stigla ni otici do prodavnice da kupim kremu user posted image pa cu ako bog da sutra...sto se tice pripreme ja ev pocela peglat stvari od bebe pa lagano redam u komodicu...kaze MM kad moje stvari peglas nisi tako sretna(jer inace mi je peglanje najmrza stvar) a vidi te sada sa osmijehom peglas user posted image user posted image user posted image eh reko sad i uzivam u tome...inace eto prodje jos jedan dan.pa mi drago sve blize terminu user posted image
Nana_Ze nam se slabo javlja i uvijek ima obavezu da sredi listu nasu user posted image user posted image

eeee draga Amela V. ja sam jucer cijeli dan cistila al nista user posted image danas nikakvog znaka sem sto me je bolilo dole...previse sam haman forsirala to ciscenje...A mamu moju nesto zezaju sa vizom,kreteni...svaki put kazu dodjite sutra nije gotova...nadam se da ce dobit tu je.... vizu..Inace ne znam kako cu...Bas danas pricam sa njom.i kazem joj haman bebica nece van dok ti ne dodjes user posted image
Bebbe ti to jos imas mucnine...jel od vas ko jos imao mucnine,ja do ovog devetog mjeseca nisam ni imala osjecaj da sam trudna sem sto mi je stomak rasto.al zato cu haman sad sve nadoknadit sto se tice bolova,a mucnine nisam ni imala...uh znaci to pravo boli eh onda ne mozemo pogrijesiti...znat cemo kad se poradjamo...

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 833
17.11.2008 19:55:02   
bebbe RR
Ma, cekalice moje, ko zna kako boli, ali me je malo sokirao da mi je rekao na taj nacin. Mozda i jeste najbolje da je direktan, ali eto, bi mi cudno da je tako rekao. Obicno ljudi sve to nesto "motaju i celofan" kada se trudnica tice.
A sto se tice mojih mucnina, ja ih imam od prvog dana, barem jednom dnevno, a nekada, kao danas, i po cijeli dan. To mi je jedina tegoba u trudnoci i bas mi je dodijala, da vam se malo pozalim. Da nisam ovoliko otecena, bas me zanima koliko bi kila fakat dobila.... Dinciii, nadam se da ce mama dobiti vizu cim prije i da ce biti uz tebe kada ti najvise treba. Ovdje imam jednu poznanicu iz Bosne koja je udata za Sirijca i trece dijete ocekuje pocetkom decembra. Vec joj je iz Sarajeva dosla mama, a ovih dana ce i sestra. To je bas lijepo, da ima covjek nekoga svoga uz sebe u tim danima kada si i najsretniji i najosjetljiviji istovremeno. A i najopterceniji.
Mynxlee, i ti kao i Amela V. "gnijezdis" po kuci?! Ja sam danas dobila dekica i neke odjecice za bebu na poklon, pa cu to sutra oprati i pripremiti, da mi je sve pri ruci kada zatreba. Nevjerovatno kako se je priblizilo!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 834
17.11.2008 20:16:52   
pitalica
Ma nešto mi nije bilo uredu sa forumom,nismo nikako mogli skontati šta se dešava,pa sam se zadnja 2 mjeseca rijeđe uključivala.Mene ne boli još jako ništa,nego onako tupo sve,ali se ne dam,krećem se,idem u šetnje svaki dan,vrtim se po kući,počela sam curici svojoj prati stvari i tako.Ovih dana trebam na CTG pa vam javim šta kaže doktor.Sretno vam!!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 835
17.11.2008 20:52:40   
Nana_Ze
cao drage moje trudnice..evo da vam javim da sam bila kod doktora....ctg je dobar, pregledao me manuelno i sutra u 10 moram da se javim u bolnicu kako bi me pripremili za carski rez...malo me strah, jer sam sve to jednom vec prosla, ali ovaj put mi je puno teze jer u kuci ostavljam svog malog sincica koji ce mi mnogo nedostajati narednih dana...to mi je u ovom trenutku najteze.. kod nas, ako je sve u redu sa bebom, kuci poslije carskog pustaju tek sesti dan, tako da mene nema do sljedece sedmice...
sto se tice liste uređivanje prepustam tebi myxnlee:)
pocni vec veceras, vidim da imamo na temi novu trudnicu pitalicu, koja je izgleda moja sugrađanka,  pa cu joj poslati praivatnu poruku da mi da broj mobitela kako bih vam javila sta se desilo sa mnom:)
idem jos malo da se mazim sa svojim pashom, pa polako na spavanje...
cuvajte se drage moje i zelim vam puno srece na porodu i da uzivate sa svojim bebicama, pa cemo se preseliti na neku novu temu sljedeci mjesec:)

http://www.pampers.ba/profile/4746

(odgovor članu pitalica)
Neposredna veza do poruke: 836
17.11.2008 20:57:58   
dinciii
Draga Nana_Ze cuvam ti fige,da prodje sva kako treba,i da uskoro budes sa svojom bebicom...user posted image

Sretno pa se javi kad budes mogla...user posted image

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 837
17.11.2008 21:07:29   
mamabb
Veče ženice user posted image
Vidim sve ste u velikim pripremama i sama sam takva, nisam znala da je tako teško raspeglati tetra pelene ja sam se danas tako umorila oko njih ali bio je to slatki umor.
melissad  mnogo sreće sutra i da sve prođe aBd u najboljem redu i da se što prije oporaviš. Malo ti zavidim pošto ćeš sutra upoznati svoju bebu, ja jedva čekam aBd.
malaaaa znači nisam jedina kojoj je telefon najbolji prijatelj tokom dana user posted image
pitalice, znači i tebi kao i meni prvo termin kasnije pa ga pomjeri dvije sedmice ranije i meni isto tako...ko će znati čija računica valja neka ono nama sve prođe glatko i sklisko user posted image
Nana_ze sretno i tebi i neka i tebi prođe sve kako treba aBd i da nam se što prije javiš a pošalji dojavu po kome da nam kaže kako je sve prošlo user posted image

Ostalim sa spiska ugodno čekanje koje i sebi želim user posted image

04.12.2008.

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 838
17.11.2008 21:10:45   
melissad
pa ti kao i ja Nana_ze, sutra zajedno ako bog da u bolnicu, nek nam je sa srecom samo  i u ime Boga, to uvjek kazem. Zelim se zahvaliti svima koji su mi pozelili srecu i ja njima zelim isto. I ja sam nervozna, au isto vreme sam srecna sto cu svoju bebu konacno upoznati i drzati u narucju i moj zivot vise nikad nece biti isti, hvala Bogu, a i skreno da vam kazem dojadilo mi je ovo trudovanje, ma sava sam ko patka user posted image user posted image , ali eto zene smo, svaka cemo to proci, kao i mnoge druge situacije. Velika pusa svima, javicu vam se sigurno kad budem mogla, jer stvarno mi se svidja ovaj sajt i ovde moze samo nesto da se nauci a isto tako i da se opustis i ispricas sve sto bi hteli, a ne mozemo. Raspricah se ja user posted image user posted image , ne znam da li cu spavati nocas, mozda vam budem pisala sve do sutrauser posted image user posted image user posted image .......user posted image user posted image

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 839
17.11.2008 21:37:26   
bebbe RR
Nana_Ze, dakle i ti sutra na CR!? NEka ti je sa srecom! Sto ti ides na CR? Koliko sam skontala, Melissad, ti ides zato sto kod bebe prednjaci zadak, je li?!
Kako bilo, drage moje, zelim vam puno srece i sto laksu operativnu proceduru i postoperativni oporavak! Ne dajte se, pizitivno mislite, pa ce sve biti OK.
Melissad, ne bi me iznenadilo da oka ne sklopis. Mene od mog CR dijeli sedmica, a opet sinoc, radi pripremnog razgovora sa doktorom, nisam mogla oka sklopiti i sva sam bila u nekim brigama pretjeranim i strahu. Ali, sve je to za covjeka. Ne treba se prepustiti losim mislima. Sretno i cuvajte se i sto prije nam se javite obje!
Veliki pozdrav i drugim cekalicama. Ja odoh citati u krevetu, pa mozda i da zaspim i naspavam se, ko zna?! Za sutra imam milion stvari za odraditi, tako da ce mi trebati energije. Pusa i laku noc! 

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 840
17.11.2008 21:57:45   
mynxlee
Nana_Ze, zelim ti puno srece sutra. Budi jaka. Blago tebi, ti ces uskoro na svoje grudi primiti bebicu. Tebi, bebici i tvojoj porodici zelim dug, srecan i zdrav zivot. Drzi nam se!
Hvala ti na statusu koji si mi dodijelila user posted image
Obecavam da cu uredno voditi listu user posted image jos od veceras.
Pusa.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 841
17.11.2008 22:00:12   
nesanica
Samo da pozelim srecu sutra Melisi i Nani!!!!
Budite hrabe i znajte da smo uz vasuser posted image user posted image user posted image user posted image

Sretno!!!!! 

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 842
17.11.2008 22:03:33   
mynxlee

melissad 17.11-25.11. (18.12. - CR user posted image user posted image )
nana_ze 20.11. user posted image (18.12. - CR user posted image user posted image )
dincica 22.11.
bebbe 25.11. user posted image
malaaa 26.11. user posted image
dinciii 30.11.
behmen 1.12.
amela v. 4.12.
emina_h 6.12.
mynxlee 8.12. user posted image
pitalica 15.12.
mamabb 16.12. user posted image

Melissad i Nana_Ze, javite nam se sto prije. Uz vas smo. user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 843
17.11.2008 22:10:36   
dinciii
od nana_ze i melissad ce bebice slavit ako bog da zajedno rodjendane...user posted image user posted image user posted image jos jednom drage moje sretno...
mi nazalost moramo jos cekati da upoznamo svoje user posted image al nadam se da ce i to brzo proci pa da se opet nadjemo na nekoj temi sve zajedno user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 844
17.11.2008 22:14:27   
mynxlee
Smanjuje se hvala Bogu clanstvo kluba cekalica. I mi cemo dinciii ako Bog da uskoro kao i one. Od toga nas ne dijele vise mjeseci, vec dani. U pitanju su samo dani...user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 845
17.11.2008 22:21:41   
dinciii
to jeste,al danas kako sam bila kod doktora i kako rece neces ti jos ja sam se nesto razocarala...hehe jest mozda glupo al sam fakat imala osjecaj da cu ovih dana a sad moram cekat user posted image jednostavno sam radoznala a i nemogu vise da ti pravo kazem,joj uhvatila me neka nervoza,katastrofa...nadam se da nije prelazna user posted image
Svaku noc legnem i gledam ove stvari sto sam kupila i sve kazem uh ako bog da sad ce bebica i zaspim sretno i u nadanju da ce me zabolit da cu se porodit...al danas mi doktor reece neces ti jos.zao mi bi pravo..al bit ce kad je dragi bog odredio da se desi...nema se tu sta drugo reci...kako si ti danas

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 846
17.11.2008 22:28:15   
mynxlee
ma sta doktori znaju? user posted image nemoj mnogo razmisljati o tome kad ces, jer sve sto vise mislis, sve ce ti se ciniti daljim.
ja sam dobro. neka me mucnina morila, ledja malo bolila, nekako mi se beba kao cudno namjestila u stomaku, pa se ja ne mogu nikako namjestiti da sjedim. cini mi se kako god da sjednem da ga pritiscem. pijem vode nenormalno, piskaram svaki cas... jos malo pa u krevet.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 847
17.11.2008 22:33:52   
dinciii
i ja sam rekla veceras cu ranije leci,da se odmorim sinoc nisam ono nikako spavala...ma i to sto kazes user posted image sta ovi doktori znaju...cuvaj se nemoj se forsirat ni u cemu,ja sam fakat jucer pretjerala sa ciscenjem...sve ajd kad mama dodje pa da mi pomogne i kako se ovo sa vizom poduzilo strah me cekat na mamu user posted image pa i sama polako,a jucer je bilo tako da kad jedno zavrsim eh hajd sad jos i ovo pa ovo...i tako me navecer sve bolilo.ja ne pijem puno al zato idem svaki cas u wc...jos i ovog mog uhvatila ledja pa i on poceo kukat,uh jesu i ovi muskarci njih kad nesto boli kukaju vise nego zene,jedva sam cekala da ode spavat user posted image jer nemam nesto zivaca da sebe slusam a kamoli jos i njega user posted image
laku noc lijepo spavaj 

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 848
18.11.2008 8:08:00   
Nana_Ze
Mile moje, jos jednom da vam se zahvalim na podrsci, prave ste mi drugariceuser posted image user posted image . Melissad je vec sigurno krenula u bolnicu, i ja joj zelim puno srece i da sve prođe kako treba, kao i vama ostalima. Ja se trebam javiti u bolnicu u pola 10, i evo obavljam zadnje pripreme....Mogu vam reci da sam sinoc slabo spavala... Danas ocekujem da mi urade nalaze, a u sljedeca dva dana da urade carski....Uglavnom javim vam kako sam prosla...
Mynxlee super si uredila listu! Svaka cast!
Odoh sad....uh....valja izdrzati, ali isplati se kad ti donesu onaj slatki zamotuljak... Cuvajte mi se drage moje trudnice i budite strpljive...Sto je beba duze u vama, bit ce zdravija i naprednija. Mi smo najbolji bebin inkubator. Odoh sad....Pusa i cujemo se...

http://www.pampers.ba/profile/4746

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 849
18.11.2008 8:11:48   
nesanica
Nana-Ze jos jednom da ti polzelim srecu...cuvaj se i samo hrabro jer znas da ces uskoro aBd drzati svoju bebicu u narucju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Cuvamo ti fige, kao i svim ostalima da sve prodje u najboljem redu!!!!

Sretno!

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *