|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
16.11.2008 20:54:26   
Nana_Ze
melissad 17.11-25.11.
nana_ze 20.11. user posted image
dincica 22.11.
bebbe 25.11. user posted image
malaaa 26.11.
dinciii 30.11.
behmen 1.12.
amela v. 4.12.
emina_h 6.12.
mynxlee 8.12. user posted image
mamabb 16.12.user posted image

mynexlee eto nisi vise zadnja:)

http://www.pampers.ba/profile/4746

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 801
16.11.2008 21:09:01   
dinciii
Mashala jesmo se zaredale user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 802
16.11.2008 21:20:19   
malaaaa
masala samo sad trebamo pratiti koja ce prva..user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 803
16.11.2008 21:20:55   
malaaaa
da bas vidimo hoceli po terminima..

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 804
16.11.2008 21:25:32   
mynxlee
evo i mene. imala sam neke goste, pa kad smo ih ispratili MM i ja smo otisli da vidimo ulaz u bolnicu na koji ja trebam svecano uci. ima nekoliko ulaza, ali samo jedan je pravi. da ne bi lutali kad me uhvati kriza, veceras smo to sve razabrali.
kad sam ugledala bolnicu i ulaz, u stomaku mi se pocelo nesto cudno desavati. kao da mi se stomak dize i spusta. ne boli me, ali je neugodan osjecaj. onda mi se nesto kao i povraca. vrucina me neka iznutra spopala, ma haos sam vam.
sinoc kad sam ustajala u wc, pa onako bunovna i nikakva, pomislih, ne daj Boze da me u noci tako uhvate bolovi, pa dok se ja razbudim i dodjem sebi, dijete ce na pola izaci.
dinciii, sto se kreme tice, dugo dugo koristim ''Veet'' kremu za depilaciju i zadovoljna sam s njom. kud se namazes, nema da sta ostane. sad kako se mazem po sjecanju, najlakse mi se izmazati skroz bez pravljenja bilo kakvih ''frizurica'' user posted image
Nana_Ze, hajd' nek nisam ni ja zadnja, ako me drugarica mamabb ne preduhitri.
sminku nisam nikakvu spremila. ne znam hoce li mi biti do toga. mozda kazem MM da mi donese nesto kad budem izlazila iz bolnice, da zenska izadje u stilu. user posted image djecije stvari isto tako necu nositi, nego kad budemo trebali izaci, onda ce to sve M dragi M donijeti.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 805
16.11.2008 21:36:51   
mamabb
Ima nas mašala...neka ono nama bude sa srećom i što lakše po terminu ili mimo njega!
A šminku sam pripremila rumenilo i maskaru i to je za slikanje i izlazak user posted image  da budem fina a ne ko mrtvac, jer sam inače blijeda.
Ja se depiliram ''čupkalom'' čitaj epilatorom jer duže traje da ne moram svaki dan.

04.12.2008.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 806
16.11.2008 21:39:47   
mynxlee
imam i epilator, ali sestro boli... treba prvo anestezija, pa onda epiliranje. jest da si mirna 4 sedmice, ali boli. svaka ti cast! jos dole koza tanka, pa jos vise boli. uh!

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 807
16.11.2008 21:47:04   
mamabb
''Ja za ljepotu dajem sve''  user posted image  tako kaže jedna mala djevojčica koja ima 5 godina...za ne povjerovati ali je istina pa se i ja toga pridržavam user posted image
Nakon par puta sam navikla, ali da li mi vjeruješ da me više boli kad depiliram listove nogu nego prepone ali je divota jer kad rastu prvo su mekane i već mi se prave krugovi gdje su se izrijedile ili ne rastu.

04.12.2008.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 808
16.11.2008 21:52:45   
mynxlee
kad sam kupila epilator, uspjevala sam do koljena nekako, ali iznad koljena nikako. sva se preznojim dok pola noge predjem. a stvarno se prorijede. vec nakon 2 puta koristenja vidis da su se prorijedile. i poslije kreme ne budu tako ostre, kao poslije brijaca.
ma ja ti se namazem, sacekam 5-10 minuta, one se istope, sa spartlicom sastruzem i to je to.
jao, sto mi se stomak napeo...

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 809
16.11.2008 22:01:57   
dinciii
mynxlee a jel ima posebna za bikini zonu il onu obicnu sto moze i za noge koristit...uh kakav epilator ne podnosim to na nogama nemogu da izdrzim bol a kamoli dole user posted image isprobat cu kremu..hvala u svakom slucaju...bas kao sto malaaaa kaze koja li ce prva???user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 810
16.11.2008 22:07:05   
mynxlee
ma to ti je krema za sve. samo imas vise vrsta, volja ti s aloe verom, s bademom itd. uzmi za osjetljivu kozu, jer je to ipak hemija, a i blizu je dole... znas. drzi se uputstva. nemoj se uplasiti kad se pocnu dlake topiti. user posted image ja kad sam se prvi put tako namazala i pogleda dole, ajme, imam sta i vidjeti, sve otpade... a ja brze bolje peri, ne bi li mi sta ostalo od ''zurke''. zato, pazi kud ces namazati.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 811
16.11.2008 22:18:51   
dinciii
user posted image user posted image user posted image user posted image ma nevidim nako nista dole,na pamet moram haha a mozda i MM mogne pomoci...user posted image uglavnom sutra idem kupit,mene bilo strah nesto uzimat veet za dole a od mojih niko nikad nije koristio veet pa tako da nisam imala koga pitat...eh sad sam tebe nasla user posted image hvala u svakom slucaju...kako se ti danas osjecas,nesto nam nema zena...zauzete user posted image moj vec lego tako da sam ja konacno dosla do laptopa,rekla sam mu moramo uzet jos jedan da se nesvadjamo haha...a on ce na to.pa jesi i ti nasla drugarice na forumu pa meni nedas mira,jer inace rijetko kad sam htjela za kompjuter a sad su borbe user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 812
16.11.2008 22:51:50   
mynxlee
i mene je u pocetku trudnoce bilo strah nastaviti koristiti tu kremu, ali nesto sam konutala, pa ne stavljam ju unutra da moze nesto naskoditi. cijelo vrijeme koristim i nisam imala nikakvih problema, koliko znam.
MM i ja isto tako na smjenu dolazimo do PC-a. kad je on na poslu ja se ne skidam s kompjutera, a i kad dodje ja stojim kraj njega dok ne ustane hehehe... bas i on danas kaze (valjda mu dopizdilo) vidjeces kad se pojavim s laptopom u ruci. rekla sam mu da je moje vrijeme jos malo, a poslije kad dodje dijete rijetko kad cu imati vremena za internet. jedno od nas ce morati cuvati dijete, a drugo surfati.
mali me poceo veceras opasno udarati, ali evo sad se smirio. izmorio se, pa bi sad spavao. evo i moj dragi legao. ujutro ustaje u 05,00 i ide na posao, pa nemam srca da tandrcem po tastaturi dok se njemu spava. odoh i ja pokusati prelomiti sto prije.
da nisu zene otisle se poroditi? user posted image
dinciii, odoh ti i ja slafenit (koji njemacki user posted image ), pa se cujemo sutra ako veceras ne zaglavimo na porodjajnom stolu. cmokica.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 813
16.11.2008 22:58:04   
dinciii
laku noc,pa se cujemo....ja jos nemogu pajkit...schlaf schön user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 814
17.11.2008 0:42:55   
malaaaa
Vi sad sigurno spavateuser posted image a ja eto nemogu jos uvijek ... a
MM dosad bio za kompijuterom pa je sad doso red i na mene ja misla to je samo kod mene tako pa zato nista i ne govorim heheh a men moj danas kaze, sta li si ti nasla zanimljivo tu pa non stop RR??
moracu ija uzet tu kremu da isprobam..da se nepatim vise
Laku noc
evo odo ija lec da se pruzim malo ledja me bole pa cujemo se

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 815
17.11.2008 6:43:38   
bebbe RR
Dobro jutro, mamice cekalice!
Ja sam legla u dva, a probudila se u cetiri sita naspavanauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Vjerovatno ce me uskoro uhvatiti kriza pospanosti, ali sta cemo. Juce popodne sam bila kod dr, sve je, hB OK. Bebica nije posebno krupna, do 3 kg, kaze, ali to me ne brine. Dogovorili detalje za CR u iduci utorak, aBd, ukupno se udebelile devet kg i to je to. Onda sam isla na veceru i tek u neka doba kuci. Prije nego sto sam otisla spavati pogledala sam sta ste pisale i hvala svima za cestitke. Grlic mi je potpuno zatvoren, iako se stomak jeste spustio, pa mi je malo laknulo, jer naredna 3 dana sam sama, MM sam upravo ispratila na put u Beirut, ne bih da si jos sama organizujem prevoz do bolniceuser posted image user posted image user posted image user posted image .
Amela V
, super da ti dolazi mama. Moram ti priznati da ti malo zavidim. Rekla sam vec, imacu ja pomoc, ali mama je mama, a pomocnica iz Gane je ipak pomocnica za novac, koliko god ona meni i ja njoj bile bliske i drage, nisam sigurna da bi to tako ostalo kada je ne bih vise placalauser posted image .
MM, ako bude sve po planu, mora vec 1. 12. na cijelu sedmicu u Sloveniju da sredjuje papire za bebu, jer ovdje nema ni nase ni njegove ambasade, a mi pasos moramo imati 22. 12. kada napustamo zemlju. Nisam panicar po prirodi, ali sva se najezim kada pomislim... Ma, znam ja da covjek moze sve kada mora, ali svejedno... Eto, malo vam se pozalih. Odoh sada stogod pospremiti, pa onda na taj slavni "Baby Shower". Nekako mi se ne svidja cinjenica da cio svijet prihvata amerikanizirane iskomercijalizirane praznike, ali nije moje da budem pametna, vec da se u pola deset pojavim tamo.
Svima vam zelim lijep i miran trudnicki dan, a ako koja vec danas "zaglavi" na porodu - cim bolje iskustvo. Mislim, ako se dobro sjecam, da Melissad danas ima svoj CR. Neka joj je sa srecom i da nam se sto prije javi sva cila i zdrava  bebacom u narucju! Pusa!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 816
17.11.2008 8:34:02   
malaaaa
dobro jutro cekalice moje haman ja nasluti juce!!
ali opet nisam sigurna da je to to!
kada sam isla u wc prije pola sata iz mene je izaslo nesto krupno kao slina mislim da je to sluzni cep ali...nije sukrvica vec bijelouser posted image to me i brine mozda i nije to to ali sta je onda?user posted image sinoc mi je stomak dosta tvd bio i bas me mucilo ko kad trebam dobiti..vidjecu hocel biti danas sta sta vi mislite

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 817
17.11.2008 10:35:45   
mamabb
Dobro jutro dame moje! Naspavane?
Ja onako...
malaaaa pa ja mislim da bih i ja to protumačila kao sluzni čep ili njegov nagovještaj u svakom slučaju javljaj šta se dešava user posted image
U literaturi sam čitala da sluzni čep nagovještava porod, ali nekom za sat a nekom za nekoliko dana, pa sad...
Sretno u svakom slučaju user posted image
Mene bole stidne kosti ali manje nego inače, možda zato što sam odmornauser posted image
Mene je strah, pošto sam otvorena za jedan prst, šta ako se otvorim više a mene ne bude ništa boljelo ili ne provalim i onda me skeči odjednom a sama sam kući u toku dana kao i vi sve, telefon mi je non-stop u džepu za svaki slučaj...nekako ćemo.

04.12.2008.

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 818
17.11.2008 11:20:48   
mynxlee
evo i mene drage moje. ja nikako da se naspavam. uvece kad legnem, patim se jer ne mogu odmah zaspati, a kad zaspim ujutro se ne mogu probuditi. jutros sam namjestila telefon da mi zvoni da ko biva malo poranim. sramota! popila zena kaficu, oprala prozore, pa skoknula malo evo do vas, a onda cu na peglanje.
vidim vi ste bile jutros pravo vrijedne i dobro ste uranile.
eee, moja malaaaa, svima nam je tako oko kompjutera. borba! sreca, pa ovaj moj uci. hoce covjek da polaze ispit za ribolovca, pa po cijele dane drzi knjige u rukama, a meni to dobro doslo jer imam slobodan PC. inace da nije tako, bilo bi uvodjenja strogog rasporeda kad ce ko za PC. jos malo pa cemo mi aBd imati svoje male bebice, pa cemo morati ganjati kad one spavaju da skoknemo bar malo na RR.
to sto ti je izaslo, ne bih ti znala tacno reci da li je sluzni cep ili pojacan sekret. u ovo nase vrijeme pojacan je i sekret. malo mi cudno sto nema sukrvice, a ne znam da li mora biti takav. meni je doktorica rekla, kad izadje ta sukrvica da mogu ocekivati porod za neka 4 dana. meni stalno nesto pomalo izlazi, kao sekret, ali je dosta cvrsto, sto bi se reklo ''sazrelo''. kazu da i ne mora to izaci, a mogu se dobiti trudovi. ne znam. u svakom slucaju, ako si spremna za user posted image zelim ti da je izasao sluzni cep i da nam se sto prije porodis i da sve prodje u najboljem redu.
bebbe, znaci ti si slijedece sedmice. e, neka je i tebi sa srecom. to sto je CR, ne sikiraj se. moja drugarica je 3x rodila na carski rez i nikad nije imala nikakvih problema. sve bilo super. samo valjda poslije 3 CR ne smije se vise poradjati, pa su joj podvezali jajnike. stvarno ti neki obicaji i ljudi sto u ovo vrijeme dolaze, meni nikako ne pase. kud ne mogu sebe nosati i tesko mi nekad bude, boli me sve, a ono dodje, zasjedne, pa moras oko njega igrati... mislim da bi ljudi trebali imati malo vise razumijevanja. bar ja tako mislim. kod mene je ko prolazna stanica, pa zato kazem.
melissad, ima dva termina 17.11. i cini mi se 25.11. ako je danas tvoj dan, i tebi zelim puno srece, brz oporavak i zdravu bebicu.

samo, ima li ko da nam javi za melissud sta se s njom desava?

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 819
17.11.2008 12:42:04   
malaaaa
mamabb ma nemas sta strahovat ija sam danas sama sa telefonom user posted image ali evo ja od jutros kako mi se to desilo nesto sam sretna pravo jer makar neki znak sam dobila da je blizu... mynexlee gledaj sto vise da odmaras nemoras spavati ali lezi sad nam je najpotrebnije radi snage koja ce nam biti potrbna eto ja sam i danas bila prilegla jedno dva sata..a jeste i kisa napolju pravo lijepo za spavati..uhh

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 820
17.11.2008 12:43:39   
dinciii
Drage moje evo i mene,frisko iz bolnice,od sinoc sam imala jake bolove al samo na lijevoj strani i jutros kad sam ustala nisam mogla vise da izdrzim bol i odem u bolnicu da vide sta je,ono znala sam da nisu trudovi al sam htjela vidjet sta je....I tako me stavili 40 min na CTG bebica hvala bogu uredu,onda me je doktor pregledao,jao jeste to katastrofa i sto boliiiiiiiiiiiii uh...nisam otvorena...onda jos i ultrazvuk sprijeda i od pozadi isto sve uredu..Kaze on meni mozda beba pritisce i ja dobijam tu bol.il su lazne kontakcije.uglavnom da popijem paracetamol i ako postane veca bol da opet dodjem...Na kraju rece samo nece tvoja bebica jos user posted image a ja se ponadala da cu se uskoro rjesiti.a na ctg ne znam jeste li vi dosad culi to,kako mi bebica podrignu hahaha reko evo je na babu haha.a da cujete vriskanja od zena,bas sam se nekako cudno osjecala,bila sam blizu radjaone i tako da sam nekad cula vriskanje...uh reko ovo i mene ceka...kako se vi danas osjecate?
malaaaa prati sta se desava i ako je sluzni cep ne mora znacit da ces se danas porodit,on moze i ranije izaci a moze se desit da i ne izadje do bolnice,moja prijateljica ga nije ni vidjela nit ga je osjetila...uglavnom sretno i da nam uskoro budes sa bebicom svojom...
sto se tice spavanja mynxlee imamo isti problem i ja navecer nemogu do kasno da zaspim pa onda odspavam do podne user posted image sinoc sam za divno cudo legla oko pola 12 i malo sam se samo mucila valjda sam se tokom dana umorila cistila kucu pa crkla...i onda sam se budila svako malo radi tih bolova,tako da cu jos malo i popit tableticu i odoh da odspavam da nadoknadim...

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 821
17.11.2008 13:08:29   
malaaaa
a ja se bas pitam gdje nam je dinciii ma nebrini sace to jos malo i nikad se nezna kad ce beba krenuti user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 822
17.11.2008 13:23:06   
melissad
caoo drage moje trudnice. Ja evo jos danas sam ovako bezposlena,bila malocas kod doktora, dogovorili se za CR i ja vam sutra abd odoh u bolnicu. Mislila sam da cu danas ostati, ali eto nema razloga za zurbu, pa smo odlozili za sutra. Vidim, vi se pravo raspricale, nisam mogla da procitam svaku poruku, da li ima kakvih novosti? Bebbe sve ce biti izgleda onako kako si mi ti objasnila, znaci, anestezija u kicmu, ja i muz zajedno u sali jedino sto mi necemo videti sta mi rade, a bebu ce mi odmah pokazati abd kad je izvade, i onda sledi sivenje.Ukratko, opisacu ti detaljnije kad dodjem iz bolnice. Sva sam nestrpljiva, kao na iglama sam. Pozdravljam vas sveuser posted image user posted image user posted image i puno snage i srece vam zelimuser posted image

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 823
17.11.2008 13:32:33   
melissad
Bebbe cestitam ti godisnjicuuser posted image user posted image user posted image  , malaaaa kako se osecas? Nemoj da se previse samo uzbudjujes i opterecujes mislima, samo se opusti i odmaraj, i u Bozje ruke sve nek budeuser posted image user posted image user posted image ,zelim ti brz i uredan porod.

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 824
17.11.2008 13:38:58   
melissad
mynxlee evo jos danas sam s vama, sutra abd idem u bolnicu, nazalost, ja cu vam se tek javiti, kad se vratim iz bolnice abd. Nemoj previse da radis i polako ne naporisi sebe, znam sigurno si ko i ja, hoces da ti bude sve na mestu, ali polako sve ces stici, najbitnije je da sebe i naseuser posted image  cuvamo .Veliki pozzzzzzuser posted image user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *