bebbe RR
|
Hvala vam za vasa misljenja. Kada se ujutro probudim, budem li se OK osjecala, nazvacu fotografkinju, pa neka mi napravi slikicu. Da se nadje... Ja sam inace i dalje OK. Ali, da vam ispricam nesto: Tu, preko puta mene zivi jedna Rumunka koja je udata za tipa sa Sri Lanke. Trudna je iako ima bebu od 15 mjeseci i, iako mi nikada nista nije uradila, nekako mi nije simpaticna i izbjegavam je iako me svako malo zovne na kafu. Danas sam je srela na bazaru i igrom slucaja sjednemo za isti sto ona, moja prijateljica Ana koja je nedavno rodila, ja i jos dvije trudnice koje ja prvi put u zivotu vidim. I sada, kako to obicno s trudnicama i mamama s malom djecom ide, pocnemo pricu o doktoru i ja joj kazem ko je moj. A bio je jos i od Ane i jos jedne Sarajke koju sam ovdje upoznala. Ona ce meni na to kako ni ime ne moze da mu cije jer joj je on za njenu kcer kada je bila s njom trudna rekao da ima Daunov sindrom pa je morala ici u Jordan, na amniocintezu da se uvjeri da je dijete zdravo, a da, s druge strane, jednoj njenoj prijateljici nista nije rekao, a dijete se rodilo s daunovim sindrom... To vam je sada ukratko to o cemu je ona pricala.... Mislim, ja vjerujem svom doktoru, a bila sam i na color doppleru kod jos jednog pa mislim da bi mi rekao da ne daj Boze nesto nije OK, ali znate kakve smo mi trudnice osjetljive, nekako me je bas izbezumila. Mislim, radila sam i tripl test i sve je bilo OK, ali znate kada cujete takve nebuloze.... Nekako, ne mogu da vjerujem da trudnica nema obzira prema drugoj trudnici i govori takve stvari.... Nemam kome, pa hajde da se vama malo pozalim... Cak mi je padalo na pamet da odem opet kod drugog dr da mi potvrde da je sve OK, ali nekako sam se obuzdala. Sta vi mislite?! Ma, vjerovatno sam od silnih hormona preosjetljiva, nema sta drugo biti. Ali eto... Dincica, ne sekiraj se nista. Imace beba kada da raste. Moj dr je u nedjelju rekao da moja beba tezi izmedju 2 800 i 3 000 grama. Malena, ali sta se tu moze. A nas oboje veliki i krupni. Kakve si ti i TM konstitucije?! Moj brat je rodjen s tri kile i 49 cm, a sad je skoro dva metra visok.... Tako da se za to ne smijes sekirati.