|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
18.11.2008 14:12:23   
mamabb
Dobar dan trudnjače user posted image  u isčekivanju!
Kako ste mi danas...ja onako, kasno legla kasno ustala, tako da sam ko prebijena, još imala do maloprije goste, nek mi Bog oprosti jedva sam dočekala da odu. Mislila sam se ''isčupkati'' malo ali dok sam imala elana ometeše me gosti a sad mi se nekako ne da...treba se namjestitiuser posted image

Ma kakvi muški i njihova muškost ja svom ne smijem kazati da me žignu leđa on bi mene odmah u bolnicu vodio...katastrofa i još kad mi kaže ''ako ti nećeš, ja ću zvati doktora'' a mene bole stidne kosti npr. pa zakukam jadna jer nemam kome drugom do njemu...ma to je padanje.
Kako li nam se one dvije snalaze danas?

04.12.2008.

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 876
18.11.2008 14:18:12   
malaaaa
moramo malo pripaziti da nebi slucajno bilo... stali to one imaju toliko na RR pisati pa kad pocnu citat  user posted image
onda od prevodioca men i teb nistauser posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 877
18.11.2008 14:18:59   
dinciii
user posted image ma jasta cim ih nesto zaboli odmah kukaju...zato sam ja svom rekla da ako nema snage nek bude napolju,i tog belaja jos da se srusi a ja se ovamo poradjam user posted image sad cu bas pogledat i tu temu pa da ih podrzimo...draga mynxlee bas mi je bio potreban san...ev sad mi bila drugarica i rece da je pravo hladno napolju pa nemogu da se nakanim van.sama pomisao da je hladno me odbija da izadjem...

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 878
18.11.2008 14:19:26   
mynxlee
oj, mamaBB, zaglavila i ti s gostima. e, i meni je tih gostiju malo preko glave. mozda bih i ja negdje otisla, ali nema sanse od njih. vala imalo bise sta i pocupati, ali nesto sam se ulijenila user posted image muski su ''cudo prirode''. ne znam da li neko ima kontakt s melissomd. ja imam s Nanom_Ze, ali me strah nesto poslati joj poruku. mozda joj sad nesto rade. danas kad sam se cula s njom, sve vas je pozdravila.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 879
18.11.2008 14:20:32   
dinciii
da vide sta pisemo bilo bi nama user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 880
18.11.2008 14:23:19   
malaaaa
cao mamabb pa eto nekako kao balon se osjecamuser posted image
valjda budu informacije neke uskoro ocekujemo svi...
sto se tice nasih potpuno te razumim bolje im nista i ne govoriti user posted image

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 881
18.11.2008 14:25:34   
malaaaa
ja gdje sam tu samuser posted image nece haman ni od moje setnje bit nista

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 882
18.11.2008 14:28:27   
malaaaa
idem sad malo sta radit pa cu bit tu opet veceras kad napravim veceru da vidim imali kakvih vijesti cujemo se cure CAOOO

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 883
18.11.2008 14:28:52   
dinciii
eee moja malaaaa tako nekako i kod mene user posted image

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 884
18.11.2008 14:33:54   
mynxlee
kad sam za kompjuterom i ako pisem post, a onaj moj zna nekad meni iza ledja da se nacali i da ko fol gleda nesto, a ja sve pogasim i prebacim se na drugi sajt skroz. sta mora sve znati. ovo su zenske stvari.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 885
18.11.2008 14:34:28   
mamabb
Ma hajd kad su to neki normalnio gosti al ova nije normalna. Žena iz 15-tog vijeka koja postavlja i odgovara na postavljena pitanja i donosi svoje zaključke i niko je ubjediti da je ona sam zaključila po nekom svom sistemu a ne onako kako jeste i još u moje ime user posted image
Usta žena na WC i ja mislim da je na WC-u sjedim joj s kćerkom i pričam (ova je savim OK i normalna i moja nerođena tetka) kad čujem nešto u kuhinji - ja tamo imam šta da vidim ona otvara redom i pregleda user posted image  ma šlog me strefio, majke mi UŽAS.
To je inače mamina maćeha koja mene nešto pretjerano i ne voli zato što joj odbrusim, ali eto došla da me vidi ... kako sam.
Uh,nemate pojma kako sam se iznervirala.

04.12.2008.

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 886
18.11.2008 14:40:18   
mynxlee
svasta! stvarno ne znam sta bih rekla. to bas neka user posted image

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 887
18.11.2008 14:42:50   
mynxlee
sad sam se cula s Nanom_Ze. kaze da ce joj sutra raditi nalaze, a danas joj samo rade ctg. ima 7 cimerica. masala! bar joj nece biti dosadno. pozdravlja vas opet sve.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 888
18.11.2008 14:43:38   
dinciii
mamabb cuj ti to pregledava po kuhinji ccc ma bi joj ja odbrusila,joj nedaj se nervirat al znam da je to lako reci a i ja bi poludila....uh jos inace kakav sam zivac hehe ...
mynxlee i meni poceo MM da njuska pa pita a sta ti to toliko imas da pricas na tom RR itd..al sam mu rekla da je to zenska stvar pa je ko biva prihvatio to...

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 889
18.11.2008 14:44:23   
dinciii
pozdravi i ti nanu_ze kad se cujes s njom i posalji joj topli zagrljaj

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 890
18.11.2008 14:44:29   
mamabb
Ništa -šta ćeš samo Bože zakloni i da ti takvi nikad vrata ne otvore, eto to...
Došlo mi da je istjeram iz kuće ali prošla mi moja mama korz glavu - nisam radi nje jer bi me sva rodbina imala na puna usta pa tek na nju onda napad...ja se strpim i samo joj kažem nije WC tu pokazala sam gdje je i pijemo kafu a ne razgledamo user posted image

04.12.2008.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 891
18.11.2008 14:47:18   
mamabb
Pozz i od mene Nanu_ze kad se opt čuješ s njom user posted image

04.12.2008.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 892
18.11.2008 14:49:11   
bebbe RR
Pozdrav, cekalice moje! Danas ste mi se opasno raspricale, a vidim i malo muzeve tracamo, pa da vam kazem sta je moj izvalio neki dan: Bili mi satima u setnji i ja vec umoran, malo uzdisem, i kaze on meni "Vidis kako ti je, a imas samo nekoliko kila viska. Meni je stalno tako, ja stalno zivim sa 20 kg previse." Kao sto ste mogle zakljuciti, pokrupan je. Ali, da mu je kao da je trudan?! I kao da mora imati 20 kg previse?! A bas me je nasmijao.
A inace, ja sam vam rdanas OK. Ustala rano, obavila masu nekih stvari po kuci, onda bila na bozicnom bazaru, pa na rucku s drugaricom, i evo me tek sada kuci.... MM je jos u Beirutu, tek sutra dolazi. Osjecam se bas OK. Sada sam vec malo umorna, ali nakon satak lezanja cu biti ko nova. Inace, danas sam na tom bazaru upoznala jednu fotografkinju koja mi je rekla da radi fotke trudnica, profesionalne, i da bi rado uslikala i moju stomacinu ako hocu. Slike koje mi je pokazala su lijepe, mozda nije losa stvar imati ih kao uspomenu. Nisam joj nista obecala ali sam rekla da cu je nazvati ujutro ako se odlucim.... Pa ne znam sada da li bih ili ne bi.... Sta vi mislite?!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 893
18.11.2008 14:52:03   
dinciii
Bebbe ja bas neki dan pricala sa ovom jednom drugaricom da mi dodje jedan dan i da napravimo par slika ono da se sredim pa par puta presvucem,nece bit profesionalne al ipak lijepa uspomena,meni da tako neko ponudi ja bi odma....jer inace ludim za slikama i volim se slikat...tako da ti je moj savjet samo naprijed..slikaj se i onda nam postavi ovde slike da i mi vidimo user posted image

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 894
18.11.2008 14:54:55   
beni29
Moje misljenje je da je lijepo imati uspomenu jos ako to, ona rad profesionalno mislim da ce biti super. Ja sam vidjela da ovdje u Francuskoj u nekim gradovima mozes uraditi okolp od gipsa dok si trudna i onda ti neki umjetnik naslika sta zelim i ako ima uspomenu tvoj stomaka do kraja zivota. Ja to licno ne bih uradila ali naravno i to je jedan od ideja da nikada ne zaboravimo veliki stomak.

Benjamin 18/12/2001
Eliott 28/04/2007
Mon bebe d amour

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 895
18.11.2008 14:55:46   
mynxlee
bebbe, da sam na tvom mjestu ja bih se slikala. neka i ti i dijete imate uspomenu. ja jadna vrbujem onog svog da mi slika stomak, a on nista. jos baterije od fotoaparata nije napunio, a stalno mu govorim da ih napuni. ne znam ja kad ce beba krenuti, pa da mozemo ponijeti fotoaparat, jer je to dozvoljeno da se nosi u porodjajnu salu, samo se ne smije koristiti blic, a on ce meni kao ''bas se mislis slikati kad se porodis''. hocu da imam najfriskije slike. izgleda da cu morati sve sama.
Nanu_ze, svaki put pozdravim od svih nas i kazem joj da smo uz nju.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 896
18.11.2008 16:37:29   
Amela V.
Pozdrav drage moje cekalice user posted image , ima li kakvih promjena? Vidim drustvo nam se rasipa polako, neka hvla Bogu. Nasim trudnicama zelim da sto prije budu sa svojim bebicama, da se sto prije oporave od CR i da uzivaju. A i mi cemo za njima jedna po jedna ako Bog da.
Ja sam malo slabije spavala nocas, bila sam malo nervozna, jer sam jutros isla na pregled i UZ ali hvala Bogu sve je u redu. Bebica fino raste, ima 3175gr, plodne vode ima dovoljno, otvaranje jos nije pocelo. Kaze doktorica, nece ona jos, ona predvidja za 2 sedmice, pa vidjecemo. Taman bi tako trebalo i da bude po terminu ako Bog da.
Danas odoh da kupim sebi drugi pojas za stomak, onaj "pojacani" kako ga ovdje zovu, jer je bebica jako nisko pa kad stojim duze na nogama, boli me ova hernija/kila, pa da sebi malo olaksam. A usput i ako stagod jos vidim za bebicu da mi je "promasilo" mom oku sokolovom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 897
18.11.2008 17:46:04   
dincica
pozdrav svima ! ja sam juce isla u bolnicu na kontrolu i doktor mi rece da beba jos ni ne pomislja da izadze vani , a termin mi je 22.11 . Ja  se osjecam dobro , mada me malo ledza bole. Da i rekao mi je da je beba sitna kao da sam u 36-toj sedmici , a meni 39 -ta, pa sam se malo zabrinula , ali bice aBd sve u redu .Kako se vi osjecate , ima li ikakvih predznaka za porod?

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 898
18.11.2008 19:31:00   
mynxlee
meni se sad nesto skrpilo, spava mi se uh... a najavili se neki rodjaci od MM, pa ih evo cekamo. valjda nece dugo sjediti. ajme, jesam bezobrazna i user posted image
bole me ledja, ali to je vec normalno i nista novo. bilo bi neobicno reci da ne osjecam nikakvu bol.

(odgovor članu dincica)
Neposredna veza do poruke: 899
18.11.2008 19:42:47   
bebbe RR
Hvala vam za vasa misljenja. Kada se ujutro probudim, budem li se OK osjecala, nazvacu fotografkinju, pa neka mi napravi slikicu. Da se nadje...
Ja sam inace i dalje OK.
Ali, da vam ispricam nesto: Tu, preko puta mene zivi jedna Rumunka koja je udata za tipa sa Sri Lanke. Trudna je iako ima bebu od 15 mjeseci i, iako mi nikada nista nije uradila, nekako mi nije simpaticna i izbjegavam je iako me svako malo zovne na kafu. Danas sam je srela na bazaru i igrom slucaja sjednemo za isti sto ona, moja prijateljica Ana koja je nedavno rodila, ja i jos dvije trudnice koje ja prvi put u zivotu vidim. I sada, kako to obicno s trudnicama i mamama s malom djecom ide, pocnemo pricu o doktoru i ja joj kazem ko je moj. A bio je jos i od Ane i jos jedne Sarajke koju sam ovdje upoznala. Ona ce meni na to kako ni ime ne moze da mu cije jer joj je on za njenu kcer kada je bila s njom trudna rekao da ima Daunov sindrom pa je morala ici u Jordan, na amniocintezu da se uvjeri da je dijete zdravo, a da, s druge strane, jednoj njenoj prijateljici nista nije rekao, a dijete se rodilo s daunovim sindrom... To vam je sada ukratko to o cemu je ona pricala.... Mislim, ja vjerujem svom doktoru, a bila sam i na color doppleru kod jos jednog pa mislim da bi mi rekao da ne daj Boze nesto nije OK, ali znate kakve smo mi trudnice osjetljive, nekako me je bas izbezumila. Mislim, radila sam i tripl test i sve je bilo OK, ali znate kada cujete takve nebuloze.... Nekako, ne mogu da vjerujem da trudnica nema obzira prema drugoj trudnici i govori takve stvari.... Nemam kome, pa hajde da se vama malo pozalim... Cak mi je padalo na pamet da odem opet kod drugog dr da mi potvrde da je sve OK, ali nekako sam se obuzdala. Sta vi mislite?! Ma, vjerovatno sam od silnih hormona preosjetljiva, nema sta drugo biti. Ali eto...
Dincica, ne sekiraj se nista. Imace beba kada da raste. Moj dr je u nedjelju rekao da moja beba tezi izmedju 2 800 i 3 000 grama. Malena, ali sta se tu moze. A nas oboje veliki i krupni. Kakve si ti i TM konstitucije?! Moj brat je rodjen s tri kile i 49 cm, a sad je skoro dva metra visok.... Tako da se za to ne smijes sekirati.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu dincica)
Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *