Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.11.2008 14:36:19
mamabb
Ovo je više torta ali eto...pošto mužek voli samo slatko u kojima ima čokolade i banana, onda ja tako smišljam, spajam iz više recepata ...tako da je i ova jedna od tih mojih kombinacija
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.11.2008 15:09:46
bebbe RR
Wau, Mamabb, pa ovo izgleda fantasticno!!!! Da nisi slasticar po zanimanju !? A ne mogu da te ne pitam koliko si se kila udebljala u trudnoci kad ovakve slatkice pravis?! Ovo mora biti ukusno! A i vidi se da imas iskustva! Bravo! Naprosto si me impresionirala. A i tvoj pult me je podsjetio na moj u Sloveniji pa sam se nesto zazeljela doma. Odjednom...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.11.2008 17:06:33
mamabb
Kakav poslastičar, samo me mama rano natjerala da učim kuhati, hahhah a nisam se nešto strašno udebljala samo 15 kg a za dalje ćemo vidjeti. A šta ću žene drage, sama kući pa samo smišljam šta bi jela ili slano il' slatko, a ujedno dok ih pravim krećem se ne ležim pa se tješim dok se odmaram i jedem. Bujrum, vi sebi odrežite po komad nemoj da sutra ustanem a ne vidim na jedno oko ili ne daj Bože na oba
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.11.2008 17:16:19
dinciii
malaaaa ja sam uzela sensitiv nekako mi ona najvise privukla jer ipak je stavljam dole...nisi prestala pusit u trudnoci malaaaa,ja sam za divno cudo tako lagano prestala hvala bogu,odmah cim sam saznala da sam trudna...jel jos ko od vas pusio i presto pusit il jos pusi....al nepusis puno ili??? mamabb tvoj MM ko i ja,jer i ja najvise voli cokoladu i banane,pa ako imas neke recepte posalji na pp...bit cu ti zahvalna.al nemoj nista komplicirano jer sam smotana sto se tice pravljenja torti i kolaca ova torta izgleda bas ukusno,sad bi jedno parce ja sam malo hodala i dosla kuci pocela pravit veceru i evo sad cekam da bude gotova pa reko da uletim da vidim sta sam propustila...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.11.2008 18:51:31
mynxlee
evo me! u komadu, ali zamalo da me one zene rascupaju. nisam se dala. o njima cu vam malo kasnije. mislim da je najbitnije da vam prenesem vijsti o Nani_Ze. drugarica nam je danas povadila nalaze i za sutra ima zakazanu sekciju. o melissid nista ne znam. inace vam se osjecam dobro. ne boli me nista. ma cooliska! ma da vam pricam za ove... eto bila sam s ovom jednom kod ove druge, a ta druga je dovela svoju sestru koju su oni nabacivali svojevremeno MM. ja to naravno nisam znala. kad sam dosla kuci rekla mi svekrva. ta je sigurno dosla mene da osajca, da vidi ko sam JA. sjedila smo na istom kaucu, ona skroz na jednom kraju, a ja na drugom. osjetila sam negativnu energiju, ali nisam znala uzrok tome. vidjela sam kako me odmjerava od glave do pete. bas ono s neke visine. i kao da mi sukne sto ja ne znam jezik, kaze ''ja sam se stidjela svoje mame sto nije znala jezik kad je dolazila po mene u kindergarten i u skolu''. htjela je time reci da ce se i moje dijete stidjeti mene sto ja ne znam jezik. rekla sam joj da meni to nije bitno. uostalom niko nije dosao u stranu zemlju pripremljen i naucen, kao i da smatram da je za pocetak dovoljno bar to sto poznajem engleski jezik. bas je onda ove ostale kako se ja brinem za SM, kao ne bi on sigurno za mene i da nasa ljubav nece tako dugo trajati, kao to je na pocetku tako. mislim, ako vi imate problema sa svojima i o njima govorite kao o narodnom neprijatelju, ne moraju bas svi tako da zive. ja imam MM i za njega bi dala posljednju kap krvi, jer znam da je on toga vrijedan, ne zbog toga sto je MM, nego sto to kao covjek zasluzuje. nema ni trunke zlobe u sebi. pa kao, ''bas lijepo izgledas'', a izmedju reda citas ''zasto se nisi razvalila kao ja''. bla bla bla...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.11.2008 18:59:51
mynxlee
jeste li isprobale kremu? vidim cure pojele ste svu tortu, meni nista niste ostavile. ccc... salim se, ja nisam ljubitelj torti i kolaca, pa prema tome ne znam ih bas ni praviti. meni obicni biskvit ne uspije, a za ostale zavrzlame da vam i ne pricam. sto se tice slanih jela, tu sam ok. MM je kuvar, pa... mislim... sta da vam kazem. naravno da se o njima ima sta lijepo reci. ja uvijek kazem (sto se njegovog zanimanja tice) da sam se dobro udala.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.11.2008 19:16:42
Amela V.
Evo i mene, drage moje cekalice? Ima li kakvih vijesti? Ja sam danas bas u pokretu bila, isla u prodavnicu, pa malo po kuci, pa evo hocu stagod da nam pravim za rucak, MM radi od 4. Pa onda planirala puniti paprike za sutra, mama mi dolazi ako Bog da, idemo na aerodrom po nju, pa necu sutra stici skuhati, neka ima sta bilo gotovo. Ja sam nocas super spavala, ustajala sam u wc 3-4 puta, ali sve to u polusnu. Nista me ne boli, bebica se mice, hvala Bogu. Za sad je ok. Ne znam koja me je od vas pitala za pojas sto sam juce kupila.... to je pojas za trudnice koji se stavi ispod stomaka da podupire stomak, s tim sto ovaj koji sam ja kupila ima i potporu za ledja. Ja ga od juce ne skidam, osim kad legnem i mogu vam reci da sam se obrahatila, da sam ga bogdom prije kupila, al eto. Ne znam koja od vas radi onu listu, ali meni stavite
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.11.2008 19:29:39
tajjra
amela v da te pozzz i da te pitam koliko si platila pojas? gdje si ga kupila? i da cestitam na princezi i da sve bude ok ako Bog da. u kojoj si sedmici? i meni je termin u decembru i mi cekamo malu ja sam u 35 sedimic
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.11.2008 21:33:37
dinciii
mynxlee gdje si ti meni,ev ja sad dodje nekako jedva do kompjutera,borba velika sto se tice tih zena,uh sto bi je ja spucala da je meni tako rekla,ionako sam nervozna a sto se tice jezika nemoj da se sikiras,kako sam skontala nisi dugo u njemackoj i savladat ces ga jer si mlada,moja mama je naucila jezik sa 40 godina,gledala tv i uzela rjecnik kad je nesto zanima...kako sam skontala ona je dugo vec tu pa zato ga i zna,trebala si joj odbrusiti i da sam ja toliko dugo ko ti tu znala bi perfektno...uh ovaj danasnji svijet,a to jos da su je nabacivali tvom MM,ma osjeti se to,i ja sam jednom upoznala djevojku koja VOLI moj MM i u telefonu joj je memorisan kao moj muz al zajebala se mala,ja ga prije uhvati Amela_V blago se tebi da ti mama dolazi,ja evo jos uvijek cekam da mi mama dobije vizu,slovenci postali kao i austrijanci tesko daju vizu a mi extra se odlucili za slovensku da ne bi imala problema sa ovim kretenima austrijancima...kad na kraju isto...svaki dan kazu da viza nije gotova....pa cekamo....bas me radi toga i uhvatila neka nervoza...nepodnosim samu sebe....uh....nadam se da me razumijete. gdje su nam ostale cekalice....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.11.2008 21:38:47
malaaaa
POZDRAV MOJE CEKALICE!! Dinciii kutija cigara mi je bila dan dva prije trudnoce pa kad sam saznala da sam trudna smanjila sam na 5 cigara po danu da sam zatim neko vrijeme prestala pusiti a eto sad pri kraju dali od nervoze opet pocela opet ali svaki dan sve vise i vise...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.11.2008 21:41:14
mynxlee
ta zenskica je rodjena ovdje. ne opterecuju mene takve osobe. cim ih pogledam, skeniram i znam kakve su i kako s njima treba. ja to drzim na distanci i super mi. ja sam u njemackoj 3-4 mjeseca i to ne stalno. isla sam u bosnu po mjesec i po, dvadesetak dana itd. u ovih 3-4 mjeseca. a sve ona nesto s ovima kao na njemackom prica. koza glupa! isproba li kremu bona?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.11.2008 21:47:02
mamabb
E i ta mi je neka...stidjela se svoje mame - sve govori o njoj! I još smješnija konstatacija da ti kao dok ti beba ne krene u vrtić ili školu nećeš naučiti jezik, pa stvarno. Od takvih mi se diže kosa na glavi! Žene ja se farbala - sama, doduše imam kratku kosu ali svejedno sam prvi put to radila sama i dobro je ispalo...morala sam nešto, ubi me neka monotonija. A žena ko žena, prvo od frizure! Inače ne volim oktobar i novembar, nekako su mi dosadni e već decembar je druga priča nekako što su i praznici bliže pa se osjeti ono nešto a sad mu se radujem još više , osim ako ova moja ne porani kako dokor kaže. Jedva čekam da je upoznam i isto tako me i strah kako ću sve to... 90% žena kaže da dok se počelo otvarati da je osjećalo neke bolove ili počelo krvariti ili već nešto, a ja otvaram se a ništa konkretno niti me boli nit' se šta pojavljuje. Nekad zaboluckaju krsta ali i to je ako se umorim i što mi je stomak malo potvrd od juče i osjećam kako se beba skupila i samo se proteže i štuca.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.11.2008 22:03:44
dinciii
Moze biti,i ja sam nervozna katastrofa,samo sto hvala bogu ne naumpadnu mi cigare....ma naucit cete..nemojte se s tim opterecivati,ima vaznijih stvari....sto se tice kreme nisam bona jos stigla da se istusiram,ko sve nesto prece od preceg....al veceras cu ako bog da..ja sam od 2004 u becu,al sam za vrijeme rata bila u njemackoj pa tako da sam ga znala kad sam dosla ovamo...jer sam ovamo dosla da studiram prije 4 godine...i tako sam ovde MM upoznala i et udala se