|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  110 111 [112] 113 114   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.2.2013 7:36:55   
šmrc
Drage moje, živa sam, nema još ništa, hvala Bogu od juče ujutru više nije bilo krvi, vidjećemo jutos kakva je situacija...
Glava me boli ali baš ono pravo i čini mi se da će svaki čas krenuti ali prolazi vrijeme i ako preživim do subote imam se čemu nadati. Samo se bojim da to baš ne bude u subotu pa da me baš slomi jer je u zadnji čas user posted image
Hvala vam, ljubim vas puno user posted image

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 2776
21.2.2013 9:58:37   
vec pokusala
Jelena86 kod tebe je super broj antralaca,po nekoj njihovoj racunici trebala bi da odlicno odgovoris na terapiju,a sa druge strane,dosta sam citala da je AMH jos nedovoljno istrazen pa da bi se dr. mogli uhvatiti za njega,a isto tako cesto varira od klinike do klinike vrijednost koju izvadis,jer kako sam skontala jos je to neizucena grana kod nas.Sinoc sam ti pocela pisati,ali nisam sigurna koliko se mogu umijesati i koliko je pametno da se nesto sugerise,nisam strucno lice ,ne znam detalje,pa bi te zamolila da se ne drzis ovog mog konta vec dobro razmisli prije postupka kako ces,hvala Bogu imas jos vremena.Ja isto mislim da je decapeptyl unistavac i folikula ,jezim se na samu pomisao,medjutimja sam misljenja i da ako se koristi cesce da bas puno vremena treba da se organizam oporavi od njega,jer sam ja u 2 stimulacije koristila dec.u dugom i kratkom protokolu i samo sam u kratkom protokolu dobila 1,js,razlika izmedju postupaka 4-5 mjeseci,ta je bila losa js i ponovo nakon ta dva pokusaja ,kratki protokol sa 1 kutijom mikrog. i bez dec. opet samo jedna js,ali embrion koji se oplodio bio je puno kvalitetniji.iskreno ja sam na tom poslednjem kratkom protokolu ocekivala puno vise folikula i js,kao i prije u kratkim prot.,medjutim mislim da sam sa ta dva postupka gdje sam koristila po 2 mjeseca mikrog. i decapeptil skroz uspavala jajnike.
Ja bi na tvom mjestu konsultovala se sa dr.koja te vodi i predocila svoje razmisljanje kakvo god da je,a ako dr. misli da bi trebala nastaviti sa takvom semom ,neka ti objasni zbog cega da budes mirna,a ne da razmisljas u postupku kako ce biti,trebala sam insistirati a ono ispostavi se da je dr. ipak bila u pravu ili ti ne pitas ...Evo ovih dana isto malo proucavam ovaj DHEAS ,navodno je i to vazna stavka i za kvalitet i kvantitet js,radi se sa uputnicom i granicne vrijednosti su kod nas negdje od 60 do 300 i nesto i taj hormon ne bi trebao biti blizi donjoj granici za nas u postupku.ne znam da li sam pisala ali kao dobro bi bilo da se suplement DHEAS pije 6 sedmica pred stimulaciju.ja cu za to pitati dr.
Jos jednom da ti kazem,ne sugerisem ti sta da uradis,jer ne mora znaciti da sam u pravu,ne bih voljela da napravim bilo kakvu stetu,ali ti savjetujem da dobro utvrdis zbog cega je dobra ta sema za tebe,ako je dobra i da li je drugacija mozda bolja...

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2777
21.2.2013 14:42:42   
svga
Hvala draga Nova 86 sto si me se sjetila! :)
Ja sam dobro, mala prehlada od juce ali proci ce.. sledece sedmice idem po semu i dogovor sa doktoricom, planirali su me za maj u postupak, pa cemo vidjeti. Moram jos izvaditi briseve, AMH.. Hormone sam izvadila i u redu su. Javim se kad krene terapija.. Veliki pozdrav Tebi i ostalim djevojkama! Puno srece svima!

(odgovor članu Nova 86)
Neposredna veza do poruke: 2778
21.2.2013 14:59:40   
micikae
Pozdrav vec pokusala.ja sam vec bila na forumu tj.nisam nova ali se nisam javljala od septembra tad sam imala drugi pokusaj VTO al nije uspjelo,sve isto am radila kao i sve cure i redovno ovo citam i pratim, ija sam imala 9 j.s. pola nezrelo a ono pola nesto valja ma sve vam je poznato kako ide,pa vidim ima i nekih hormon da se vadi ali mi nije to niko tamo trazio a to je AMH I DEHAE pa mi molim te napisite sta je to i zasto sluzi,i mislim da je sve nesto brzo uradjeno samo da se ta grupa zavrsi pa hajd ide druga itd.... Prvi postupak kad sam radila nisam pila Mikrog. nesto sam pila drugo al kratko dali Klomifen nemam pojma,i pocela sam dobijat Decap.od prvog dana krvar.a od treceg dana po pola Decap.i j.s.su mi sve bile dobre itd.....Hajd mi molim te malo pojasni o cemu je rijecuser posted image

(odgovor članu vec pokusala)
Neposredna veza do poruke: 2779
21.2.2013 16:08:53   
glaxy
Vec pokusala slazem se sa tobom i meni je taj dugi protokol uspavao jajnike, zato sam i napisala sve ono.
S mojim nalazima i godinama svi se cude da sam dobila samo 4 folikula, iako sam ih sa klomifenom i 3 gonala imala 8.
Moj sljedeci postupak ce zato biti bez mikroginona i decapeptila.
Opet napominjem ocito je da mi takav protokol ne odgovara a znam da bi mi opet kao i jeleni86 dali isti. Dr kojeg sam spominjala je kritikovao takav nacin rada jer opet kazem ne odgovara taj protokol svima, a ne medicos i dr sanju kako su neki shvatili.
Po meni bi bilo logicno da ako dugi protokol ne stima da probamo nesto drugo, a ne opet da ponavljam istu gresku.
I drga stvar zasto u drugim klinikama traze i da oba supruznika urade markere na zarazne bolesti, a kod sanje ne?

(odgovor članu micikae)
Neposredna veza do poruke: 2780
21.2.2013 16:30:47   
Jelena86
Već pokušala, glaxy, hvala vam drage moje na savjetima...To si upravu za broj antralaca, ne mogu da vjerujem da mi na kraju od 12, 1 js ostane...očigledno mi terapija ne odgovara. Iako, skoro sličan odgovor je bio kada sam imala i kratki i dugi i polustimulirani postupak user posted image

Tražit ću od nje da mi ne uključuje dekapeptil. Mikroginon sam već počela, pa mi je kasno, ali opet, možda i nije loše da ga uzimam zbog ciste i menstruacije, jer me boli užasno stomak kada ga ne koristim.
I obećajem, bit ću odlučna u tom naumu :)
I da, upravu se za zarazne bolesti. Meni su ih u Citu tražili.
Svga, jedva čekam Banja Luku, kako zbog postupka, tako i zbog kafe u Harizmi user posted image
Šmrc, bravo, samo da tajo ostane, još dugooooo, bez user posted image , ali sa user posted image
ivana91, posebna pusa ze tebe :*
smarija, u kojoj si nam to fazi?
maja doboj, majuša, M1984~~~~~~~~~~~~~~~~~vibram i za vas user posted image

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2781
21.2.2013 17:26:14   
glaxy
Jelena, kakav ti he bio kratki protokol, pretpostavljm da je polustimulurani bio klomifen +femara

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2782
21.2.2013 17:49:35   
vec pokusala
Evo cure sve redom,napisacu ono sto znam ali prvo da ne zaboravim,Glaxy podrzavam te u svemu samo ne u jednoj stvari,a to je upotreba mikroginona.Kao sto Jelena86 kaze,nije to samo da odmore jajnici,vec u velikoj mjeri stiti da ne dodje do rasta neke ciste jer je to u ovim postupcima od silnih terapija i te kako moguce.Iako se cesto kosi nase misljenje,podrzavam te u svemu i u toj borbi da se raspitujes i trazis pravi odgovor,ali za mikroginon provjeri bar jos na nekom mjestu.Evo ako cita neka od upucenijih cura jos pored Jelene86 neka se javi po pitanju mikroginona i slicnih tabletica.
po nekim studijama ,kazu da je jajna stanica bolja sa dugim protokolom,medjutim nasla sam puno komentara gdje se tvrdi i da nema razlike u uspjesnosti IVF ni kod kratkog protokola,kao sto su prije izbjegavali ICSI ako nema potrebe tj.nije muski faktor,sada skoro u svim klinikama to upraznjavaju.Tako da mi svi moramo mozak ukljuciti maksimalno,jest da ga je meni jako malo ostalo!!!user posted image
AMH hormon odredjuje kolika je jajna rezerva,odredjuje se u pmol/l i ng/l tako da se ne isprepadate sa vrijednostima jer nekom ko je mjerio u ng/ iynosi AMH 1,5 to je dobro,a u pmol/ smanjena rezerva.mjeri se bilo kojeg dana ciklusa i za ljekare sluzi kao pokazatelj kakva bi reakcija bila ,pa na osnovu toga odlucuju o terapiji,ali ne bez brojanja antralnih folikula koji se ,valjda po pravilu broje od 2-5 dana ciklusa,znaci jos dok traje krvarenje.I dalje sve to uz uvid na FSH.Naravno,ako je broj antralaca manji od 4 ne ocekuje se bas odgovor na stimulaciju,oko 6 antralaca,srednji odgovor i do 9-10 antralaca bi bio optimalan odgovor,to su neke otprilike mjere,ali za broj 4 i manje je sigurno los odgovor ili nikakav.E sada to moze biti promjenljivo,zato iz mog licnog iskustva zakljucujem posto su tako i radili,da na tom pregledu nije bio zadovoljavajuci broj antralaca ne bi kretali u postupak,a u sustini to mi je dr.u Bg i rekla.tada mi je AMH bio oko 1 ng/,i dobar odgovor sam imala na stimulaciju,u svakom folikulu js i sve i jedna oplodjena.
E sada AMH je normalno da se smanjuje sa godinama a samim tim i kvalitet js,kao i sam broj,medjutim ima i mladjih cura isto sa niskim AMH ,medjutim kvalitet js bi kod njih trebao biti bolji,pa je pitanje za mladje cure jer one imaju po slijedu stvari bolji kvalitet js ,a desava se da ne dolazi do trudnoce.Znaci za AMH nema lijek,tako priroda odredjuje,ali uz antralce i FSH moze se ubosti kvalitetna terapija.To moze biti i sitnica,recimo potrosimo 20 ampula sto gonala sto menopura,ako potrosimo 13 menopura i 7 gonala reakcija recimo bude losa,obrnuto sa 13 gonala i 7 menopura moze biti odlicna,a gonal je cisti FSh sto kod cura koje losije reaguju zna da pokaze odlicne rezultate,medjutim i ne mora,nekada klomofen bolje odradi.
DHEAS se luci u kori nadbubrezne zlijezde i mislim nesto u jajnicima,ako je vrijednost smanjena ili blizu donje granice vrlo lako je moguce da ce doci do slabe reakcije,i taj nalaz se sada nadovezuje dalje na ove predhodne,izgleda da su svi oni nekako u kolateraciji.To isto nije bas odavno u upotrebi vec je skoro kao eksperimentalno,ali ja bih i na meni da eksperimentisu samo da uspije.Postoji suplement koji se koristi 75 mg u toku dana ,6 sedmica prije stimulacije i primjecena je cak bolja reakcija na stimulaciju u smislu veceg broja folikula i js,tipa 1-2 eventualno neki dobijaju i vise,pa kazu da je to odlican pomak ako neko dobija 4 js,jos 1 js,a da ne pricam 2 js je ogromna razlika.to sve cure znaju koje su izasle sa folikulometrije ,da kazem nezadovoljne i skrsene sa jako malim brojem folikula.E sada u tome ,mozda je bitnije sto te js koje i dobijemo su kvalitetnije pa dobijemo kvalitetan embrion koji se dijeli bez problema.Uz to ,kazu,da je dobro koristiti koenzim Q10 ,A posebno L-arginin ,hormon rasta,koji bih ja ipak sa rezervom uzela,nekako me podsjeca na mengele.Ali kada dodjemo sa svim hormonima kod reproduktivnog embriologa koji zna svoj posao kao sto je u BL dr. Beric ili dr,Bojic,koji mi je jedini trazio nalaz DHEAS i tada mi je bio ok,,morala sam ih imenovati.Steta pred zadnji postupak sam ga isto uradila i bio je u granici ali donjoj,ja nisam znala da to nije bas ok i usla u postupak.E sada ,htjela sam reci,kazu da se ti suplementi mogu uzeti na svoju ruku ,govorim o DHEAS I Q10,za L-arginin nisam sigurna,pa jos potkrijepiti sa dr.bilo bi super.moram ici sada

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2783
21.2.2013 17:53:53   
Jelena86
- kratki je bio bez supresije, od 2.-10.dc po 3 ampule menipura, tada sam imala 2 osmostanična embrija (najbolje do sada)
- polustimulirani je bio sa 15-20 tableta femare i zadnja 3 dana po2 ampule menopura, čisto da ih "napumpa malo". tad asam imala jedan šestostanični embrij...
- ovaj posljednji je bio dugi protokol, 10-15(ne sjećam se tačno) dana prije ciklusa po 1 dekapeptil, od 1.dc po 2 ampule menopura i 1 ampula fostimona, i najlošije odreagovala, jedan četverostanični embrij, loše kvalitete...

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2784
21.2.2013 19:05:52   
micikae
Vec pokusala,hvala na odgovoru jest da ne kontam bas najbolje al snacicuse povadit cuja te hormone pa cui ako budem isla ponovo traziti istuterapijukao i prviput bez mikroginona vec klomifen itd...Decapep.popola i gonal meni je to bilo dobroa drugi put nesto nije nezrele j.s nevjerovatno,a radili susad ICSI a prvi put obicno VTO ,citala samoko tog kako se radi dali su vama cure koje ste bile u postupku sad sestre uzele seme kad ste dosle na embriotransffer meni da,ali ostala mi je sema od prvog puta pa cu da je iskoristim imamo valda pravo da trazimo ako nam nesto odgovara,i jos da vam kazem da samjaiz tog prvog postupka dobila djecaka ....... a sad nije ni blizu bilo isto nisamse bunilamislila valda ce biti dobroopet itd.....da ne tusim vas vise pozdrav za sve naforumu i puno nama srece u daljim postupcim.Vec pokusalaa gdje radi taj embriolog Dr. Bojic sto rece u kojoj ordinacijiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2785
21.2.2013 19:36:18   
smarija
Jelena86 ja od sledecg ciklusa znaci u martu idem po svoje pingvincice,e sad ono sto me danas malo zabrinulo je to sto sam zadnji ciklus imala 12.02. i danas samo trag na papiru kao neke smedje niti i svijetlo,svijetlo roskasto (cure sory na detaljnom opisivanju ali stvarno ne znam kako bih drugacije).Nemam ja nikakvih tegoba,briseve sam prije 15-ak dana radila svi cisti sterilni kao i papa nalaz,nikakve upale nista.

E stvarno uvijek mora nesto neplanirano iskociti,prvo briga oko ciklusa posto su mi strasno neredovni,i to se stabilizuje zadnjih 5 mjeseci dolaze na 30-33 dan sto je za mene veliko cudo,i sad kad sam skoro sve privela kraju i poslozila kockice ovo se pojavilo.Covijek da poludi.

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2786
21.2.2013 20:02:47   
Jelena86
e je*** mu miša...nadam se da nije ništa ozbiljnije, da se nisu pomutili ciklusi. iako može biti da se nije sve iščistilo, ipak je prvi dan bio prije 9 dana...jel tako? meni traje po 7 dana, i onda 2-3 dana poslije se zna to desiti i meni.
jesu li pingvinčići u medicos-u?
čuvam fige do nebaaaaa za mrvice male~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ user posted image
javljaj nam novosti!

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2787
21.2.2013 20:51:15   
smarija
ma jok ovo je super za moje cikluse kako se inace desavalo mjesec imam jedan nemam i tako uglavnom dolazila na 45-65 dana.Jeste u Medico-s idem po svoje pingvine,mada sam nesto i citala kao moze biti i ovulacijsko s tim da jos nemam onu ovul.sluz obicno mi krene negdje 12-og dana ciklusa pa nadalje do otprilike 16-og jer su mi ciklusi 30-33 dana

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2788
21.2.2013 21:40:48   
vec pokusala
smarija ako si imala odnos,moze se desiti da popucaju kapilari i odatle to roskasto.bice to u redu do sledeceg postupka...evo da ti odmah pozelim srecu

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2789
21.2.2013 22:22:32   
smarija
jelena86,vec pokusla hvala vam na lijepim zeljama i ja takodje vama zelim isto mada to i znate,saljem vam jedan veliki user posted image
vec pokusala sto je najgore nisam imala ni odnose prestalo mi je prije tri dana i kao sve se cuvam za plodne dane,odnosno cuvam muza user posted image kazu ne valja ni svaki dan pa rekoh hajde da iskoristim najbolje.E Boze moj za najtanje slamke se hvatamo tako mi se bar cini,samo da bih dosle do cilja.

Neposredna veza do poruke: 2790
21.2.2013 23:23:56   
ajla 81
Zdravo Dame,ja sam nova,citam vase objave redovno.pa i ja se odluci uclanit.Ja idem kod dr Kukolj.priprema za Ivf.Pocela danas sa inekcijama vidjecemo dalje...nadam se da ce nam se svima zelja ispunit.Veliki pozdrav od mene

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 2791
21.2.2013 23:39:01   
smarija
ajla81 dobro nam dosla i sto prije ugledala user posted image
da li ti je ovo prvi IVF i koji je problem kod vas,sretno jos jednom user posted image

(odgovor članu ajla 81)
Neposredna veza do poruke: 2792
22.2.2013 13:23:54   
Bebironcic
Cao djevojke...
Nemam uvijek vremena da pišem, jer radim, onda zadnjih dana sam imala obaveza oko pripremanja dokumentacije za fond, ali uvijek na brzinu pročitam šta se dešava...
Jutros sam napokon predala sve u fond što su mi tražli. U utorak idem kod dr. Sanje na ultrazvuk i da se dogovorimo oko uključivanja u proceduru.
Svima vam žaelim sve najbolje i da se javljamo sa što više lijepih vijesti.

Ivana91 nadam se da si bolje i da si se uspjela oporaviti, želim ti treću sreću draga.

Šmrc držim fige da nam se javiš sa lijepim vijestima.

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2793
22.2.2013 17:46:48   
vec pokusala
ajla 81 dobrodosla i brzo sa ovog foruma otislauser posted image
šmrc kako ide....user posted image

(odgovor članu Bebironcic)
Neposredna veza do poruke: 2794
22.2.2013 17:49:32   
ajla 81
smarija ja sam 6 god u braku,i nista kod mene do sada je sve uredu .ali kod muza los spermogram.Tako da nam je dr rekla samo ivf preostaje.Kazu da je anastezija mala od 15 min,da li cu ja poslje toga moci sa vozom kuci (posto dolazimo uvijek sa vozom)ili cu morat sa nekim sa autom,posto nemamo svoje,sta vi mislite?strah me da mi nece biti lose,ali ipak to zna ko je imao iskustvaNadam se da ce mi neko odg.hvala unapred.Srdačan pozdrav od mene

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2795
22.2.2013 17:56:04   
ajla 81
vec pokusala Hvala . nadam se da ce svima zelja ispunit user posted image pa i meni

Neposredna veza do poruke: 2796
22.2.2013 18:17:00   
smarija
ajla vecina zena dobro podnese i anesteziju i aspiraciju,nemaju nikakvih problema,sve ukupno traje do pola sata(uspavljivanje,aspiracija i budjenje).
Sad sve zavisi kako ce tvoj organizam reagovati,pa ti niko ne moze 100% odgovoriti.

(odgovor članu ajla 81)
Neposredna veza do poruke: 2797
22.2.2013 18:56:42   
šmrc
Bebirončić, Već pokušala, još je sve ok user posted image
Ako ne bude neke promjene u ponedeljak radim betu, strah me kako ću pregurati još ova 2 dana, ma da kako ogu prespavala bi ih user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2798
22.2.2013 20:08:24   
majuša
šmrc diiiiiivnooooo! Ne misle samo neki na tebe,mislim i ja! Danas , dok sam bila na poslu, pala si mi na pamet. Super! Biće to sve u redu!Samo odmaraj tijelo, živce......Otvori nam sezonu crtica!
Ajla dobro nam došla. Tebi želim , što i nama-velike dvije crtice!
Jelena 86 javiš nam sad ti za fond?! Ja ne znam da li sam nestrpljiva ali da su mi rekli za dva mjeseca odgovor ništa ne bi rekla. Meni se juče navršilo mjesec dana od kada sam predala papire. Biće i to...Valjda!
Ivanice kako si nam ti dušo? Pozdrav za sve nove i stare djevojke!user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 2799
22.2.2013 21:01:48   
ivana91
šmrc,odlično dragauser posted image user posted image .svaki dan mislim na tebe i molim boga da nas ti obraduješ a hoćeš ako bog dauser posted image user posted image
Bebirončić,,majuša ,dobro sam došla sam sebi,sada idemo dalje.user posted image
Jelena86user posted image user posted image
Pozdrav za sve cure

(odgovor članu majuša)
Neposredna veza do poruke: 2800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  110 111 [112] 113 114   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  110 111 [112] 113 114   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *