EKATERINA II
|
Cure veliki pozdrav...Uglavnom sam sve komentare procitala i sa svim sam saglasna i da ovo je jedna zivotna igra,jako teska.Imam iza sebe jako puno Ivf ,imam 42 godine,pacijent sam ,vecinski dr.Sanje i do skora sam bila odusevljena sa njom kao covjekom ali trudim se da budem realna i razmislim zasto nama curama u postupku u Medico s ne uspijevaju stimulacije i sa ono malo ,ako ih ima embriona ne uspijevaju trudnoce i da li ja imam dalje vremena da se zamajavam sa Medico s.Ne svidja mi se sto ona u 2 min donosi odluku koja ce terapija da se koristi,skoro svi smo u nekoj pred-menopauyi na osnovu gledanja antralnih folikula ,ali ne gleda ih od 2-5 dana vec kada nemamo ciklus,koliko znam to ne ide tako,na drugim klinikama tako ne rade,vec jos dok krvaris brije antralne folikule,nikada mi nije trazila inhibin b,AMH,a cula sam da cure ne pocinju u planiranom predvidjenom vremenu sa IVF zbog povisenog TSH I prolaktina,a to sto nemaju ni 2 antralca i to 12 dan ciklusa nikom nista ne znaci ,samo dobijes preporuku pocni s tim i tim tad i tad.Vec pokusala i Jelena86 i druge cure,ja sam kao vi razmisljala do danas,znam i sta je nas najveci problem ...finansije,a to dr.odlicno zna,ali zar nam nije bolje uvaliti se i malo vise ali posteno otici za Bg,Maribor,jer mislim da samo tu klinike i vrijede.Mozda sam ja sada i ogorcena nakon vidjenog jednog folikula,mozda cu prekosutra reci ma super ce to biti i podrzavati dr,..ne bi mi bilo prvi put,ali u ovom trenutku sam sigurna da smo sve cure u zabludi sto gubimo vrijeme u Banjaluci i sto se ne bojkotujemo te,nazovi besplatne postupke ,koje smo mi i te kako debelo platili i trazimo odlucni da nam fond da treci pokusaj da idemo gdje moramo i gdje ce biti uspjeha,jer i sami oni vide da se samo vrtimo u krug a oni sebi trpaju pare u dzep.Ja cu cure udarati gdje mogu,na sva glasila,a i vi ako mozete kucajte na sva vrata kada vec ne mozemo da se organizujemo a ako bude iko imao sluha bilo gdje lako cemo se naci.Nemojmo dozvoliti da nam prodje vrijeme na slatkorjecivost....koliko sam ogorcena jos bi pisala ali iz pristojnosti ovdje cu zavrsiti... p.s.i jos jedan savjet,neko je spomenuo neku kliniku gdje se iscudjavaju mikroginonu i dr.Sanji,pa po meni ni ti bas nisu normalni,prvo ja sam bila na par mjesta mimo Medica s i svi su dr. bili upuceni u moje IVF ali niko nije ni jednog ljekara ismijavao,bar presute ,tako da djevojko bjezi ti i od tih,oni hoce samo pare
|